হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
মন্ত্রীমন্দলনা ভারতকী ইন্দিয়ন কাউন্সিল ওফ মেদিকেল রিসর্স অমসুং য়ু.কে.গী ওক্সফোর্দ য়ুনিবর্সিতীগী মরক্তা খুৎয়েক পীনখিবা য়ানা ৱারোল অয়াবা পীখ্রে
09 MAR 2022 1:31PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা চেয়র লৌবা কেন্দ্রগী মন্ত্রীমন্দলনা ২০২১গী নবেম্বরদা ইন্দিয়ন কাউন্সিল ওফ মেদিকেল রিসর্স (আই.সি.এম.আর.) অমসুং য়ু.কে.গী ওক্সফোর্দ য়ুনিবর্সিতীগী মরক্তা মেমোরেন্দম ওফ আন্দরস্তেন্দিং (এম.ও.য়ু.) অমা সহি তৌনখিবা অমসুং গবর্নমেন্ত ওফ ইন্দিয়া (ত্রান্সেক্সন ওফ ব্যুজিনেস) রুলস ১৯৬১গী অনিশুবা শেদ্যুলগী রুল ৭ (দি.) (আই.)গা লোয়ননা য়ান্নখিবা খঙহনলকখ্রে।
এম.ও.য়ু.গী পান্দমশিং:
এম.ও.য়ু. অসিগী মখাদা লৈরিবা পান্দমশিং থম্লি মদুদি ভারতকী সাইন্তিস্তশিং অমসুং রিসর্সসরশিংগী কেপাসিতী বিল্দিং, ইন্তর্নেস্নেলগী স্তেন্দার্দ অমসুং রেগুলেতরীগী তঙাইফদবশিংগা লোয়ননা দেতা কমপ্লিএন্ত খোমজিনবা, মশাগী ফন্দশিং শিজিন্নদুনা কেপাসিতী দিবলপমেন্তগীদমক রিজনেল হব অমা ওইরক্নবা লোমদা ভারতকী চাউখৎ থৌরাং অমসুং ইক্যুতী অমসুং সোবরেন্তী, পুন্না হিংগৎপা অমসুং আই.সি.এম.আর.দা মায় পাক্নবা আই.দি.দি.ও. সেক্রেতরিয়েৎকী তাইম-বাউন্দগা লোয়ননা লৈরিবা পুল ফন্দশিং, অমসুং ইক্যুতী অমসুং ত্রান্সপরেন্সীগা লোয়ননা দেতাগী মনুং অমসুং ৱাংমদা লৈবা দেতা অমসুং স্কিল-শিয়রিংদা পার্তনরশিপ শাগৎপা।
পার্তী অনিনা লৌনগনবা লায়না অহুম মুথৎনবগী ফেজ য়ৌবা ফাওবা (মেলারিয়া, বিসেরেল লৈশমানিয়াসিস, ফিলারিয়াসিস) অমসুং লিৎখৎলক্লিবা লায়না, দেতা মেনেজমেন্ত, দেতা দোক্যুমেন্তেসন, দেতা শিয়রিংগী মতেং পাংবা অমসুং খ্বায়দগী ফবা প্রাক্তিসশিং শেমগৎপা অমসুং ইক্যুতেবল গবর্নান্স ফ্রেমৱার্কশিং শেমগৎপা, কেপাসিতী মপাঙ্গল কনখৎহনবা, রিসর্স ফেলোশিং ওন্থোক্নবগী চহি অহুমগী ৱার্ক প্লান শেমগৎপা, দেতা মেনেজমেন্ত অমসুং স্তেতিস্তিকেল এনালাইসিসদা ত্রেনিংদা খুৎশম্নবগী খুদোংচাবা চাওথোকহনবা অসিদা ৱাখল্লোন পীনবা অমসুং শিয়র তৌনবদা য়ানখি।
ফাইনান্সিএল ইমপ্লিকেসন্স:
পার্তীশিংনা এম.ও.য়ু. অসিনা থম্লিবা মিৎয়েং হায়বদি মতেং পাংনবগী মরী লৈনবশিংগী কোস্ত মশানা পুজগনি। করিগুম্বা পার্তী অসিনা মখা তানা এম.ও.য়ু. অসিনা থম্লিবা মিৎয়েংগী থৌওংশিংগী মচাক অমা ফন্দিং থম্লবা অমসুং ফন্দিং অসিগী শরুক অতোপ্পা পার্তীদা পীবা পাম্লবা, ৱাহং অমদা থৌওংশিং ঙাক্নবা মখা তাবা এগ্রিমেন্ত পায়খৎকনি।