Cabinet Committee on Economic Affairs (CCEA)
Cabinet approves amendment in Mega Power Policy 2009 for Provisional Mega Power Projects
30 MAR 2022 2:20PM by PIB Delhi
The Cabinet Committee on Economic Affairs, chaired by the Prime Minister, Shri Narendra Modi, today approved the time extension (36 months) to identified 10 Provisional Mega certified projects for furnishing the final Mega Certificates to the Tax authorities.
Extension of time period for furnishing final mega certificate will enable developers to competitively bid for future PPAs and get tax exemptions as per Policy terms. The increased liquidity will boost the overall growth of the country and also ensure the revival of various stressed power assets.
The time period for the 10 Provisional Mega projects which are commissioned/ partly commissioned for furnishing the final Mega certificates to the Tax authorities has been extended to 156 months instead of 120 months from the date of import. During this extended period, bids for firm power (combination of intermittent renewable energy, storage and conventional power) will be invited in co-ordination with Ministry of New & Renewable Energy (MNRE) and Solar Energy Corporation of India Limited (SECI) and these Mega projects will be expected to participate in such bids to secure PPAs. Ministry of Power will also develop an alternative in this period, based on present electricity markets while ensuring that benefits are passed onto consumers in a competitive manner.

শেনমিৎলোন্দা মন্ত্রীমন্দলগী মীফম (সি.সি.ই.এ.)
মন্ত্রী-মন্দলনা প্রোবিজনেল মেগা পাৱর প্রোজেক্তশিংগীদমক মেগা পাৱর পোলিসী ২০০৯ অমেন্দমেন্ত তৌবদা অয়াবা পীখ্রে
30 MAR 2022 2:20PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি ময়াই তাংবল লৌদুনা ফমখিবা কেবিনেৎ কম্মিতি ওন ইকনোমিক এফিয়র্সনা তেক্স ওথোরিতীশিংদা অরোইবা মেগা সর্তিফিকেৎশিং পুথোক্নবগীদমক মশক খঙদোক্লবা প্রোবিজনেসল মেগা সর্তিফাইদ প্রোজেক্ত ১০গী মতম শাংদোকপদা (থা ২৬) অয়াবা পীখ্রে।
অরোইবা মেগা সর্তিফিকেৎ পুথোক্নবগীদমক মতম শাংদোকপা অসিনা দিবেলপরশিংদা মতুং তারকপা পি.পি.এ.শিংগীদমক কম্পিতিতিব ওইনা বিদ তৌহনবা ঙম্লগনি অমসুং পোলিসীগী তর্মশিংগী মতুং ইন্না তেক্স এগজেম্পসনশিং ফংহল্লগনি। লিক্বিদিতী হেনগৎলকপা অসিনা লৈবাক অসিগী অপুনবা গ্রোথতা শাহৌ পীরগনি অমসুং তোঙান-তোঙানবা স্ত্রেস পাৱর এসেৎশিং রিভাইব তৌবসু ঙম্লগনি।
তেক্স ওথোরিতীশিংদা অরোইবা মেগা সর্তিফিকেৎশিং পুথোক্নবা কম্মিসন তৌখিবা/শরুক খরা কম্মিসন তৌখিবা প্রোবিজনেসল মেগা প্রোজেক্ত ১০গী মতম অসি ইম্পোর্ত তৌরকখিবা তাংদগী থা ১২০গী মহুৎ থা ১৫৬তা শাংদোকখ্রে। শাংদোক্লবা মতম অসিগী মনুংদা ন্যু এন্দ রিন্যুএবল ইনর্জী মন্ত্রালয় (এম.এন.আর.ই.) অমসুং সোলর ইনর্জী কোর্পোরেসন ওফ ইন্দিয়া লিমিতেদ (এস.ই.সি.আই.)গা লোয়ননা কো-ওর্দিনেসন তৌদুনা ফর্ম পাৱর (ইন্তরমিত্তেন্ত রিন্যুএবল ইনর্জী, স্তোরেজ অমসুং কনভেনস্নেল পাৱরগী অপুনবা) অসিগী অমসুং মেগা প্রোজেক্তশিং অসিগী বিদশিং অসিনা পি.পি.এ. সেক্যুর তৌনবা অসিগুম্বা বিদশিং অসিদা শরুক য়ারক্কনি হায়না থাজবা থম্মি। পাৱর মন্ত্রালয়না মতম অসিদা কম্পিতিতিব ওইবা মওং অমদা কঞ্জুমরশিংদা কান্নবশিং ফংহনবা ঙমহনবগা লোয়ননা হৌজিক লৈরিবা ইলেক্ত্রিসিতী মার্কেৎশিংদা য়ুম্ফম ওইরগা অতোপ্পা পাম্বৈ অমসু দিবেলপ তৌগনি।