Ministry of Defence
Second batch of Padma awardees 2022 visits National War Memorial; Pays homage to the fallen heroes of India
Awardees urge people, especially youth, to visit NWM & learn about the gallant deeds of the Armed Forces
29 MAR 2022 1:43PM by PIB Delhi
The second batch of Padma awardees 2022 paid a visit to the iconic National War Memorial (NWM) in New Delhi on March 29, 2022. President Shri Ram Nath Kovind had conferred two Padma Vibhushan, nine Padma Bhushan and 54 Padma Shri awards for the year 2022 at the Civil Investiture Ceremony-II held in Rashtrapati Bhavan on March 28, 2022. Among those who visited NWM were Padma Vibhushan recipient Dr Prabha Atre, who laid wreath and paid homage to the fallen heroes at NWM. Padma Shri winners Prof (Dr) Maria Krzysztof Byrski of Poland, Dr Chirpat Prapandvidya of Thailand, Smt Basanti Devi, Shri Dhaneswar Engti, Guru Tulku Rinpoche, Dr (Prof) Harmohinder Singh Bedi, Sadguru Brahmeshanand Acharya Swamiji and Shri Abdulkhadar Imamsab Nadakattin were also present.
As the awardees went around the NWM, they were informed about the gallant deeds of the Armed Forces by the service personnel. The awardees appreciated the Government’s initiative of organising the visit to the NWM, saying that the monument radiates the values of patriotism, devotion to duty, courage and sacrifice of the soldiers. They urged people, especially the youth, to visit the monument and learn about the heroic stories of the soldiers.
“It was a great honour for us to come here and pay respects to our soldiers. We are really proud of them because they are protecting us and taking our Nation forward,” said Padma Vibhushan winner Dr Prabha Atre, a renowned Indian classical vocalist.
The first batch of Padma awardees 2022, including Padma Bhushan winners Shri Devendra Jhajharia & Shri Sachchidanand Swami and Padma Shri winners Sardar Jagjit Singh Dardi, Shri Kaajee Singh & Pandit Ram Dayal Sharma, had visited the iconic monument on March 22, 2022.
https://www.pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1808239

ପ୍ରତିରକ୍ଷା ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
୨୦୨୨ର ପଦ୍ମ ପୁରସ୍କାର ବିଜେତା ମାନଙ୍କର ଦ୍ୱିତୀୟ ବ୍ୟାଚ୍ ଜାତୀୟ ଯୁଦ୍ଧ ସ୍ମାରକୀ ପରିଦର୍ଶନ କରି ଭାରତର ବୀର ସହିଦମାନଙ୍କୁ ଶ୍ରଦ୍ଧାଞ୍ଜଳି ଅର୍ପଣ କରିଛନ୍ତି
ପୁରସ୍କାର ବିଜେତା ମାନେ ଲୋକ ମାନଙ୍କର ଏବଂ ବିଶେଷ କରି ଯୁବକମାନେ ଜାତୀୟ ଯୁଦ୍ଧ ସ୍ମାରକୀ (ଏନ୍‌ଡବ୍ଲ୍ୟୁଏମ୍‌) ପରିଦର୍ଶନ କରିବା ଏବଂ ସଶସ୍ତ୍ର ବଳର ବୀରତାପୂର୍ଣ୍ଣ କାର୍ଯ୍ୟ ଗୁଡିକ ସମ୍ପର୍କରେ ସୂଚନା ପ୍ରାପ୍ତ କରିବା ନିମନ୍ତେ ଅନୁରୋଧ କରିଛନ୍ତି
29 MAR 2022 1:43PM by PIB Bhubaneswar
ପଦ୍ମ ପୁରସ୍କାର, ୨୦୨୨ର ବିଜେତା ମାନଙ୍କର ଦ୍ୱିତୀୟ ବ୍ୟାଚ୍ ଆଜି ନୂଆଦିଲ୍ଲୀରେ ଜାତୀୟ ଯୁଦ୍ଧ ସ୍ମାରକୀ (ଏନ୍‌ଡବ୍ଲ୍ୟୁଏମ୍‌) ପରିଦର୍ଶନ କରିଛନ୍ତି । ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ଶ୍ରୀ ରାମନାଥ କୋବିନ୍ଦ ୨୮ ମାର୍ଚ୍ଚ, ୨୦୨୨ରେ ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ଭବନରେ ଆୟୋଜିତ ନାଗରିକ ପୁରସ୍କାର ସମାରୋହ -୨ ରେ ୨୦୨୨ ବର୍ଷ ନିମନ୍ତେ ୨ଟି ପଦ୍ମ ବିଭୂଷଣ, ୯ଟି ପଦ୍ମ ଭୂଷଣ ଏବଂ ୫୪ ପଦ୍ମଶ୍ରୀ ପୁରସ୍କାର ପ୍ରଦାନ କରିଛନ୍ତି । ଜାତୀୟ ଯୁଦ୍ଧ ସ୍ମାରକୀ ପରିଦର୍ଶନ କରିବା ବ୍ୟକ୍ତିମାନଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ପଦ୍ମ ବିଭୂଷଣ ପୁରସ୍କାର ବିଜେତା ଡ. ପ୍ରଭା ଅତ୍ରେ ସାମିଲ୍ ଥିଲେ, ଯିଏ ଜାତୀୟ ଯୁଦ୍ଧ ସ୍ମାରକୀରେ ସହିଦ ହୋଇଥିବା ବୀରମାନଙ୍କୁ ଶ୍ରଦ୍ଧାଞ୍ଜଳି ଏବଂ ପୁଷ୍ପାଞ୍ଜଳି ଅର୍ପଣ କରିଥିଲେ ।
ଏହି ଅବସରରେ ପଦ୍ମଶ୍ରୀ ବିଜେତା ପୋଲାଣ୍ଡର ପ୍ରଫେସର (ଡ.) ମାରିଆ କିର୍ସତୋଫ୍ ବାରକ୍ସି, ଥାଇଲାଣ୍ଡର ଡ. ଚିରପତ୍ ପ୍ରାପାଣ୍ଡବିଦ୍ୟା, ଶ୍ରୀମତୀ ବାସନ୍ତି ଦେବୀ, ଶ୍ରୀ ଧନେଶ୍ୱର ଇଙ୍ଗଟି, ଗୁରୁ ତୁଲକୁ ରିନ୍‌ପୋଚ୍‌, ଡ. (ପ୍ରୋ) ହାରମହିନ୍ଦର ସିଂହ ବେଦୀ, ସଦ୍‌ଗୁରୁ ବ୍ରହ୍ମେଶାନନ୍ଦ ଆଚାର୍ଯ୍ୟ ସ୍ୱାମିଜୀ ଏବଂ ଶ୍ରୀ ଅବଦୁଲ୍‌କାଦର ଇମାମ୍‌ସାବ୍ ନାଦାକାଟିନ୍ ଉପସ୍ଥିତ ଥିଲେ ।
ପୁରସ୍କାର ବିଜେତାମାନେ ଜାତୀୟ ଯୁଦ୍ଧ ସ୍ମାରକୀ ପରିଦର୍ଶନ କରିବା ପରେ, ତାଙ୍କୁ ସେନା କର୍ମୀମାନେ ସଶସ୍ତ୍ର ବଳର ବୀରତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ କାହାଣୀ ସମ୍ପର୍କରେ ସୂଚନା ପ୍ରଦାନ କରିଥିଲେ । ପୁରସ୍କାର ବିଜେତାମାନେ ଜାତୀୟ ଯୁଦ୍ଧ ସ୍ମାରକୀ ପରିଦର୍ଶନର ଆୟୋଜନ କରିବା ନିମନ୍ତେ ସରକାରଙ୍କ ପଦକ୍ଷେପକୁ ପ୍ରଶଂସା କରି କହିଥିଲେ ଯେ, ଏହି ସ୍କାରକୀ ଦେଶଭକ୍ତି, କର୍ତବ୍ୟ ପ୍ରତି ସମର୍ପଣ ଭାବ, ସାହସ ଏବଂ ସୈନିକ ମାନଙ୍କର ବଳିଦାନର ମୂଲ୍ୟର ପ୍ରସାର କରିଥାଏ । ସେମାନେ ଲୋକମାନଙ୍କୁ, ବିଶେଷ କରି ଯୁବକମାନଙ୍କୁ ଅନୁରୋଧ କରିଥିଲେ ଯେ, ସେମାନେ ଏହି ସ୍ମାରକୀ ପରିଦର୍ଶନ କରନ୍ତୁ ଏବଂ ସୈନିକ ମାନଙ୍କର ବୀରତାର କାହାଣୀ ସମ୍ପର୍କରେ ସୂଚନା ପ୍ରାପ୍ତ କରନ୍ତୁ ।
ପଦ୍ମ ବିଭୂଷଣ ବିଜେତା ଡ. ପ୍ରଭା ଅତ୍ରେ, ଯିଏକି ଜଣେ ପ୍ରସିଦ୍ଧ ଭାରତୀୟ ଶାସ୍ତ୍ରୀୟ ଗାୟିକା ଅଟନ୍ତି, ସେ କହିଥିଲେ ଯେ, “ଆମ ପାଇଁ ଏଠାକୁ ଆସିବା ଏବଂ ଆମ ସୈନିକ ମାନଙ୍କ ପ୍ରତି ଆଦର ବ୍ୟକ୍ତ କରିବା ବହୁତ ବଡ ସମ୍ମାନର କଥା ଅଟେ । ଆମେ ବାସ୍ତବରେ ସେମାନଙ୍କ ପାଇଁ ଗର୍ବିତ, କାରଣ ସେମାନେ ଆମକୁ ସୁରକ୍ଷା ଦେଉଛନ୍ତି ଏବଂ ଦେଶକୁ ଆଗେଇ ନେଇ ଯାଉଛନ୍ତି” ।
ପଦ୍ମ ପୁରସ୍କାର ୨୦୨୨ର ପ୍ରଥମ ବ୍ୟାଚ୍‌ର ବିଜେତା ମାନଙ୍କ ମଧ୍ୟରୁ ପଦ୍ମ ଭୂଷଣ ବିଜେତା ଶ୍ରୀ ଦେବେନ୍ଦ୍ର ଝାଝରିଆ, ଶ୍ରୀ ସଚ୍ଚିଦାନନ୍ଦ ସ୍ୱାମୀ ଏବଂ ପଦ୍ମଶ୍ରୀ ସର୍ଦ୍ଦାର ଜଗଜିତ ସିଂହ ଦର୍ଦ୍ଦୀ, ଶ୍ରୀ କାଜି ସିଂହ ଏବଂ ପଣ୍ଡିତ ରାମ ଦୟାଲ ଶର୍ମା ୨୨, ମାର୍ଚ୍ଚ ୨୦୨୨ରେ ଏହି ପ୍ରତିଷ୍ଠିତ ସ୍ମାରକୀ ପରିଦର୍ଶନ କରିଥିଲେ ।