ଖାଉଟି ବ୍ୟାପାର, ଖାଦ୍ୟ ଓ ସାଧାରଣ ବଣ୍ଟନ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଓଡିଶାରୁ ୫୭୧୬୧୩୪ ଏମ୍‌ଟି ଧାନ କିଣିଲେ କେନ୍ଦ୍ର ସରକାର
ଧାନ କ୍ରୟ ଯୋଗୁଁ ଓଡିଶାର ୧୨୯୦୮୪୬ କୃଷକ ଲାଭବାନ୍
28 MAR 2022 3:52PM by PIB Bhubaneswar
୨୦୨୧ -୨୨ ଖରିଫ୍ ବିପଣନ ଋତୁ (କେଏମ୍‌ଏସ୍‌)ରେ ୭୪୧. ୬୨ ଏଲ୍‌ଏମ୍‌ଟି ଧାନ କ୍ରୟ କରାଯାଇଛି (୨୭/୦୩/୨୦୨୨ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ)
୧,୪୫,୩୫୮.୧୩ କୋଟି ଟଙ୍କାର ଏମଏସ୍‌ପି ମୂଲ୍ୟ ଯୋଗୁଁ ୧୦୫.୧୪ ଲକ୍ଷ କୃଷକ ଲାଭାନ୍ୱିତ ହୋଇଛନ୍ତି
୨୮ ମାର୍ଚ୍ଚ ୨୦୨୨: ପିଆଇବି, ଦିଲ୍ଲୀ
ପୂର୍ବ ବଷ ର୍ଗୁଡିକ ଭଳି ୨୦୨୧ -୨୨ ଖରିଫ୍ ବିପଣନ ଋତୁ (କେଏମ୍‌ଏସ୍‌)ରେ କୃଷକମାନଙ୍କ ଠାରୁ ସର୍ବନିମ୍ନ ସହାୟକ ମୂଲ୍ୟ (ଏମ୍‌ଏସ୍‌ପି)ରେ ଧାନ କ୍ରୟ ସୁଚାରୁ ରୂପେ ଅଗ୍ରଗତି କରୁଛି ।
୨୦୨୧- ୨୨ ଖରିଫ୍ ବିପଣନ ଋତୁ (କେଏମ୍‌ଏସ୍‌)ରେ ୨୭/୦୩/୨୦୨୨ ତାରିଖ ସୁଦ୍ଧା ବିଭିନ୍ନ ଧାନ କ୍ରୟ କରାଯାଉଥିବା ରାଜ୍ୟ ତଥା କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଂଚଳ, ଯଥା ଚଣ୍ଡିଗଡ, ଗୁଜରାଟ, ଆସାମ, ହରିୟାନା, ହିମାଚଳ ପ୍ରଦେଶ, ଜାମ୍ମୁ ଏବଂ କାଶ୍ମୀର, ଝାଡଖଣ୍ଡ, ପଞ୍ଜାବ, ଉତ୍ତର ପ୍ରଦେଶ, ଉତରାଖଣ୍ଡ, ତେଲଙ୍ଗାନା, ରାଜସ୍ଥାନ, କେରଳ, ତାମିଲନାଡୁ, କର୍ଣ୍ଣାଟକ, ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗ, ଏନ୍‌ଇଏଫ୍‌(ତ୍ରିପୁରା), ବିହାର, ଓଡିଶା, ମହାରାଷ୍ଟ୍ର, ପୁଡୁଚେରୀ, ଛତିଶଗଡ, ଆନ୍ଧ୍ର ପ୍ରଦେଶ ଏବଂ ମଧ୍ୟ ପ୍ରଦେଶରୁ ୭୪୧. ୬୨୧ ଏଲ୍‌ଏମ୍‌ଟି ଧାନ କ୍ରୟ କରାଯାଇଛି ।
ବର୍ତମାନ ସୁଦ୍ଧା ୧,୪୫,୩୫୮.୧୩ କୋଟି ଟଙ୍କା ମୂଲ୍ୟର ଏମ୍‌ଏସ୍‌ପିରୁ ୧୦୫.୧୪ ଲକ୍ଷ କୃଷକ ଲାଭାନ୍ୱିତ ହୋଇଛନ୍ତି ।
State-wise Paddy Procurement in KMS 2021-22
(upto 27.03.2022)/As on 28.03.2022
State/UT
Quantity of Paddy Procurement (MTs)
No of farmers benefitted
MSP value (Rs. In Crore)
Andhra Pradesh
3938505
597138
7719.47
Telangana
7022000
1062428
13763.12
Assam
123297
16685
241.66
Bihar
4490319
642225
8801.03
Chandigarh
27286
1956
53.48
Chhattisgarh
9201000
2105972
18033.96
Gujarat
121865
25081
238.86
Haryana
5530596
310083
10839.97
Himachal Pradesh
27628
5851
54.15
Jharkhand
586401
112021
1149.35
Jammu & Kashmir
40520
8724
79.42
Karnataka
200890
67400
393.74
Kerala
323454
126501
633.97
Madhya Pradesh
4582610
661756
8981.92
Maharashtra
1335973
474855
2618.51
Odisha
5716134
1290846
11203.62
Puducherry
271
67
0.53
Punjab
18728335
933263
36707.54
NEF (Tripura)
31250
14575
61.25
Tamil Nadu
2814138
409088
5515.71
Uttar Pradesh
6553029
947326
12843.94
Uttrakhand
1156066
56034
2265.89
West Bengal
1603387
643401
3142.64
Rajasthan
7357
563
14.42
Total
74162312
10513839
145358.13

Ministry of Consumer Affairs, Food & Public Distribution
741.62 LMT of Paddy procured in KMS 2021-22 (up to 27.03.2022)
105.14 Lakh farmers benefitted with MSP value of Rs. 1,45,358.13 crore
28 MAR 2022 3:52PM by PIB Delhi
The paddy procurement is progressing smoothly in Kharif Marketing Season (KMS) 2021-22 at MSP from farmers, as was done in previous years.
A quantity of 741.62 LMT of Paddy has been procured in KMS 2021-22 upto 27.03.2022 in the procuring States/UTs of Chandigarh, Gujarat, Assam, Haryana, Himachal Pradesh, Jammu & Kashmir, Jharkhand, Punjab, Uttar Pradesh, Uttrakhand, Telangana, Rajasthan, Kerala, Tamil Nadu, Karnataka, West Bengal, NEF (Tripura), Bihar, Odisha, Maharashtra, Puducherry, Chhattisgarh, Andhra Pradesh and Madhya Pradesh.
Till now about 105.14 Lakh farmers have been benefitted with MSP value of Rs. 1,45,358.13 crore.
State-wise Paddy Procurement in KMS 2021-22
(upto 27.03.2022)/As on 28.03.2022
State/UT
Quantity of Paddy Procurement (MTs)
No of farmers benefitted
MSP value (Rs. In Crore)
Andhra Pradesh
3938505
597138
7719.47
Telangana
7022000
1062428
13763.12
Assam
123297
16685
241.66
Bihar
4490319
642225
8801.03
Chandigarh
27286
1956
53.48
Chhattisgarh
9201000
2105972
18033.96
Gujarat
121865
25081
238.86
Haryana
5530596
310083
10839.97
Himachal Pradesh
27628
5851
54.15
Jharkhand
586401
112021
1149.35
Jammu & Kashmir
40520
8724
79.42
Karnataka
200890
67400
393.74
Kerala
323454
126501
633.97
Madhya Pradesh
4582610
661756
8981.92
Maharashtra
1335973
474855
2618.51
Odisha
5716134
1290846
11203.62
Puducherry
271
67
0.53
Punjab
18728335
933263
36707.54
NEF (Tripura)
31250
14575
61.25
Tamil Nadu
2814138
409088
5515.71
Uttar Pradesh
6553029
947326
12843.94
Uttrakhand
1156066
56034
2265.89
West Bengal
1603387
643401
3142.64
Rajasthan
7357
563
14.42
Total
74162312
10513839
145358.13