ବାଣିଜ୍ୟ ଓ ଶିଳ୍ପ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଭାରତ-ୟୁକେ ମୁକ୍ତ ବ୍ୟବସାୟ ରାଜିନାମା (ଏଫଟିଏ) ର ଦ୍ବିତୀୟ ପର୍ଯ୍ୟାୟ ଆଲୋଚନା ସମାପ୍ତ
25 MAR 2022 11:59AM by PIB Bhubaneshwar
ଭାରତ ଏବଂ ୟୁକେ 17 ମାର୍ଚ୍ଚ, 2022 ଗୁରୁବାର ଦିନ ଭାରତ-ୟୁକେ ମୁକ୍ତ ବ୍ୟବସାୟ ରାଜିନାମା (ଏଫଟିଏ) ପାଇଁ ଦ୍ବିତୀୟ ପର୍ଯ୍ୟାୟ ଆଲୋଚନା ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ କରିଛନ୍ତି।
ଭାରତୀୟ ଅଧିକାରୀମାନଙ୍କର ଏକ ପ୍ରତିନିଧିମଣ୍ଡଳ ଲଣ୍ଡନରେ ଆଲୋଚନାରେ ଅଂଶଗ୍ରହଣ କରିଛନ୍ତି। ଏହି ଆଲୋଚନାକୁ ହାଇବ୍ରିଡ ମାଧ୍ୟମରେ କରାଯାଇଛି ଯାହା ଅନୁସାରେ କିଛି ଆଲୋଚନାକାରୀ ୟୁକେ ବାର୍ତ୍ତା କେନ୍ଦ୍ରରେ ଆଲୋଚନାରେ ଅଂଶଗ୍ରହଣ କରିଛନ୍ତି ଏବଂ ଅନ୍ୟମାନେ ଭର୍ଚୁଆଲ୍ ମାଧ୍ୟମରେ ଆଲୋଚନାରେ ଅଂଶଗ୍ରହଣ କରିଛନ୍ତି।
ଏହି ଆଲୋଚନାରେ ବୁଝାମଣାର ବିଷୟକୁ ପ୍ରଦାନ କରାଗଲା ଏବଂ ଏହାର ସର୍ବାଧିକ ଅଧ୍ୟାୟ ଉପରେ ଆଲୋଚନା କରାଗଲା। ଏହି ଆଧାରରେ ରାଜିନାମା କରାଯିବ। ଉଭୟ ପକ୍ଷର ବୈଷୟିକ ବିଶେଷଜ୍ଞ ମାନେ ଅଲଗା ଅଲଗା 64 ଟି ଅଧିବେଶନରେ ଏକ ସହିତ ଆଲୋଚନା କଲେ। ଏହି ଆଲୋଚନାରେ 26 ଟି ନୀତିଗତ ବିଷୟ ସାମିଲ୍ ଥିଲା।
ଏହି ଆଲୋଚନାର ତୃତୀୟ ପର୍ଯ୍ୟାୟକୁ ଭାରତ ଆୟୋଜନ କରିବ, ଯାହା ଏପ୍ରିଲ୍ 2022 ରେ ହେବାକୁ ରହିଛି।

Ministry of Commerce & Industry
India and UK conclude second round of talks for India-UK Free Trade Agreement (FTA)
25 MAR 2022 11:59AM by PIB Delhi
On Thursday 17 March 2022, the Republic of India and the United Kingdom concluded the second round of talks for an India-UK Free Trade Agreement (FTA).
A delegation of Indian officials undertook technical talks in London. The negotiations were conducted in a hybrid fashion, with some negotiators in a dedicated UK negotiations facility, and others attending virtually.
For this round of negotiations, draft treaty text was shared and discussed across most chapters that will make up the agreement. Technical experts from both sides came together for discussions in 64 separate sessions covering 26 policy areas.
The third round of negotiations is due to be hosted by India in April 2022.