Ministry of Civil Aviation
Around 22,500 Indians have returned from Ukraine to India from 1 February - 11 March, 2022
90 evacuation flights were operated under Operation Ganga
The air fare for Operation Ganga entirely borne by Government of India
21 MAR 2022 3:16PM by PIB Delhi
Around 22,500 Indian nationals have returned from Ukraine to India from 1 February - 11 March, 2022. 90 evacuation flights were operated under Operation Ganga including 14 Indian Air Force flights.
The Government had coordinated with the Indian carriers for the operation of evacuation flights. Six private airlines, namely Air Asia, Air India, Air India Express, Go First, Indigo and Spicejet operated chartered services under Operation Ganga.
The Government has coordinated with six private airlines, namely Air Asia, Air India, Air India Express, Go First, Indigo and Spicejet for evacuation of Indian nationals from countries adjoining Ukraine viz. Romania, Hungary, Poland and Slovakia under Operation Ganga.
Air India and Air India Express together have operated 23 evacuation flights under Operation Ganga. The air fare for all the flights operated under Operation Ganga has been borne entirely by the Government.
This information was given by the Minister of State in the Ministry of Civil Aviation Gen. (Dr) V. K. Singh (Retd) in a written reply to a question in Rajya Sabha today.

সিবিল এবিয়েসন মন্ত্রালয়
২০২২গী ফেব্রুৱারী ১দগী – মার্চ ১১ ফাওবদা ভারত মচা চাউরাক্না ২২,৫০০ য়ুক্রেনদগী ভারত্তা হলকখ্রে
ওপরেসন গঙ্গাগী মখাদা মী হোন্দোরকপগী ফ্লাইত ৯০ মথৌ তৌখি
ওপরেসন গঙ্গাগী ওইবা এয়র ফেয়র পুম্নমক ভারত সরকারনা পুথোকখি
21 MAR 2022 3:16PM by PIB Imphal
২০২২গী ফেব্রুৱারী ১দগী – মার্চ ১১ ফাওবদা ভারত মচা চাউরাক্না ২২,৫০০ য়ুক্রেনদগী ভারত্তা হলকখ্রে। ওপরেসন গঙ্গাগী মখাদা ইন্দিয়ন এয়র ফোর্স ফ্লাইত ১৪ য়াওনা মী হোন্দোরকপগী ফ্লাইত ৯০ মথৌ তৌখি।
সরকারনা মী হোন্দোকপগী ফ্লাইতশিংগী ওপরেসনগীদমক ইন্দিয়ন কেরিয়রশিংগা লোয়ননা কোওর্দিনেৎ তৌখি। প্রাইভেৎ এয়রলাইন তরুক, মমিং ওইনা পল্লবদা এয়র এসিয়া, এয়র ইন্দিয়া, এয়র ইন্দিয়া এক্সপ্রেস, গো ফর্সত, ইন্দিগো অমসুং স্পাইসজেৎনা ওপরেসন গঙ্গাগী মখাদা চার্তর্দ সর্বিসশিং ওপরেৎ তৌখি।
সরকারনা য়ুক্রেনগা লোন্নবা লৈবাকশিং- রোমানিয়া, হঙ্গেরি, পোলেন্দ অমসুং স্লোবাকিয়াদগী ভারতকী নাগরিকশিংবু হোন্দোরক্নবগীদমক ওপরেসন গঙ্গাগী মখাদা প্রাইভেৎ এয়রলাইন তরুক মমিং ওইনা পল্লবদা এয়র এসিয়া, এয়র ইন্দিয়া, এয়র ইন্দিয়া এক্সপ্রেস, গো ফর্সত, ইন্দিগো অমসুং স্পাইসজেৎকা লোয়ননা কোওর্দিনেৎ তৌখি।
এয়র ইন্দিয়া অমসুং এয়র ইন্দিয়া এক্সপ্রেস অনিমক্না পুন্দুনা ওপরেসন গঙ্গাগী মখাদা মী হোন্দোকপগী ফ্লাইত ২৩ ওপরেৎ তৌখি। ওপরেসন গঙ্গাগী মখাদা ওপরেৎ তৌরিবা ফ্লাইত পুম্নমক্কী এয়র ফেয়র পুম্নমক ভারত সরকারনা পুথোকখি।
ইনফোর্মেশন অসি ঙসি রাজ্য সভাদা হংলকপা ৱাহং অমদা সিভিল এভিএয়ন মন্ত্রালয়গী রাজ্য মন্ত্রী জেনরেল (দা.) ভি.কে. সিংহ (থবক্তগী পোত্থারবা)না অইবা পাউখুম অমদা পীখিবনি।