ରେଳ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଅଣ-ବୈଷୟିକ ଲୋକପ୍ରିୟ ବର୍ଗର ପ୍ରାର୍ଥୀଙ୍କ ସମସ୍ୟା ସମାଧାନ କଲା ରେଳ ସମିତି
10 MAR 2022 4:11PM by PIB Bhubaneswar
• ଅଣ-ବୈଷୟିକ ଲୋକପ୍ରିୟ ବର୍ଗ (ସିଏନ ୦୧/୨୦୧୯)ରେ ଦ୍ବିତୀୟ ପର୍ଯ୍ୟାୟ କମ୍ପ୍ୟୁଟର ଆଧାରିତ ପରୀକ୍ଷା (ସିବିଟି) ଲାଗି ବେତନ ସ୍ତର ଅନୁଯାୟୀ ୨୦ ଗୁଣ ଅଭିନବ ପ୍ରାର୍ଥୀଙ୍କ ଚୟନ କରାଯିବ
• ଏପ୍ରିଲ ୨୦୨୨ ପ୍ରଥମ ସପ୍ତାହ ସୁଦ୍ଧା ସମସ୍ତ ବେତନ ସ୍ତରର ସଂଶୋଧିତ ଫଳାଫଳ ଘୋଷଣା କରାଯିବ
• ଆରଆରସି-୦୧/୨୦୧୯ (ଲେଭଲ-୧) ପାଇଁ, ଗୋଟିଏ ପର୍ଯ୍ୟାୟରେ ପରୀକ୍ଷା ଆୟୋଜନ କରାଯିବ
ରେଳ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟର ଆଦେଶ ସଂଖ୍ୟା ଇଆରପି- I/2022/23/06 ତାରିଖ ୨୬ ଜାନୁଆରୀ ୨୦୨୨ ଅନୁଯାୟୀ, ସିଇଏନ ୦୧/୨୦୧୯ (ଅଣ-ବୈଷୟିକ ଲୋକପ୍ରିୟ ବର୍ଗ) ଏବଂ ସିଇଏନ ଆରଆରସି-୦୧/୨୦୧୯ (ଲେଭଲ-୧)ର ପ୍ରାର୍ଥୀଙ୍କ ସମସ୍ୟାର ତଦନ୍ତ ପାଇଁ ଗଠନ କରାଯାଇଥିବା ସମିତି ନିମ୍ନ ନିଷ୍ପତ୍ତି ଗ୍ରହଣ କରିଛି :
• ସିଇଏନ ୦୧/୨୦୧୯ (ଅଣ-ବୈଷୟିକ ଲୋକପ୍ରିୟ ବର୍ଗ)ର ଦ୍ବିତୀୟ ପର୍ଯ୍ୟାୟ କମ୍ପ୍ୟୁଟର ଆଧାରିତ ପରୀକ୍ଷା (ସିବିଟି) ପାଇଁ ବେତନ ସ୍ତର (ପେ ଲେଭଲ) ଅନୁସାରେ ୨୦ ଗୁଣା ଅଭିନବ ପ୍ରାର୍ଥୀମାନଙ୍କୁ ଚୟନ ବା ସର୍ଟଲିଷ୍ଟ କରାଯିବ ।
• ପୂର୍ବରୁ ଯୋଗ୍ୟ ଘୋଷିତ ପ୍ରାର୍ଥୀ ଆଗକୁ ମଧ୍ୟ ଯୋଗ୍ୟ ବିବେଚିତ ହେବେ ।
• ଚୟନ କରାଯିବାକୁ ଥିବା ଅତିରିକ୍ତ ପ୍ରାର୍ଥୀମାନଙ୍କର ତାଲିକା ପ୍ରତ୍ୟେକ ବେତନ ସ୍ତରରେ ହିଁ ବିଜ୍ଞପିତ କରାଯିବ ।
• ପ୍ରତ୍ୟେକ ବେତନ ସ୍ତର ପାଇଁ ଆରଆରବି ୱାରୀ ଦ୍ବିତୀୟ ପର୍ଯ୍ୟାୟ ସିବିଟିରେ ଗୋଟିଏ ଆରଆରବିର ସମସ୍ତ ପ୍ରାର୍ଥୀମାନଙ୍କୁ ଗୋଟିଏ ପର୍ଯ୍ୟାୟ ବା ସିଙ୍ଗଲ ଶିଫ୍ଟରେ ଆଡଜଷ୍ଟ କରାଯିବ, ଯାହାଫଳରେ ସାମାନ୍ୟକରଣ ବା ନର୍ମାଲାଇଜେସନ ସମାପ୍ତ ହେବ । କ୍ଷମତାର ଅଭାବ କିମ୍ବା ଅନ୍ୟ କୌଣସି କାରଣ ପାଇଁ ଯେଉଁଠି ସିଙ୍ଗଲ ଶିଫ୍ଟ ସମ୍ଭବ ହେବ ନାହିଁ , ସେଠାରେ ପର୍ସେଣ୍ଟାଇଲ୍‌ ଆଧାରିତ ନର୍ମାଲାଇଜେସନ କରାଯିବ ।
• ସିଇଏନ ଆରଆରସି-୦୧/୨୦୧୯ (ଲେଭଲ-୧) ସିଙ୍ଗଲ ଷ୍ଟେଜ୍‌ ପରୀକ୍ଷା ଭାବେ ଆୟୋଜିତ ହେବ । ଅନ୍ୟ କୌଣସି ଦ୍ବିତୀୟ ପର୍ଯ୍ୟାୟ ସିବିଟି ହେବ ନାହିଁ ।
• ଲେଭଲ -୧ ପାଇଁ ଆରଆରସି ୱାରୀ ସିବିଟି ଆୟୋଜନ କରାଯିବ । ଆରଆରସିରେ ଶିଫ୍ଟ ସଂଖ୍ୟାକୁ କମ କରିବା ଏବଂ ପରୀକ୍ଷା ପ୍ରକ୍ରିୟାକୁ ଗତିଶୀଳ କରିବା ଲାଗି ସର୍ବାଧିକ ଉପଲବ୍ଧ କ୍ଷମତା ଉପଯୋଗ କରିବା ପାଇଁ ସୁପାରିସ କରାଯାଇଛି ।
• ଯେଉଁ ଠାରେ ଶିଫ୍ଟ ସଂଖ୍ୟା ଏକରୁ ଅଧିକ ରହିଥିବ ସେଠାରେ ସରଳ ଏବଂ ବୁଝିବା ଲାଗି ସହଜ ପର୍ସେଣ୍ଟାଇଲ୍‌ ଆଧାରିତ ନର୍ମାଲାଇଜେସନର ଉପଯୋଗ କରାଯିବ ।
• ଲେଭଲ – ୧ର ବିଭିନ୍ନ ପଦବୀ ପାଇଁ ଭାରତୀୟ ରେଳବାଇ ଚିକିତ୍ସା ନିୟମାବଳୀ (ଆଇଆରଏମଏମ)ରେ ନିର୍ଦ୍ଧାରିତ ଚିକିତ୍ସା ମାନକ ଉପଯୋଗ କରାଯିବ ।
• ଆର୍ଥିକ ଦୃଷ୍ଟିରୁ ଦୁର୍ବଳ ବର୍ଗ (ଇଡବ୍ଲୁଏସ) ଅଧୀନରେ ଆବେଦନ କରୁଥିବା ପ୍ରାର୍ଥୀମାନଙ୍କ ପାଇଁ ଯେକୌଣସି ଆୟ ଏବଂ ସମ୍ପତ୍ତି ପ୍ରମାଣପତ୍ରକୁ ମାନ୍ୟତା ଦିଆଯିବ ।
ସିଇଏନ ୦୧/୨୦୧୯ (ଅଣ-ବୈଷୟିକ ଲୋକପ୍ରିୟ ବର୍ଗ) ଏବଂ ସିଇଏନ ଆରଆରସି-୦୧/୨୦୧୯ (ଲେଭଲ-୧)ର ଅନୁସୂଚୀ (ସମ୍ଭବ୍ୟ)
• ସମସ୍ତ ବେତନ ସ୍ତରର ସଂଶୋଧିତ ଫଳାଫଳ ଏପ୍ରିଲ, ୨୦୨୨ ପ୍ରଥମ ସପ୍ତାହ ସୁଦ୍ଧା ଘୋଷଣା କରାଯିବ ।
• ବେତନ ସ୍ତର -୬ ପାଇଁ ଦ୍ବିତୀୟ ପର୍ଯ୍ୟାୟ ସିବିଟି ମଇ ୨୦୨୨ରେ ଅନୁଷ୍ଠିତ ହେବ ।
• ଅନ୍ୟ ବେତନ ସ୍ତର ପାଇଁ ଦ୍ବିତୀୟ ପର୍ଯ୍ୟାୟ ସିବିଟି ଉଚିତ୍‌ ସମୟ ଅନ୍ତରାଳ ପରେ ଆୟୋଜନ କରାଯିବ ।
• ଦ୍ବିତୀୟ ପର୍ଯ୍ୟାୟ ସିବିଟି ଆଦିକୁ ସମାପ୍ତ କରିବା କାରଣରୁ ଲେଭଲ – ୧ ପାଇଁ ସିବିଟି ପରିଚାଳନା ଲାଗି ବିଶେଷ ସର୍ତ୍ତ ସହିତ ସଂଶୋଧିତ ପଦ୍ଧତି ପାଳନ କରିବା ସକାଶେ ନିଷ୍ପତ୍ତି ନିଆଯାଇଛି ।
• ଏଥିରେ ପ୍ରତି ଶିଫ୍ଟର ଆବଶ୍ୟକତାରେ ଉଲ୍ଲେଖନୀୟ ବୃଦ୍ଧି ସହିତ ଲେଭଲ -୧ ପାଇଁ ସିବିଟି ଆୟୋଜନ କରିବା ନିମନ୍ତେ ଅତିରିକ୍ତ ମୌଳିକ ଭିତ୍ତିଭୂମି ଏବଂ ଲଜିଷ୍ଟିକ୍ସ ଯୋଗାଡ଼ କରିବା ସାମିଲ ରହିବ । ଲେଭଲ -୧ ପାଇଁ ସିବିଟିକୁ ଯଥାଶୀଘ୍ର ଆୟୋଜନ କରିବା ଲାଗି ପରୀକ୍ଷା ପରିଚାଳନା ଏଜେନ୍ସି (ଇସିଏ)କୁ ତତ୍ପର ରଖିବାକୁ ପ୍ରୟାସ କରାଯିବ ।
• ଏଥିପାଇଁ, ଲେଭଲ -୧ ଲାଗି ସିବିଟି ଜୁଲାଇ ୨୦୨୨ରେ ସମ୍ଭାବ୍ୟ ରୂପରେ ଆୟୋଜନ କରିବାକୁ ଯୋଜନା ରହିଛି ।

Ministry of Railways
Railway Committee addresses the concerns of candidates for Non Technical Popular Categories
20 times unique candidates will be shortlisted with Pay Level wise for 2nd Stage Computer Based Test (CBT) for Non Technical Popular Categories (CEN 01/2019)
Revised results of all Pay Levels to be declared by the first week of April, 2022
For RRC-01/2019 (Level-1), a single stage exam to be conducted
10 MAR 2022 4:11PM by PIB Delhi
Ministry of Railways in terms of Order No. ERB-I/2022/23/06 dated 26.01.2022 has constituted a Committee to examine the concerns of candidates of CEN 01/2019 (Non technical Popular Categories) and CEN RRC-01/2019 (Level-1). It has now been decided as follows:
● 20 times unique candidates will be shortlisted with Pay Level wise for 2nd Stage Computer Based Test (CBT) for CEN 01/2019 (Non technical Popular Categories).
● The candidates already announced qualified will continue to remain qualified.
● The list of additional candidates getting shortlisted will be notified at each Pay Level.
● RRB wise 2nd Stage CBT for each Pay Level with all candidates of one RRB accommodated in a single shift which should eliminate normalization. Wherever single shift is not possible because of capacity constraints or otherwise, percentile based normalization will be done.
● CEN RRC-01/2019 (Level-1) will be a single stage exam. There will be no second stage CBT.
● RRC wise CBT will be held for Level-1. Also maximum available capacity is recommended to be used, to significantly reduce the number of shifts involved for each RRC and to speed up the examination process.
● Percentile based normalization, which is simple and easy to understand, will be used wherever the number of shifts involved are more than one.
● Medical standards as prescribed in Indian Railway Medical Manual (IRMM) will be used for different posts of Level-1.
● Any available Income and Asset Certificate for candidates, who have applied under Economically Weaker Sections (EWS), will be considered as Valid.
SCHEDULE (TENTATIVE) OF CEN 01/2019 (Non technical Popular Categories) and CEN RRC-01/2019 (Level-1)
● Revised results of all Pay Levels to be declared by the first week of April, 2022.
● 2nd stage CBT for Pay Level 6 to be held in May, 2022.
● 2nd Stage CBT for other Pay Levels to be conducted after giving a reasonable gap.
● It has been decided to follow revised methodology with special conditions for conduct of CBT for Level-1 due to elimination of 2nd stage CBT etc.
● This will involve mobilising of additional infrastructure and logistics to conduct CBT for Level-1 with significant increase in per shift requirement. Efforts will be made to have the exam conducting agency (ECA) on board to conduct the CBT for Level-1 as early as possible.
● Hence, CBT for Level-1 is planned to be held tentatively from July 2022 onwards.