Ministry of Civil Aviation
3000 Indians airlifted today by special flights from Ukraine’s neighbouring countries
More than 13 thousand 7 hundred Indians have been brought back by special flights
05 MAR 2022 5:52PM by PIB Delhi
Under ‘Operation Ganga’ to rescue Indian citizens, about 3000 Indians have been airlifted today by 15 special flights from Ukraine’s neighbouring countries. These included 12 special civilian and 3 IAF flights. With this, more than 13 thousand 7 hundred Indians have been brought back since the special flights began on 22ndFebruary, 2022.The number of Indians brought back by 55 special civilian flights goes up to 11728. Till date, the IAF has flown 10 sorties to bring back 2056 passengers, while taking 26 tonnes of relief load to these countries, as part of Op Ganga.
Three C-17 heavy lift transport aircraft of the IAF, which had taken off yesterday from the Hindan air base, landed back at Hindan today morning. These flights evacuated 629 Indian nationals from Romania, Slovakia and Poland. These flights also carried 16.5 tonnes of relief load from India to these countries. All Civilian flights, except one, had landed during morning today, while flight from Kosice to New Delhi is expected to arrive late in the evening. Today’s civilian flights included 5 from Budapest, 4 from Suceva, 1 from Kosice and 2 from Rzeszow.
Tomorrow, 11 special flights are expected to operate from Budapest, Kosice, Rzeszow and Bucharest, bringing in more than 2200 Indians back home.

সিবিল এবিয়েসন মন্ত্রালয়
য়ুক্রেনগা য়ুমলোন্নবা লৈবাকশিংদগী অখন্নবা ফ্লাইতশিংনা ঙসি ভারত মচা ৩০০০ এয়রলিফত তৌখ্রে
অখন্নবা ফ্লাইতশিংনা ভারত মচা ১৩,৭০০ হেন্না ভারত্তা পুরকখ্রে
05 MAR 2022 5:52PM by PIB Imphal
ভারতকী নাগরিকশিংবু রেসক্যু তৌনবা ‘ওপরেসন গঙ্গা’গী মখাদা, য়ুক্রেনগা য়ুমলোন্নবা লৈবাকশিংদগী অখন্নবা ফ্লাইতশিংনা ঙসি ভারত মচা ৩০০০ এয়রলিফত তৌখ্রে। মসিদা অখন্নবা সিভিলিয়ান ফ্লাইত ১২ অমসুং আই.এ.এফ. ফ্লাইত ৩ য়াওরি। মসিগা লোয়ননা, ২০২২গী ফেব্রুৱারী ২২দা অখন্নবা ফ্লাইতশিং পাইবা হৌরকপদগী ভারত মচা ১৩,৭০০ হেন্না ভারত্তা পুরকখ্রে। অখন্নবা সিভিলিয়ান ফ্লাইত ৫৫না পুরকখিবা ভারত মচাশিংগী মশিং অসি ১১,৭২৮ য়ৌরে। ঙসি ফাওবদা, ওপরেসন গঙ্গাগী শরুক ওইনা আই.এ.এফ.না পেসেঞ্জর ২০৫৬ ভারত্তা পুরক্নবা সোর্তিজ ১০ পাইখ্রে, অদুগা লৈবাকশিং অসিদা রিলিফ লোদ তন ২৬ পুখ্রে।
ঙরাং হিনদান এয়রবেজদগী পাইখিবা আই.এ.এফ.কী সি-১৭ হেভী লিফত ত্রান্সপোর্ত এয়রক্রাফ অহুম অদু ঙসি অয়ুক হিনদানদা অমুক তাররে। মসিগী ফ্লাইতশিং অসিনা রোমানিয়া, স্লোভাকিয়া অমসুং পোলেন্দদগী ভারত মচা ৬২৯ পুথোরকখি। মসিগী ফ্লাইতশিং অসিনা লৈবাকশিং অসিদা ভারত্তগী রিলিফ লোদ তন ১৬.৫সু পুখি। সিভিলিয়ান ফ্লাইত পুম্নমক, অমা খক নত্তনা, ঙসি অয়ুক য়ৌরকখি, অদুগা কোসিসতগী লাকপা ফ্লাইত অদু ঙসি নুমিদাং অথেংবদা নই দিল্লীদা য়ৌরকপা য়াই। ঙসিগী সিভিলিয়ান ফ্লাইশিংদা বুদাপেস্ততগী ৫, সুসেভাদগী ৪, কোসিসতগী ১ অমসুং জেসজোদগী ২ য়াওরি।
হয়েং, বুদাপেস্ত, কোসিস, জেসজো অমসুং বুচারেস্ততগী অখন্নবা ফ্লাইত ১১ ওপরেত তৌদুনা ভারত মচা ২২০০ হেন্না ভারত্তা পুরক্লবা য়াই।