Ministry of Finance
Grant of Rs. 1348.10 crore released to Six States for Urban Local Bodies
Total grant of Rs. 10,699.33 crore has been released to Urban Local bodies so far in 2021-22
25 FEB 2022 1:19PM by PIB Delhi
The Department of Expenditure, Ministry of Finance today released an amount of Rs. 1348.10 crore to 6 States for providing grants to Urban Local Bodies. The States to which grants were released on Friday are Jharkhand (Rs. 112.20 crore), Karnataka (Rs. 375 crore), Kerala (Rs. 168 crore), Odisha (Rs.411 crore), Tamil Nadu (Rs.267.90 crore) and Tripura (Rs.14 crore). The grants released are meant for Non-Million Plus cities (NMPCs) including Cantonment Boards.
The 15th Finance Commission in its report for the period from 2021-22 to 2025-26 has divided the Urban Local Bodies into two categories: (a) Million-Plus urban agglomerations/cities (excluding Delhi and Srinagar), and (b) all other cities and towns with less than one million population (Non-Million Plus cities). The 15th FC has recommended separate grants for them. Out of the total grants recommended by the Commission for Non-Million Plus cities, 40% is basic (untied) grant and the remaining 60% is tied grant. Basic grants (untied) are utilised for location specific felt needs, except for payment of salary and incurring other establishment expenditure.
On the other hand, tied grants for the Non-Million Plus cities are released for supporting and strengthening the delivery of basic services. Out of the total tied grant, 50% is earmarked for ‘Sanitation Solid Waste Management and attainment of star ratings as developed by the Ministry of Housing & Urban Affairs (MOH&UA). The remaining 50% is tied to ‘Drinking water, rainwater harvesting and water recycling’.
The tied grants are meant to ensure availability of additional funds to urban local bodies over and above the funds allocated by the Centre and the State for sanitation and drinking water under various Centrally Sponsored Schemes and provide quality services to citizens.
In the current financial year, the Government of India has released a total amount of Rs.10,699.33 crore so far to the States as grants to the Non-Million Plus cities. These grants are released by the Ministry of Finance on the recommendations of Ministry of Housing and Urban Affairs.
Annexure-I
S. No.
State
Amount of ULB grant released in 2021-22 (Rs in crore)
1
Andhra Pradesh
873.00
2
Bihar
759.00
3
Chhattisgarh
369.90
4
Goa
13.50
5
Gujarat
660.00
6
Haryana
193.50
7
Himachal Pradesh
98.55
8
Jharkhand
299.20
9
Karnataka
750.00
10
Kerala
336.00
11
Madhya Pradesh
499.00
12
Maharashtra
461.00
13
Mizoram
17.00
14
Odisha
822.00
15
Punjab
185.00
16
Rajasthan
490.50
17
Sikkim
10.00
18
Tamil Nadu
1188.25
19
Telangana
209.43
20
Tripura
72.00
21
Uttar Pradesh
1592.00
22
Uttarakhand
104.50
23
West Bengal
696.00
Total
10699.33

শেল-থুম মন্ত্রালয়
অর্বান লোকেল বোদীশিংগীদমক্তা স্তেত তরুক্তা লুপা করোর ১৩৪৮.১০গী গ্রান্ত কাইথখ্রে
২০২১-২২ মনুংদা হৌজিক ফাওবদা অর্বান লোকেল বোদীশিংগী ওইনা পুন্না লুপা করোর ১০,৬৯৯.৩৩গী গ্রান্ত কাইথখ্রে
25 FEB 2022 1:19PM by PIB Imphal
শেলথুম মন্ত্রালয়গী দিপার্তমেন্ত ওফ এক্সপেন্দিচরনা ঙসি স্তেত তরুক্তা অর্বান লোকেল বোদীশিংগী লুপা করোর ১৩৪৮.১০গী গ্রান্তকী শেন্ফম কাইথখ্রে। ইরায় নুমিত্তা গ্রান্তকী শেন্ফম থাদোকখিবা স্তেতশিং অদুদি ঝার্খন্দ (লুপা করোর ১১২.২০), কর্নাতকা (লুপা করোর ৩৭৫), কেরলা (লুপা করোর ১৬৮), ওরিসা (লুপা করোর ৪১১), তামিল নাদু (লুপা করোর ২৬৭.৯০ করোর) অমসুং ত্রিপুরা (লুপা করোর ১৪)নি। গ্রান্তশিং অসি নন-মিলিয়ন প্লস সিতি(এন.এম.পি.সি.)শিং অমসুং কান্তোনমেন্ত বোর্দশিংগীদমক্তনি‍।
১৫শুবা ফাইনান্স কম্মিসন্না ২০২১-২২দগী ২০২৫-২৬ ফাওবগী রিপোর্ত্তা অর্বান লোকেল বোদীশিংবু মখল অনি থোক্না খায়দোক্লি: (ক) মিলিয়ন-প্লস অর্বান এগ্লোমেরেসন/সিতিজ (দিল্লী অমসুং স্রিনগর য়াওদনা), অমদি (খ) মীশিং মিলিয়ন অমদগী হন্থনা লৈবা অতৈ ময়োল্লম পুম্নমক (নন-মিলিয়ন প্লস সিতিজ)। ১৫শুবা ঐফ.সি.না মখোয়গীদমক্তা তোখাইবা গ্রান্তকী রিকম্মেন্দেসন পীরি‍। নন-মিলিয়ন প্লস সিতিশিংগী রিকম্মেন্দ তৌরিবা অপুনবা গ্রান্তকী শেন্ফমগী ৪০%না বেসিক (অনতাইদ) গ্রান্তনি অদুগা লেমহৌরিবা ৬০%না তাইদ গ্রান্তনি। বেসিক গ্রান্ত (অন্তাইদ) অসি মফম মফমদুগী মথৌ তাবগী মতুং ইন্না, তলব পীবা অমদি অতৈ ইস্তাব্লিসমেন্ত এক্সপেন্দিচর য়াওদনা, শীজিন্নৈ‍।
অমরোমদা, নন-মিলিয়ন প্লস সিতীশিংগী তাইদ গ্রান্তশিং অসিনা তঙাই ফদবা সর্ভিসশিং ফংহনবদা ঙাক্লৌ পীননবা অমদি মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা পীবনি‍। অপুনবা তাইদ গ্রান্তগী ৫০% সেনিতেসন সোলিদ ৱেস্ত মেনেজমেন্ত অমসুং হাউজিং এন্দ অর্বান এফ্যার্স মন্ত্রালয় (এম.ও.ঐচ.এন্দ.য়ু.এ.)না শেমবা স্তার রেতিং ফংনবগীদমক খাক্তুনা থম্মি‍। লেমহৌরিবা ৫০% অসিনা থক্নবা ঈশিং, নোংগী ঈশিং, লৌ লোকপা অমদি ঈশিং রিসাইকল তৌবনচিংবা থবক থৌরাংশিংগী শীজিন্ননবনি‍।
তাইদ গ্রান্ত অসি তোঙান তোঙানবা সেন্ত্রেল্লী স্পোন্সর স্কিমশিংগী মখাদা সেনিতেসন অমসুং থক্নবা ঈশিং ফংহন্নবগীদমক কেন্দ্র অমসুং স্তেত লৈঙাক্না পীরিবা ফন্দগী মথক্তা মীয়ামদা হেন্না মতিং লৈবা সর্ভিস ফংহন্নবগীদমক অর্বান লোকেল বোদীশিংদা অহেনবা শেন্ফম ওইনা পীবনি‍।
চৎলিবা শেনবা চহিসিদা, ভারত লৈঙাক্না নন-মিলিয়ন প্লস সিতিশিংগীদমক্তা স্তেতশিংদা পুন্না লুপা করোর ১০,৬৯৯.৩৩গী শেন্ফম থাদোকখ্রে‍। গ্রান্ত অসি হাউজিং অমসুং অর্বান এফ্যার্স মন্ত্রালয়গী রিকম্মেন্দেসন মতুং ইন্না শেলথুম মন্ত্রালয়না থাদোকপনি‍।
এনেক্সচর-১
সেরিএল মশিং
স্তেত
২০২১-২২দা য়ু.এল.বি.শিংদা থাদোকখিবা গ্রান্তকী শেন্ফম (লুপা করোরগী খুজিংদা)
১
অন্ধ্র প্রদেশ
৮৭৩.০০
২
বিহার
৭৫৯.০০
৩
ছত্তিসগর
৩৬৯.৯০
৪
গোৱা
১৩.৫০
৫
গুজরাত
৬৬০.০০
৬
হরিয়ানা
১৯৩.৫০
৭
হিমাচল প্রদেশ
৯৮.৫৫
৮
ঝার্খন্দ
২৯৯.২০
৯
কর্নাতকা
৭৫০.০০
১০
কেরলা
৩৩৬.০০
১১
মধ্য প্রদেশ
৪৯৯.০০
১২
মহারাস্ত্র
৪৬১.০০
১৩
মিজোরম
১৭.০০
১৪
ওরিসা
৮২২.০০
১৫
পঞ্জাব
১৮৫.০০
১৬
রাজস্থান
৪৯০.৫০
১৭
সিক্কিম
১০.০০
১৮
তামিল নাদু
১১৮৮.২৫
১৯
তেলঙ্গনা
২০৯.৪৩
২০
ত্রিপুরা
৭২.০০
২১
উত্তর প্রদেশ
১৫৯২.০০
২২
উত্তরাখন্দ
১০৪.৫০
২৩
ৱেস্ত বেঙ্গল
৬৯৬.০০
অপুনবা
১০৬৯৯.৩৩