প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
গৰুড় এৰোস্পেচৰ দ্বাৰা ১০০ খন কৃষক ড্ৰোনৰ উৰণ উপলক্ষে প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ ভাষণৰ পাঠ
19 FEB 2022 11:54AM by PIB Guwahati
নমস্কাৰ।
যদি নীতিবোৰ সঠিক হয়, দেশখন কিমান ওপৰলৈ উৰিব পাৰে? আজিৰ দিনটো ইয়াৰ এক ডাঙৰ উদাহৰণ। কেইবছৰমান আগলৈকে, যেতিয়া দেশখনত ড্ৰোনৰ নাম লোৱা হৈছিল, এনে লাগিছিল যে সেনাৰ সৈতে সম্পৰ্কিত এক প্ৰণালী। এইবোৰ বস্তু যিবোৰ শত্ৰুৰ সৈতে যুঁজিবলৈ ব্যৱহাৰ কৰা হয়। এইটো সেই ক্ষেত্ৰত ভবা হৈছিল। কিন্তু আজি আমি মানেচাৰত কিষাণ ড্ৰোন সুবিধাৰ উদাহৰণ দিছো। একবিংশ শতিকাৰ আধুনিক কৃষি ব্যৱস্থাৰ দিশত এইটো এটা নতুন অধ্যায়। মই নিশ্চিত যে এই আৰম্ভণি কেৱল ড্ৰোন খণ্ডৰ বিকাশত এক মাইলৰ খুঁটি হিচাপে প্ৰমাণিত নহ'ব কিন্তু সম্ভাৱনাৰ এক অন্তহীন আকাশও মুকলি কৰিব। মোক এইটোও কোৱা হৈছে যে গৰুড় এৰোস্পেচে অহা দুবছৰত এক লাখ মেড ইন ইণ্ডিয়া ড্ৰোন নিৰ্মাণৰ লক্ষ্য নিৰ্ধাৰণ কৰিছে। বহুতো যুৱক-যুৱতীক নতুন চাকৰি আৰু নতুন সুযোগ প্ৰদান কৰিব। ইয়াৰ বাবে মই গৰুড় এৰোস্পেচৰ দলটোক অভিনন্দন জনাইছো।
বন্ধুসকল,
দেশৰ বাবে, এইবাৰ স্বাধীনতাৰ অমৃত সময়ৰ সময়। এয়া হৈছে যুৱ ভাৰতৰ সময় আৰু ভাৰতৰ যুৱসকলৰ সময়। যোৱা কেইবছৰমানত দেশত হোৱা সংস্কাৰসমূহ। যুৱ আৰু ব্যক্তিগত খণ্ডক এক নতুন শক্তি প্ৰদান কৰিছে। আনকি ড্ৰ'নৰ সৈতেও, ভাৰতে আশংকাত সময় অপচয় কৰা নাছিল। আমি যুৱ প্ৰতিভাক বিশ্বাস কৰিছিলো আৰু নতুন চিন্তাধাৰাৰে আগবাঢ়িছিলো।
এই বছৰৰ বাজেটত কৰা ঘোষণাৰ পৰা আৰম্ভ কৰি অন্যান্য নীতিগত সিদ্ধান্তলৈকে, দেশখনে মুকলিকৈ প্ৰযুক্তি আৰু উদ্ভাৱনক অগ্ৰাধিকাৰ দিছে। ফলাফলটো আজি আমাৰ সন্মুখত আছে। এই মুহূৰ্তত, আমি দেখিছোঁ যে ড্ৰোনৰ ব্যৱহাৰ কিমান বৈচিত্ৰ্যপূৰ্ণ ভাৱে আৰম্ভ হৈছে। বিটিং ৰিট্ৰিটৰ ঠিক সময়তে সমগ্ৰ দেশতে ১,০০০ ড্ৰোনৰ এক চমৎকাৰ প্ৰদৰ্শন দেখা গৈছিল।
আজি, স্বামীত্ব আঁচনিৰ অধীনত, ভূমিৰ হিচাপ, গাওঁখনত ড্ৰোনৰ জৰিয়তে ঘৰ প্ৰস্তুত কৰা হৈছে। ড্ৰোনৰ জৰিয়তে ঔষধ যোগান ধৰা হৈছে। ভেকছিনবোৰ কঠিন এলেকাত উপনীত হৈছে। বহু ঠাইত, পথাৰত ঔষধ ছটিয়াই ড্ৰোনৰ দ্বাৰাও আৰম্ভ হৈছে। কৃষক ড্ৰোন এতিয়া এই দিশত এক নতুন যুগৰ বিপ্লৱৰ আৰম্ভণি। উদাহৰণ স্বৰূপে, আগন্তুক সময়ত, উচ্চ ক্ষমতাসম্পন্ন ড্ৰোনৰ সহায়ত, কৃষকসকলে তেওঁলোকৰ পথাৰৰ পৰা সতেজ পাচলি, ফল, ফুল বজাৰলৈ প্ৰেৰণ কৰিব পাৰে। মাছ খেতিৰ সৈতে সম্পৰ্কিত লোকসকলে পুখুৰী, নদী আৰু সাগৰৰ পৰা পোনপটীয়াকৈ সতেজ মাছ বজাৰলৈ প্ৰেৰণ কৰিব পাৰে। যদি কম সময় থকা মাছমৰীয়াসকলে, নিম্নতম ক্ষতিৰ সৈতে, কৃষকসকলৰ সামগ্ৰী বজাৰত উপনীত হয়, তেন্তে মোৰ কৃষক ভাই-ভনীসকলৰ, মোৰ মাছমৰীয়া ভাই-ভনীসকলৰ তেওঁলোকৰ উপাৰ্জনও বৃদ্ধি পাব। এনে ধৰণৰ বহুতো সম্ভাৱনাই আমাৰ সন্মুখত খুন্দা মাৰিছে।
মই সুখী যে দেশৰ আৰু বহুতো কোম্পানী এই দিশত দ্ৰুতগতিত আগবাঢ়ি ছে। ভাৰতত ড্ৰোন ষ্টাৰ্ট-আপৰ এক নতুন পৰিৱেশ-প্ৰণালী বিকশিত কৰা হৈছে। বৰ্তমান দেশখনত 200 ৰো অধিক ড্ৰোন ষ্টাৰ্ট-আপ চলি আছে। অতি সোনকালেই সংখ্যাটো হাজাৰত উপনীত হ'ব। এইটোৱে লাখ লাখ নতুন নিযুক্তিৰ সুযোগো মুকলি কৰিব। মই নিশ্চিত যে অনাগত সময়ত ভাৰতৰ এই বৰ্ধিত শক্তিয়ে ড্ৰোনৰ ক্ষেত্ৰত সমগ্ৰ বিশ্বক এক নতুন নেতৃত্ব প্ৰদান কৰিব। এই আত্মবিশ্বাসেৰে, আপোনালোক সকলোকে বহুত ধন্যবাদ, মোৰ শুভেচ্ছা আছে। মই যুৱসকলৰ সাহসক শুভকামনা জনাইছো। আজি উদ্ভৱ হোৱা ষ্টাৰ্ট-আপৰ পৃথিৱী। এই যুৱক-যুৱতীসকলে সাহসী, বিপদাশংকা লৈ আছে। মই তেওঁক বহুত অভিনন্দন জনাইছো। আৰু ভাৰত চৰকাৰে আপোনাক আপোনাৰ সৈতে কান্ধত কান্ধ মিলাই নীতিৰ জৰিয়তে নিৰন্তৰ ভাৱে আপোনাৰ সৈতে থাকি আগবাঢ়িযাবলৈ নিদিব। মই আপোনালোকক শুভকামনা জনাইছো। বহুত ধন্যবাদ।

Prime Minister's Office
English rendering of PM's speech during witnessing flight of 100 kisan Drones by Garuda Aerospace
19 FEB 2022 11:54AM by PIB Delhi
Namaskar,
A nation is capable of touching greater heights if the policies are right. This day is a great example of the same concept. Till a few years back, a drone was considered to be a technology related to the Army, or something used to combat enemies. Our thoughts used to be limited to that particular use only. But today we are inaugurating Kisan drone facilities in Manesar. This is a new chapter in the direction of modern farming system of the 21st century. I am sure this launch will not only prove to be a milestone in the development of the drone sector but will also open endless doors of possibilities. I am also told that Garuda Aerospace has set a target of making one lakh 'Made in India' drones in the next two years. This will generate new jobs and new opportunities for several youngsters. I congratulate the team of Garuda Aerospace and all my young friends for this accomplishment.
Friends,
For the country, this is the period of 'Azaadi ka Amritkaal'. This period belongs to the young India; it belongs to the youth of India. The reforms that have taken place in the country in the last few years have given a boost to the strength of the youth and the private sector. Also, India did not waste any time in apprehensions regarding the drones. We trusted the young talent and went ahead with the new thinking.
From the announcements made in this budget to other policy decisions, the country has openly given priority to technology and innovation. Its results are in front of us today. In the present times, we are witnessing the diverse uses of the drones. During the Beating Retreat, the entire nation witnessed a spectacular display of 1000 drones.
Today, under the Swamitva scheme, the accounts of the land and houses are being prepared through drones in the villages. Medicines are being supplied through drones. Vaccines are reaching the remote areas. Drones are also being used to sprinkle pesticides in the fields in several areas. Kisan Drone is now the beginning of a new age revolution in this direction. For example, in the coming times, with the help of high-capacity drones, farmers can send fresh vegetables, fruits, flowers from their fields to the markets. People associated with pisci-culture can send fresh fish catch directly to the market from ponds, rivers and sea. The produce of the fishermen and farmers will reach the market in the shortest possible time with minimum damage. Consequently, the income of my farmer and fishermen brothers and sisters will also increase. Many such possibilities are knocking at our doors.
I am glad that many more companies in the country are moving rapidly in this direction. A new ecosystem of drone start-ups is being created in India. At present, there are more than 200 drone start-ups operating in the country. Very soon this number will reach thousands. This will also generate lakhs of new employment opportunities. I believe that in the near future, this growing capability of India will showcase India under a new leadership role before the whole world in the field of drones. With that, I would like to thank all of you from the bottom of my heart. My best wishes to you all. My best wishes to the prowess of the youth. I congratulate today's youth for all the start-ups that have come up today, for being daring and taking risks. And the Government of India promises to be your constant support and to walk shoulder to shoulder with you through the policies. It will not let any obstacle come in your way. I wish you the very best! Thank you very much!
DISCLAIMER: This is the approximate translation of PM’s speech. Original speech was delivered in Hindi.