শেল-থুম মন্ত্রালয়
শেনবা চহি ২০২১-২২দা হৌজিক ফাওবদা অতল পেন্সন য়োজনাদা এনরোল তৌবগী চাং লাখ ৬৫ হেনখ্রে
২০১৫দা এ.পি.ৱাই. শেম্লকপদগী এনরোল তৌখিবগী মশিং অসি ৩.৬৮ শুখ্রে
05 JAN 2022 3:08PM by PIB Imphal
অতল পেন্সন য়োজনা(এ.পি.ৱাই.) শেমগৎখিবদগী চহি তরুক মখায় হেন্দোরক্লবা মতম অসিদা এনরোল তৌবগী চাং অসি কোতি ৩.৬৮ ওইদুনা খোংচৎ অসি তশেংনা মরু ওইহনখ্রে৷ সবসক্রাইবর লাখ ৬৫ হেনবনা এনরোল তৌরক্তুনা শেনবা চহি অসিদা উৎলিবা পর্ফোমেন্স অসি ফিদমনিংঙাই ওইখ্রে, স্কিম অসি হেক হৌদোরকপদগী হৌদুনা হায়রিবা মতম অসিমক্তদা এনরোল তৌবগী চাং অসি ঙসি ফাওবদা মসিনা খ্বাইদগী ৱাংবনি৷ এনরোলমেন্তশিং অসিদগী হেন্দোক্তুনা, ৫৬:৪৪গী নুপা নুপীগী সবসক্রিপ্সন রেসিও অসি ফগৎলক্লি অমদি মেনেজমেন্তদা লৈরিবা এসেত অসি লুপা কোতি ২০,০০০রোম্নি৷
ভারত সরকারগী ফ্লেগশিপ সোসিয়েল সেক্যুরিতী স্কিম, এ.পি.ৱাই. অসি ২০১৫গী মে ৯দা ইকাই খুম্নরবা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা মরু ওইনা আনওর্গনাইস সেক্তরশিংদা লৈরিবা প্রজাশিংদা ওল্দ এজ ইনকম সেক্যুরিতী ফংহন্নবগী মীৎয়েং অমগা লোইননা হৌদোকখিবনি৷
অতল পেন্সন য়োজনা থৌ-শিল্লিবা পেন্সন ফন্দ রিগুলেতরী এন্দ দিবেলপমেন্ত ওথোরিতী(পি.এফ.আর.দি.এ.)গী চিয়রমেন শ্রী সুপ্রাতিম বন্দ্যোপাধ্যায়না হায়খি, “পেন্সন কভরেজ তৌদুনা সমাজ অসিদী খ্বাইদগী শোকপা য়ানা লৈরিবা সেক্সনশিংদা কান্নবা পীরিবা অসি পব্লিক অমদি প্রাইভেৎ বেঙ্কশিং, রিজনেল রুরেল বেঙ্কশিং, পেমেন্ত বেঙ্কশিং, স্মোল ফাইনান্স বেঙ্কশিং, কো-ওপরেতিব বেঙ্কশিং, দিপার্তমেন্ত ওফ পোস্তশিংনা চোকথবা নাইদনা হোৎনখিবা অমদি রাজ্যগী থাক্তা লৈরিবা বেঙ্করশিংগী কম্মিতীশিংনা মতেং পীরবা মতম খক্তদা ওইথোকহনখিবনি৷”
“চৎলিবা শেনবা চহি অসিদা এনরোলমেন্ত কোতি অমা ফংলিবা অসিগী মথক্তা, মাংলোমদা চংশিল্লক্তুনা ঐখোয়না লৈবাক অসিদা পেন্সন সেচুরেসন ফংনবগী থবক লৈরি অমদি মদু ফংনবগীদমক ঐখোয়না লেপ্প-লৈতনা প্রোএক্তিব ওইবা ইনিসিয়েতিবশিং লৌখৎকনি,” হায়না পি.এফ.আর.দি.এ. চিয়রমেননা মখাতাখি৷
বেঙ্ক একাউন্ত অমমম লৈবা চহি কাংলুপ ১৮-৪০গী মনুংদা লৈরিবা ভারত মচা অমা হেক্তনা এ.পি.ৱাই.দা সবক্রাইব তৌবা য়াই অমদি মসিগী অখন্নবা মওং অসিনা মশক-থোকপা কান্নবা অহুম পীরি৷ অহানবদা, চহি ৬০ শুরকপা মতমদা মসিনা লুপা ১০০০দগী হৌরগা ৫০০০ ফাওবা মিনিমম গরেন্তীদ পেন্সন অমা পীরি, অনিশুবদা সবসক্রাইবর অদুনা শিখিবা মতমদা পেন্সনগী শেনফম অদু লোইনবীদা পুন্সি চুপ্পগী ওইনা পীগনি অমদি অরোইবদা, সবসক্রাইবর অমদি লোইনবী অনিমক শিখি-নাখিবা থোকপা মতমদা, পেন্সন কোর্পসকী শেনফম পুম্নমক নোমিনীদা পী৷

Ministry of Finance
Over 65 lakh enrolments in Atal Pension Yojana in Financial Year 2021-22 so far
3.68 crore enrolments since inception of APY in 2015
05 JAN 2022 3:08PM by PIB Delhi
The journey of Atal Pension Yojana (APY) over six and half years since its inception has been substantive with 3.68 crore enrolments. The performance in this financial year has been good as more than 65 lakh subscribers enrolled which is the highest ever enrolment during the same period since the launch of scheme. Apart from enrolments, male to female subscription ratio of 56:44 is improving and asset under management is around Rs. 20,000 crore.
APY, the flagship social security scheme of Government of India was launched on 9th May 2015 by Hon’ble Prime Minister Shri Narendra Modi with an objective of providing old age income security particularly to the citizen in the unorganised sectors.
Shri Supratim Bandyopadhyay, Chairman, Pension Fund Regulatory and Development Authority (PFRDA), which administers Atal Pension Yojana, said, “This feat of bringing in the most vulnerable sections of the society under the coverage of pension was possible only with the untiring efforts of Public & Private Banks, Regional Rural Banks, Payments Banks, Small Finance Banks, Co-operative banks, Department of Posts and the support extended by the State Level Bankers’ Committees.”
“In addition to achieving One crore enrolment during this current Financial year, going forward we have the task of achieving Pension Saturation in the country and we shall continuously undertake proactive initiatives for achieving it,” the PFRDA Chairman added.
APY can be subscribed by any Indian citizen in the age group of 18-40 years having a bank account and its uniqueness is attributable to three distinctive benefits. First, it provides a minimum guaranteed pension ranging from Rs 1000 to Rs 5000 on attaining 60 years of age, Secondly the amount of pension is guaranteed for lifetime to spouse on death of the subscriber and lastly, in the event of death of both the subscriber and the spouse, entire pension corpus is paid to the nominee.