Ministry of Railways
More Than 14 thousand tons of Medical Liquid Oxygen Transported to Covid Care Centers
Record Transportation of Food Grain to Support Pradhan Mantri Garib Kalyan Anna Yojana
Sectional speed of trains increased in 495 Km portion
More than 70% Route Km over Northern Railway is electrified
Oxygen Generation Plants installed in Central and Divisional Hospitals
Several Sports Persons win Medals in National and International Sporting Events
Works on the three Himalayan projects- USBRL, Rishikesh-Karnaprayag Broad Gauge line and FLS of Bilaspur-Manali-Leh Line in progress
08 JAN 2022 1:12PM by PIB Delhi
Oxygen Trains
858 Special freight trains were run by Northern Railway through green corridors carrying over 14,403 tons of Oxygen in cryogenic tanks and roll-on-roll-off road tankers for supply to the Hospitals and Covid care centers in the states of Punjab, Haryana, UP, Uttrakhand and Delhi. This is about 50% of the total LMO movement by Indian Railways.
Freight
Multi-disciplinary Freight Business Development Units (BDU) have been set up at zonal and divisional levels. 44 Goods Sheds over Northern Railway are being revamped and additional loading-unloading facilities are being provided. Northern Railway transported a record 26 million ton of food-grain between April and December 2021 to different states to support the largest food security programme in the world, the Pradhan Mantri Garib Kalyan Anna Yojana. Northern Railway also achieved the highest ever originating revenue loading earnings of 7,064 Crore from April-Dec’ 2021. Kisan rails are also being operated by Northern Railway from different states to maintain a steady supply of fruits and vegetables to the national capital at subsidized transportation rates.
Train Operations
Hon’ble PM inaugurated train services from Hazrat Nizamuddin and Varanasi to the newly constructed station at Kevadiya in Gujarat. This is providing convenient travel for people from northern states to visit the Statue of Unity. Services on the KSR & Kangra Valley hill sections have also been restored. Hop-on – Hop-off facility for tourists has been reintroduced in the Kalka-Shimla Rail section. The zone has maintained its punctuality performance of passenger train running at above 92%.
Safety
Safety has always been the prime focus; there has been no accident on account of collision and there is 44% reduction in derailments as compared to last year over the zone. All unmanned level crossings have been eliminated over Northern Railway in the year 2018-19. Now Manned Level Crossing gates are being converted to either ROB or RUB. Some LCs are been provided with Electric lifting barriers for enhanced road safety.
For safe operations of trains signaling systems have been modernized. Fog safety devices have been provided to Loco pilots on all trains. Intensive night patrolling of tracks is done for timely detection of rail fractures and displacement both in peak winters and summers season. GPS based hand held trackers have been given to the patrolling staff for timely reporting of faults.
Maintenance of Assets
Maintenance and up-gradation of assets are done on a regular basis. Periodic over-hauling of LHB with efficient mechanized cleaning is being performed in record time of 14 days at Alambagh workshop, Lucknow. Interiors of ICF rakes including Narrow gauge ones have are being enhanced under project Utkrisht, inproving their aesthetic appeal for the passengers. Bio-vacuum toilets are being retro-fitted in Northern Railway based coaches. The two Vande Bharat Express trains have completed more than 2 years of service and are proving highly popular with passengers intending to visit the temple towns of Varanasi and Shri Mata Vaishno Devi Katra. Sectional speed of trains has been increased in 495 Km portion and permanent speed restrictions at several spots have been removed.
Rail Projects
Works on the three Himalayan projects in Northern Railway USBRL, Rishikesh-Karnaprayag Broad Gauge line and FLS of Bilaspur-Manali-Leh Line are ongoing.
On the remaining Katra-Banihal section of the USBRL project, laying of the Arch of the iconic Chenab Bridge was completed in April 2021. Construction of Pylon of Anji Bridge has been completed recently. 15 km of total Tunnel mining, breakthrough of 3 tunnels and laying of 3 bridges was completed in spite of the critical Covid situation.
Tunneling and bridge work of the Rishikesh-Karanprayag line is ongoing. A beautiful new station Yognagari Rishikesh has been constructed in the foothills.
Electrification
Railway is working towards Mission 100% electrification. More than 70% Route Km over Northern Railway stands electrified. Northern Railway has been procuring cheaper power through open access in Punjab, Haryana, Delhi and UP, consequently, Rs. 300 Crore was saved as traction energy bill for these states. The Eco-friendly Head on Generation scheme has been applied on all 90 LHB primary EOG trains, saving High-Speed Diesel worth Rs. 33 Crore in 4 months, earning 12 thousand tonne carbon credits for Railways.
Use of Alternative Energy
For utilization of Solar energy, grid connected metered solar power plants are have been setup all over the zone. 40 Lakh unit electricity is being generated from them, with a reduction of 3251 ton CO2 emission.
Health Care
Northern Railway has maintained an uninterrupted supply of medicines, injections and consumables to the health centers. RT-PCR tests are being done at the centers. For uninterrupted supply of medical oxygen, a 500L/minute capacity plant has been set up at NRCH. Oxygen plants have also been installed at all 5 divisional hospitals. Giving impetus to the Hon’ble PM’s vaccination programme, vaccination is being administered to all employees and that dependents.
Sports
Several sports persons, who are employees of NR, have made India proud at various national and global sporting events. 11 players and coaches from Northern Railway were in the Indian squad for Tokyo 2020 Olympics. Sh. Ravi Kumar Dahiya won Silver Medal and Sh. Bajrang Punia won Bronze Medal in wrestling event at the Olympics. Sh. Vijay Sharma, Coach of Silver Medalist weightlifter Ms. Mirabai Chanu has been promoted as OSD. Recently, a Indian Railway wrestling academy has been reopened at Delhi Kishanganj. This academy has been the cradle of many well knows wrestlers.

রেলৱে মন্ত্রালয়
কোবিদ কিয়র সেন্তরশিংদা মেদিকেল লিক্বিদ ওক্সিজেন তন লিশিং ১৪ হেন্না ত্রান্সপোর্ত তৌখ্রে
প্রধান মন্ত্রী গরিব কল্যান অন্ন য়োজনাগী মতেং ওইনবা রেকোর্দ ওইনা চেং-হৱায় ত্রান্সপোর্ত তৌখ্রে
ত্রেনশিংগী সেক্সনেল স্পীদ অসি পোর্সন কিমি ৪৯৫দা হেনগৎহনখ্রে
নোর্দন রেলৱেগী রুৎকী কিমি ৭০% হেনবদি ইলেক্ত্রিফাইদ তৌখ্রে
সেন্ত্রেল অমসুং দিবিজনেল হোস্পিতালশীংদা ওক্সিজেন জেনরেসন প্লান্তশিং ইনস্তোল তৌখ্রে
নেস্নেল অমসুং ইন্তর্নেস্নেল স্পোর্তিং ইভেন্তশিংদা শান্নরোয় কয়ামরুমনা মেদলশিং লৌরকখ্রে
হিমালয়ন প্রোজেক্ত অহুম – য়ু.এস.বি.আর.এল., ঋশিকেশ-কর্নপ্রয়াগ বোর্দ গেজ লাইন অমসুং বিলাসপুর-মনালী-লেহ লাইনগী থবকশিং হৌজিক চত্থরি
08 JAN 2022 1:12PM by PIB Imphal
ওক্সিজেন ত্রেনশিং
পঞ্জাব, হরিয়ানা, য়ু.পি., উত্তরাখন্দ অঞসিং দিল্লী, রাজ্যশিং অসিদা লৈবা হোস্পিতালশিং অমসুং কোবিদ কিয়র সেন্তরশিংদা সপ্লাই তৌনবা ক্রাইয়োজেনিক তেঙ্কশিং অমসিং তোল-ওন-রোল-ওফ রোদ তেঙ্করশিংদা ওক্সিজেন তন ১৪,৪০৩ হেন্না পুদুনা গ্রীন কোরিদোর্সকী খুত্থাংদা নোর্দন রেলৱেনা স্পেসিএল ফ্রৈৎ ত্রেন ৮৫৮ চেলহনখি। মসি ইন্দিয়ন রেলৱেজকী অপুনবা এল.এম.ও. মুফমেন্তগী ৫০% রোম ওইরি।
ফ্রৈৎ
জোনেল অমসুং দিবিজনেল লেবেলশিংদা মল্তি-দিস্সিপ্লিনরী ফ্রৈৎ বিজিনেস দিবেলপমেন্ত য়ুনিৎশিং (বি.দি.য়ু.) লিংখৎখ্রে। নোর্দন রেলৱেতা পোৎ থাফম ৪৪ হেন্না নৌনা শেমজিনখ্রে অমসুং অহেনবা লোদিং-অনলোদিং ফেসিলিতীশিংসু পীখি। মালেমগী খ্বাইদগী চাউবা ফুদ সেক্যুরিতী প্রোগ্রাম, প্রধান মন্ত্রী গরিব কল্যান অন্ন য়োজনা অসিদা মতেং পাংনবা তোঙান-তোঙানবা রাজ্যশিংদা এপ্রিল-দিসেম্বর ২০২১ ফাওবগী মরক্তা চেং-হৱায় রেকোর্দ ওইন মিলিয়ন তন ২৬ ত্রান্সপোর্ত তৌখি। নোর্দন রেলৱেনা এপ্রিল-দিসেম্বর’ ২০২১দা খ্বাইদগী ৱাংবা লোদিং তৌবদগী লাকপা রিভেন্যূদগী লুপা করোর ৭,০৬৪ তানবা ঙমখি। সবসিদাইজ ওইবা ত্রান্সপোর্তেসন রেৎশিংদা লৈবাক্কী কোনুংদা উহৈ-ৱাহৈ অমদি মনা-মশিংগী সপ্লাই লেপহন্দনবা তোঙান-তোঙানবা রাজ্যশিংদগী নোর্দন রেলৱেনা কিসান রেলশিংসু ওপরেৎ তৌরি।
ত্রেনগী ওপরেসনশিং
ইকাই খুম্নরবা পি.এম.না হজরত নিজামুদ্দিন অমসুং বারানসীদগী গুজরাতকী কেৱারিয়াদা নৌনা শাখিবা স্তেসন্দা ত্রেন সর্ভিসশিং লমথাখি। মসিনা অৱাং থংবা রাজ্যশিংদা লৈরিবা মীয়াম্না স্তেচ্যু ওফ য়ুনিতীদা চৎপদা খুদোংচাহল্লি। কে.এস.আর. অমসুং কাংগ্রা ভেল্লী হিল সেক্সনশিংদা তৌরম্বা সর্ভিসশিং অমুক হান্না তৌহনখ্রে। কালকা-শিম্লা রেল সেক্সন্দা লমকোয়বশিংগীদমক হোপ-ওন – হোপ-ওফ ফেসিলতী অমুক হন্না লৈহনখ্রে। জোন অসিদা চল্লিবা পেসেঞ্জর ত্রেনগী পংচ্যুএলিতী পর্ফোর্মেন্স অসি ৯২%গী মথক্তা লৈখি।
অশোই-অঙাম য়াওহন্দবা
অশোই-অঙাম য়াওহন্দবা হায়বা অসিদা মতম চুপ্পদা মরু ওইবা মীৎয়েং চংলি; হৌখিবা চহিগা চাংদম্নবদা জোন অসিদা য়ৈশিন্নবনা মরম ওইরগা খুদোংথিবা থৌদোক থোকখিদে অমসুং দিরেলমেন্তশিংদা চাদা ৪৪% হন্থরকখি। ইং কুমজা ২০১৮-১৯দা নোর্দন রেলৱেদা লৈরম্বা অনমেন লেবেল ক্রোসিং পুম্নমক লৌথোকখি। হৌজিক মেন লেবেল ক্রোসিং গেৎশিং অসি আর.ও.বি. নত্ত্রগা আর.য়ু.বি. ওইনা ওন্থোক্লি। এল.সি. খরদি রোদ সেফতী হেনগৎহন্নবা ইলেক্ত্রিক লিফতিং বেরিয়রশিং থমখ্রে।
ত্রেনশিং শাফবা মওংদা ওপরেসনশিং তৌহন্নবা সিগ্নেলিং সিস্তেমশিং অসি মোদর্নাইজ তৌখ্রে। ত্রেন পুম্নমক্তা লোকো পাইলোৎশিংদা ফোগ সেফতী দিভাইসশিং পীখ্রে। নীংথমথা অমদি কালেম পন্থা অনিমক্তা রেল ফ্রেকচরশিং অমসুং দিসপ্লেসমেন্ত অসি মতম চানা খঙদোক্নবা ত্রেকশিং অসিগী ইন্তেন্সিব নাইৎ পেত্রোলিং চত্থৈ। মতম চানা অশোইবশিং রিপোর্ত তৌনবা পেত্রোলিং স্তাফতা জি.পি.এস. বেজ হেন্দ হেল্দ ত্রেকরশিং পীখি।
এসেৎশিংগী মেন্তেনেন্স
এসেৎশিংগী মেন্তেনেন্স অমসুং অপ-গ্রেদেসন চাং নাইনা তৌরি। লখনৌগী অলমবাঘ ৱর্কশোপতা নুমিৎ ১৪গী অতেনবা মতমগী মনুংদা তাঙ্কক নাইনা এল.ঐচ.বি.গী ওভর-হোলিং অসি অফবা মেকনাইজ ক্লিনিংগা লোয়ননা পাঙথোক্লি। নেরো গেজসু য়াওনা আই.সি.এফ. রেকশিংগী ইন্তেরিয়রশিং অসি প্রোজেক্ত উৎক্রিস্তকী মখাদা ফগৎহনখি, অসুম তৌদুনা পেসেঞ্জরশিংগীদমক মখোয়গী মশক-মতৌ অদু ফজথোকহনখি। নোর্দন রেলৱে বেজ কোচশিংদা বাইও-বেক্ক্যুম তোইলেৎশিং অসি রিত্রো-ফিৎ তৌখি। ভন্দে ভারত এক্সপ্রেসকী ত্রেন অণি অসি শেবা তৌরকপা চহি অনি হেল্লক্লে অমসুং বারানসী অমসুং শ্রী মাতা বৈশ্নো দেবী কত্রাগী মন্ত্রী লৈবা শহরশিং অসি চৎপা পাম্বা পেসেঞ্জরশিংনা য়াম্না পাম্নৈ। পোর্সনগী কিমি ৪৯৫দা ত্রেনশিংগী সেক্সনেল স্পীদ হেনগৎহনখি অমসিং স্পোৎ কয়ামরুমদা পর্মিনেন্ত স্পীদ রেস্ত্রিক্সনশিং লৌথোকখি।
রেল প্রোজেক্তশিং
হিমালয়ন প্রোজেক্ত অহুম – য়ু.এস.বি.আর.এল., ঋশিকেশ-কর্নপ্রয়াগ বোর্দ গেজ লাইন অমসুং বিলাসপুর-মনালী-লেহ লাইনগী থবকশিং হৌজিক চত্থরি ।
য়ু.এস.বি.আর.এল. প্রোজেক্তগী কত্রা-বনিহল সেক্সনগী লেমহৌরিবা শরুক্তা ইং কুমজা ২০২১দা মমিং লৈরবা চেনাব ব্রিজকী আর্ক শাবা লোইশিনখি। হন্দক্তা অঞ্জি ব্রিদজকী পাইলোন শাবা লোইশিনখি। ফীভম লুরবা কোবিদকী চৈরক্তা অপুনবা তনেল মাইনিংগী কিমি ১৫, তনেল ৩গী ব্রেকথ্রু অমসুং থোং ৩ শাবা লোইশিনখি।
ঋশিকেশ-কর্নপ্রয়াগ লাইনগী তনেলিং অমসুং থোং শাবগী থবক হৌজিক চত্থরি। চীংখোঙদা নীংথিজরবা অনৌবা স্তেসন য়োগনগরি ঋশিকেশ শাখি।
ইলেক্ত্রিফিকেসন
রেলৱেনা ১০০% ইলেক্ত্রিফিকেসন তৌনবগী মাইকৈদা থবক পাইখৎলি। নোর্দন রেলৱেগী রুৎকী কিমি ৭০% হেনবদি ইলেক্ত্রিফাইদ তৌখ্রে। পঞ্জাব, হরিয়ানা, দিল্লী অমসুং য়ু.পি.দা ওপন এক্সেস ফংবগী খুত্থাংদা নোর্দন রেলৱেনা হোংনা পাৱর লৈরি, মসিনা মরম ওইরগা রাজ্যশিং অসিগীদমক ত্রেক্সন ইনর্জী বিল ওইনা লুপা করোর ৩০০ তুংশিনবা ঙমহনখি। থা ৪দা লুপা করোর ৩৩রোমগী হায়-স্পীদ দিজল তুংশিন্দুনা এল.ঐচ.বি. প্রাইমরী ই.ও.জি. ত্রেন ৯০দা জেনরেসন স্কীমদা ইকো-ফ্রেন্দলী হেদ এপ্লাই তৌখি, রেলৱেজকী ওইনা কার্বোন ক্রেদিৎ তন লিশিং ১২ তানখি।
অতোপ্পা ইনর্জী শীজিন্নবা
সোলর ইনর্জী শীজিন্ননবা, জোন পুম্বদা গ্রিদ কন্নেক্তেদ মিতর সোলর পাৱর প্লান্তশিং শেমগৎখি। মখোয়দগী ইলেক্ত্রিসিতী য়ুনিৎ লাখ ৪০ পুথোকখি, লোয়ননা সি.ও.২ ইমিসন্দা তন ৩২৫১ হন্থহনখি।
হেল্থ কিয়র
নোর্দন রেলৱেনা হেল্থ সেন্তরশীংদা হীদাক-লাংথকশিং, ইঞ্জেক্সনশিং অমসুং কঞ্জুমেবলশীং লেপ্পা লৈতনা সপ্লাই তৌখি। সেন্তরশিংদা আর.তি.-পি.সি.আর. তেস্তশিং তৌখি। মেদিকেল ওক্সিজেনগী সপ্লাইদা অপনবা থোকহন্দনবা এন.আর.সি.ঐচ.তা ৫০০এল/মিনিৎ কেপাসিতী প্লান্ত অমা লিংখৎখি। দিবিজনেল হোস্পিতাল ৫ মক্তা ওক্সিজেন প্লান্তশিংসু ইনস্তোল তৌখি। ইকাই খুম্নরবা পি.এম.গী ভেক্সিনেসন প্রোগ্রামদা ইনোৎ হাপ্লদুনা ইম্প্লোয়ী অমসুং মখোয়গী দিপেন্দেন্ত পুম্নমক তীকা থাদোকখি।
স্পোর্তস
এন.আর.গী ইম্প্লোয়ী ওইরিবা শান্নরোয় কয়ামরুমনা নেস্নেল অমসুং গ্লোবেল স্পোর্তিং ইভেন্তশিংদা ভারতকী মাই পুরকখি। তোকিও ২০২০ ওলিম্পিক্সকী ভারতকী স্বাদতা নোর্দন রেলৱেদগী শান্নরোয় ১১ অমসুং কোচশিং য়াওখি। ওলিম্পিক্সকী রেস্তলিং ইভেন্ততা শ্রী. রভি কুমার দাহিয়ানা লুপাগী তকমান লৌরকখি অমসুং শ্রী বজ্রং পুনিয়ানা শেঞ্জেংগী তকমান লৌরকখি। লুপাগী তকমান ফংখিবা ৱেথলিফতর কুমারি মিরাবাই চনুগী কোচ শ্রী বিজয় শর্ম ও.এস.দি.দা ফম কাখি। হন্দক্তা ইন্দিয়ন রেলৱে রেস্তলিং একাদেমী অমা দিল্লীগী কিশনগঞ্জতা অমুক হন্না হাংদোকখ্রে। একাদেমী অসিদা মশক নাইবা রেস্তলরশিংগী শেমখ্রে।