হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতকী অপুনবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি করোর ১৪৩.৮৩ লানখ্রে
হৌখিবা পুং ২৪দা দোজ লাখ ৬৩ হেন্না কাপথোকখ্রে
নাবা ফগৎলকপগী চাং অসি হৌজিক ৯৮.৩৮%দা লৈরি
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ১৩,১৫৪ রিপোর্ত তৌরকখি
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ হৌজিক ৮২,৪০২দা লৈরি
হৌখিবা নুমিৎ ৪৬ অসিদা চয়োলগী ওইনা লৈরিবা পোজিতিবিতী রেত (০.৭৬%) অসি ১%দগী তাখি
30 DEC 2021 9:42AM by PIB Imphal
ভেক্সিন দোজ ৬৩,৯১,২৮২ কাপখিবগা লোইননা হৌখিবা পুং ২৪দা ভারতকী কোবিদ-১৯গী ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না করোর ১৪৩.৮৩ (১,৪৩,৮৩,২২,৭৪২) গী পন্দুপ হেনবা ঙমখ্রে। মসি সেসন ১,৫৩,৪৭,২২৬গী খুত্থাংদা কাপখি।
ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না অপুনবা মশিং অসি খাইদোকপদা অশুম্না লৈরি:
ঐচ.সি.দবল্যু
অহানবা দোজ
১,০৩,৮৭,৩৭৫
২শুবা দোজ
৯৭,০১,৮৭৬
এফ.এল.দবল্যু
অহানবা দোজ
১,৮৩,৮৫,৩৮৬
২শুবা দোজ
১,৬৮,৭৫,৯৪২
চহি ১৮-৪৪গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
৪৯,৭৬,০১,৪০৫
২শুবা দোজ
৩২,৬৭,৫৬,১৬৩
চহি ৪৫-৫৯গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
১৯,৪০,৯১,০৩৯
২শুবা দোজ
১৪,৯০,১৮,৫৯৭
চহি ৬০গী মথক
অহানবা দোজ
১২,১১,৫৪,০৯৬
২শুবা দোজ
৯,৪৩,৫০,৮৬৩
অপুনবা
১,৪৩,৮৩,২২,৭৪২
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা মীওই ৭,৪৮৬ নাবা ফগৎখিবা অসিনা নাবা ফগৎখিবা মীওইশিংগী অপুনবা মশিং অসি ৩,৪২,৫৮,৭৭৮ হেনগৎহনখি (লাইচৎ হেক হৌরকপদগী)।
মসিনা মরম ওইরগা ভারতকী ফগৎলকপগী চাং অসি ৯৮.৩৮%দা লৈরি।
কেন্দ্র অমদি রাজ্য/য়ু.তি. সরকারশিংগী লেপ্পা নাইদনা অমদি পুন্না হোৎনমিন্নবনা থংন-থংননা হৌখিবা নুমিৎ ৬৩নি অসিদা নোংমগী ওইবা অনৌবা রিপোর্ত তৌরকপা কেস মশিং অসি ১৫,০০০দগী তাদুনা লাক্লি।
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ১৩,১৫৪ রিপোর্ত তৌরকখি।
হৌজিক্কী ওইনা ভারতকী এক্তিব কেসলোদ ৮২,৪০২দা লৈদুনা নুমিৎ ৫৭৯গী মনুংদা খ্বায়দগী নেম্বা ওইরি। এক্তিব কেস মশিং অসি লৈবাকসিগী অপুনবা পোজিতিব কেস মশিংগী ০.২৪% ওইরি।
লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী চাওনা হেনগৎহনখি। হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা লৈবাক অসিদা পুন্না তেস্ত মশিং ১১,৯৯,২৫২তৌখি‍। হৌজিক ফাওবদা ভারতনা পুন্না তেস্ত মশিং করোর ৬৭.৬৪ (৬৭,৬৪,৪৫,৩৯৫) হেন্না তৌখ্রে‍।
নাকল অমরোমদা লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী হেনগৎহনখিবগা লোইননা চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত ০.৭৬%দা লৈদুনা হৌখিবা নুমিৎ ৪৬ নি অসিদা ১%দগী তানা লৈরি। নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত অসি ১.১০%দা লৈরি হৌজিক্কী ওইনা নোংমগী ওইনা পোজিতিবিতী রেত অসি হৌখিবা নুমিৎ ৮৭নিদা ২%দগী তানা অমসুং থংন-থংননা নুমিৎ ১২২নি অসিদা অসি ৩%গী মখাদা লৈরি‍।

Ministry of Health and Family Welfare
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage exceeds 143.83 Cr
More than 63 Lakh doses administered in the last 24 hours
Recovery Rate currently stands at 98.38%
13,154 New Cases reported in the last 24 hours
India's Active Caseload currently stands at 82,402
Weekly Positivity Rate (0.76%) less than 1% for last 46 days
30 DEC 2021 9:42AM by PIB Delhi
With the administration of 63,91,282 vaccine doses in the last 24 hours, India’s COVID-19 vaccination coverage has exceeded 143.83 Cr (1,43,83,22,742) as per provisional reports till 7 am today. This has been achieved through 1,53,47,226 sessions.
The break-up of the cumulative figure as per the provisional report till 7 am today include:
HCWs
1st Dose
1,03,87,375
2nd Dose
97,01,876
FLWs
1st Dose
1,83,85,386
2nd Dose
1,68,75,942
Age Group 18-44 years
1st Dose
49,76,01,405
2nd Dose
32,67,56,163
Age Group 45-59 years
1st Dose
19,40,91,039
2nd Dose
14,90,18,597
Over 60 years
1st Dose
12,11,54,096
2nd Dose
9,43,50,863
Total
1,43,83,22,742
7,486 patients have recovered in the last 24 hours and the cumulative tally of recovered patients (since the beginning of the pandemic) is now at 3,42,58,778.
Consequently, India’s recovery rate stands at 98.38%.
Sustained and collaborative efforts by the Centre and the States/UTs continue the trend of less than 15,000 Daily New Cases that is being reported for last 63 days now.
13,154 new cases were reported in the last 24 hours.
India’s Active Caseload is presently at 82,402. Active cases constitute 0.24% of the country's total Positive Cases.
The testing capacity across the country continues to be expanded. The last 24 hours saw a total of 11,99,252 tests being conducted. India has so far conducted over 67.64 Cr (67,64,45,395) cumulative tests.
While testing capacity has been enhanced across the country, Weekly Positivity Rate at 0.76% remains less than 1% for the last 46 days now. The Daily Positivity rate reported to be 1.10%. The daily Positivity rate has remained below 2% for last 87 days and below 3% for 122 consecutive days now.