প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না জানুৱারীগী ১দা পি.এম.-কিসানগী ১০শুবা ইন্সতোলমেন্ত থাদোক্লগনি
বেনিফসরী ওইবা লৌমীশিংগী ইমুং করোর ১০ হেন্না লুপা করোর ২০,০০০ মথক্তা ত্রান্সফর তৌরগনি
হৌজিক ফাওবদা লুপা করোর লাখ ১.৬কী মথক্তা ওইবা সম্মান রাশি লৌমীশিংগী ইমুংশিংদা ত্রান্সফর তৌখ্রে
পি.এম.গী লেপ্তনা পীরক্লিবা কমিৎমেন্ত অমসুং গ্রাসরুতকী থাক্তা লৈবা লৌমীশিংবু চাউখৎহন্নবগী অচেৎপা অনিংবা অদুগী তুংওইননা থবক পাংথোক্লি
পি.এম.না চাউরাক্না এফ.পি.ও. ৩৫১দা লুপা করোর ১৪গী মথক্তা ওইবা ইক্বিতী গ্রান্তসু থাদোক্লগনি
29 DEC 2021 4:26PM by PIB Imphal
লেপ্তনা পীরক্লিবা কমিৎমেন্ত অমসুং গ্রাসরুতকী থাক্তা লৈবা লৌমীশিংবু চাউখৎহন্নবগী অচেৎপা অনিংবা অদুগী তুংওইননা, প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ভীদিও কনফরেন্সিংগী খুত্থাংদা ২০২২গী জনুৱারী ১গী নুংথিলগী পুং ১২.৩০দা প্রধান মন্ত্রী কিসান সম্মান নিধি (পি.এম.-কিসান) স্কীমগী মখাদা ফাইনান্সিয়েল বেনিফিতকী ১০শুবা ইন্সতোলমেন্ত থাদোক্লগনি। মসিনা বেনিফসরী ওইবা লৌমীশিংগী ইমুং করোর ১০ হেন্না শেনফম লুপা করোর ২০,০০০গী মথক্তা ত্রান্সফর তৌবা য়াহল্লগনি।
পি.এম.-কিসান স্কীম অসিগী মখাদা, চহি অমদা লুপা ৬০০০/-কী ফাইনান্সিয়েল বেনিফিত অসি বেনিফিসরী ওইবা লৌমীশিংগী ইমুংশিংদা ফংহল্লগনি, হায়রিবা অসি শরুক অহুম থোক্না থা মরি খুদিংগী লুপা ২০০০/- পীরগনি। ফন্দঅসি বেনিফিসরীশিং অদুগী বেঙ্ক একাউন্তশিংদা অদুমক ত্রান্সফর তোগনি। মসিগী স্কীম অসিদা হৌজিক ফাওবদা লুপা করোর লাখ ১.৬ হেনবা সম্মান রাশি ত্রান্সফর তৌখ্রে।
প্রোগ্রাম অদুগী মনুংদা, প্রধান মন্ত্রীনা ফার্মর প্রোদ্যুসর ওর্গনাইজেশন (এফ.পি.ও.) চাউরাক্না ৩৫১দা লুপা করোর ১৪ হেনবা ইক্বিতী গ্রান্তসু থাদোক্লগনি, মসিনা লৌমী লাখ ১.২৪ হেন্না কান্নহনগনি। প্রধান মন্ত্রীনা থৌরম অসিগী মনুংদা এফ.পি.ও.শিংগা ৱারি-ৱতাই শানগনি অমসুং লৈবাক মীয়ামদসু পাউজেল পীগনি।
থৌরম অদুদা কেন্দ্রগী লৌউ-শিংউগী মন্ত্রীসু শরুক য়াগনি।

Prime Minister's Office
PM to release 10th instalment of PM-KISAN on 1st January
More than Rs 20,000 crore to more than 10 crore beneficiary farmer families to be transferred
Samman Rashi of over Rs 1.6 lakh crore has been transferred to farmer families so far
In line with PM’s continued commitment and resolve to empower grassroot level farmers
PM to also release equity grant of more than Rs. 14 crore to about 351 FPOs; to benefit more than 1.24 lakhs farmers
29 DEC 2021 4:26PM by PIB Delhi
In line with the continued commitment and resolve to empower grassroot level farmers, Prime Minister Shri Narendra Modi will release the 10th instalment of financial benefit under Pradhan Mantri Kisan Samman Nidhi (PM-KISAN) scheme on 1st January, 2022 at 12:30 PM via video conferencing. This will enable the transfer of an amount of more than Rs. 20,000 crore to more than 10 crore beneficiary farmer families.
Under the PM-KISAN scheme, a financial benefit of Rs. 6000/- per year is provided to the eligible beneficiary farmer families, payable in three equal 4-monthly installments of Rs.2000/- each. The fund is transferred directly to the bank accounts of the beneficiaries. In this scheme, Samman Rashi of over Rs. 1.6 lakh crore has been transferred to farmer families so far.
During the programme, Prime Minister will also release equity grant of more than Rs. 14 crore to about 351 Farmer Producer Organizations (FPOs), which will benefit more than 1.24 lakh farmers. Prime Minister will interact with FPOs during the event and will also address the nation.
Union Agriculture Minister will also be present on the occasion.