Prime Minister's Office
PM to visit Mandi on 27 December and inaugurate & lay foundation stone of hydropower projects worth over Rs 11,000 crore
Projects reflect PM’s focus on utilizing untapped hydropower potential of the region
PM to lay foundation stone of Renukaji Dam project - made possible by bringing together six states under PM’s vision of cooperative federalism
Project will prove to be immensely beneficial for Delhi by substantially adding to its water supply
PM to also lay foundation stone of Luhri Stage 1 Hydro Power Project & Dhaulasidh Hydro Power Project
PM to inaugurate Sawra-Kuddu Hydro Power Project
PM to preside over the second ground breaking ceremony of Himachal Pradesh Global Investors’ Meet
Meet expected to give a boost to investment in the region through start of projects worth around Rs 28,000 crore
26 DEC 2021 9:50AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will visit Mandi, Himachal Pradesh on 27 December 2021. He will inaugurate and lay the foundation stone of hydropower projects worth over Rs 11,000 crore at around 12 noon. Prior to the event, he will preside over the second ground breaking ceremony of Himachal Pradesh Global Investors’ Meet at around 11:30 AM.
Prime Minister has constantly focussed on fully utilizing the untapped potential of the resources available in the country. One of the steps in this regard has been to utilise optimally the hydropower potential in the Himalayan region. The projects which will be inaugurated and whose foundation stone will be laid by the Prime Minister during the visit reflect a key step in this direction.
Prime Minister will lay the foundation stone of Renukaji Dam project. Lying pending for around three decades, the project was made possible through the vision of cooperative federalism of the Prime Minister, when six states viz Himachal Pradesh, Uttar Pradesh, Haryana, Rajasthan, Uttarakhand and Delhi were brought together by the Centre for making the project possible. The 40 MW project will be built at a cost of around Rs 7000 crore. It will prove to be immensely beneficial for Delhi, which will be able to receive around 500 million cubic metre water supply per year.
Prime Minister will lay the foundation stone of the Luhri Stage 1 Hydro Power Project. The 210 MW project will be built at a cost of over Rs 1800 crore. It will lead to generation of over 750 million units of electricity per year. The modern and dependable grid support will prove beneficial to surrounding states of the region as well.
Prime Minister will also lay the foundation stone of Dhaulasidh Hydro Power Project. This will be the first hydropower project of Hamirpur district. The 66 MW project will be built at a cost of over Rs 680 crore. It will lead to generation of over 300 million units of electricity per year.
Prime Minister will inaugurate the Sawra-Kuddu Hydro Power Project. The 111 MW Project has been built at a cost of around Rs 2080 crore. It will lead to generation of over 380 million units of electricity per year, and help the state earn revenue worth over Rs 120 crore annually.
Prime Minister will also preside over the second ground breaking ceremony of Himachal Pradesh Global Investors’ Meet. The Meet is expected to give a boost to investment in the region through the start of projects worth around Rs 28,000 crore.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা দিসেম্বর ২৭তা মন্দিদা চত্তুনা লুপা করোর ১১,০০০ হেনবা শেনফমগী হাইদ্রোপাৱর প্রোজেক্ত শঙ্গাবগা লোয়ননা উরেপ উয়ুংসু তমগনি
পি.এম.গী কোওপরেতিব ফেদেরেলিজমগী মঙলানগী মখাদা রাজ্য তরুক অমত্তা ওইনা পুশিল্লকখবনা ওইথোকহনখিবা রেনুকাজী দাম প্রোজেক্তকী উরেপ উয়ুং পি.এম.না তমগনি
দিল্লীগী ৱাতর সপ্লাইদা ঈশিং মতিক চানা পীদুনা মসিনা দিল্লীগীদমক্তা য়াম্না কান্নবা পীবা প্রোজেক্ত ওইগনি
পি.এম.না লুহরি স্তেজ ১ হাইদ্রো পাৱর প্রোজেক্ত অমসুং ধোলাসিধ হাইদ্রো পাৱর প্রোজেক্তকী উরেপ উয়ুংসু তমগনি
পি.এম.না সাৱরা-কুদ্দু হাইদ্রো পাৱর প্রোজেক্ত শঙ্গাগনি
পি.এম.না হিমাচল প্রদেশ গ্লোবেল ইনভেস্তর্‌স মীতকী অনিশুবা গ্রাউন্দ ব্রেকিং থৌরমদা লুচিংগনি
চাউরাকপা লুপা করোর ২৮,০০০গী শেনফমগী প্রোজেক্ত হৌবগা লোয়ননা মীফম অসিনা লমদম অসিদা লৈগদবা ইনভেস্তমেন্ত হেনগৎহনগনি হায়বগী থাজবা থম্লি
26 DEC 2021 9:50AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা দিসেম্বর ২৭, ২০২১দা হিমাচল প্রদেশকী মন্দিদা চৎকনি। মহাক্না নুংথিলগী পুং ১২গী অদুৱাইদা লুপা করোর ১১,০০০ হেনবা শেনফমগী হাইদ্রোপাৱর প্রোজেক্ত শঙ্গাবগা লোয়ননা উরেপ উয়ুংসু তমগনি। থৌরম অসিগী মমাংদা, মহাক্না অয়ুক্কী পুং ১১.৩০গী অদুৱাইদাপি.এম.না হিমাচল প্রদেশ গ্লোবেল ইনভেস্তর্‌স মীতকী অনিশুবা গ্রাউন্দ ব্রেকিং থৌরমসু লুচিংগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা লৈবাক অসিদা শিজিন্নদনা লৈরিবা রিসোর্সশিংবু মপুং ফানা শিজিন্নহন্নবা মতম পুম্বদা মিৎয়েং চঙদুনা লাক্লি। হীরম অসিগী মতুং ইনবা খোঙথাং অমদি হিমালয়া লমদমগী হাইদ্রোপাৱরগী মতিকপু নীংথিনা শিজিন্নবা অসিনি। প্রধান মন্ত্রীনা খোঙচৎ অসিদা শঙ্গাগদৌরিবা অমসুং উরেপ উয়ুং তমগদৌরিবা প্রোজেক্তশিং অসিনা মাইকৈ অসিদা থাংজিনবা মরু ওইবা খোঙথাং অমা ওইবগী মমি তারি।
প্রধান মন্ত্রীনা রেনুকাজী দাম প্রোজেক্তকী উরেপ উয়ুং তমগনি। চাউরাকপা দিকেদ মরিদগী পন্দুনা লাক্লিবা প্রোজেক্ত অসি প্রধান মন্ত্রীগী কোওপরেতিব ফেদেরেলিজমগী মঙলানগী মখাদা কেন্দ্র সরকারনা রাজ্য তরুক, মিং ওইনা পল্লবদা হিমাচল প্রদেশ, উত্তর প্রদেশ, হরিয়ানা, রাজস্থান, উত্তরাখন্দ অমসুং দিল্লীবু প্রোজেক্ত অসিগীদমক্তা অমত্তা ওইনা পুশিল্লকখিবা মতুংদা ওইথোকখিবনি। এম.দবল্যু. ৪০গী প্রোজেক্ত অসি চাউরাকপা শেনফম লুপা করোর ৭০০০ চঙদুনা শাগনি। মসিনা দিল্লীগীদমক্তা য়াম্না কান্নবা ওইগনি অমসুং মসিদগী দিল্লীনা চহি অমদা চাউরাকপা মিলিয়ন ক্যুনিক মীতর ৫০০গী ঈশিং ফংগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা লুহরি স্তেজ ১ হাইদ্রো পাৱর প্রোজেক্তকী উরেপ উয়ুংসু তমগনি। এম.দবল্যু. ২১০গী প্রোজেক্ত অসি চাউরাকপা শেনফম লুপা করোর ১৮০০ চঙদুনা শাগনি। মসিনা চহিদা চাউরাকপা মিলিয়ন য়ুনিত ৭৫০গী মৈ পুথোকপা ঙমগনি। মতমগা চুনবা অমসুং থাজবা য়াবা গ্রিদ সপ্পোর্ত অসিনা লমদমসিগী য়ুম্লোন্নবা রাজ্যশিংদসু কান্নবা পীগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা ধোলাসিধ হাইদ্রো পাৱর প্রোজেক্তকী উরেপ উয়ুংসু তমগনি। মসিনা হমিরপুর জিলাগী অহানবা হাইদ্রোপাৱর প্রোজেক্ত ওইগনি। এম.দবল্যু. ৬৬কী প্রোজেক্ত অসি চাউরাকপা শেনফম লুপা করোর ৬৮০ চঙদুনা শাগনি। মসিনা চহিদা চাউরাকপা মিলিয়ন য়ুনিত ৩০০গী মৈ পুথোকপা ঙমগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা সাৱরা-কুদ্দু হাইদ্রো পাৱর প্রোজেক্ত শঙ্গাগনি । এম.দবল্যু. ১১১গী প্রোজেক্ত অসি চাউরাকপা শেনফম লুপা করোর ২০৮০ চঙদুনা শাবনি। মসিনা চহিদা চাউরাকপা মিলিয়ন য়ুনিত ৩৮০গী মৈ পুথোকপা ঙমগনি অমসুং রাজ্যসিদা চহিদা লুপা করোর ১২০ হেনবগী রেভেন্যু তানবদা তেংবাংগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা লুচিংদুনা হিমাচল প্রদেশ গ্লোবেল ইনভেস্তর্‌স মীতকী অনিশুবা গ্রাউন্দ ব্রেকিং থৌরমসু পাংথোক্কনি। চাউরাকপা লুপা করোর ২৮,০০০গী শেনফমগী প্রোজেক্ত হৌবগা লোয়ননা মীফম অসিনা লমদম অসিদা লৈগদবা ইনভেস্তমেন্ত হেনগৎহনগনি হায়বগী থাজবা থম্লি।