হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
লৈবাক শিনবা থুংবদা ভেন্তিলেতর মশিং লৈবগী অপদেৎ
14 DEC 2021 2:17PM by PIB Imphal
কোবিদ-১৯ লাইচৎ শেন্ননবগীদমক্তা লৈবাক শিনবা থুংবদা ভেন্তিলেতর শোইদনা লৈহন্নবগীদমক্তা, হকশেল অমসুং য়াইফ য়ুম্বাল মন্ত্রালয়না রাজ্য/য়ু.তি.শিংনা পীনবা হায়জরকপদা য়ুম্ফম ওইদুনা রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা পীনবা কেন্দ্রগী থাক্তা ভেন্তিলেতর লৈনবা য়াথং পীখ্রে। রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা পীখ্রবা ভেন্তিলেতর মশিং অসি মখাদা পীরিবা এনেক্সর্দা পীরি।
হায়রিবা ভেন্তিলেতরশিং অসি শিজিন্নবগী মতাংদা রাজ্যশিংদা পাক শনবা ত্রেনিং কয়া পীখ্রে অমসুং দাক্তর ১৯,০০০ অমসুং পেরামেদিকেল থৌমীশিংদা ত্রেনিংশিং পীখ্রে। ভেন্তিলেতরশিং অসিবু অপীবা মতম অমা হেক্তদা শিজিন্নবা য়ানবা ফিভমদা থম্নবা রাজ্যশিংদা খঙহনখ্রে। ভেন্তিলেতরশিংবু নীংথিনা শেম-শাদুনা শোইদনা থম্নবা, মেদিকেল গ্যাস পাইপ্লাইন পথাপশিংদা মতিক চাবা ওক্সীজেন প্রেসর লৈহন্নবা, ভেন্তিলেতরশিংগীদমক্তা কঞ্জ্যুমেবল মতিক চানা লৈহন্নবা অমসুং ত্রেন তৌরবা মীওইশিংনা ভেন্তিলেতরশিং অসিবু চলায়বা য়াওনা হোস্পিতালগী ইনফ্রাস্ত্রকচরশিং নীংথিনা শেম-শাদুনা থম্নবগী ৱাফমসু খঙহনখ্রে।
এনেক্সর
রাজ্য/য়ু.তি.শিংনা হায়রকপগী মখা পোন্না রাজ্য/য়ু.তি./কেন্দ্রগী ইন্সতিত্যুসনশিংদা পীখ্রবা ভেন্তিলেতরশিংগী অকুপ্পা মরোল
মথং-মনাও
রাজ্য/য়ু.তি./কেন্দ্রগী ইন্সতিত্যুসনশিং
পীখ্রবা ভেন্তিলেতর মশিং
১
অন্দমান অমসুং নিকোবর ইথৎ
৩৪
২
আন্ধ্র প্রদেশ
৫৬১০
৩
অরুনাচল প্রদেশ
৬৩
৪
অসম
১০০০
৫
বিহার
৫০০
৬
চান্দিগর
১০৯
৭
ছতিসগর
৫১৫
৮
দদ্রা অমসুং নগর হবেলী অমসুং দামন অমসুং দ্যু
২০
৯
দিল্লী
১০৮০
১০
গোৱা
২০০
১১
গুজরাত
৫৭০০
১২
হরিয়ানা
৬৭৩
১৩
হিমাচল প্রদেশ
৫০০
১৪
জম্মু অমসুং কশ্মির
৯০৮
১৫
ঝার্খন্দ
১৪১০
১৬
কর্নাতকা
২৮৭১
১৭
কেরলা
৪৮০
১৮
লদাখ
১৩০
১৯
মধ্য প্রদেশ
১৬১১
২০
মহারাস্ত্রা
৫৫৫৪
২১
মনিপুর
২৪৭
২২
মেঘালয়
৮৬
২৩
মিজোরম
১১৫
২৪
নাগালেন্দ
৩২০
২৫
ওরিশা
৬১৭
২৬
পুদুচেরী
১০৭
২৭
পঞ্জাব
৮০৯
২৮
রাজস্থান
১৯০০
২৯
সিক্কিম
০
৩০
তমিল নাদু
২৭৭৫
৩১
তেলঙ্গানা
১৭৯৬
৩২
ত্রিপুরা
৯২
৩৩
উত্তরাখন্দ
৮০০
৩৪
উত্তর প্রদেশ
৫২১৬
৩৫
নোংচুপ বেঙ্গল
১৪৮০
৩৬
লক্ষদ্বীপ
৫৭
৩৭
কেন্দ্রগী ইন্সতিত্যুসনশিং
৪৮১৩
ৱাফম অসি হকশেল অমসুং য়াইফ য়ুম্বাল মন্ত্রালয়গী কেন্দ্রগী রাজ্য মন্ত্রী, দাঃ পার্বতী প্রবিন পৱারনা ঙসি রাজ্য সভাদা অইবা পাউখুম ওইনা পীখিবনি।

Ministry of Health and Family Welfare
Update on Availability of Ventilators across the country
14 DEC 2021 2:17PM by PIB Delhi
In order to ensure availability of Ventilators across the country for management of COVID-19 pandemic, Ministry of Health and Family Welfare ordered procurement of Ventilators centrally for supplying to the States/UTs based on the demand received from the States/UTs. The number of ventilators provided to State/UT is annexed at annexure.
The States have been provided with extensive training on operation of these ventilators and more than 19,000 Doctors and Para-medical workers have been trained on them. States have been advised to ensure that the ventilators are kept fully functional at all times. They have also been advised to ensure maintenance and up-keep of ventilators, preparedness of hospital infrastructure including optimum oxygen pressure in medical Gas pipeline Systems, sufficient availability of consumables for ventilators and operation of these ventilators by the trained manpower.
Annexure
Details of Ventilators provided to States/UTs/Central Institutions based on demand projected by States/UTs
S.No.
State / UT / Central Government Institutions
Number of Ventilators provided
1
Andaman and Nicobar Islands
34
2
Andhra Pradesh
5610
3
Arunachal Pradesh
63
4
Assam
1000
5
Bihar
500
6
Chandigarh
109
7
Chhattisgarh
515
8
Dadra and Nagar Haveli and Daman & Diu
20
9
Delhi
1080
10
Goa
200
11
Gujarat
5700
12
Haryana
673
13
Himachal Pradesh
500
14
Jammu and Kashmir
908
15
Jharkhand
1410
16
Karnataka
2871
17
Kerala
480
18
Ladakh
130
19
Madhya Pradesh
1611
20
Maharashtra
5554
21
Manipur
247
22
Meghalaya
86
23
Mizoram
115
24
Nagaland
320
25
Odisha
617
26
Puducherry
107
27
Punjab
809
28
Rajasthan
1900
29
Sikkim
0
30
Tamil Nadu
2775
31
Telangana
1796
32
Tripura
92
33
Uttarakhand
800
34
Uttar Pradesh
5216
35
West Bengal
1480
36
Lakshadweep
57
37
Central Institutions
4813
The Union Minister of State for Health and Family Welfare, Dr Bharati Pravin Pawar stated this in a written reply in the Rajya Sabha today.