হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতকী অপুনবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি করোর ১৩৩.৮৮ লানখ্রে
হৌখিবা পুং ২৪দা দোজ লাখ ৬৭ হেন্না কাপথোকখ্রে
নাবা ফগৎলকপগী চাং অসি হৌজিক ৯৮.৩৭% ওইদুনা ২০২০গী মার্চ খ্বায়দগী ৱাংবা ওইরি
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ৫,৭৮৪ রিপোর্ত তৌরকখি
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ (৮৮,৯৯৩) অসি নুমিৎ ৫৬৩নিদা খ্বায়দগী নেম্বনি
হৌখিবা নুমিৎ ৩০ অসিদা চয়োলগী ওইনা লৈরিবা পোজিতিবিতী রেত (০.৬৮%) অসি ১%দগী তাখি
14 DEC 2021 10:05AM by PIB Imphal
ভেক্সিন দোজ ৬৬,৯৮,৬০১ কাপখিবগা লোইননা হৌখিবা পুং ২৪দা ভারতকী কোবিদ-১৯গী ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না করোর ১৩৩.৮৮ (১,৩৩,৮৮,১২,৫৭৭) গী পন্দুপ হেনবা ঙমখ্রে। মসি সেসন ১,৪০,২৭,৭০৬গী খুত্থাংদা কাপখি।
ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না অপুনবা মশিং অসি খাইদোকপদা অশুম্না লৈরি:
ঐচ.সি.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১,০৩,৮৫,৭১৬
২শুবা দোজ
৯৬,০৭,৩১৬
এফ.এল.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১,৮৩,৮৩,১৭৫
২শুবা দোজ
১,৬৭,০৫,১৬৬
চহি ১৮-৪৪গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
৪৭,৯৯,৭৫,১৭৮
২শুবা দোজ
২৭,৩৯,৫১,৭১২
চহি ৪৫-৫৯গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
১৮,৯৯,৫৯,০০৩
২শুবা দোজ
১৩,৪৫,৪০,০৬৩
চহি ৬০গী মথক
অহানবা দোজ
১১,৮৭,৫১,৪৩০
২শুবা দোজ
৮,৬৫,৫৩,৮১৮
অপুনবা
১,৩৩,৮৮,১২,৫৭৭
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা মীওই ৭,৯৯৫ নাবা ফগৎখিবা অসিনা নাবা ফগৎখিবা মীওইশিংগী অপুনবা মশিং অসি ৩,৪১,৩৮,৭৬৩দা হেনগৎহনখি (লাইচৎ হেক হৌরকপদগী)।
মসিনা মরম ওইরগা ভারতকী ফগৎলকপগী চাং অসি ৯৮.৩৭% দা লৈদুনা ২০২০ মার্চতগী খ্বায়দগী ৱাংবা ওইরি।
কেন্দ্র অমদি রাজ্য/য়ু.তি. সরকারশিংগী লেপ্পা নাইদনা অমদি পুন্না হোৎনমিন্নবনা থংন-থংননা হৌখিবা নুমিৎ ৪৭নি অসিদা নোংমগী ওইবা অনৌবা রিপোর্ত তৌরকপা কেস মশিং অসি ১৫,০০০দগী তাদুনা লাক্লি।
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ৫,৭৮৪ রিপোর্ত তৌরকখি। হায়রিবা অসি নুমিৎ ৫৭১নিদা খ্বায়দগী নেম্বনি।
হৌজিক্কী ওইনা ভারতকী এক্তিব কেসলোদ ৮৮,৯৯৩ ওইদুনা নুমিৎ ৫৬৩গী মনুংদা খ্বায়দগী নেম্বা ওইরি। এক্তিব কেস মশিং অসি লৈবাকসিগী অপুনবা পোজিতিব কেসকী মশিংগী ০.২৬% ওইদুনা ২০২০গী মার্চতগী খ্বায়দগী নেম্বা ওইরি।
লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী চাওনা হেনগৎহনখি। হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা লৈবাক অসিদা পুন্না তেস্ত মশিং ৯,৫০,৪৮২তৌখি‍। হৌজিক ফাওবদা ভারতনা পুন্না তেস্ত মশিং করোর ৬৫.৭৬ (৬৫,৭৬,৬২,৯৩৩) হেন্না তৌখ্রে‍।
নাকল অমরোমদা লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী হেনগৎহনখিবগা লোইননা চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত ০.৬৯%দা লৈদুনা হৌখিবা নুমিৎ ৩০ নি অসিদা ১%দগী তানা লৈরি। নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত অসি ০.৮৬%দা লৈরি। হৌজিক্কী ওইনা নোংমগী ওইনা পোজিতিবিতী রেত অসি হৌখিবা নুমিৎ ৭১নিদা ২%দগী তানা অমসুং থংন-থংননা নুমিৎ ১০৬নি অসিদা অসি ৩%গী মখাদা লৈরি।

Ministry of Health and Family Welfare
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage exceeds 133.88 Cr
Nearly 67 Lakh doses administered in the last 24 hours
Recovery Rate currently at 98.37% is highest since March 2020
5,784 New Cases reported in the last 24 hours
India's Active Caseload (88,993) is lowest in 563 days
Weekly Positivity Rate (0.68%) less than 1% for last 30 days
14 DEC 2021 10:05AM by PIB Delhi
With the administration of 66,98,601vaccine doses in the last 24 hours, India’s COVID-19 vaccination coverage has exceeded 133.88 Cr (1,33,88,12,577) as per provisional reports till 7 am today. This has been achieved through 1,40,27,706sessions.
The break-up of the cumulative figureas per the provisional report till 7 am today include:
HCWs
1st Dose
1,03,85,716
2nd Dose
96,07,316
FLWs
1st Dose
1,83,83,175
2nd Dose
1,67,05,166
Age Group 18-44 years
1st Dose
47,99,75,178
2nd Dose
27,39,51,712
Age Group 45-59 years
1st Dose
18,99,59,003
2nd Dose
13,45,40,063
Over 60 years
1st Dose
11,87,51,430
2nd Dose
8,65,53,818
Total
1,33,88,12,577
The recovery of7,995 patients in the last 24 hours has increased the cumulative tally of recovered patients (since the beginning of the pandemic) to 3,41,38,763.
Consequently, India’s recovery rate stands at 98.37%,highest since March 2020.
Sustained and collaborative efforts by the Centre and the States/UTs continue the trend of less than 15,000 Daily New Cases that is being reported for last 47days now.
5,784 new cases were reported in the last 24 hours. This is lowest in 571 days.
India’s Active Caseloadpresently at88,993 is lowest in 563 days.Active cases constitute 0.26% of the country's total Positive Cases, which is lowest since March 2020.
The testing capacity across the country continues to be expanded. The last 24 hours saw a total of 9,50,482tests being conducted. India has so far conducted over65.76 Cr (65,76,62,933) cumulative tests.
While testing capacity has been enhanced across the country, Weekly Positivity Rate at 0.68% remains less than 1% for the last 30 days now. The Daily Positivity rate reported to be0.58%. The daily Positivity rate has remained below2% for last 71 days and below 3% for 106 consecutive days now.