হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতকী অপুনবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি করোর ১৩০.৩৯ হেনখ্রে
হৌখিবা পুং ২৪দা দোজ লাখ ৮০ হেন্না কাপথোকখ্রে
নাবা ফগৎলকপগী চাং হৌজিক ৯৮.৩৬% ওইরিবসি ২০২০গী মার্চতগী খ্বাইদগী ৱাংবনি
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ৯,৪১৯ রিপোর্ত তৌরকখি
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ হৌজিক হৌজিকমক ৯৪,৭৪২দা লৈরি
হৌখিবা নুমিৎ ২৫ অসিদা চয়োলগী ওইনা লৈরিবা পোজিতিবিতী রেত (০.৭৪%) অসি ১%দগী তাখি
09 DEC 2021 9:40AM by PIB Imphal
হৌখিবা পুং ২৪দা ভেক্সিন দোজ ৮০,৮৬,৯১০ কাপখিবগা লোইননা, ভারতকী কোবিদ-১৯গী ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না করোর ১৩০.৩৯ (১,৩০,৩৯,৩২,২৮৬) হেনখ্রে। মসি সেসন ১,৩৫,৮৯,১৮১গী খুত্থাংদা ফংবা ঙমখি।
ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না অপুনবা মশিং অসি খাইদোকপদা অশুম্না লৈরি:
ঐচ.সি.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১,০৩,৮৫,১৬০
২শুবা দোজ
৯৫,৭১,৯১৯
এফ.এল.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১,৮৩,৮২,২৩১
২শুবা দোজ
১,৬৬,৪০,৬৫৩
চহি ১৮-৪৪গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
৪৭,২৭,৯৬,১০৪
২শুবা দোজ
২৫,৬৬,৩৮,৬৪৫
চহি ৪৫-৫৯গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
১৮,৮১,৯২,৯২৯
২শুবা দোজ
১২,৯৬,৪৮,৪৯০
চহি ৬০গী মথক
অহানবা দোজ
১১,৭৭,৩২,৯৩১
২শুবা দোজ
৮,৩৯,৪৩,২২৪
অপুনবা
১,৩০,৩৯,৩২,২৮৬
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা মীওই ৮,২৫১ নাবা ফগৎখিবা অসিনা নাবা ফগৎখিবা মীওইশিংগী অপুনবা মশিং (লাইচৎ হৌবদগী হৌদুনা) অসি ৩,৪০,৯৭,৩৮৮দা হেনগৎখি।
মসিনা মরম ওইরগা ভারতকী ফগৎলকপগী চাং অসি ৯৮.৩৬% দা লৈদুনা ২০২০ মার্চতগী খ্বায়দগী ৱাংবা ওইরি।
কেন্দ্র অমদি রাজ্য/য়ু.তি. সরকারশিংগী লেপ্পা নাইদনা অমদি পুন্না হোৎনমিন্নবনা থংন-থংননা হৌখিবা নুমিৎ ৪২নি অসিদা নোংমগী ওইবা অনৌবা রিপোর্ত তৌরকপা কেস মশিং অসি ১৫,০০০দগী তাদুনা লাক্লি।
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ৯,৪১৯ রিপোর্ত তৌরকখি।
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ অসি হৌজিক ৯৪,৭৪২ ওইরি। এক্তিব কেস মশিং অসি লৈবাকসিগী অপুনবা পোজিতিব কেসকী মশিংগী ০.২৭% ওইদুনা ২০২০গী মার্চতগী খ্বায়দগী নেম্বা ওইরি।
লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী চাওনা হেনগৎহনখি। হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা লৈবাক অসিদা পুন্না তেস্ত মশিং ১২,৮৯,৯৮৩ তৌখি‍। হৌজিক ফাওবদা ভারতনা পুন্না তেস্ত মশিং করোর ৬৫.১৬ (৬৫,১৯,৫০,১২৭) হেন্না তৌখ্রে‍।
নাকল অমরোমদা লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী হেনগৎহনখিবগা লোইননা চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত ০.৭৪%দা লৈদুনা হৌখিবা নুমিৎ ২৫নি অসিদা ১%দগী তানা লৈরি। নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত অসি ০.৭৩%দা লৈরি। হৌজিক্কী ওইনা নোংমগী ওইনা পোজিতিবিতী রেত অসি হৌখিবা নুমিৎ ৬৬নিদা ২%দগী তানা অমসুং থংন-থংননা নুমিৎ ১০১নি অসিদা অসি ৩%গী মখাদা লৈরি‍।

Ministry of Health and Family Welfare
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage exceeds 130.39 Cr
More than 80 Lakh doses administered in the last 24 hours
Recovery Rate currently at 98.36% is highest since March 2020
9,419 New Cases reported in the last 24 hours
India's Active Caseload currently stands at 94,742
Weekly Positivity Rate (0.74%) less than 1% for last 25 days
09 DEC 2021 9:40AM by PIB Delhi
With the administration of 80,86,910 vaccine doses in the last 24 hours, India’s COVID-19 vaccination coverage has exceeded 130.39 Cr (1,30,39,32,286) as per provisional reports till 7 am today. This has been achieved through 1,35,89,181sessions.
The break-up of the cumulative figureas per the provisional report till 7 am today include:
HCWs
1st Dose
1,03,85,160
2nd Dose
95,71,919
FLWs
1st Dose
1,83,82,231
2nd Dose
1,66,40,653
Age Group 18-44 years
1st Dose
47,27,96,104
2nd Dose
25,66,38,645
Age Group 45-59 years
1st Dose
18,81,92,929
2nd Dose
12,96,48,490
Over 60 years
1st Dose
11,77,32,931
2nd Dose
8,39,43,224
Total
1,30,39,32,286
The recovery of 8,251 patients in the last 24 hours has increased the cumulative tally of recovered patients (since the beginning of the pandemic) to 3,40,97,388.
Consequently, India’s recovery rate stands at 98.36%,highest since March 2020.
Sustained and collaborative efforts by the Centre and the States/UTs continue the trend of less than 15,000 Daily New Cases that is being reported for last 42days now.
9,419 new cases were reported in the last 24 hours.
India’s Active Caseloadis presently at 94,742.Active cases constitute 0.27% of the country's total Positive Cases, which is lowest since March 2020.
The testing capacity across the country continues to be expanded. The last 24 hours saw a total of 12,89,983tests being conducted. India has so far conducted over 65.19 Cr (65,19,50,127) cumulative tests.
While testing capacity has been enhanced across the country, Weekly Positivity Rate at 0.74% remains less than 1% for the last 25 days now. The Daily Positivity rate reported to be0.73%. The daily Positivity rate has remained below2% for last 66 days and below 3% for 101 consecutive days now.