হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতকী অপুনবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি করোর ১২৭.৯৩ লানখ্রে
হৌখিবা পুং ২৪দা দোজ লাখ ২৪ হেন্না কাপথোকখ্রে
নাবা ফগৎলকপগী চাং অসি হৌজিক ৯৮.৩৫% ওইরি
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ৮,৩০৬রিপোর্ত তৌরকখি
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ (৯৮,৪১৬) নুমিৎ ৫৫২দা খ্বায়দগী নেম্বা ওইরি
হৌখিবা নুমিৎ ২২অসিদা চয়োলগী ওইনা লৈরিবা পোজিতিবিতী রেত (০.৭৮%) অসি ১%দগী তাখি
06 DEC 2021 9:48AM by PIB Imphal
ভেক্সিন দোজ ২৪,৫৫,৯১১ কাপখিবগা লোইননা হৌখিবা পুং ২৪দা ভারতকী কোবিদ-১৯গী ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না করোর ১২৭.৯৩ (১,২৭,৯৩,০৯,৬৬৯) গী পন্দুপ হেনবা ঙমখ্রে। মসি সেসন ১,৩২,৮৬,৪২৯ গী খুত্থাংদা কাপখি।
ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না অপুনবা মশিং অসি খাইদোকপদা অশুম্না লৈরি:
ঐচ.সি.দবল্যু
অহানবা দোজ
১,০৩,৮৪,৬১৭
২শুবা দোজ
৯৫,৪৮,০০৯
এফ.এল.দবল্যু
অহানবা দোজ
১,৮৩,৮১,২৩৩
২শুবা দোজ
১,৬৫,৯২,১৭৫
চহি ১৮-৪৪গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
৪৬,৭৫,২২,০২৯
২শুবা দোজ
২৪,৪৪,৮৭,১২১
চহি ৪৫-৫৯গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
১৮,৬৯,১৫,৭৭১
২শুবা দোজ
১২,৬২,৯৪,৮১২
চহি ৬০গী মথক
অহানবা দোজ
১১,৬৯,৯৭,৬২২
২শুবা দোজ
৮,২১,৮৬,২৮০
অপুনবা
১,২৭,৯৩,০৯,৬৬৯
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা মীওই ৮,৮৩৪ নাবা ফগৎখিবা অসিনা নাবা ফগৎখিবা মীওইশিংগী অপুনবা মশিং অসি ৩,৪০,৬৯,৬০৮দা হেনগৎহনখি (লাইচৎ হৌবদগী হৌদুনা)।
মসিনা মরম ওইরগা ভারতকী ফগৎলকপগী চাং অসি ৯৮.৩৫%তা লৈরি।
কেন্দ্র অমদি রাজ্য/য়ু.তি. সরকারশিংগী লেপ্পা নাইদনা অমদি পুন্না হোৎনমিন্নবনা থংন-থংননা হৌখিবা নুমিৎ ১৬২নি অসিদা নোংমগী ওইবা অনৌবা রিপোর্ত তৌরকপা কেস মশিং অসি ৫০,০০০দগী তাদুনা লাক্লি।
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ৮,৩০৬ রিপোর্ত তৌরকখি।
হৌজিক্কী ওইনা এক্তিব কেসলোদ ৯৮,৪১৬ দা লৈরি। এক্তিব কেস মশিং অসি লৈবাকসিগী অপুনবা পোজিতিব কেসকী মশিংগী ০.২৮% ওইদুনা ২০২০গী মার্চতগী খ্বায়দগী নেম্বা ওইরি।
লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী চাওনা হেনগৎহনখি। হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা লৈবাক অসিদা পুন্না তেস্ত মশিং ৮,৮৬,২৬৩ তৌখি‍। হৌজিক ফাওবদা ভারতনা পুন্না তেস্ত মশিং করোর ৬৪.৮২ (৬৪,৮২,৫৯,০৬৭) হেন্না তৌখ্রে‍।
নাকল অমরোমদা লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী হেনগৎহনখিবগা লোইননা চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত ০.৭৮%দা লৈদুনা হৌখিবা নুমিৎ ২২ নি অসিদা ১%দগী তানা লৈরি। নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত অসি ০.৭৪%দা লৈরি। হৌজিক্কী ওইনা নোংমগী ওইনা পোজিতিবিতী রেত অসি হৌখিবা নুমিৎ ৬৩নিদা ২%দগী তানা অমসুং থংন-থংননা নুমিৎ ৯৮নি অসিদা অসি ৩%গী মখাদা লৈরি‍।

Ministry of Health and Family Welfare
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage exceeds 127.93 Cr
More than 24 Lakh doses administered in the last 24 hours
Recovery Rate currently at 98.35%
8,306 New Cases reported in the last 24 hours
India's Active Caseload(98,416) is lowest in 552 days
Weekly Positivity Rate (0.78%) less than 1% for last22 days
06 DEC 2021 9:48AM by PIB Delhi
With the administration of 24,55,911 vaccine doses in the last 24 hours, India’s COVID-19 vaccination coverage has exceeded 127.93 Cr (1,27,93,09,669) as per provisional reports till 7 am today. This has been achieved through 1,32,86,429 sessions.
The break-up of the cumulative figureas per the provisional report till 7 am today include:
HCWs
1st Dose
1,03,84,617
2nd Dose
95,48,009
FLWs
1st Dose
1,83,81,233
2nd Dose
1,65,92,175
Age Group 18-44 years
1st Dose
46,75,22,029
2nd Dose
24,44,87,121
Age Group 45-59 years
1st Dose
18,69,15,771
2nd Dose
12,62,94,812
Over 60 years
1st Dose
11,69,97,622
2nd Dose
8,21,86,280
Total
1,27,93,09,669
The recovery of 8,834 patients in the last 24 hours has increased the cumulative tally of recovered patients (since the beginning of the pandemic) to 3,40,69,608.
Consequently, India’s recovery rate stands at 98.35%.
Sustained and collaborative efforts by the Centre and the States/UTs continue the trend of less than 50,000 Daily New Cases that is being reported for 162 consecutive days now.
8,306 new cases were reported in the last 24 hours.
India’s Active Caseload presentlystands at 98,416.Active cases constitute 0.28% of the country's total Positive Cases, which is lowest since March 2020.
The testing capacity across the country continues to be expanded. The last 24 hours saw a total of 8,86,263tests being conducted. India has so far conducted over 64.82 Cr (64,82,59,067) cumulative tests.
While testing capacity has been enhanced across the country, Weekly Positivity Rate at 0.78% remains less than 1% for the last 22 days now. The Daily Positivity rate reported to be 0.94%. The daily Positivity rate has remained below 2% for last 63 days and below 3% for 98 consecutive days now.