প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না নবেম্বর ২৬তা কন্সতিত্যুসন দে থৌরমদা শরুক য়াগদৌরি
পি.এম.না পার্লিয়ামেন্তগী সেন্ত্রেল হোলদা কন্সতিত্যুসন দে থৌরমদা ৱা ঙাংগনি
পি.এম.না বিগ্যান ভবন্দা সুপ্রিম কোর্তনা শিনবা কন্সতিত্যুসন দে থৌরমসু হৌদোক্কনি
24 NOV 2021 5:08PM by PIB Imphal
১৯৪৯দা কন্সতিতুয়েন্ত এসেমব্লীনা কন্সতিত্যুসন ওফ ইন্দিয়া লৌখিবা নিংশিংনবা নবেম্বর ২৬তা লৈবাক অসিনা কন্সতিত্যুসন দে থৌরম পাংথোক্কদৌরি। প্রধান মন্ত্রীগী মিৎয়েংদা য়ুম্ফম ওইদুনা পুৱারী ওইরবা নুমিৎ অসিবু খঙননবা কন্সতিত্যুসন দে থৌরম পাংথোকপা অসি ২০১৫দগী হৌখি। মিৎয়েং অসিগী হৌরকফম অসি ২০১০দা মতম অদুগী গুজরাতকী মুখ্য মন্ত্রী ওইবিরম্বা শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা শিনখিবা “সম্বিধান গৌরব য়াত্র”দা হন্না য়েংবা য়াই।
হন্দক্কী চহিগী কন্সতিত্যুসন দে থৌরমদগী শরুক অমা ওইনা, প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ২০২১গী নবেম্বর ২৬তা পার্লিয়ামেন্ত অমসুং বিগ্যান ভবন্দা শিল্লিবা থৌরমশিং অসিদা শরুক য়াগনি।
পার্লিয়ামেন্তদা শিল্লিবা থৌরম অসি অয়ুক্কী পুং ১১ তাবা মতমদা হৌগনি অমসুং পার্লিয়ামেন্তকী সেন্ত্রেল হোলদা পাংথোক্কনি। হায়রিবা অসিদা ইকাই খুম্নজরিবা রাস্ত্রপতি, উপ রাস্ত্রপতি, প্রধান মন্ত্রী অমসুং লোক সভাগী স্পিকরনা ৱা ঙাংগনি। ইকাই খুম্নজরিবা রাস্ত্রপতিনা ৱা ঙাংলবা মতুংদা, লৈবাক মীয়াম্না লাইবতা পুন্না কন্সতিত্যুসনগী প্রিএম্বল পাথোক্কনি। ইকাই খুম্নজরিবা রাস্ত্রপতিনা কন্সতিতুয়েন্ত এসেমব্লী দিবেতশিংগী দিজিতেল বর্জন, কন্সতিত্যুসন ওফ ইন্দিয়াগী কেলিগ্রাফ কোপীগী দিজিতেল বর্জন অমসুং কন্সতিত্যুসন ওফ ইন্দিয়াগী অপদেৎ তৌরবা বর্জন মসিদা হৌজিক ফাওবগী এমেন্দমেন্ত পুম্বা য়াওরবা হায়রিবশিং অসি পুথোক্কনি। মহাক্না ‘কন্সতিত্যুসনেল দেমোক্রেসীদা ওনলাইন কুইজ’সু হৌদোক্কনি।
প্রধান মন্ত্রীনা নই দিল্লীগী, বিগ্যান ভবনগী প্লেনরী হোলদা নুংথিলগী পুং ৫:৩০ তাবা মতমদা সুপ্রিম কোর্তনা শিনবা নুমিৎ নিনিগী কন্সতিত্যুসন দে থৌরম হৌদোক্কনি। সুপ্রিম কোর্তকী জজেস পুম্নমক, হায় কোর্ত পুম্বগী চীফ জস্তিশ অমসুং খ্বায়দগী মকোক থোংবা পুনি জজশিং, সোলিসিতর জেনেরেল ওফ ইন্দিয়া, অমসুং লেগেল কাংলুপকী অতৈ মেম্বরশিংনা থৌরম অসিদা শরুক য়াগনি। প্রধান মন্ত্রীনা চীং-লেম্লবা মীতিন অসিদা ৱাসু ঙাংগনি।

Prime Minister's Office
PM to participate in Constitution Day celebrations on 26th November
PM to address the Constitution Day programme at Central Hall of Parliament
PM to also inaugurate the Constitution Day celebrations organised by the Supreme Court at Vigyan Bhawan
24 NOV 2021 5:08PM by PIB Delhi
The nation will celebrate Constitution Day on 26 November to commemorate the adoption of the Constitution of India by the Constituent Assembly in 1949. The observation of Constitution Day started in 2015, based on the vision of the Prime Minister to give due recognition to the significance of this historic date. The roots of this vision can also be traced back to the “Samvidhan Gaurav Yatra” organised by the then Gujarat Chief Minister Shri Narendra Modi in 2010.
As a part of Constitution Day celebrations this year, Prime Minister Shri Narendra Modi will participate in the programmes being organised in Parliament and Vigyan Bhawan on 26th November, 2021.
The programme organized in Parliament will begin at 11 AM and will be held in the Central Hall of Parliament. It will be addressed by the Hon’ble President, Vice President, Prime Minister and Lok Sabha Speaker. After the speech of the Hon’ble President, the nation will join him Live, in reading the Preamble of the Constitution. Hon’ble President will also release the digital version of Constituent Assembly Debates, digital version of calligraphed copy of Constitution of India and updated version of the Constitution of India that will include all amendments till date. He will also inaugurate ‘Online Quiz on Constitutional Democracy’.
Prime Minister will inaugurate the two day Constitution Day celebrations organised by the Supreme Court, at 5:30 PM in Plenary Hall, Vigyan Bhawan, New Delhi. All Judges of the Supreme Court, Chief Justices of all High Courts and senior-most puisne Judges, Solicitor General of India, and other members of the legal fraternity will be present on the occasion. Prime Minister will also address the distinguished gathering.