Prime Minister's Office
PM dedicates to the Nation various Railway projects in Bhopal, Madhya Pradesh
PM dedicates to the nation the redeveloped Rani Kamalapati Railway Station in Bhopal
PM flags off two new MEMU trains between Ujjain and Indore
Dedicates to the nation Gauge Converted and Electrified Ujjain-Fatehabad Chandrawatiganj Broad Gauge section, Third line in Bhopal-Barkhera section, Gauge Converted and Electrified Mathela-Nimar Kheri Broad Gauge section and Electrified Guna-Gwalior section
“Today's event symbolize a confluence of glorious history and prosperous modern future”
“When the country sincerely mobilizes for the fulfillment of its resolutions, then improvement comes and change happens, this we have been seeing continuously since the past years”
“The facilities which were once available only at the airport are now available at the railway station”
“We are ensuring that projects are not delayed and there is no obstacle. PM Gatishakti National Master Plan will help the country in fulfilling this resolution”
“For the first time, the common people are getting the spiritual experience of tourism and pilgrimage at a reasonable price. Ramayan circuit train is one such innovative effort”
15 NOV 2021 5:02PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi dedicated to the Nation various Railway projects in Bhopal, Madhya Pradesh, today. He dedicated to the nation the redeveloped Rani Kamalapati Railway Station in Bhopal. The Prime Minister also dedicated to the nation many other initiatives of the Railways in Madhya Pradesh including Gauge Converted and Electrified Ujjain-Fatehabad Chandrawatiganj Broad Gauge section, Third line in Bhopal-Barkhera section, Gauge Converted and Electrified Mathela-Nimar Kheri Broad Gauge section and Electrified Guna-Gwalior section. The Prime Minister also flagged off two new MEMU trains between Ujjain-Indore and Indore-Ujjain. Governor and Chief Minister of Madhya Pradesh and Union Railway Minister were among those present on the occasion.
Addressing the gathering, the Prime Minister said not only has the historical railway station of Bhopal been rejuvenated, but its importance got enhanced with the addition of the name of Rani Kamalapati ji. Today the pride of Indian Railways has also been added to the pride of Gondwana. The Prime Minister termed the dedication of modern railway projects as a confluence of glorious history and prosperous modern future. He also greeted the people on the Janjatiya Gaurav Diwas. These projects will benefit the people of Madhya Pradesh, he said.
The Prime Minister said that Indian Railways is an example of how India is changing, how dreams can come true. “Till 6-7 years ago, whoever had to deal with the Indian Railways,ended up cursing the Indian Railways. People had given up any hope of changing the situation. But when the country sincerely mobilizes for the fulfillment of its resolutions, then improvement comes and change happens, this we have been seeing continuously since the past years” remarked the Prime Minister.
The Prime Minister said today the country's first ISO certified, first PPP model based railway station, i.e Rani Kamalapati Railway Station has been dedicated to the nation. The facilities which were once available at the airport are now available at the railway station.
The Prime Minister said today's India is not only making record investments for the construction of modern infrastructure, it is also ensuring that projects are not delayed and there is no obstacle. He added that the PM Gatishakti National Master Plan, started recently, will help the country in fulfilling this resolution. The Prime Minister said there was a time when even railway infrastructure projects took years together to get off the ground from the drawing board. But today Indian Railways is displaying urgency in planning new projects and more importantly, it completes them on time.
The Prime Minister said Indian Railways is not only a medium to connect distances, but it is also becoming an important medium to connect the country's culture, country's tourism and pilgrimage. For the first time after so many decades of independence, this potential of Indian Railways is being explored on such a large scale. Earlier, even if the railway was used for tourism, it was confined to a premium club. For the first time, the common man is being given the spiritual experience of tourism and pilgrimage at a reasonable price. Ramayan circuit train is one such innovative effort.
He complimented the Railways for accepting and taking up the challenge of change.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
মধ্য প্রদেশকী ভোপালদা প্রধান মন্ত্রীনা তোঙান তোঙানবা রেলৱে প্রোজেক্তশিং জাতিদা কৎথোকখ্রে
ভোপালদা অমুক হন্না শেমগৎলিবা রানি কমলাপতি রেলৱে স্তেসন অদু প্রধান মন্ত্রীনা লৈবাক অসিদা কৎখ্রে
উজেন অমসুং ইন্দোরগী মরক্তা প্রধান মন্ত্রীনা অনৌবা মেমু ত্রেন অনি লমথাখ্রে
গেজ কনবর্তেদ অমদি ইলেক্ত্রিফাইদ উজেন-ফতেহবাদ চন্দ্রৱাতিগঞ্জ ব্রোদ গেজ সেক্সন, ভোপাল-বার্খেরা সেক্সনদা লৈরিবা থর্দ লাইন, গেজ কনবর্তেদ অমসুং ইলেক্ত্রিফাইদ মথেলা-নিমর খেরি ব্রোদ গেজ সেক্সন অমদি ইলেক্ত্রিফাইদ গুনা-গ্বালিয়র সেক্সন লৈবাক অসিদা কৎখ্রে
“ঙসিগী ইভেন্ত অসিনা মঙাল নাইরবা পুৱারী অমদি চাওখৎপা মোদর্ন ফ্যুচরগী শক্তম অমা উৎলি”
“লৈবাক অসিনা মহাক্কী রিজোলুসনশিং ফংনবগীদমক পুকচেল শেংনা হোৎনরকপা মতমদা, ইমপ্রুবমেন্ত লাক্কনি অমদি অহোংবা লাক্কনি, মসিনি হৌখিবা চহিশিংদগী ঐখোয়না লেপ্তনা উদুনা লাক্লিবা”
“মতম অমদা এয়রপোর্ত খক্তদা ফংলম্বা খুদোংচাবশিং অদু হৌজিক্তি রেলৱে স্তেসনদা ফংলে”
“প্রোজেক্তশিং অসি থিন্থদনবা অমদি অয়েৎ-অপন লৈহন্দনবা ঐখোয়না হোৎনরি৷ মসিগী রিজোলুসন অসি ফংনবা হোৎনবদা পি.এম. গতি শক্তি নেস্নেল মাস্তর প্লাননা লৈবাক অসিদা মতেং পাংলগনি”
“ইহান হানবা ওইনা, অহোংবা মমলদা প্রজানা তুরিজম অমসুং পিলগ্রীমেজকী স
15 NOV 2021 5:02PM by PIB Imphal
ঙসি, প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা মধ্য প্রদেশকী ভোপালদা রেলৱে প্রোজেক্ত কয়ামরোম লৈবাক অসিদা কৎখি৷ ভোপালদা নৌবা শেমগৎলিবা রানি কমলাপতি রেলৱে স্তেসন অদু মহাক্না লৈবাক অসিদা কৎখি৷ গেজ কনবর্তেদ অমদি ইলেক্ত্রিফাইদ উজেন-ফতেহবাদ চন্দ্রৱাতিগঞ্জ ব্রোদ গেজ সেক্সন, ভোপাল-বার্খেরা সেক্সনদা লৈরিবা থর্দ লাইন, গেজ কনবর্তেদ অমসুং ইলেক্ত্রিফাইদ মথেলা-নিমর খেরি ব্রোদ গেজ সেক্সন অমদি ইলেক্ত্রিফাইদ গুনা-গ্বালিয়র সেক্সন য়াওনা মধ্য প্রদেশতা রেলৱেগী অতোপ্পা ইন্সিয়েতিব কয়া অমসু প্রধান মন্ত্রীনা লৈবাক অসিদা কৎখি৷ উজেন অমসুং ইন্দোরগী মরক্তা প্রধান মন্ত্রীনা অনৌবা মেমু ত্রেন অনি লমথাখ্রে৷ মধ্য প্রদেশকী রাজ্যপাল অমসুং মুখ্য মন্ত্রী অমদি কেন্দ্রগী রেলৱে মন্ত্রীনা থৌরম অসিদা শরুক য়াখি৷
থৌরম অসিদা ৱা ঙাংলদুনা, ভোপালগী ইতিহাসিক ওইরবা রেলৱে স্তেসন অসি শেমগৎখিবা খক্তা নত্তনা, রানি কমলাপতি জীগী মমিং হাপচিন্দুনা মহাক্কী মরু ওইবা হেনগৎহনখ্রে হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোকখি৷ ঙসিদি, ইন্দিয়ন রেলৱেজকী চাওথোকচনিংঙাই ওইরবা মীংচৎ অদুসু গোন্দৱানাগী মীংচৎতা হাপচিনখ্রে৷ মোদর্ন রেলৱে প্রোজেক্তশিং কৎপা অসিনা মঙাল নাইরবা পুৱারী অমদি চাওখৎপা মোদর্ন ফ্যুচরগী কনফ্লুয়েন্স অমনি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোকখি৷ জনজাতিয়া গৌরব দিৱস্তসু মহাক্না মীয়ামদা য়াইফ-পাউজেল পীখি৷ হায়রিবা প্রোজেক্তশিং অসিনা মধ্য প্রদেশকী মীয়ামদা কান্নবা পীরগনি হায়না মহাক্না ফোংদোকখি৷
ইন্দিয়ন রেলৱেজ অসিনা মতৌ করম্না ভারতনা হোংলক্লিবনো, মতৌ করম্না মংলানশিং মংফাওনবা ঙম্লিবনো হায়বদুগী খুদম অমা ওইরে হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোকখি৷ “চহি ৬-৭কী মমাং ফাওবদা, ইন্দিয়ন রেলৱেজকা থেংনখিবা খুদিংমক, ইন্দিয়ন রেলৱেজপু মীরাইদুনা থম্বিরমখি৷ ফিভম অসি হোংলক্কনি হায়বগী অশা অমা ফাওবা মীয়াম্না থাদোকখ্রে৷ অদবু লৈবাক অসিনা মহাক্কী রিজোলুসনশিং ফংনবগীদমক পুকচেল শেংনা হোৎনরকপা মতমদা, ইমপ্রুবমেন্ত লাক্কনি অমদি অহোংবা লাক্কনি, মসিনি হৌখিবা চহিশিংদগী ঐখোয়না লেপ্তনা উদুনা লাক্লিবা অসি” হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোকখি৷
লৈবাক অসিগী ইহান হানবা আই.এস.ও. সর্তিফাইদ, অহানবা পি.পি.পি. মোদেল বেজ রেলৱে স্তেসন, হায়বদি রানি কমলাপতি রেলৱে স্তেসন ঙসি প্রধান মন্ত্রীনা লৈবাক অসিদা কৎখ্রে৷ মতম অমদা এয়রপোর্ত খক্তদা ফংলম্বা খুদোংচাবশিং অদু হৌজিক্তি রেলৱে স্তেসনদা ফংলে৷
ঙসিগী ভারতনা মতমগা চুনরবা ইনফ্রাস্ত্রকচর শেমগৎনবগীদমক রেকোর্দ ওইবা মওংদা শেল থাদবা খক্ত নত্তনা, প্রোজেক্তশিং অসি থিন্থদনবা অমদি অয়েৎ-অপনা লৈতনবসু হোৎনরি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোকখি৷ হন্দক্তা ইকুই কুইদ্রিহৈদা হৌদোকখিবা পি.এম. গতি শক্তি নেস্নেল মাস্তর প্লান অসিনা রিজোলুসন অসি থুংহন্নবা লৈবাক অসিদা মতেং পাংলগনি হায়না মহাক্না মখাতাখি৷ রেলৱে ইনফ্রাস্ত্রকচর প্রোজেক্তশিংনা দ্রোইং বোর্দতগী গ্রাউন্দদা লাকপা মতমদা চহি কয়া চংবগী মতম অমা লৈরমখি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোকখি৷ অদুবু ঙসিদি, ইন্দিয়ন রেলৱেজনা অনৌবা প্রোজেক্তশিং প্লানিং তৌবদা খুমাং চাওশিনবগী শক্তম উৎলি অমদি হেন্না মরু ওইনা, প্রোজেক্তশিং অদু মতম চানা লোইশিল্লি৷
ইন্দিয়ন রেলৱেজনা অথাপ্পা মফমশিং অসি শম্নহনবগী মেদিয়ম অমা খক্ত ওইবতা নত্তনা লৈবাক্কী কল্চর, লৈবাক্কী তুরিজম অমসুং পিলগ্রীমেজ অসিবু শম্নহনবগী য়াম্না মরু ওইবা মেদিয়ম অমসু ওইরক্লি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোকখি৷ চহি খুজিং কয়া মনিং-মখা তম্লবা মতুংদা ইহান হানবা ওইনা, ইন্দিয়ন রেলৱেজকী পোতেন্সিয়েল অসি অচৌবা স্কেল অমদা এক্সপ্লোর তৌরি৷ মমাংগী মতমদা, রেলৱে অসি তুরিজমদা শিজিন্নরম্বা তারবসু, রেলৱে অসি প্রিমিয়ম ক্লব অমদা অদুমক লৈরমখি৷ ইহান হানবা ওইনা, অহোংবা মমলদা প্রজানা তুরিজম অমসুং পিলগ্রীমেজকী স্পিরিচুএল এক্সপরিয়েন্স ফংলি৷ রামায়ন সর্ক্যুইত ত্রেন অসিসু অদুগুম্বা ইন্নোবেতিব ইফর্ত অমনি৷
রেলৱেজনা অহোংবা পুরক্নবগী চেলেঞ্জ অসি লৌখিবা অমদি থেংনখিবা অসিগীদমক রেলৱেজপু মহাক্না থাগৎপা ফোংদোকখি৷