প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
জি২০ মীফমদা প্রধান মন্ত্রী অমসুং ফেদরেল রিপব্লিক ওফ জর্মনীগী চাঞ্ছেলর ঐচ.ই. দোক্তর এঞ্জেলা মর্কেলগা উনখিবা
31 OCT 2021 10:30PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ফেদরেল রিপব্লিক ওফ জর্মনীগী চাঞ্ছেলর দোক্তর এঞ্জেলা মর্কেলগা ইতালীগী রোমদা পাঙথোকখৎবা জি২০ মীফম শরুক য়াবদা ওক্তোবর ৩১, ২০২১দা উনখ্রে‍।
মখোয়গী মতম শাংলবা তেংবাংনবগী অমদি লনাই মরুপ মপাং ওইবগী মরীবু নীংশিংলদুনা প্রধান মন্ত্রীনা চাঞ্ছেলর মর্কেলবু জর্মনীখক্তা নত্তনা য়ুরোপ অমসুং মালেমগী থাক্তা লুচিংবা অমা ওইবগী লৌরিবা থৌদাংগীদমক থাগৎখি‍। মহাক্না দোক্তর মর্কেলগী তুংদা লাক্কদৌরিবা মীওইদুগসু নক্নবা স্ত্রেতেজিক পার্ত্নরসিপ থম্নবা ফিরেপ ফোঙদোকখি‍।
লুচিংবা অনিনা ভারত অমসুং জর্মনী অনিগী মরক্তা লৈনরিবা নাকল অনিগী নক্নবা মরীদা অপেনবা ফোঙদোক্নখি অমদি মখোয়গী লল্লোন ইতিক অমসুং ইনভেস্তমেন্তকী মরীবু হেন্না চেৎশিনহন্নবা ৱাশক্নখি‍। মখোয়না ভারত-জর্মনী অনিগী স্ত্রেতেজিক পার্ত্নরসিপগী মীৎয়েঙ গ্রীন হায়দ্রোজেন য়াওনা অনৌবা লমশিংদা পাকথোক চাউথোকহন্নবা ৱাফমসু য়ানখি‍।
প্রধান মন্ত্রীনা দোক্তর মর্কেলবু মাগী তুংগী পুন্সিগীদমক য়াইফ পাউজেল পীখি অমদি মহাকপু ভারত্তা লাক্নবা পাউকৎসু পীখি‍।

Prime Minister's Office
Meeting between Prime Minister and H.E. Dr. Angela Merkel, Chancellor of the Federal Republic of Germany on the sidelines of the G20 Leaders Summit
31 OCT 2021 10:30PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi met the Chancellor of the Federal Republic of Germany Dr Angela Merkel on the sidelines of the G20 Summit in Rome, Italy on 31 October 2021.
Recalling their longstanding cooperation and personal friendship, Prime Minister complimented the Chancellor Merkel for her leadership in not just Germany but also at the European and global level. He committed to maintain the close Strategic Partnership with Dr Merkel’s successor.
The two Leaders expressed satisfaction at the close bilateral cooperation between India and Germany and pledged to deepen their trade and investment relations. They also agreed to expand the scope of the India-Germany Strategic Partnership to new areas, including Green Hydrogen.
Prime Minister conveyed best wishes to Dr Merkel for the future and invited her to visit India.