PIB Headquarters
কোবিদ-১৯দা পি.আই.বি.গী বুল্লেতিন
29 OCT 2021 5:07PM by PIB Imphal
• লৈবাক পুম্বগী ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসিগী মখাদা হৌজিক ফাওবদা ভেক্সিন দোজ করোর ১০৪.৮২ কাপথোকখ্রে
• পুং ২৪ মনুংদা অনৌবা কেস ১৪,৩৪৮ লাকখি
• হৌজিক ওইরিবা ফগৎলকপগী চাং ৯৮.১৯%নি
• পুং ২৪ মনুংদা ১৩,১৯৮ ফগৎলক্তুনা, অপুনবা মীশিং ৩,৩৬,২৭,৬৩২ ফগৎলকখ্রে
• অপুনবা কেস্তগী এক্তিব কেস একাউন্ত ১% মখাদা লৈরি, হৌজিক্কী ওইনা ০.৪৭%দা লৈরি; ২০২০ মার্চতগী খ্বায়দগী নেম্বা ওইরি
• ভারতকী হৌজিক লৈরিবা এক্তিব কেস মশিং ১,৬১,৩৩৪ লৈরি
• হৌখিবা নুমিৎ ৩৫দা চয়োলগী পোজিতিবিতী রেত ২%গী মখাদা লৈদুনা হৌজিক (১.১৮%)দা লৈরি
• নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত (১.১২% ) হৌখিবা নুমিৎ ২৫নিদা ২% মখাদা ওইরি
• হৌজিক ফাওবদা অপুনবা তেস্ত করোর ৬০.৫৮ তৌখ্রে
#Unite2FightCorona #IndiaFightsCorona
প্রেস ইনফোর্মেসন ব্যুরো
ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
ভারত সরকার
কোবিদ-১৯ অপদেৎ
ভারতকী অপুনবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি করোর ১০৪.৮২ লানখ্রে
পুং ২৪গী মনুংদা দোজ লাখ ৭৪ হেন্না কাপথোকখি
নাবা ফগৎলকপগী চাং অসি হৌজিক ৯৮.১৯% ওইরি
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ১৪,৩৪৮ রিপোর্ত তৌরকখি
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ ১,৬১,৩৩৪ ওইরি
হৌখিবা নুমিৎ ৩৫ অসিদা চয়োলগী ওইনা লৈরিবা পোজিতিবিতী রেত (১.১৮%) অসি ২%দগী তাখি
ভেক্সিন দোজ ৭৪,৩৩,৩৯২ কাপখিবগা লোইননা হৌখিবা পুং ২৪দা ভারতকী কোবিদ-১৯গী ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না করোর ১০৪.৮২ (১,০৪,৮২,০০,৯৬৬) গী পন্দুপ হেনবা ঙমখ্রে। মসি সেসন ১,০৪,৫৭,৯৩২গী খুত্থাংদা কাপখি।
ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না অপুনবা মশিং অসি খাইদোকপদা অশুম্না লৈরি:
ঐচ.সি.দবল্যু
অহানবা দোজ
১,০৩,৭৮,৭৫৩
২শুবা দোজ
৯১,৯৬,০০০
এফ.এল.দবল্যু
অহানবা দোজ
১,৮৩,৭১,০৩৫
২শুবা দোজ
১,৫৮,৬০,০৮৮
চহি ১৮-৪৪গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
৪১,৪৭,৩১,৬৪১
২শুবা দোজ
১৩,৬৪,৯৫,০৭৮
চহি ৪৫-৫৯গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
১৭,৩৮,১৯,২৩৭
২শুবা দোজ
৯,৪৫,২১,১৫৫
চহি ৬০গী মথক
অহানবা দোজ
১০,৯১,৪৫,০৭৬
২শুবা দোজ
৬,৫৬,৮২,৯০৩
অপুনবা
১,০৪,৮২,০০,৯৬৬
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা মীওই ১৩,১৯৮ নাবা ফগৎখিবা অসিনা নাবা ফগৎখিবা মীওইশিংগী অপুনবা মশিং অসি ৩,৩৬,২৭,৬৩২ দা হেনগৎহনখি (লাইচৎ হৌবদগী হৌদুনা)।
মসিনা মরম ওইরগা ভারতকী ফগৎলকপগী চাং অসি ৯৮.১৯% দা লৈরি‍।‍
কেন্দ্র অমদি রাজ্য/য়ু.তি. সরকারশিংগী লেপ্পা নাইদনা অমদি পুন্না হোৎনমিন্নবনা থংন-থংননা হৌখিবা নুমিৎ ১২৪নি অসিদা নোংমগী ওইবা অনৌবা রিপোর্ত তৌরকপা কেস মশিং অসি ৫০,০০০দগী তাদুনা লাক্লি।
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ১৪,৩৪৮ রিপোর্ত তৌরকখি
হৌজিক্কী ওইনা এক্তিব কেসলোদ ১,৬১,৩৩৪ দা লৈদুনা এক্তিব কেস মশিং অসি লৈবাকসিগী অপুনবা পোজিতিব কেসকী মশিংগী ০.৪৭% ওইদুনা ২০২০গী মার্চতগী খ্বায়দগী নেম্বা ওইরি।
লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী চাওনা হেনগৎহনখি। হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা লৈবাক অসিদা পুন্না তেস্ত মশিং ১২,৮৪,৫৫২ তৌখি‍। হৌজিক ফাওবদা ভারতনা পুন্না তেস্ত মশিং করোর ৬০.৫৮ (৬০,৫৮,৮৫,৭৬৯) হেন্না তৌখ্রে‍।
নাকল অমরোমদা লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী হেনগৎহনখিবগা লোইননা চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত ১.১৮%দা লৈদুনা হৌখিবা নুমিৎ ৩৫ নি অসিদা ২%দগী তানা লৈরি। নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত অসি ১.১২%দা লৈরি। হৌজিক্কী ওইনা নোংমগী ওইনা পোজিতিবিতী রেত অসি হৌখিবা নুমিৎ ২৫নিদা ২%দগী তানা অমসুং থংন-থংননা নুমিৎ ৬০নি অসিদা অসি ৩%গী মখাদা লৈরি‍।
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1767417
রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা ফংলিবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনগী অপদেৎ
রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিন দোজ কোতি ১০৯.৬৩ হেন্না ফংহনখ্রে
হৌজিক ফাওবদা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা শিজিন্নদ্রিবা ভেক্সিন দোজ কোতি ১২.৩১ হেন্না শিজিন্ননবা লৈরি
লৈবাক শিনবা থুংনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী স্কোপ অসি চাওথোকহন্নবা অমসুং কাপ্পগী খোঙজেল অসি য়াংখৎহন্নবা কেন্দ্র সরকার অসিনা লেপ্প-লৈতনা হোৎনরি৷ কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন য়ুনিভর্সেলাইজেসন তৌবগী অনৌবা ফেজ অদু ২০২১গী জুন ২১দগী হৌখি৷ রাজ্যশিং অমসুং য়ু.তি.শিংনা নিংথিনা প্লানিং তৌবা য়ানবগীদমক মখোয়দা লৈহৌরিবা ভেক্সিনগী চাং অদু মাংজৌননা য়েংশিনবিবা, ভেক্সিনশিং হেন্না-হেন্না ফংহনবা অমসুং ভেক্সিন সপ্লাই চেন কাইহন্দনা থমদুনা ভেক্সিনেসন দ্রাইব হেন্না-হেন্না পাংথোকখ্রে৷
নেসনৱাইদ ভেক্সিনেসন দ্রাইবকী শরুক অমা ওইনা, ভারত সরকারনা রাজ্যশিং অমসুং য়ু.তি.শিংদা কোবিদ ভেক্সিনশিং লেম্না ফংহন্দুনা মখোয়দা মতেং পাংদুনা লাক্লি৷ কোবিদ১৯ ভেক্সিনেসন দ্রাইব য়ুনিভর্সেলাইজেসন তৌবগী অনৌবা ফেজ অসিদা, লৈবাক অসিদা লৈরিবা ভেক্সিন মেনুফেকচররশিংনা পুথোক্লিবা ভেক্সিনগী ৭৫%দি কেন্দ্র সরকারনা লৌশিল্লগনি অমসুং লেম্না রাজ্যশিং অমসুং য়ু.তি.শিংদা য়েন্থোক্লগনি৷
ভেক্সিন দোজশিং
(২০২১গী ওক্তোবর ২৯ ফাওবদা)
সপ্লাই তৌখিবশিং
১,০৯,৬৩,১১,৬১৫
হৌজিক হৌজিক লৈরিবশিং
১২,৩১,৫৩,৪৮১
হৌজিক ফাওবদা ভারত সরকার (লেম্না)অমসুং দাইরেক্ত স্তেত প্রোক্যোর্মেন্ত কেতিগোরীগী খুৎথাংদা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিন দোজ কোতি ১০৯.৬৩ হেন্না (১,০৯,৬৩,১১,৬১৫)ফংহনখ্রে৷
হৌজিক ফাওবগী ওইনা রাজ্যশিং/যু.তি.শিংদা শিজিন্নদ্রিবা ভেক্সিন দোজ কোতি ১২.৩১ হেন্না (১২,৩১,৫৩,৪৮১)লৈরি৷
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1767476
মরুওইবা ত্বীৎশিং

PIB Headquarters
PIB’S BULLETIN ON COVID-19
29 OCT 2021 5:07PM by PIB Delhi
• 104.82 cr vaccine doses have been administered so far under Nationwide Vaccination Drive
• 14,348 new cases in the last 24 hours
• Recovery Rate currently at 98.19%
• 13,198 recoveries in the last 24 hours increases Total Recoveries to 3,36,27,632
• Active cases account for less than 1% of total cases, currently at 0.47%; Lowest since March 2020
• India's Active caseload stands at 1,61,334
• Weekly Positivity Rate (1.18%) less than 2% for last 35 days
• Daily positivity rate (1.12%) less than 2% for last 25 days
• 60.58 cr Total Tests conducted so far
#Unite2FightCorona #IndiaFightsCorona
PRESS INFORMATION BUREAU
MINISTRY OF INFORMATION & BROADCASTING
GOVERNMENT OF INDIA
COVID-19 Update
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage exceeds 104.82 Cr
More than 74 Lakh doses administered in last 24 hours
Recovery Rate currently at 98.19%
14,348 New Cases reported in the last 24 hours
India's Active Caseload stands at 1,61,334
Weekly Positivity Rate (1.18%) less than 2% for last 35 days
With the administration of 74,33,392 vaccine doses in the last 24 hours, India’s COVID-19 vaccination coverage has exceeded 104.82 Cr (1,04,82,00,966) as per provisional reports till 7 am today. This has been achieved through 1,04,57,932 sessions.
The break-up of the cumulative figure as per the provisional report till 7 am today include:
HCWs
1st Dose
1,03,78,753
2nd Dose
91,96,000
FLWs
1st Dose
1,83,71,035
2nd Dose
1,58,60,088
Age Group 18-44 years
1st Dose
41,47,31,641
2nd Dose
13,64,95,078
Age Group 45-59 years
1st Dose
17,38,19,237
2nd Dose
9,45,21,155
Over 60 years
1st Dose
10,91,45,076
2nd Dose
6,56,82,903
Total
1,04,82,00,966
The recovery of 13,198 patients in the last 24 hours has increased the cumulative tally of recovered patients (since the beginning of the pandemic) to 3,36,27,632.
Consequently, India’s recovery rate stands at 98.19%
Sustained and collaborative efforts by the Centre and the States/UTs continue the trend of less than 50,000 Daily New Cases that is being reported for 124 consecutive days now.
14,348 new cases were reported in the last 24 hours
The Active Caseload is presently at 1,61,334. Active cases presently constitute 0.47% of the country's total Positive Cases, which is lowest since March 2020.
The testing capacity across the country continues to be expanded. The last 24 hours saw a total of
12,84,552 tests being conducted. India has so far conducted over 60.58 Cr (60,58,85,769) cumulative tests.
While testing capacity has been enhanced across the country, Weekly Positivity Rate at 1.18% remains less than 2% for the last 35 days now. The Daily Positivity rate reported to be1.12%. The daily Positivity rate has remained below 2% for last 25 days and below 3% for 60 consecutive days now.
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1767417
Update on COVID-19 Vaccine Availability in States/UTs
More than 109.63Crore vaccine doses provided to States/UTs
More than 12.31 Crore balance and unutilized vaccine doses still available with States/UTs
The Union Government is committed to accelerating the pace and expanding the scope of COVID-19 vaccination throughout the country. The new phase of universalization of COVID-19 vaccination commenced from 21st June 2021. The vaccination drive has been ramped up through availability of more vaccines, advance visibility of vaccine availability to States and UTs for enabling better planning by them, and streamlining the vaccine supply chain.
As part of the nationwide vaccination drive, Government of India has been supporting the States and UTs by providing them COVID Vaccines free of cost. In the new phase of the universalization of the COVID19 vaccination drive, the Union Government will procure and supply (free of cost) 75% of the vaccines being produced by the vaccine manufacturers in the country to States and UTs.
.
VACCINE DOSES
(As on 29thOctober 2021)
SUPPLIED
1,09,63,11,615
BALANCE AVAILABLE
12,31,53,481
More than 109.63 crore (1,09,63,11,615) vaccine doses have been provided to States/UTs so far through Govt of India (free of cost channel) and through direct state procurement category.
More than 12.31Cr (12,31,53,481) balance and unutilized COVID Vaccine doses are still available with the States/UTs to be administered.
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1767476
Important Tweets