প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে প্ৰধানমন্ত্ৰী ৰক্ষাৰ অধীনত স্থাপিত পিএছএ অক্সিজেন প্ৰকল্পসমূহ দেশবাসীক উৎসৰ্গা কৰে
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ৩৫ খন ৰাজ্য আৰু কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চললৈ ৩৫ টা পিএছএ অক্সিজেন প্ৰকল্প উৎসৰ্গা কৰে
পিএছএ অক্সিজেন প্ৰকল্পএতিয়া দেশৰ সকলো জিলাতে কাৰ্যক্ষম হৈ পৰিছে
চৰকাৰৰ মুৰব্বী হিচাপে মোৰ অখণ্ড যাত্ৰাৰ ২১ তম বৰ্ষত প্ৰৱেশ কৰাৰ বাবে মই দেশ আৰু উত্তৰাখণ্ডৰ জনসাধাৰণৰ প্ৰতি কৃতজ্ঞতা জ্ঞাপন কৰিছো
"উত্তৰাখণ্ডৰ দেশৰ সৈতে মোৰ সম্পৰ্ক কেৱল হৃদয়ৰ নহয়, কৰ্মৰ, কেৱল সাৰাংশৰ নহয়, উপাদানৰ। "
"কৰোনাৰ বিৰুদ্ধে যুঁজিবলৈ ভাৰতে ইমান কম সময়ৰ ভিতৰত যি সুবিধা নিৰ্মাণ কৰিছে, সেইবোৰে আমাৰ দেশৰ শক্তি প্ৰদৰ্শন কৰে, মহামাৰীৰ আগতে মাত্ৰ ১ টা পৰীক্ষাগাৰৰ পৰা প্ৰায় ৩০০০ পৰীক্ষাগাৰৰ নেটৱৰ্ক নিৰ্মাণ কৰা হৈছিল"
"চাহিদা বৃদ্ধি হোৱাৰ লগে লগে, ভাৰতে চিকিৎসা অক্সিজেনৰ উৎপাদন ১০ গুণতকৈও অধিক বৃদ্ধি কৰিছে"
"অতি সোনকালেই ভাৰতে টিকাকৰণৰ ক্ষেত্ৰত ১০০ কোটি টকাৰ সীমা অতিক্ৰম কৰিব"
"আজি চৰকাৰে নাগৰিকসকলক তেওঁলোকৰ সমস্যাৰ সৈতে ইয়ালৈ অহাৰ বাবে অপেক্ষা নকৰে আৰু তাৰ পিছত কিছু পদক্ষেপ লয়, আমি চৰকাৰী মানসিকতা আৰু ব্যৱস্থাৰ পৰা এই বিভ্ৰান্তি উলিয়াই আছো, এতিয়া চ
07 OCT 2021 12:42PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি উত্তৰাখণ্ডৰ এইমছ ঋষিকেশত আধাৰিত এক অনুষ্ঠানত ৩৫ খন ৰাজ্য আৰু কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলত প্ৰধানমন্ত্ৰী ৰক্ষাৰ অধীনত স্থাপন কৰা ৩৫ টা প্ৰেচাৰ চুইং এডপচন (পিএছএ) অক্সিজেন প্ৰকল্প ৰাষ্ট্ৰক উৎসৰ্গা কৰে। ইয়াৰ সৈতে, দেশৰ সকলো জিলাই এতিয়া চলি থকা পিএছএ অক্সিজেন প্ৰকল্পৰ সুবিধা লাভ কৰিব। অনুষ্ঠানত কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰী, উত্তৰাখণ্ডৰ ৰাজ্যপাল, মুখ্যমন্ত্ৰী, ৰাজ্যিক মন্ত্ৰী আৰু স্বাস্থ্য বিশেষজ্ঞ উপস্থিত আছিল।
সমবেত লোকসকলক সম্বোধন কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে আজিৰ পৰা নৱৰাত্ৰিৰ পবিত্ৰ উৎসৱৰ আৰম্ভণিৰ কথা উল্লেখ কৰে। তেওঁ কয় যে নৱৰাত্ৰিৰ প্ৰথম দিনা মাতৃ শৈলপুত্ৰীক পূজা কৰা হয় আৰু মাতৃ শৈলপুত্ৰী হিমালয়ৰ কন্যা। "আজিৰ দিনটোত, মই ইয়ালৈ আহি এই মাটিৰ ওচৰত নমস্কাৰ কৰি, হিমালয়ৰ এই ভূমিৰ ওচৰত নমস্কাৰ কৰি, জীৱনত আশীৰ্বাদৰ অধিক অনুভূতি কি হ'ব পাৰে?" তেওঁ অলিম্পিক আৰু পেৰালিম্পিকত ইয়াৰ সুন্দৰ প্ৰদৰ্শনৰ বাবে ৰাজ্যখনক অভিনন্দন জনায়। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে উত্তৰাখণ্ডৰ ভূমিৰ সৈতে মোৰ সম্পৰ্ক কেৱল হৃদয়ৰ নহয়, কেৱল সাৰাংশৰ নহয়, উপাদানৰ ক্ষেত্ৰতো গুৰুত্বপূৰ্ণ বুলি উল্লেখ কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে স্মৰণ কৰি কয় যে আজিৰ দিনটো নিজৰ বাবে এক গুৰুত্বপূৰ্ণ দিন আছিল আৰু কয় যে ২০ বছৰ পূৰ্বে আজিৰ দিনটোতে তেওঁ জনসাধাৰণৰ সেৱা কৰাৰ এক নতুন দায়িত্ব লাভ কৰিছে। তেওঁ কয় যে জনসাধাৰণৰ মাজত জনসাধাৰণৰ সেৱা কৰাৰ মোৰ যাত্ৰা কেইবা দশক ধৰি চলি আহিছে, কিন্তু ২০ বছৰ আগতে তেওঁ গুজৰাটৰ মুখ্যমন্ত্ৰী হিচাপে এক নতুন দায়িত্ব লাভ কৰিছিল। তেওঁ লগতে উল্লেখ কৰে যে উত্তৰাখণ্ড ৰাজ্য স্থাপনৰ পৰা তেওঁৰ ভ্ৰমণ আৰম্ভ হৈছিল, যেতিয়া তেওঁ উত্তৰাখণ্ড গঠনহোৱাৰ কেইমাহমান পিছত গুজৰাটৰ মুখ্যমন্ত্ৰী হিচাপে দায়িত্ব গ্ৰহণ কৰিছিল। তেওঁ কয় যে তেওঁ কেতিয়াও কল্পনা কৰা নাছিল যে জনসাধাৰণৰ আশীৰ্বাদত তেওঁ প্ৰধানমন্ত্ৰী হ'ব। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে চৰকাৰৰ মুৰব্বী হিচাপে তেওঁৰ নিৰন্তৰ যাত্ৰাৰ ২১ তম বৰ্ষত প্ৰৱেশ কৰাৰ বাবে দেশবাসী আৰু উত্তৰাখণ্ডৰ জনসাধাৰণলৈ কৃতজ্ঞতা জ্ঞাপন কৰে।
শ্ৰী মোদীয়ে আনন্দ প্ৰকাশ কৰে যে জীৱনদয়নী যোগ আৰু আয়ুৰ্বেদৰ পৰা যি ভূমিৰ পৰা উদ্ভৱ হৈছিল সেই ভূমি আজি উৎসৰ্গা কৰা হৈছে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে কোভিদ মহামাৰীৰ বিৰুদ্ধে যুঁজ দিয়াৰ ক্ষেত্ৰত ভাৰতে ইমান কম সময়ৰ ভিতৰতে যি সুবিধা বিকশিত কৰিছে, সেইবোৰে আমাৰ দেশৰ শক্তি প্ৰদৰ্শন কৰে। কেৱল এটা পৰীক্ষাগাৰে প্ৰায় 3,000 পৰীক্ষাগাৰৰ নেটৱৰ্ক সৃষ্টি কৰিছে। ভাৰতে আমদানিকৰ্তাৰ পৰা মুখা আৰু কিটৰ ৰপ্তানিকৰ্তালৈ যাত্ৰা সম্পূৰ্ণ কৰিছিল। দেশৰ দূৰৱৰ্তী অঞ্চলতো নতুন ভেণ্টিলেটৰ প্ৰদান কৰা হৈছিল। মেড ইন ইণ্ডিয়া ভেকছিনটো ভাৰতত দ্ৰুতগতিত আৰু বৃহৎ পৰিমাণত নিৰ্মাণ কৰা হৈছিল। ভাৰতে বিশ্বৰ সৰ্ববৃহৎ আৰু দ্ৰুততম টিকাকৰণ অভিযান আৰম্ভ কৰিছে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে ভাৰতে যি কৰিছে সেয়া আমাৰ সংকল্প, আমাৰ সেৱাৰ মনোভাৱ, আমাৰ সংহতিৰ প্ৰতীক।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে সাধাৰণ দিনত ভাৰতে দিনে ৯০০ মেট্ৰিক টন তৰল চিকিৎসা অক্সিজেন উৎপাদন কৰিছিল। চাহিদা বৃদ্ধি হোৱাৰ লগে লগে ভাৰতে চিকিৎসা অক্সিজেন উৎপাদন দহগুণতকৈও অধিক বৃদ্ধি কৰে। তেওঁ কয় যে বিশ্বৰ যিকোনো দেশৰ বাবে ই এক অকল্পনীয় লক্ষ্য, কিন্তু ভাৰতে ইয়াক প্ৰাপ্ত কৰিছে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে ৯৩ কোটি কৰোনা ভেকছিন প্ৰদান কৰাটো প্ৰতিজন ভাৰতীয়ৰ বাবে গৌৰৱৰ বিষয়। অতি সোনকালেই ভাৰতে ১০০ কোটিৰ সীমা অতিক্ৰম কৰিব। তেওঁ কয় যে ভাৰতে ইমান বৃহৎ পৰিমাণত টিকাকৰণ কেনেদৰে কৰা হয় তাৰ ওপৰত কভিন প্লেটফৰ্ম নিৰ্মাণ কৰি সমগ্ৰ বিশ্বক পথ প্ৰদৰ্শন কৰিছিল।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে আজি চৰকাৰে নাগৰিকসকলে তেওঁলোকৰ সমস্যাৰ সৈতে তেওঁৰ ওচৰলৈ অহাৰ বাবে অপেক্ষা নকৰে আৰু তাৰ পিছত কিছু পদক্ষেপ লয়। তেওঁ কৈছিল যে আমি চৰকাৰী মানসিকতা আৰু প্ৰণালীৰ পৰা এই বিভ্ৰান্তি আঁতৰ কৰি আছো। এতিয়া, চৰকাৰে নাগৰিকসকলৰ ওচৰলৈ যায়।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে ছয়ৰ পৰা সাত বছৰ আগলৈকে কেৱল কেইখনমান ৰাজ্যতে এইমছৰ সুবিধা আছিল আৰু আজি প্ৰতিখন ৰাজ্যৰ কাষ চাপিবলৈ কাম কৰা হৈছে। তেওঁ কৈছিল যে আমি ছয়টা এইমছৰ বাহিৰত ২২ টা এইমছৰ শক্তিশালী নেটৱৰ্ক গঢ়ি তোলাৰ দিশত দ্ৰুতগতিত আগবাঢ়িছো। চৰকাৰে দেশৰ প্ৰতিখন জিলাত কমেও এখন চিকিৎসা মহাবিদ্যালয় ৰখাৰ লক্ষ্য ৰাখিছে। তেওঁ স্মৰণ কৰে যে উত্তৰাখণ্ড গঢ়াৰ সপোন প্ৰাক্তন প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী অটল বিহাৰী বাজপেয়ীয়ে পূৰণ কৰিছিল। শ্ৰী অটল বিহাৰী বাজপেয়ীয়ে বিশ্বাস কৰিছিল যে সংযোগ প্ৰত্যক্ষভাৱে উন্নয়নৰ সৈতে সম্পৰ্কিত। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে তেওঁৰ অনুপ্ৰেৰণাত আজি দেশৰ সংযোগ আন্তঃগাঁথনি অভূতপূৰ্ব গতিত আৰু বৃহৎ পৰিমাণে আগবাঢ়ি ছে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে ২০১৯ চনত জল জীৱন অভিযান আৰম্ভ হোৱাৰ পূৰ্বে উত্তৰাখণ্ডত মাত্ৰ এক লাখ ৩০ হাজাৰ পৰিয়ালে নলৰ পানী লাভ কৰিছিল। আজি উত্তৰাখণ্ডৰ ৭ লাখ ১০ হাজাৰৰো অধিক পৰিয়ালে নলৰ পানী পোৱা আৰম্ভ কৰিছে, যাৰ অৰ্থ হৈছে ৰাজ্যখনৰ প্ৰায় ছয় লাখ পৰিয়ালে মাত্ৰ দুবছৰত পানীৰ সংযোগ লাভ কৰিছে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে চৰকাৰে প্ৰতিজন সৈনিক, প্ৰতিজন প্ৰাক্তন সৈনিকৰ স্বাৰ্থত গুৰুত্বসহকাৰে কাম কৰি আছে। তেওঁ কয় যে এইখন আমাৰ চৰকাৰে 'এক পদ-এক পেঞ্চন' কাৰ্যকৰী কৰি ইয়াৰ সামৰিক ভাতৃসকলৰ ৪০ বছৰ পুৰণি দাবী পূৰণ কৰিছে।

Prime Minister's Office
PM dedicates to the nation PSA Oxygen Plants established under PM CARES
PM dedicates 35 PSA Oxygen Plants across 35 States and UTs
PSA Oxygen Plants now commissioned in all districts of the country
Expresses gratitude to the people of the country and Uttarakhand as he enters the 21st year of unbroken journey as head of the government
“My relation with the land of Uttarakhand is not only of heart but also of action, not only of essence but also of element.”
“Facilities India prepared in such a short timespan to fight the Corona pandemic, shows the capability of our country. Network of about 3000 testing labs was created from just 1 testing lab, before the pandemic”
“As the demand increased, India increased the production of medical oxygen by more than 10 times”
“Very soon India will cross the 100 crore mark in vaccination”
“Now the government does not wait for the citizens to come to it with their problems and then take action. This misconception is being removed from the government mindset and system. Now the government goes to the citizens”.
“Till 6-7 years ago, only a few states had the facility of AIIMS, today work is being done to take AIIMS to every state”
“It is also the goal of the government that there must be at least one medical college in every district of the country”
“Within just 2 years, about 6 lakh houses in the state have got water connections. From 1,30,000 Uttarakhand households in 2019, now 7,10,000 houses of Uttarakhand are getting piped water”
“The government is very serious about the interests of every soldier, every ex-serviceman. Our government fulfilled the 40 years old demand of our brothers from the armed forces by implementing One Rank One Pension”
07 OCT 2021 12:42PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi, dedicated 35 Pressure Swing Adsorption (PSA) Oxygen Plants established under PM CARES, across 35 States and Union Territories, in an event held at AIIMS Rishikesh, Uttarakhand today. With this, all districts of the country will now have commissioned PSA Oxygen Plants. Union Ministers, Governor, Chief Minister of Uttarakhand, State Ministers and healthcare professionals were present on the occasion.
Addressing the gathering, the Prime Minister noted the beginning of the holy festival of Navratri from today. He said Maa Shailputri is worshipped on the first day of Navratri. He remarked that Shailputri is the daughter of Himalaya. “On this day I am here, coming here to bow to this soil, saluting this land of Himalayas, what can be a greater blessing in life than this,” said the Prime Minister. He also congratulated the state for splendid performance in the Olympics and Paralympics. The Prime Minister stressed that his relationship network with the land of Uttarakhand is not only of heart but also of action, not only of essence but also of element.
Continuing with the significance that today’s date holds for him, the Prime Minister recalled that on this day 20 years ago, he got a new responsibility to serve the public. He added that his journey of serving the people, living among the people was going on for many decades, but 20 years ago today, he got a new responsibility as the Chief Minister of Gujarat. He also noted that the beginning of this journey coincided with the formation of the Uttarakhand state as he took over as the Gujarat Chief Minister a few months after that. He said he never imagined that he would, with the blessings of the people, reach the position of the Prime Minister. The Prime Minister expressed his gratitude to the people of the country and Uttarakhand as he entered the 21st year of this unbroken journey as head of the government.
Shri Modi expressed happiness that from the land where life-giving forces like Yoga and Ayurveda gained strength, today, oxygen plants are being dedicated. The Prime Minister said the facilities India prepared in such a short timespan to fight the Corona pandemic, shows the capability of our country. Network of about 3000 testing labs were created from just 1 testing lab, before the pandemic. India has transformed from being an importer to an exporter of masks and kits. Facilities of new ventilators were made available even in remote areas of the country. India has made rapid and large-scale manufacturing of Made in India Corona Vaccine. India has implemented the world's largest and fastest vaccination campaign. The Prime Minister said what India has done is a symbol of our determination, our service and our solidarity.
The Prime Minister said in normal days, India used to produce 900 metric tons of liquid medical oxygen a day. As the demand increased, India increased the production of medical oxygen by more than 10 times. He added that this was an unimaginable goal for any country in the world, but India has achieved it.
The Prime Minister remarked that it is a matter of pride for every Indian that 93 crore doses of corona vaccine have been administered. Very soon India will cross the 100 crore mark. He said India has shown the way to the whole world by building the Cowin platform that shows how vaccination is done on such a large scale.
The Prime Minister said now the government does not wait for the citizens to come to it with their problems and then take any action. He said that this misconception is being removed from the government mindset and system. Now the government goes to the citizens.
The Prime Minister noted that till 6-7 years ago, only a few states had the facility of AIIMS, today work is being done to take AIIMS to every state. He said we are moving fast from 6 AIIMS to build a strong network of 22 AIIMS. It is also the goal of the government that there must be at least one medical college in every district of the country. He recalled that former Prime Minister Shri Atal Bihari Vajpayee had fulfilled the dream of the creation of Uttarakhand. Shri Atal Bihari Vajpayee believed that connectivity is directly related to development. Due to his inspiration, today work is being done for improving connectivity infrastructure in the country at unprecedented speed and scale, the Prime Minister said.
The Prime Minister said before the launch of the Jal Jeevan Mission in 2019, only 1,30,000 households in Uttarakhand had access to tap water. Today piped drinking water has started reaching more than 7,10,000 houses of Uttarakhand. That is, within just 2 years, about 6 lakh houses in the state have got water connections.The Prime Minister informed that the government is also working very seriously for the interests of every soldier, every ex-serviceman. He added that it is our government that fulfilled the 40 years old demand of our brothers from the armed forces by implementing One Rank One Pension.