মন্ত্রীমন্দল
কেবিনেতনা ০১/০৭/২০২১দগী পীথোক্তনা লৈরকপা সেন্ত্রেল গবর্নমেন্ত ইমপ্লোয়ীশিংগী দিয়র্নেস এলাৱেন্স অমসুং পেন্সনশিংগী দিয়র্নেস রিলীফকী অহেনবা ইন্সতোলমেন্ত পীথোকপগী অয়াবা পীখ্রে
বেসিক পে/পেন্সনগী হৌজিক লৈরিবা ২৮%গী চাংদগী ৩%গী চাংদা হেনগৎপা
সেন্ত্রেল গবর্নমেন্ত ইমপ্লোয়ী লাখ ৪৭.১৪ অমসুং পেন্সনর লাখ ৬৮.৬২দা কান্নবা পীগনি
দিয়র্নেস এলাৱেন্স অমসুং দিয়র্নেস রিলীফনা মরম ওইরগা এক্সচেকরদা পীগদবা চৈথেংনা চহিদা লুপা করোর ৯,৪৮৮.৭০ ওইগনি
21 OCT 2021 3:31PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা মন্ত্রী মন্দোলনা পোৎ-চৈগী মমল হেনগৎলক্লিবা অসিবু য়েংলদুনা বেসিক পে/পেন্সনগী হৌজিক লৈরিবা ২৮%গী চাংদগী ৩%গী চাংদা হেনগৎহন্দুনা
০১/০৭/২০২১দগী পীথোক্তনা লৈরকপা সেন্ত্রেল গবর্নমেন্ত ইমপ্লোয়ীশিংগী দিয়র্নেস এলাৱেন্স অমসুং পেন্সনশিংগী দিয়র্নেস রিলীফ (দি.আর.)কী অহেনবা ইন্সতোলমেন্ত পীথোকপগী অয়াবা পীখ্রে।
হেনগৎলিবা অসি ৭শুবা সেন্ত্রেল পে কম্মিসন্না হায়বগী মতুং ইন্না মীয়াম্না য়ানরবা ফোর্মুলাদা হোৎলগা শেম্বনি। দিয়র্নেস এলাৱেন্স অমসুং দিয়র্নেস রিলীফ অনিনা মরম ওইরগা এক্সচেকরদা পীগদবা চৈথেংনা চহিদা লুপা করোর ৯,৪৮৮.৭০ ওইগনি। মসিনা সেন্ত্রেল গবর্নমেন্ত ইমপ্লোয়ী লাখ ৪৭.১৪ অমসুং পেন্সনর লাখ ৬৮.৬২দা কান্নবা পীগনি।

Cabinet
Cabinet approves release of an additional instalment of Dearness Allowance to Central Government employees and Dearness Relief to Pensions, due from 01.07.2021
An increase of 3% over the existing rate of 28% of the Basic Pay / Pension
This will benefit about 47.14 lakh Central Government employees and 68.62 lakh pensioners
Impact on the exchequer on account of both Dearness Allowance and Dearness Relief would be Rs.9,488.70 crore per annum
21 OCT 2021 3:31PM by PIB Delhi
The Union Cabinet, chaired by the Prime Minister Shri Narendra Modi, today has approved to release an additional instalment of Dearness Allowance to Central Government employees and Dearness Relief (DR) to pensioners w.e.f. 1.7.2021 representing an increase of 3% over the existing rate of 28% of the Basic Pay / Pension, to compensate for price rise.
This increase is in accordance with the accepted formula, which is based on the recommendations of the 7th Central Pay Commission. The combined impact on the exchequer on account of both Dearness Allowance and Dearness Relief would be Rs.9,488.70 crore per annum. This will benefit about 47.14 lakh Central Government employees and 68.62 lakh pensioners.