PIB Backgrounder
কোবিদ-১৯দা পি.আই.বি.গী বুল্লেতিন
20 OCT 2021 4:46PM by PIB Imphal
• লৈবাক পুম্বগী ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসিগী মখাদা হৌজিক ফাওবদা ভেক্সিন দোজ করোর ৯৯.১২ কাপথোকখ্রে
• পুং ২৪ মনুংদা অনৌবা কেস ১৪,৬২৩ লাকখি
• হৌজিক ওইরিবা ফগৎলকপগী চাং ৯৮.১৫%নি; ২০২০ মার্চতগী খ্বায়দগী ৱাংবা ওইরি
• পুং ২৪ মনুংদা ১৯,৪৪৬ ফগৎলক্তুনা, অপুনবা মীশিং ৩,৩৪,৭৮,২৪৭ ফগৎলকখ্রে
• অপুনবা কেস্তগী এক্তিব কেস একাউন্ত ১% মখাদা লৈরি, হৌজিক্কী ওইনা ০.৫২%দা লৈরি; ২০২০ মার্চতগী খ্বায়দগী নেম্বা ওইরি
• ভারতকী হৌজিক লৈরিবা এক্তিব কেস মশিং ১,৭৮,০৯৮ লৈরি; নুমিৎ ২২৯ দা খ্বায়দগী নেম্বনি
• হৌখিবা নুমিৎ ১১৭দা চয়োলগী পোজিতিবিতী রেত ৩%গী মখাদা লৈদুনা হৌজিক (১.৩৪%)দা লৈরি
• নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত (১.১০% ) হৌখিবা নুমিৎ ৫১নিদা ৩% মখাদা ওইরি
• হৌজিক ফাওবদা অপুনবা তেস্ত করোর ৫৯.৪৪ তৌখ্রে
#Unite2FightCorona #IndiaFightsCorona
প্রেস ইনফোর্মেসন ব্যুরো
ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
ভারত সরকার
কোবিদ-১৯ অপদেৎ
ভারতকী অপুনবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি করোর ৯৯.১২ লানখ্রে
নাবা ফগৎলকপগী চাং অসি হৌজিক ৯৮.১৫% ওইরি; ২০২০গী মার্চতগী খ্বায়দগী ৱাংবা ওইরি
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ১৪,৬২৩ রিপোর্ত তৌরকখি
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ (১,৭৮,০৯৮) ওইদুনা নুমিৎ ২২৯নিগী মনুংদা খ্বায়দগী নেম্বা ওইরি
হৌখিবা নুমিৎ ১১৭নি অসিদা চয়োলগী ওইনা লৈরিবা পোজিতিবিতী রেত (১.৩৪%) অসি ৩%দগী তাখি
ভেক্সিন দোজ ৪১,৩৬,১৪২ কাপখিবগা লোইননা হৌখিবা পুং ২৪দা ভারতকী কোবিদ-১৯গী ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না করোর ৯৯.১২ (৯৯,১২,৮২,২৮৩) গী পন্দুপ হেনবা ঙমখ্রে। মসি সেসন ৯৭,৯৯,৫০৬ খুত্থাংদা কাপখি।
ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না অপুনবা মশিং অসি খাইদোকপদা অশুম্না লৈরি:
ঐচ.সি.দবল্যু
অহানবা দোজ
1,03,76,101
২শুবা দোজ
90,98,715
এফ.এল.দবল্যু
অহানবা দোজ
1,83,62,683
২শুবা দোজ
1,55,81,720
চহি ১৮-৪৪গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
39,73,05,720
২শুবা দোজ
11,57,29,771
চহি ৪৫-৫৯গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
16,88,22,731
২শুবা দোজ
8,76,73,217
চহি ৬০গী মথক
অহানবা দোজ
10,62,77,396
২শুবা দোজ
6,20,54,229
অপুনবা
99,12,82,283
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা মীওই ১৯,৪৪৬ নাবা ফগৎখিবা অসিনা নাবা ফগৎখিবা মীওইশিংগী অপুনবা মশিং অসি ৩,৩৪,৭৮,২৪৭ দা হেনগৎহনখি (লাইচৎ হৌবদগী হৌদুনা)।
মসিনা মরম ওইরগা ভারতকী ফগৎলকপগী চাং অসি ৯৮.১৫% দা লৈরি‍।‍ নাবা ফগৎলকপগী চাং অসি মার্চ ২০২০দগী য়েংলকপদা হৌজিক্কী ওইনা খ্বাইদগী ৱাংবা ওইরি।
কেন্দ্র অমদি রাজ্য/য়ু.তি. সরকারশিংগী লেপ্পা নাইদনা অমদি পুন্না হোৎনমিন্নবনা থংন-থংননা হৌখিবা নুমিৎ ১১৫নি অসিদা নোংমগী ওইবা অনৌবা রিপোর্ত তৌরকপা কেস মশিং অসি ৫০,০০০দগী তাদুনা লাক্লি।
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ১৪,৬২৩ রিপোর্ত তৌরকখি
নুমিৎ ২২৯দা খ্বায়দগী নেম্বা ওইদুনা, লাখ ২গী মখাদা লৈদুনা হৌজিক্কী ওইনা এক্তিব কেসলোদ ১,৭৮,০৯৮ দা লৈরি। এক্তিব কেস মশিং অসি লৈবাকসিগী অপুনবা পোজিতিব কেসকী মশিংগী ০.৫২% ওইরি‍।
লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী চাওনা হেনগৎহনখি। হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা লৈবাক অসিদা পুন্না তেস্ত মশিং ১৩,২৩,৭০২ তৌখি‍। হৌজিক ফাওবদা ভারতনা পুন্না তেস্ত মশিং করোর ৫৯.৪৪ (৫৯,৪৪,২৯,৮৯০) হেন্না তৌখ্রে‍।
নাকল অমরোমদা লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী হেনগৎহনখিবগা লোইননা চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত ১.৩৪%দা লৈদুনা হৌখিবা নুমিৎ ১১৭ নি অসিদা ৩%দগী তানা লৈরি। নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত অসি ১.১০%দা লৈরি। হৌজিক্কী ওইনা নোংমগী ওইনা পোজিতিবিতী রেত অসি হৌখিবা নুমিৎ ৫১নিদা ৩%দগী তানা অমসুং থংন-থংননা নুমিৎ ১৩৪নি অসিদা অসি ৫%গী মখাদা লৈরি‍।
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1765017
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা লৈরিবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিন অপদেৎ
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা ভোক্সিন দোজ করোর ১০২.৪ হেন্না ফংহনখ্রে
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা লেমহৌবা অমদি শীজিন্নদ্রিবা ভেক্সিন দোজ করোর ১০.৭৮ হেন্না লৈরি
কেন্দ্র লৈঙাক্না লৈবাক শিনবা থুংনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী খোঙজেল য়াঙখৎহনবা অমদি মীৎয়েং পাকথোক চাউথোকহন্নবা ফিরেপ লৌরি‍। মীপুম খুদিংদা ভেক্সিন ফংহনবগী অনৌবা তাঙ্কক অসি জুন ২১, ২০২১দগী হৌখিবনি‍। স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা মখোয় মশানা হেন্না ফবা মওংদা থৌরাং তৌজনবা অমদি ভেক্সিন সপ্লাই চেন স্ত্রীমলাইন তৌনবা ভেক্সিন হেন্না ফংহন্দুনা অমদি ভেক্সিন লৈবা লৈতবগী ফীভম মাঙজৌননবা উহন্দুনা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসি হেনগৎহল্লে‍।
লৈবাক পুমবগী ওইবা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসিগী শরুক অমা ওইনা ভারত লৈঙাক্না স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা কোবিদ ভেক্সিন লেম্না পীদুনা ঙাক্লৌ পীরি‍। মীপুম খুদিং কোবিদ-১৯ ভেক্সিন ফংহনবগী অনৌবা তাঙ্ককসিদা কেন্দ্র লৈঙাক্না লৈবাকসিদা লৈরিবা ভেক্সিন পুথোক্লিবা কম্পেনীশিংনা পুথোকপা ভেক্সিনগী ৭৫% লৈদুনা স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা পীগনি (লেম্না)‍।
ভেক্সিন দোজ
(ওক্তোবর ২০, ২০২১ ফাওবদা)
সপ্লাই তৌখ্রবা
১,০২,৪৮,১২,৫৬৫
হৌজিক লৈরিবা
১০,৭৮,৭২,১১০
ভারত লৈঙাক্কী (লেম্না) অমদি দাইরেক্ত স্তেত প্রোকরমেন্ত কাঙলুপকী মখাদা হৌজিক ফাওবদা স্তেত/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিন দোজ করোর ১০২.৪ (১,০২,৪৮,৫৬৫) হেন্না ফংহনখ্রে‍।
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা কাপ্ননবা লেমহৌরিবা অমদি শীজিন্নদ্রিবা কোবিদ ভেক্সিন দোজ করোর ১০.৭৮ (১০,৭৮,৭২,১১০) হেন্না লৈরি‍।
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1765010
মরুওইবা ত্বীৎশিং

PIB Backgrounder
PIB’S BULLETIN ON COVID-19
20 OCT 2021 4:46PM by PIB Delhi
• 99.12 Cr. vaccine doses have been administered so far under Nationwide Vaccination Drive
• 14,623 new cases in the last 24 hours
• Recovery Rate currently at 98.15%; Highest since March 2020
• 19,446 recoveries in the last 24 hours increases Total Recoveries to 3,34,78,247
• Active cases account for less than 1% of total cases, currently at 0.52%; Lowest since March 2020
• India's Active caseload stands at 1,78,098; lowest in 229 days
• Weekly Positivity Rate (1.34%) less than 3% for last 117 days
• Daily positivity rate (1.10%) less than 3% for last 51 days
• 59.44 cr Total Tests conducted so far
#Unite2FightCorona #IndiaFightsCorona
PRESS INFORMATION BUREAU
MINISTRY OF INFORMATION & BROADCASTING
GOVERNMENT OF INDIA
Image #Unite2FightCorona #IndiaFightsCorona
COVID-19 Update
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage exceeds 99.12 Cr
Recovery Rate currently at 98.15%; Highest since March 2020
14,623 New Cases reported in the last 24 hours
India's Active Caseload (1,78,098) is lowest in 229 days
Weekly Positivity Rate (1.34%) less than 3% for last 117 days
With the administration of 41,36,142 vaccine doses in the last 24 hours, India’s COVID-19 vaccination coverage has exceeded 99.12 Cr (99,12,82,283) as per provisional reports till 7 am today. This has been achieved through 97,99,506 sessions.
The break-up of the cumulative figure as per the provisional report till 7 am today include:
HCWs
1st Dose
1,03,76,101
2nd Dose
90,98,715
FLWs
1st Dose
1,83,62,683
2nd Dose
1,55,81,720
Age Group 18-44 years
1st Dose
39,73,05,720
2nd Dose
11,57,29,771
Age Group 45-59 years
1st Dose
16,88,22,731
2nd Dose
8,76,73,217
Over 60 years
1st Dose
10,62,77,396
2nd Dose
6,20,54,229
Total
99,12,82,283
The recovery of 19,446 patients in the last 24 hours has increased the cumulative tally of recovered patients (since the beginning of the pandemic) to 3,34,78,247.
Consequently, India’s recovery rate stands at 98.15%. Recovery Rate is currently at its highest peak since March 2020.
Sustained and collaborative efforts by the Centre and the States/UTs continue the trend of less than 50,000 Daily New Cases that is being reported for 115 consecutive days now .
14,623 new cases were reported in the last 24 hours
The Active Caseload has fallen below 2 lakh mark and is presently at 1,78,098, which is now lowest in 229 days. Active cases presently constitute 0.52% of the country's total Positive Cases.
The testing capacity across the country continues to be expanded. The last 24 hours saw a total of 13,23,702 tests being conducted. India has so far conducted over 59.44 Cr (59,44,29,890) cumulative tests.
While testing capacity has been enhanced across the country, Weekly Positivity Rate at 1.34% remains less than 3% for the last 117 days now. The Daily Positivity rate reported to be 1.10%. The daily Positivity rate has remained below 3% for last 51 days and below 5% for 134 consecutive days now.
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1765017
Update on COVID-19 Vaccine Availability in States/UTs
More than 102.4 Crore vaccine doses provided to States/UTs
More than 10.78 Crore balance and unutilized vaccine doses still available with States/UTs
The Union Government is committed to accelerating the pace and expanding the scope of COVID-19 vaccination throughout the country. The new phase of universalization of COVID-19 vaccination commenced from 21st June 2021. The vaccination drive has been ramped up through availability of more vaccines, advance visibility of vaccine availability to States and UTs for enabling better planning by them, and streamlining the vaccine supply chain.
As part of the nationwide vaccination drive, Government of India has been supporting the States and UTs by providing them COVID Vaccines free of cost. In the new phase of the universalization of the COVID19 vaccination drive, the Union Government will procure and supply (free of cost) 75% of the vaccines being produced by the vaccine manufacturers in the country to States and UTs.
VACCINE DOSES
(As on 16thOctober 2021)
SUPPLIED
1,02,48,12,565
BALANCE AVAILABLE
10,78,72,110
More than 102.4 crore (1,02,48,12,565) vaccine doses have been provided to States/UTs so far through Govt of India (free of cost channel) and through direct state procurement category.
More than 10.78 Cr (10,78,72,110) balance and unutilized COVID Vaccine doses are still available with the States/UTs to be administered
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1765010
Important Tweets