হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতকী অপুনবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি করোর ৯৭.২৩ হেনখ্রে
নাবা ফগৎলকপগী চাং অসি হৌজিক ৯৮.০৮% ওইরি; মার্চ ২০২০দগী খ্বাইদগী ৱাংবা ওইরি
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ১৫,৯৮১ রিপোর্ত তৌরকখি
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ (২,০১,৬৩২) অসি অপুনবা কেসশিংগী ০.৫৯% ওইরি
হৌখিবা নুমিৎ ১১৩নি অসিদা চয়োলগী ওইনা লৈরিবা পোজিতিবিতী রেত (১.৪৪%) অসি ৩%দগী তাখি
16 OCT 2021 10:49AM by PIB Imphal
ভেক্সিন দোজ ৮,৩৬,১১৮ কাপখিবগা লোইননা হৌখিবা পুং ২৪দা ভারতকী কোবিদ-১৯গী ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না করোর ৯৭.২৩ (৯৭,২৩,৭৭,০৪৫) গী পন্দুপ হেনবা ঙমখ্রে। মসি সেসন ৯৬,০৫,৪৮২গী খুত্থাংদা কাপখি।
ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না অপুনবা মশিং অসি খাইদোকপদা অশুম্না লৈরি:
ঐচ.সি.দবল্যু
অহানবা দোজ
১,০৩,৭৫,৭০৩
২শুবা দোজ
৯০,৬৮,২৩২
এফ.এল.দবল্যু
অহানবা দোজ
১,৮৩,৬১,২৭৫
২শুবা দোজ
১,৫৪,৯০,২৫৩
চহি ১৮-৪৪গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
৩৯,১৪,৫১,৮৯১
২শুবা দোজ
১০,৮৫,৪০,৫০৬
চহি ৪৫-৫৯গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
১৬,৭৩,০৪,৫৬৯
২শুবা দোজ
৮,৫৩,৯৭,১৮২
চহি ৬০গী মথক
অহানবা দোজ
১০,৫৫,২০,৬৯৩
২শুবা দোজ
৬,০৮,৬৬,৭৪১
অপুনবা
৯৭,২৩,৭৭,০৪৫
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা মীওই ১৭,৮৬১ নাবা ফগৎখিবা অসিনা নাবা ফগৎখিবা মীওইশিংগী অপুনবা মশিং অসি ৩,৩৩,৯৯,৯৬১ হেনগৎহনখি (লাইচৎ হৌবদগী হৌদুনা)।
মসিনা মরম ওইরগা ভারতকী ফগৎলকপগী চাং অসি ৯৮.০৮%দা লৈরি। নাবা ফগৎলকপগী চাং অসি মার্চ ২০২০দগী য়েংলকপদা হৌজিক্কী ওইনা খ্বাইদগী ৱাংবা ওইরি।
কেন্দ্র অমদি রাজ্য/য়ু.তি. সরকারশিংগী লেপ্পা নাইদনা অমদি পুন্না হোৎনমিন্নবনা থংন-থংননা হৌখিবা নুমিৎ ১১১নি অসিদা নোংমগী ওইবা অনৌবা রিপোর্ত তৌরকপা কেস মশিং অসি ৫০,০০০দগী তাদুনা লাক্লি।
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ১৫,৯৮১ রিপোর্ত তৌরকখি। হৌজিক নৌনা রিপোর্ত তৌরকপা অনৌবা কেসশিং অসি হৌখিবা নুমিৎ ৮নি অসিদা ২০,০০০ দদগী তারি।
হৌজিক্কী ওইনা এক্তিব কেসলোদ ২,০১,৬৩২,দা লৈরি মসি নুমিৎ ২১৮দা খ্বাইদগী তাবা ওইরি। এক্তিব কেস মশিং অসি লৈবাকসিগী অপুনবা পোজিতিব কেসকী মশিংগী ০.৫৯% ওইরি।
লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী চাওনা হেনগৎহনখি। হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা লৈবাক অসিদা পুন্না তেস্ত মশিং ৯,২৩,০০৩ তৌখি‍। হৌজিক ফাওবদা ভারতনা পুন্না তেস্ত মশিং করোর nearly৫৯ (৫৮,৯৮,৩৫,২৫৮) গী ময়াদা তৌখ্রে‍।
নাকল অমরোমদা লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী হেনগৎহনখিবগা লোইননা চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত ১.৪৪%দা লৈদুনা হৌখিবা নুমিৎ ১১৩নি অসিদা ৩%দগী তানা লৈরি। নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত অসি ১.৭৩%দা লৈরি। হৌজিক্কী ওইনা নোংমগী ওইনা পোজিতিবিতী রেত অসি হৌখিবা নুমিৎ ৪৭নিদা ৩%দগী তানা অমসুং থংন-থংননা নুমিৎ ১৩০নি অসিদা অসি ৫%গী মখাদা লৈরি।

Ministry of Health and Family Welfare
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage exceeds 97.23 Cr
Recovery Rate currently at 98.08%; Highest since March 2020
15,981 New Cases reported in the last 24 hours
India's Active Caseload (2,01,632) is 0.59% of Total Cases
Weekly Positivity Rate (1.44%) less than 3% for last 113 days
16 OCT 2021 10:49AM by PIB Delhi
With the administration of 8,36,118 vaccine doses in the last 24 hours, India’s COVID-19 vaccination coverage has exceeded 97.23Cr (97,23,77,045) as per provisional reports till 7 am today. This has been achieved through 96,05,482sessions.
The break-up of the cumulative figureas per the provisional report till 7 am today include:
HCWs
1st Dose
1,03,75,703
2nd Dose
90,68,232
FLWs
1st Dose
1,83,61,275
2nd Dose
1,54,90,253
Age Group 18-44 years
1st Dose
39,14,51,891
2nd Dose
10,85,40,506
Age Group 45-59 years
1st Dose
16,73,04,569
2nd Dose
8,53,97,182
Over 60 years
1st Dose
10,55,20,693
2nd Dose
6,08,66,741
Total
97,23,77,045
The recovery of 17,861patients in the last 24 hours has increased the cumulative tally of recovered patients (since the beginning of the pandemic) to 3,33,99,961.
Consequently, India’s recovery rate stands at 98.08%. Recovery Rate is currently at its highest peak since March 2020.
Sustained and collaborative efforts by the Centre and the States/UTs continue the trend of less than 50,000 Daily New Cases that is being reported for 111 consecutive days now.
15,981 new cases were reported in the last 24 hours. New cases reported to be less than 20,000 for past 8 days now.
The Active Caseload is presently 2,01,632, which is the lowest in 218 days. Active cases presently constitute 0.59% of the country's total Positive Cases.
The testing capacity across the country continues to be expanded. The last 24 hours saw a total of
9,23,003tests being conducted. India has so far conducted nearly59 Cr (58,98,35,258) cumulative tests.
While testing capacity has been enhanced across the country, Weekly Positivity Rate at 1.44% remains less than 3% for the last 113 days now. The Daily Positivity rate reported to be1.73%. The daily Positivity rate has remained below3% for last 47 days and below 5% for 130 consecutive days now.