প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
ওক্তোবর ১৫দা অনৌবা দিফেন্স কম্পনী তরেৎ লৈবাক অসিগী মীয়ামদা খুৎশিন্নবগী থৌরম অমদা পি.এম.না ভিদিওদা ৱা ঙাংগদৌরি
14 OCT 2021 5:44PM by PIB Imphal
বিজয়াদশমীগী য়াইফরবা থৌরমদা, প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ২০২১গী ওক্তোবর ১৫দা চাওরাক্না নুমিৎয়ুংবা পুং ১২:১০ তাবা মতমদা দিফেন্স মন্ত্রালয়না শিনবা অনৌবা দিফেন্স কম্পনী তরেৎ লৈবাক অসিগী মীয়ামদা খুৎশিন্নবগী থৌরম অমদা ভিদিওদা ৱা ঙাংগদৌরি।
দিফেন্স মন্ত্রী, এম.ও.এস. দিফেন্স অমসুং দিফেন্স ইন্দস্ত্রীগী এসোসিএসনগী মীহুৎশিংনা থৌরম অসিদা শরুক য়াগনি।
অনৌবা দিফেন্স কম্পনীশিং ৭কী মরমদা
লৈবাক অসিদা মরোমদোম ওইহনবা ফগৎহনবগী খোঙথাং অমা ওইনা, সরকার অসিনা সরকারগী দিপার্তমেন্ত অমদগী ওর্দানান্স ফেক্তরী বোর্দপু সরকার মশাগী ওইবা কোর্পোরেত এন্তিতীস্তা ১০০% ওন্থোক্নবা ৱারেপ লৌরে। মসিগী খোঙজং অসিনা ওতোনোমী, ইফিসিএন্সীগী মথৌ হেনগৎহল্লগনি অমসুং অনৌবা চাউখৎপা অমসুং অনৌবা পুথোকপা হেনগৎহল্লগনি।
ইনকোর্পোরেত তৌখ্রবা অনৌবা দিফেন্স কম্পনী তরেৎ অদুদি: ম্যুনিসন্স ইন্দিয়া লিমিতেদ (এম.আই.এল.); আর্মোর ভেহিকল নিগম লিমিতেদ (এ.ভি.এ.এন.আই.); এদভান্স ৱীপন্স এন্দ ইক্যুইপমেন্ত ইন্দিয়া লিমিতেদ (এ.দবল্যু.ই. ইন্দিয়া); ত্রুপ কমফোর্তস লিমিতেদ (তি.সি.এল.); য়ন্ত্র ইন্দিয়া লিমিতেদ (ৱাই.আই.এল.); ইন্দিয়া ওপ্তেল লিমিতেদ (আই.ও.এল.); অমসুং গ্লাইদরস ইন্দিয়া লিমিতেদ (জি.আই.এল.)নি।

Prime Minister's Office
PM to deliver video address in an event to dedicate seven new Defence Companies to the Nation on 15th October
14 OCT 2021 5:44PM by PIB Delhi
On the auspicious occasion of Vijayadashami, Prime Minister Shri Narendra Modi will deliver video address in an event organized by the Defence Ministry, to dedicate the seven new Defence Companies to the Nation, on 15th October, 2021 at around 12:10 PM.
Defence Minister, MoS Defence and representatives from the Defence industry associations will be present on the occasion.
About 7 New Defence companies
The Government has decided to convert Ordnance Factory Board from a Government Department into seven 100% Government owned corporate entities, as a measure to improve self-reliance in the defence preparedness of the country. This move will bring about enhanced functional autonomy, efficiency and will unleash new growth potential and innovation.
The seven new Defence companies that have been incorporated are: Munitions India Limited (MIL); Armoured Vehicles Nigam Limited (AVANI); Advanced Weapons and Equipment India Limited (AWE India); Troop Comforts Limited (TCL); Yantra India Limited (YIL); India Optel Limited (IOL); and Gliders India Limited (GIL).