প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না জয়পুরদা সিপেত:ইন্সতিত্যুৎ ওফ পেত্রোকেমিকেলস তেক্নোলোজী শঙ্গাখ্রে
পি.এম.না রাজস্থান্দা অনৌবা মেদিকেল কোলেজ মরি অমসু উরেপ উয়ুং তমখ্রে
“ভারতনা লায়চৎ মনুংদা হেন্না শক্তি লৈবা, মরোমদোম লেপচনবা ৱারেপ লৌখ্রে”
“ঐখোয়না লৈবাক অসিগী হেলথ সেক্তরদা অওনবা অমা পুরক্নবা লৈবাক্কী ওইনা চংশিনবা অমসুং নেস্নেল হেলথ পোলিসীদা থবক তৌরি”
“হৌখিবা চহি ৬-৭ অসিদা মেদিকেল কোলেজ ১৭০ হেন্না লিংখৎখি অমসুং অনৌবা মেদিকেল কোলেজ ১০০গী মথক্তা থবকশিং য়াংশিনখি”
“২০১৪দা, লৈবাক অসিদা মেদিকেলগী অন্দরগ্রেজুএত অমসুং পোস্তগ্রেজুএত অপুনবা সীত মশিং অসি চাওরাক্না ৮২০০০ লোম ওইখি। ঙসিদি মখোয়গী মশিং অসি ১৪০,০০০দা হেনগৎখ্রে
“রাজস্থানগী চাউখৎ থৌরাংনা, ভারতকী চাউখৎ থৌরাংদা খোঙজেল য়াংশিল্লি”
30 SEP 2021 1:10PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা জয়পুরদা ভিদিও কনফরেন্সকী খুৎথাংদা সিপেত:ইন্সতিত্যুৎ ওফ পেত্রোকেমিকেলস তেক্নোলোজী শঙ্গাখ্রে। মহাক্না রাজস্থানগী বনস্বারা, সিরোহি, হনুমানগর অমসুং দাউসা দিস্ত্রীক্তা অনৌবা মেদিকেল কোলেজ মরি অমসু উরেপ উয়ুং তমখ্রে। প্রধান মন্ত্রীনা রাজস্থানগী মীয়াম্বু অনৌবা কোলেজ মরি অমসুং সিপেত ইন্সতিত্যুৎকীদমক হরাওবা ফোংদোকখি। ২০১৪গী মতুংদা, রাজস্থানগীদমক মেদিকেল কোলেজ ২৩ কেন্দ্র সরকারনা অয়াবা পীখ্রে অমসুং মেদিকেল কোলেজ ৭না হান্ননা থবক হৌখ্রে।
মীয়াম পুনবা অসিদা ৱা ঙাংলদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি চহি ১০০গী মনুংদা খ্বায়দগী চাওবা লায়চৎ অসিনা মালেম অসিদা হেলথ সেক্তরদা পারা অমা তম্বিরে। লৈবাক খুদিংমক ক্রাইসিস অসিগা মরী লৈননা মাগী মাগী থবক্তা মথৌ চিন্নরি। ভারতসু অৱা-অনা তারবা মতম অসিদা শক্তি, মরোমদোম লেপচবা হেনগৎপা ঙম্নবা ৱারেপ লৌখি।
প্রধান মন্ত্রীনা পনখি মদুদি লৌউবা অসিনা মরুওইবা ওইবা মরম্না, গুজরাতকী চীফ মিনিস্তর অমা ওইনা, মহাক্না লৈবাক অসিগী হেলথ সেক্তরদা অৱাৎপা লৈরিবা অসি খঙই অমসুং প্রধান মন্ত্রী অমা ওইনা মহাক্না লেপ্পা লৈতনা মসিবু লৌথোক্নবা হোৎনরি। মহাক্না হায়খি মদুদি “লৈবাক অসিগী হেলথ সেক্তর অসি অওনবা অমা পুরক্নবা ঐখোয়না লৈবাক্কী ওইনা চংশিনবা অমসুং নেস্নেল হেলথ পোলিসীদা থবক তৌই। স্বাচ্ছ ভারত অভিয়ান্দগী আয়ুশমান ভারত অমসুং হৌজিক্না আয়ুশমান ভারত দিজ্তেল মিসন, অসুম্বা হোৎনরিবা অসি চংশিল্লিবা অসিগী শরুক অমনি,” হায়না প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি। মহাক্না হায়খি মদুদি রাজস্থানগী মীওই লাখ অহুম মখায়মুক আয়ুশমান ভারত য়োজনাগী মখাদা লেম্না লায়েং ফংখ্রে অমসুং রাজ্য অসিদা হেলথ অমসুং ৱেলনেস লাখ অনি তঙ্খায়মুক থবক হৌখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায় মদুদি লৈবাক অসিগী কাচিন কোয়া পুম্বদা মেদিকেল কোলেজ নত্ত্রগা সুপর-স্পেসিএলিতী হোস্পিতালশিংনা মখোয়গী নেতৱার্কশিং অসি শন্দোকপা অমা মরু ওইরি। “ঙসিদি অপেনবা অমগা লোয়ননা হায়বা য়াই মদুদি ভারতনা এ.আই.আই.এম.এস. ৬কী মথক্তা য়াম্না লিংবা এ.আই.আই.এম.এস. ২২গী মথক্তা লৈখ্রে,” হায়না মহাক্না মখা তাখি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায় মদুদি হৌখিবা চহি ৬-৭ অসিদা মেদিকেল কোলেজ ১৭০ হেন্না লিংখৎখি অমসুং অনৌবা মেদিকেল কোলেজ ১০০গী মথক্তা থবকশিং য়াংশিনখি। ২০১৪দা, লৈবাক অসিদা মেদিকেলগী অন্দরগ্রেজুএত অমসুং পোস্তগ্রেজুএত অপুনবা সীত মশিং অসি চাওরাক্না ৮২০০০ লোম ওইখি। ঙসিদি মখোয়গী মশিং অসি ১৪০,০০০দা হেনগৎখ্রে। রেগুলেসন অমসুং লৈঙাক্কী লমদসু, প্রধান মন্ত্রীনা হায় মদুদি নেস্নেল মেদিকেল কম্মিসন লাকপদগী হৌখিবা মতমদা লৈরম্বা অৱা-অনা অমসুং ৱাহংশিং কোকখ্রে।
শ্রী মোদীনা হায়খি মদুদি হেলথকেয়রদা লৈরিবা স্কীল লৈরবা মীওইশিং অসিনা হেলথকা মরী লৈনবা থবকশিং অসিদা হকথেংননা শাফু পীরি। মসি কোরোনা মনুংদা অওইননা তারি। কেন্দ্র সরকারগী ‘ভেক্সিন লেম্না, পুম্নমক্কী ভেক্সিন” কেম্পেন মায় পাকপনা মসিগী মমি তারি। ঙসি, ভারত্তা কোরোনা ভেক্সিন দোজ কোতি ৮৮ হেন্না কাপথোকখ্রে, হায়না প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি অজাদীকা অমৃত মহোৎসবকী মতম অসিদা, থাক ৱাংনা হৈ-শিংলবা অসিনা ভারতপু মপাঙ্গল কনখৎহনবতা নত্তনা মরোমদোম ওইজবা ভারত অমা ওইনবগী ৱারেপ ফংবদা চাওরবা থৌদাং অমসু লৌগনি। হৈ-শিংলবা মেনপাৱর অসি পেত্রোকেমিকেল ইন্দস্ত্রীগুম্বা ইন্দস্ত্রীশিং য়াম্না থুনা চাউখৎনবা হোৎনবদা য়াম্না তঙাইফদবা ওই। মহাক্না হায় মদুদি পেত্রোকেমিকেল তেক্নোলোজীগী অনৌবা ইন্সতিত্যুৎ অসিনা নহা লাখ কয়া অমা অনৌবা ওইরকপা য়াবা ফংলগনি। মহাক্না মহাক্কী মুখ্য মন্ত্রী ওইরিঙৈগী থবকশিং অমসুং মহাক্না রাজ্য অসিদা হৌজিক্না ইনর্জী য়ুনিভর্লিতী হায়রিবা, পন্দীদ দীদয়াল পেত্রোলিয়ন য়ুনিভর্সিতী লিংখৎপা অমসুং য়োকখৎনবা হোৎনখিববু নিংশিংখি।
প্রধান মন্ত্রীনা উৎখি মদুদি বার্মরদা লৈরিবা রাজস্থান রিফাইনরী প্রোজেক্ত অসি লুপা কোতি ৭০,০০০ হেনবা শেন্থং অমগা লোয়ননা য়াম্না থুনা থবকশিং অসি চংশিল্লি। রাজ্য অসিদা সিতী গ্যাস দিস্ত্রিব্যুসনগী মরমদা ৱা ঙাংলদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি ২০১৪ ফাওবদা সিতী গ্যাস দিস্ত্রিব্যুসনগী রাজ্যগী অয়াবা পীবা অসি সহর অমখক্তা ওইখি, অদুবু হৌজিক্তি রাজ্য অসিগী দিস্ত্রীক্ত ১৭ সিতী গ্যাস দিস্ত্রিব্যুসনগী অয়াবা পীখ্রে। লাক্কদৌরিবা চহিশিং অসিদা, রাজ্য অসিগী দিস্ত্রীক্ত পুম্বা পাইপ গ্যাস নেতৱার্ক লৈরগনি। মহাক্না তোইলেৎশিং, ইলেক্ত্রিসিতী, গ্যাস কন্নেকনশিং পীদুনা ইজ ওপ লিবিং হৌদোকখি। মহাক্না হায়খি ঙসিদি রাজ্য অসিদা ইমুং লাখ ২১না জল জীবন মিসনগী মখাদা পাইপকী ঈশিং ফংলি। রাজস্থান চাউখৎপনা, ভারতকী চাউখৎপদা খোঙজেল য়াংখৎলি হায়না মহাক্না লাওথোকখি” অমসুং হায়খি মদুদি রাজস্থান্দা লায়রবা ইমুং লাখ ১৩ হেন্না পক্কা য়ুম শাখ্রে।

Prime Minister's Office
PM inaugurates CIPET:Institute of Petrochemicals Technology, Jaipur
PM also lays the foundation stone for four new medical colleges in Rajasthan
“India has resolved to increase its strength, self-reliance in the pandemic”
“We have worked on a national approach and national health policy to transform country’s health sector”
“In the last 6-7 years, more than 170 new medical colleges have been set up and rapid work is going on more than 100 new medical colleges”
“In 2014, the total seats of medical undergraduates and postgraduates in the country were about 82000. Today their number has increased to 140,000”
“Development of Rajasthan, speeds up the development of India”
30 SEP 2021 1:10PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi inaugurated CIPET: Institute of Petrochemicals Technology, Jaipur through video conference. He also laid the foundation stone for four new medical colleges in the Banswara, Sirohi, Hanumangarh & Dausa districts of Rajasthan. The Prime Minister congratulated the people of Rajasthan for the 4 new medical colleges and CIPET institute. He informed that after 2014, 23 medical colleges have been approved by the central government for Rajasthan and 7 medical colleges have already become operational.
Addressing the gathering, the Prime Minister said the biggest pandemic of 100 years has taught a lesson to the health sector of the world. Every country is engaged in dealing with this crisis in its way. India has resolved to increase its strength, self-reliance in this disaster.
The Prime Minister noted that while agriculture is a state subject, as the Chief Minister of Gujarat, he understood the shortcomings of the health sector of the country and, as Prime Minister, he made continuous efforts to remove them. He said that “we have worked on a national approach and national health policy to transform the country's health sector. From Swachh Bharat Abhiyan to Ayushman Bharat and now Ayushman Bharat Digital Mission, many such efforts are part of this approach”, said the Prime Minister. He said that about three and a half lakh people in Rajasthan received free treatment under the Ayushman Bharat Yojana and the state has seen the start of work on about two and half thousand Health and Wellness Centres.
The Prime Minister said it is important that medical colleges or even super-speciality hospitals should spread their network rapidly to every nook and corner of the country. “Today we can say with satisfaction that India is moving beyond 6 AIIMS to a strong network of more than 22 AIIMS”, he added.
The Prime Minister said in the last 6-7 years, more than 170 new medical colleges have been set up and rapid work is going on with more than 100 new medical colleges. In 2014, the total seats of medical undergraduates and postgraduates in the country were about 82000. Today their number has increased to 140,000. In the field of regulation and governance also, the Prime Minister said that with the advent of the National Medical Commission, problems and questions of the past have been addressed.
Shri Modi remarked that skilled manpower associated with healthcare has a direct impact on effective health services. This was keenly felt in the corona period. The success of the central government's ‘Free vaccine, vaccine for all’ campaign is a reflection of this. Today, more than 88 crore doses of the corona vaccine have been administered in India, the Prime Minister said.
The Prime Minister said that in this time of Azadi ka Amrit Mahotsav, a high level of skill will not only strengthen India but will also play a major role in achieving the resolve of self-reliant India. Skilled manpower is the need of the hour for one of the fastest-growing industries like the Petro-Chemical Industry. He said that the new Institute of Petrochemical Technology will connect the lakhs of youth with new possibilities. He also recalled his Chief Minister tenure and his efforts to establish and nurture Pandit Deendayal Petroleum University, now Energy University, in the state. He saids this type of institute will pave the way for youths to contribute to clean energy innovations.
The Prime Minister highlighted that the Rajasthan Refinery Project at Barmer is progressing rapidly with more than 70,000 crore Rs investment. Talking about the city gas distribution in the state, the Prime Minister said that till 2014 only one city in the state had permission for City gas distribution, now 17 districts of the state have been authorized for city gas distribution network. In the coming years, every district of the state will have a piped gas network. He also pointed out the ease of living introduced by the arrival of toilets, electricity, gas connections. He said today more than 21 lakh families are getting piped water through Jal Jeevan Mission in the state. He declared that the development of Rajasthan, speeds up the development of India” and said that more than 13 lakh pucca houses were made in Rajasthan for poor families.