PIB Headquarters
কোবিদ-১৯দা পি.আই.বি.গী বুল্লেতিন
24 SEP 2021 5:07PM by PIB Imphal
• লৈবাক পুম্বগী ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসিগী মখাদা হৌজিক ফাওবদা ভেক্সিন দোজ করোর ৮৪.১৫ কাপথোকখ্রে
• অপুনবা কেস্তগী এক্তিব কেস একাউন্ত ১% মখাদা লৈরি, হৌজিক্কী ওইনা ০.৮৯%নি; মার্চ ২০২০দগী খ্বয়দগী নেম্বা ওইরি
• ভারতকী হৌজিক লৈরিবা এক্তিব কেস মশিং ৩,০০,১৬২; নুমিৎ ১৮৮দা খ্বায়দগী নেম্বা ওইরি
• পুং ২৪গী মনুংদা অনৌবা কেস ৩১,৩৮২ লাক্লি
• হৌজিক ওইরিবা ফগৎলকপগী চাং ৯৭.৭৮%নি; মার্চ ২০২০দগী খ্বয়দগী ৱাংবা ওইরি
• পুং ২৪ মনুংদা ৩২,৫৪২ ফগৎলক্তুনা, অপুনবা মীশিং ৩,২৮,৪৮,২৭৩ ফগৎলকখ্রে
• হৌখিবা নুমিৎ ৯১দা চয়োলগী পোজিতিবিতী রেত ৩%গী মখাদা লৈদুনা হৌজিক (২.০৭%)দা লৈরি
• নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত (২.০০% ) হৌখিবা নুমিৎ ২৫নিদা ৩% মখাদা ওইরি
• হৌজিক ফাওবদা অপুনবা তেস্ত করোর ৫৫.৯৯ তৌখ্রে
#Unite2FightCorona #IndiaFightsCorona
প্রেস ইনফোর্মেসন ব্যুরো
ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
ভারত সরকার
কোবিদ-১৯ অপদেৎ
ভারতকী অপুনবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি করোর ৮৪গী পন্দুপ হেনখ্রে
নাবা ফগৎলকপগী চাং অসি হৌজিক ৯৭.৭৮% ওইরি
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ৩১,৩৮২ রিপোর্ত তৌরকখি
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ (৩,০০,১৬২) অসি অপুনবা কেসশিংগী ০.৮৯% ওইরি
হৌখিবা নুমিৎ ৯১নি অসিদা চয়োলগী ওইনা লৈরিবা পোজিতিবিতী রেত (২.০৭%) অসি ৩%দগী তাখি
ভেক্সিন দোজ ৭২,২০,৬৪২ কাপখিবগা লোইননা হৌখিবা পুং ২৪দা ভারতকী কোবিদ-১৯গী ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না করোর ৮৪ (৮৪,১৫,১৮,০২৬) গী পন্দুপ হেনবা ঙমখ্রে। মসি সেসন ৮২,৩৩,২৪২গী খুত্থাংদা কাপখি।
ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না অপুনবা মশিং অসি খাইদোকপদা অশুম্না লৈরি:
ঐচ.সি.দবল্যু
অহানবা দোজ
১,০৩,৭০,৫৬৩
২শুবা দোজ
৮৮,০১,২৫১
এফ.এল.দবল্যু
অহানবা দোজ
১,৮৩,৪৮,১২০
২শুবা দোজ
১,৪৭,২০,৭৫৫
চহি ১৮-৪৪গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
৩৪,০৯,৩৪,৭২২
২শুবা দোজ
৬,৮৯,২৩,৬৫৫
চহি ৪৫-৫৯গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
১৫,৪৫,১৭,৩৮৩
২শুবা দোজ
৭,২২,২৩,৬০০
চহি ৬০গী মথক
অহানবা দোজ
৯,৮৭,৩১,৬০৫
২শুবা দোজ
৫,৩৯,৪৬,৩৭২
অপুনবা
৮৪,১৫,১৮,০২৬
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা মীওই ৩২,৫৪২ নাবা ফগৎখিবা অসিনা নাবা ফগৎখিবা মীওইশিংগী অপুনবা মশিং অসি ৩,২৮,৪৮,২৭৩ দা হেনগৎহনখি (লাইচৎ হৌবদগী হৌদুনা)।
মসিনা মরম ওইরগা ভারতকী ফগৎলকপগী চাং অসি ৯৭.৭৮% দা লৈরি‍।‍ নাবা ফগৎলকপগী চাং অসি মার্চ ২০২০দগী য়েংলকপদা হৌজিক্কী ওইনা খ্বাইদগী ৱাংবা ওইরি।
কেন্দ্র অমদি রাজ্য/য়ু.তি. সরকারশিংগী লেপ্পা নাইদনা অমদি পুন্না হোৎনমিন্নবনা থংন-থংননা হৌখিবা নুমিৎ ৮৯নি অসিদা নোংমগী ওইবা অনৌবা রিপোর্ত তৌরকপা কেস মশিং অসি ৫০,০০০দগী তাদুনা লাক্লি।
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ৩১,৩৮২ রিপোর্ত তৌরকখি
হৌজিক্কী ওইনা এক্তিব কেসলোদ ৩,০০,১৬২ দা লৈরি। এক্তিব কেস মশিং অসি লৈবাকসিগী অপুনবা পোজিতিব কেসকী মশিংগী ০.৮৯% ওইরি‍। মসি মার্চ ২০২০দগী য়েংলকপদা ভারতকী এক্তিব কেসশিংগী খ্বাইদগী তাবা মশিং ওইরি।
লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী চাওনা হেনগৎহনখি। হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা লৈবাক অসিদা পুন্না তেস্ত মশিং ১৫,৬৫,৬৯৬ তৌখি‍। হৌজিক ফাওবদা ভারতনা পুন্না তেস্ত মশিং করোর ৫৫.৯৯ (৫৫,৯৯,৩২,৭০৯) হেন্না তৌখ্রে‍।
নাকল অমরোমদা লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী হেনগৎহনখিবগা লোইননা চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত ২.০৭%দা লৈদুনা হৌখিবা নুমিৎ ৯১ নি অসিদা ৩%দগী তানা লৈরি। নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত অসি ২.০০%দা লৈরি। হৌজিক্কী ওইনা নোংমগী ওইনা পোজিতিবিতী রেত অসি হৌখিবা নুমিৎ ২৫নিদা ৩%দগী তানা অমসুং থংন-থংননা নুমিৎ ১০৮নি অসিদা অসি ৫%গী মখাদা লৈরি‍।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1757529
কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন অপদেৎ
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা লৈরিবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিন অপদেৎ
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা ভোক্সিন দোজ করোর ৮১.৩৯ হেন্না ফংহনখ্রে
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা লেমহৌবা অমদি শীজিন্নদ্রিবা ভেক্সিন দোজ করোর ৪.২৩ হেন্না লৈরি লোয়ননা দোজ লাখ ৮৬ হেন্না পাইলাইন্দা লৈরি
কেন্দ্র লৈঙাক্না লৈবাক শিনবা থুংনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী খোঙজেল য়াঙখৎহনবা অমদি মীৎয়েং পাকথোক চাউথোকহন্নবা ফিরেপ লৌরি‍। মীপুম খুদিংদা ভেক্সিন ফংহনবগী অনৌবা তাঙ্কক অসি জুন ২১, ২০২১দগী হৌখিবনি‍। স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা মখোয় মশানা হেন্না ফবা মওংদা থৌরাং তৌজনবা অমদি ভেক্সিন সপ্লাই চেন স্ত্রীমলাইন তৌনবা ভেক্সিন হেন্না ফংহন্দুনা অমদি ভেক্সিন লৈবা লৈতবগী ফীভম মাঙজৌননবা উহন্দুনা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসি হেনগৎহল্লে‍।
লৈবাক পুমবগী ওইবা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসিগী শরুক অমা ওইনা ভারত লৈঙাক্না স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা কোবিদ ভেক্সিন লেম্না পীদুনা ঙাক্লৌ পীরি‍। মীপুম খুদিং কোবিদ-১৯ ভেক্সিন ফংহনবগী অনৌবা তাঙ্ককসিদা কেন্দ্র লৈঙাক্না লৈবাকসিদা লৈরিবা ভেক্সিন পুথোক্লিবা কম্পেনীশিংনা পুথোকপা ভেক্সিনগী ৭৫% লৈদুনা স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা পীগনি (লেম্না)‍।
ভেক্সিন দোজ
(সেপ্তেম্বর ২৪, ২০২১ ফাওবদা)
সপ্লাই তৌখ্রবা
৮১,৩৯,৩৩,৭৮৫
পাইপলাইন্দা লৈরিবী
৮৫,৯২,৫৫০
হৌজিক লৈরিবা
৪,২৩,৪৩,৭২০
ভারত লৈঙাক্কী (লেম্না) অমদি দাইরেক্ত স্তেত প্রোকরমেন্ত কাঙলুপকী মখাদা হৌজিক ফাওবদা স্তেত/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিন দোজ করোর ৮১.৩৯ (৮১,৩৯,৩৩,৭৮৫) হেন্না ফংহনখ্রে‍। মখা তানা দোজ লাখ ৮৬ (৮৫,৯২,৫৫০) হেন্না পাইপলাইন্দা লৈরি।
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা কাপ্ননবা লেমহৌরিবা অমদি শীজিন্নদ্রিবা কোবিদ ভেক্সিন দোজ করোর ৪.২৩ (৪,২৩,৪৩,৭২০) হেন্না লৈরি‍।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1757523
মরুওইবা ত্বীৎশিং

PIB Headquarters
PIB’S BULLETIN ON COVID-19
24 SEP 2021 5:07PM by PIB Delhi
• 84.15 Cr. vaccine doses have been administered so far under Nationwide Vaccination Drive
• Active cases account for less than 1% of total cases, currently at0.89%; lowest since March 2020
• India's Active caseload stands at 3,00,162; lowest in 188 days
• 31,382new cases in the last 24 hours
• Recovery Rate currently at 97.78%; Highest since March 2020
• 32,542recoveries in the last 24 hours increases Total Recoveries to 3,28,48,273
• Weekly Positivity Rate (2.07%) less than 3% for last 91 days
• Daily positivity rate (2.00%)less than 3% for last 25 days
• 55.99 crore Total Tests conducted so far
#Unite2FightCorona#IndiaFightsCorona
PRESS INFORMATION BUREAU
MINISTRY OF INFORMATION & BROADCASTING
GOVERNMENT OF INDIA
COVID-19 Update
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage crosses the landmark of 84 Cr
More than 72 Lakh doses administered in the last 24 hours
Recovery Rate currently at 97.78%
31,382 New Cases reported in the last 24 hours
India's Active Caseload (3,00,162) is 0.89% of Total Cases
Weekly Positivity Rate (2.07%) less than 3% for last 91 days
With the administration of 72,20,642 vaccine doses in the last 24 hours, India’s COVID-19 vaccination coverage crossed the landmark of 84 Cr (84,15,18,026) as per provisional reports till 7 am today. This has been achieved through 82,33,242 sessions.
The break-up of the cumulative figure as per the provisional report till 7 am today include:
HCWs
1st Dose
1,03,70,563
2nd Dose
88,01,251
FLWs
1st Dose
1,83,48,120
2nd Dose
1,47,20,755
Age Group 18-44 years
1st Dose
34,09,34,722
2nd Dose
6,89,23,655
Age Group 45-59 years
1st Dose
15,45,17,383
2nd Dose
7,22,23,600
Over 60 years
1st Dose
9,87,31,605
2nd Dose
5,39,46,372
Total
84,15,18,026
The recovery of 32,542 patients in the last 24 hours has increased the cumulative tally of recovered patients (since the beginning of the pandemic) to 3,28,48,273.
Consequently, India’s recovery rate stands at 97.78%. Recovery Rate is currently at its highest peak since March 2020.
Sustained and collaborative efforts by the Centre and the States/UTs continue the trend of less than 50,000 Daily New Cases that is being reported for 89 consecutive days now.
31,382 new cases were reported in the last 24 hours.
The Active Caseload is presently 3,00,162. Active cases presently constitute 0.89% of the country's total Positive Cases. This is the lowest figure in active cases in India since March 2020.
The testing capacity across the country continues to be expanded. The last 24 hours saw a total of
15,65,696 tests being conducted. India has so far conducted over 55.99 Cr (55,99,32,709) cumulative tests.
While testing capacity has been enhanced across the country, Weekly Positivity Rate at 2.07% remains less than 3% for the last 91 days now. The Daily Positivity rate reported to be 2.00%. The daily Positivity rate has remained below 3% for last 25 days and below 5% for 108 consecutive days now.
Details: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1757529
COVID-19 Vaccination Update
Update on COVID-19 Vaccine Availability in States/UTs
More than 81.39 Crore vaccine doses provided to States/UTs
More than 4.23 Crore balance and unutilized vaccine doses still available with States/UTs with nearly 86 Lakh doses in Pipeline
As part of the nationwide vaccination drive, Government of India has been supporting the States and UTs by providing them COVID Vaccines free of cost. In the new phase of the universalization of the COVID19 vaccination drive, the Union Government will procure and supply (free of cost) 75% of the vaccines being produced by the vaccinemanufacturers in the country to States and UTs.
VACCINE DOSES
(As on 24thSeptember 2021)
SUPPLIED
81,39,33,785
PIPELINE
85,92,550
BALANCE AVAILABLE
4,23,43,720
More than 81.39 crore (81,39,33,785) vaccine doses have been provided to States/UTs so far through Govt of India (free of cost channel) and through direct state procurement category.Further, nearly 86Lakh doses (85,92,550) are in the pipeline.
More than 4.23Cr (4,23,43,720) balance and unutilized COVID Vaccine doses are still available with the States/UTs to be administered.
Details: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1757523
Important Tweets