Ministry of Health and Family Welfare
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage crosses the landmark of 84 Cr
More than 72 Lakh doses administered in the last 24 hours
Recovery Rate currently at 97.78%
31,382 New Cases reported in the last 24 hours
India's Active Caseload (3,00,162) is 0.89% of Total Cases
Weekly Positivity Rate (2.07%) less than 3% for last 91 days
24 SEP 2021 9:32AM by PIB Delhi
With the administration of 72,20,642 vaccine doses in the last 24 hours, India’s COVID-19 vaccination coverage crossed the landmark of 84 Cr (84,15,18,026) as per provisional reports till 7 am today. This has been achieved through 82,33,242 sessions.
The break-up of the cumulative figure as per the provisional report till 7 am today include:
HCWs
1st Dose
1,03,70,563
2nd Dose
88,01,251
FLWs
1st Dose
1,83,48,120
2nd Dose
1,47,20,755
Age Group 18-44 years
1st Dose
34,09,34,722
2nd Dose
6,89,23,655
Age Group 45-59 years
1st Dose
15,45,17,383
2nd Dose
7,22,23,600
Over 60 years
1st Dose
9,87,31,605
2nd Dose
5,39,46,372
Total
84,15,18,026
The recovery of 32,542 patients in the last 24 hours has increased the cumulative tally of recovered patients (since the beginning of the pandemic) to 3,28,48,273.
Consequently, India’s recovery rate stands at 97.78%. Recovery Rate is currently at its highest peak since March 2020.
Sustained and collaborative efforts by the Centre and the States/UTs continue the trend of less than 50,000 Daily New Cases that is being reported for 89 consecutive days now.
31,382 new cases were reported in the last 24 hours.
The Active Caseload is presently 3,00,162. Active cases presently constitute 0.89% of the country's total Positive Cases. This is the lowest figure in active cases in India since March 2020.
The testing capacity across the country continues to be expanded. The last 24 hours saw a total of
15,65,696 tests being conducted. India has so far conducted over 55.99 Cr (55,99,32,709) cumulative tests.
While testing capacity has been enhanced across the country, Weekly Positivity Rate at 2.07% remains less than 3% for the last 91 days now. The Daily Positivity rate reported to be 2.00%. The daily Positivity rate has remained below 3% for last 25 days and below 5% for 108 consecutive days now.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতকী অপুনবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি করোর ৮৪গী পন্দুপ হেনখ্রে
নাবা ফগৎলকপগী চাং অসি হৌজিক ৯৭.৭৮% ওইরি
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ৩১,৩৮২ রিপোর্ত তৌরকখি
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ (৩,০০,১৬২) অসি অপুনবা কেসশিংগী ০.৮৯% ওইরি
হৌখিবা নুমিৎ ৯১নি অসিদা চয়োলগী ওইনা লৈরিবা পোজিতিবিতী রেত (২.০৭%) অসি ৩%দগী তাখি
24 SEP 2021 9:32AM by PIB Imphal
ভেক্সিন দোজ ৭২,২০,৬৪২ কাপখিবগা লোইননা হৌখিবা পুং ২৪দা ভারতকী কোবিদ-১৯গী ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না করোর ৮৪ (৮৪,১৫,১৮,০২৬) গী পন্দুপ হেনবা ঙমখ্রে। মসি সেসন ৮২,৩৩,২৪২গী খুত্থাংদা কাপখি।
ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না অপুনবা মশিং অসি খাইদোকপদা অশুম্না লৈরি:
ঐচ.সি.দবল্যু
অহানবা দোজ
১,০৩,৭০,৫৬৩
২শুবা দোজ
৮৮,০১,২৫১
এফ.এল.দবল্যু
অহানবা দোজ
১,৮৩,৪৮,১২০
২শুবা দোজ
১,৪৭,২০,৭৫৫
চহি ১৮-৪৪গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
৩৪,০৯,৩৪,৭২২
২শুবা দোজ
৬,৮৯,২৩,৬৫৫
চহি ৪৫-৫৯গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
১৫,৪৫,১৭,৩৮৩
২শুবা দোজ
৭,২২,২৩,৬০০
চহি ৬০গী মথক
অহানবা দোজ
৯,৮৭,৩১,৬০৫
২শুবা দোজ
৫,৩৯,৪৬,৩৭২
অপুনবা
৮৪,১৫,১৮,০২৬
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা মীওই ৩২,৫৪২ নাবা ফগৎখিবা অসিনা নাবা ফগৎখিবা মীওইশিংগী অপুনবা মশিং অসি ৩,২৮,৪৮,২৭৩ দা হেনগৎহনখি (লাইচৎ হৌবদগী হৌদুনা)।
মসিনা মরম ওইরগা ভারতকী ফগৎলকপগী চাং অসি ৯৭.৭৮% দা লৈরি‍।‍ নাবা ফগৎলকপগী চাং অসি মার্চ ২০২০দগী য়েংলকপদা হৌজিক্কী ওইনা খ্বাইদগী ৱাংবা ওইরি।
কেন্দ্র অমদি রাজ্য/য়ু.তি. সরকারশিংগী লেপ্পা নাইদনা অমদি পুন্না হোৎনমিন্নবনা থংন-থংননা হৌখিবা নুমিৎ ৮৯নি অসিদা নোংমগী ওইবা অনৌবা রিপোর্ত তৌরকপা কেস মশিং অসি ৫০,০০০দগী তাদুনা লাক্লি।
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ৩১,৩৮২ রিপোর্ত তৌরকখি
হৌজিক্কী ওইনা এক্তিব কেসলোদ ৩,০০,১৬২ দা লৈরি। এক্তিব কেস মশিং অসি লৈবাকসিগী অপুনবা পোজিতিব কেসকী মশিংগী ০.৮৯% ওইরি‍। মসি মার্চ ২০২০দগী য়েংলকপদা ভারতকী এক্তিব কেসশিংগী খ্বাইদগী তাবা মশিং ওইরি।
লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী চাওনা হেনগৎহনখি। হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা লৈবাক অসিদা পুন্না তেস্ত মশিং ১৫,৬৫,৬৯৬ তৌখি‍। হৌজিক ফাওবদা ভারতনা পুন্না তেস্ত মশিং করোর ৫৫.৯৯ (৫৫,৯৯,৩২,৭০৯) হেন্না তৌখ্রে‍।
নাকল অমরোমদা লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী হেনগৎহনখিবগা লোইননা চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত ২.০৭%দা লৈদুনা হৌখিবা নুমিৎ ৯১ নি অসিদা ৩%দগী তানা লৈরি। নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত অসি ২.০০%দা লৈরি। হৌজিক্কী ওইনা নোংমগী ওইনা পোজিতিবিতী রেত অসি হৌখিবা নুমিৎ ২৫নিদা ৩%দগী তানা অমসুং থংন-থংননা নুমিৎ ১০৮নি অসিদা অসি ৫%গী মখাদা লৈরি‍।