হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতকী অপুনবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কভরেজ করোর ৭৯গী পন্দোল লানখ্রে
হৌজিক ফাওবগী ওইনা খ্বাইদগী ৱাংবা ভেক্সিনেসন মশিং করোর ২.৫ হৌখিবা পুং ২৪সিদা য়ৌবা ঙমখি
হৌজিক ফগৎলকপগী চাং ৯৭.৬৫%দা লৈরি
হৌখিবা পুং ২৪দা নোংমগী ওইবা অনৌবা কেস ৩৫,৬৬২ থেংনখি
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ (৩,৪০,৬৩৯) অপুনবা কেসকী ১.০২% ওইরি
হৌখিবা নুমিৎ ৮৫নিসিদা চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত (২.০২%) ৩%গী মখাদা লৈরি
18 SEP 2021 1:53PM by PIB Imphal
হৌখিবা পুং ২৪দা ভেক্সিন দোজ করোর ২.৫ হেন্না কাপ্তুনা লৈবাকসিগী কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কভরেজকী অপুনবা মশিং করোর ৭৯ (৭৯,৪২,৮৭,৬৯৯)গী পন্দোল লানখ্রে‍।
ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না অপুনবা ভেক্সিনেসন অসি করোর ২.১৫নি, অদুগা স্তেতশিংনা রিপোর্ত তৌরকপা অপুনবা ভেক্সিনেসন মশিংনা করোর ২.৫নি‍। মসি সেসন ৭৮,৪৯,৭৩৮ পাঙথোক্তুনা ফংবা ঙমখিবনি‍। নোংমগী ভেক্সিনেসনগী তেলী অরোইবা রিপোর্তশিং তিনশিন্নরবা মতুংদা ঙসি কোন্না অপদেত তৌরক্কনি‍।
ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী তুং ইন্না লৈখিবা অপুনবা মশিংগী ব্রেক-অপ:
ঐচ.সি.দব্লিউ.
১বা দোজ
১,০৩,৬৭,৮৫৮
২শুবা দোজ
৮৬,৯৬,১৬৫
এফ.এল.দব্লিউ.
১বা দোজ
১,৮৩,৪৩,৫৭০
২শুবা দোজ
১,৪৪,০০,৩৮৭
চহি ১৮-৪৪গী মীওই কাঙলুপ
১বা দোজ
৩২,১২,৬৩,৩৩২
২শুবা দোজ
৫,৬২,২২,৪৫২
চহি ৪৫-৫৯গী মীওই কাঙলুপ
১বা দোজ
১৪,৯৩,৫৯,৩১১
২শুবা দোজ
৬,৭৭,৭০,২৬৭
চহি ৬০গী মথক
১বা দোজ
৯,৬১,০৬,৮০৩
২শুবা দোজ
৫,১৭,৫৭,৫৫৪
অপুনবা
৭৯,৪২,৮৭,৬৯৯
অচৌবা মায় পাকপা অসিদা লৈবাক্কী মফমদা নুংঙাইবা ফোঙদোক্লদুনা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ত্বীত অমদা হায়খি:
“ভারত মচা খুদিংমক্না ঙসিগী রেকোর্দ ওইবা ভেক্সিনেসন মশিং অসিগীদমক চাউথোকচগনি”‍।
কেন্দ্রগী হকশেল মন্ত্রী মিস্তর মনসুখ মন্দাবিয়ানসু রেকোর্দ ওইবা মায় পাকবা অসিগীদমক লৈবাক মীয়ামদা নুংঙাইবা ফোঙদোকখ‍ি‍। মায় পাকপা অসিবু মহাক্না লৈবাকসিগী হকশেলগী থৌমীশিংগী মফমদা কত্থোকখি‍।
হৌখিবা পুং ২৪দা অনাবা মীওই ৩৩,৭৯৮ ফগৎলক্তুনা অপুনবা ফগৎলকখ্রবা মীশিং (লাইচৎ অসি হৌরকপদগী হৌরগা) ৩,২৬,৩২,২২২ য়ৌখ্রে‍।
মসিগী মতুং ইন্না, ভারতকী ফগৎলকপগী চাং ৯৭.৬৫%দা লৈরে‍।
কেন্দ্র অমদি স্তেত/য়ু.তি. লৈঙাকশিংগী লেপ্পা নাইদনা অমদি পুন্না হোৎনমিন্নবগী মহৈনা থংন-থংননা নুমিৎ ৮৩নিসিদা নোংমদা নৌনা থেংনবা কেস মশিং ৫০,০০০দগী তানা চৎলি‍।
হৌখিবা পুং ২৪দা নোংমগী ওইবা অনৌবা কেস ৩৫,৬৬২ থেংনখি‍।
হৌজিক এক্তিব কেসলোদ ৩,৪০,৬৩৯দা লৈরি‍। এক্তিব কেস মশিং অসি লৈবাকসিগী অপুনবা পোজিতিব কেস মশিংগী ১.০২% খক্তা ওইরি‍।
লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী মখা তানা হেনগৎলক্লি‍। হৌখিবা পুং ২৪সিদা পুন্না তেস্ত মশিং ১৪,৪৮,৮৩৩ তৌখি‍। হৌজিক ফাওবদা ভারতনা পুন্না তেস্ত মশিং করোর ৫৫.০৭ (৫৫,০৭,৮০,২৭৩) হেন্না তৌখ্রে‍।
নাকল অমরোমদা লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী হেনগৎহনখিবগা লোয়ননা চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত ২.০২%দা লৈদুনা হৌখিবা নুমিৎ ৮৫নিসিদা ৩%গী মখাদা লৈরি‍। নোংমগী ওইবা পোজিতিভিতী রেত ২.৪৬%তা লৈরি। নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত হৌখিবা নুমিৎ ১৯নিদা ৩%গী মখাদা অদুগা হৌখিবা নুমিৎ ১০২সিদনা ৫%গী মখাদা লৈরি‍।

Ministry of Health and Family Welfare
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage crosses the landmark of 79 Cr
Highest ever vaccination figure of 2.5 Crore doses administered in last 24 hours
Recovery Rate currently at 97.65%
35,662 New Cases reported in the last 24 hours
India's Active Caseload (3,40,639) is 1.02% of Total Cases
Weekly Positivity Rate (2.02%) less than 3% for last 85 days
18 SEP 2021 1:53PM by PIB Delhi
With the administration of more than 2.5 Crore vaccine doses in the last 24 hours, India’s COVID-19 vaccination coverage surpassed the landmark figure of 79 Cr (79,42,87,699).
As per the 7 am provisional data, the total vaccination is 2.15 Crore, while the total vaccination reported by States is over 2.5 crores. This has been achieved through 78,49,738 sessions. The daily vaccination tally will get updated with the compilation of the final report later in the day today.
The break-up of the cumulative figure as per the provisional report till 7 am today include:
HCWs
1st Dose
1,03,67,858
2nd Dose
86,96,165
FLWs
1st Dose
1,83,43,570
2nd Dose
1,44,00,387
Age Group 18-44 years
1st Dose
32,12,63,332
2nd Dose
5,62,22,452
Age Group 45-59 years
1st Dose
14,93,59,311
2nd Dose
6,77,70,267
Over 60 years
1st Dose
9,61,06,803
2nd Dose
5,17,57,554
Total
79,42,87,699
Congratulating the country on this stupendous achievement, Prime Minister Shri Narendra Modi in a tweet said:
"Event Indian would be proud of today's record vaccination numbers".
Union Health Minister Mr. Mansukh Mandaviya also congratulated the countrymen on this record achievement. He dedicated this success to the Healthcare workers of the country.
The recovery of 33,798 patients in the last 24 hours has increased the cumulative tally of recovered patients (since the beginning of the pandemic) to 3,26,32,222.
Consequently, India’s recovery rate stands at 97.65%.
Sustained and collaborative efforts by the Centre and the States/UTs continue the trend of less than 50,000 Daily New Cases that is being reported for 83 consecutive days now.
35,662 new cases were reported in the last 24 hours.
The Active Caseload is presently 3,40,639. Active cases presently constitute 1.02% of the country's total Positive Cases.
The testing capacity across the country continues to be expanded. The last 24 hours saw a total of
14,48,833 tests being conducted. India has so far conducted over 55.07 Cr (55,07,80,273) cumulative tests.
While testing capacity has been enhanced across the country, Weekly Positivity Rate at 2.02% remains less than 3% for the last 85 days now. The Daily Positivity rate reported to be 2.46%. The daily Positivity rate has remained below 3% for last 19 days and below 5% for 102 consecutive days now.