শেল-থুম মন্ত্রালয়
রাজ্য ১১না ২০২১-২২গী ক্যু-১গী পীখিবা কেপিতেল এক্সপেন্দিচরগী তার্গেৎ য়ৌবা ঙমখ্রে
অহেনবা লুপা করোর ১৫,৭২১ মোবিলাইজ তৌনবগী অয়াবা ফংখ্রে
14 SEP 2021 11:04AM by PIB Imphal
শেল-থুম মন্ত্রালয়না ২০২১-২২গী অহানবা ক্বাতরদা পীখিবা কেপিতেল এক্সপেন্দিচরগী তার্গেৎ রাজ্য ১১, মমিং ওইনা পল্লবদা অন্ধ্র প্রদেশ, বিহার, ছত্তিসগর, হরিয়ানা, কেরেলা, মধ্য প্রদেশ, মনিপুর, মেঘালয়, নাগালেন্দ, রাজস্থান অমসুং উত্তরাখন্দনা য়ৌবা ঙমখ্রে। ইনসেন্তিবকী ওইনা রাজ্যশিং অসিদা এক্সপেন্দিচর বিভাগনা লুপা করোর ১৫,৭২১গী অহেনবা শেনফম পুবগী অয়াবা পীখ্রে। এদিস্নেল ওপন মার্কেৎ বোরোৱিংগী অয়াবা পীবা অসি মখোয়গী গ্রোস স্তেৎ দোমেস্তিক প্রদক্ত (জি.এস.দি.পি.)গী চাদা ০.২৫কা মান্নৈ। অহেনবা ফাইনান্সিএল রিসোর্সশিং ফংবা অসিনা রাজ্যশিং অসিনা মখোয়গী কেপিতেল এক্সপেন্দিচর হেনগৎহনবদা মতেং পাংগনি। রাজ্য-রাজ্যগী ওইনা অয়াবা পীখ্রবা অহেনবা বোরোৱিংগী শেনফম অসি এনক্লোস তৌরি।
কেপিতেল এক্সপেন্দিচরগী মল্তিপ্লায়র ইফেক্ত লৈ, শেন্মীৎলোনগী তুংলমচৎকী প্রদক্তিব কেপাসিতী হেনগৎহনখি অমসুং শেন্মীৎলোন চাউখৎহন্নবা অৱাংবা রেৎ ফংহল্লি। মসিগী মতুং তাবা ওইনা, ইং কুমজা ২০২১-২২গীদমক রাজ্যশিংগী জি.এস.দি.পি.গী ৪%গী নেত বোরোৱিং সিলিং (এন.বি.সি.)গী মনুংদা, জি.এ.দি.পি.গী চাদা ০.৫০ অসি ইং কুমজা ২০২১-২২গী মনুংদা রাজ্যশিংনা ইনক্রিমেন্তেল কেপিতেল এক্সপেন্দিচরগীদমক শীজিন্ননবা ইয়রমার্ক তৌদুনা থমখি। ইনক্রিমেন্তেল বোরোৱিংগীদমক ক্বালিফাই তৌনবা রাজ্য অমমমগীদমক ইনক্রিমেন্তেল কেপিতেল এক্সপেন্দিচরগীদমক থম্লিবা পান্দম অসি এক্সপেন্দিচর বিভাগনা লেপখি।
ইনক্রিমেন্তেল বোরোৱিংগীদমক ইলিজিবল ওইনবা রাজ্যশিংনা ২০২১-২২গী অহানবা ক্বাতরগী লোইরকপদা ২০২১-২২গীদমক থমখিবা তার্গেৎকী য়ামদ্রবদা চাদা ১৫ ফংনবা , অনিশুবা ক্বাতর লোইরকপদা চাদা ৪৫, অহুমশুবা ক্বাতর লোইরকপাদা চাদা ৭০ অমসুং ২০২২গী মার্চ ৩১ ফাওবদা চাদা ১০০ ফংনবা হোৎনবা মথৌ তাই।
রাজ্যশিংগী কেপিতেল এক্সপেন্দিচরগী মথংগী রিভ্যুঅসি ২০২১গী দিসেম্বরদা এক্সপেন্দিচর বিভাগনা পাঙথোক্কনি। হন্দক্কী তাঙ্কক অসিদা ২০২১গী সেপ্তেম্বর ৩০ ফাওবদা রাজ্যশিংনা য়ৌবা ঙমখিবা কেপিতেল এক্সপেন্দিচর এসেস তৌগনি। ইং কুমজা ২০২১-২২গী অহানবা অহুমশুবা ক্বাতরশিংগী মনুংদা রাজ্যমা শীজিন্নখিবা কেপিতেল এক্সপেন্দিচরদা য়ুম্ফম ওইরগা ২০২২গী মার্চ থাদা অহুমশুবা রিভ্যু পাঙথোক্কনি। জি.এস.দি.পি.গী চাদা ০.৫০গী কেপিতেল এক্সপেন্দিচর-লিঙ্ক বোরোৱিং সিলিং অসি ২০২১গী সেপ্তেম্বর ৩০ ফাওবদা য়ামদ্রবদা চাদা ৪৫ নত্ত্রগা ২০২১গী দিসেম্বর ৩১ ফাওবদা চাদা ৭০গী তার্গেৎকী তশেংনা কেপিতেল এক্সপেন্দিচর য়ৌবা ঙম্বা রাজ্যশিংদা অয়াবা পীগনি।
২০২২গী জুন থাদা রাজ্যশিংগী তশেংবা কেপিতেল এক্সপেন্দিচর অদুগী অরোইবা রিভ্যু অমা পাঙথোক্কনি। ইং কুমজা ২০২১-২২গী তার্গেৎ থমখিবা কেপিতেল এক্সপেন্দিচরগা লোইননা চাংদম্নবদা রাজ্যনা ইং কুমজা ২০২১-২২গী তশেংবা কেপিতেল এক্সপেন্দিচরদা শোর্তফোল/দিফিসিয়েন্সী লৈরবদি মদু ইং কুমজা ২০২২-২০২৩গী রাজ্যগী বোরোৱিং সিলিংদগী এদজস্ত তৌগনি।
অহেনবা বোরোৱিংগী অয়াবা পীখিবা রাজ্য-রাজ্যগী ওইনা লৈরিবা শেনফম মখাদা পীরি:
মশিং
রাজ্য
শেনফম (লুপা করোরদা)
১.
অন্ধ্র প্রদেশ
২,৬৫৫
২.
বিহার
১,৬৯৯
৩.
ছত্তিসগর
৮৯৫
৪.
হরিয়ানা
২,১০৫
৫.
কেরেলা
২,২৫৫
৬.
মধ্য প্রদেশ
২,৫৯০
৭.
মনিপুর
৯০
৮.
মেঘালয়
৯৬
৯.
নাগালেন্দ
৮৯
১০.
রাজস্থান
২,৫৯৩
১১.
উত্তরাখান্দ
৬৫৪

Ministry of Finance
11 States meet the target for capital expenditure in Q-1 of 2021-22
Get permission to mobilise additional Rs. 15,721 crore
14 SEP 2021 11:04AM by PIB Delhi
Eleven States namely, Andhra Pradesh, Bihar, Chhattisgarh, Haryana, Kerala, Madhya Pradesh, Manipur, Meghalaya, Nagaland, Rajasthan and Uttarakhand have achieved the target set by the Ministry of Finance for the capital expenditure in the 1st Quarter of 2021-22. As an incentive, these States have been granted permission by the Department of Expenditure to borrow an additional amount of Rs. 15,721 crore. The additional open market borrowing permission granted is equivalent to 0.25 percent of their Gross State Domestic Product (GSDP). Additional financial resources thus made available will help the States in pushing their capital expenditure further. State wise amount of additional borrowing permitted is enclosed.
The capital expenditure has a high multiplier effect, enhances the future productive capacity of the economy, and results in a higher rate of economic growth. Accordingly, out of the net borrowing ceiling (NBC) of 4% of GSDP for the States for 2021-22, 0.50 percent of GSDP was earmarked for incremental capital expenditure to be incurred by the States during 2021-22. The target for incremental capital expenditure for each state to qualify for this incremental borrowing was fixed by the Department of Expenditure.
To become eligible for incremental borrowing, States were required to achieve at least 15 percent of the target set for 2021-22 by the end of 1st quarter of 2021-22, 45 percent by the end of 2nd quarter, 70 percent by the end of 3rd quarter and 100 percent by 31st March 2022.
Next review of Capital expenditure of States will be undertaken by the Department of Expenditure in December, 2021. In this round, capital expenditure achieved by the States till 30th September, 2021 will be assessed. Third review will be done in the month of March, 2022 on the basis of capital expenditure incurred by the State during the first three quarters of the year 2021-22. The capital expenditure-linked borrowing ceiling of 0.50 percent of GSDP will be allowed to those States who will achieve actual capital expenditure of at least 45 percent of the target by 30th September 2021 or 70 percent of the target by 31st December 2021.
There would be a final review of actual capital expenditure by the States in the month of June, 2022. Any shortfall/deficiency in actual capital expenditure for the year 2021-22 by the State in comparison with the targeted capital expenditure for the year 2021-22, will be adjusted from the borrowing ceiling of the State for the year 2022-23.
State wise amount of the additional borrowing permitted is as under:
Sl.No.
State
Amount (Rs in crore)
1.
Andhra Pradesh
2,655
2.
Bihar
1,699
3.
Chhattisgarh
895
4.
Haryana
2,105
5.
Kerala
2,255
6.
Madhya Pradesh
2,590
7.
Manipur
90
8.
Meghalaya
96
9.
Nagaland
89
10.
Rajasthan
2,593
11.
Uttarakhand
654