শেল-থুম মন্ত্রালয়
স্তেত ১৭তা লুপা কোতি ৯,৮৭১গী রেভেন্যু দিফিসিৎ গ্রান্ত রিলিজ তৌখ্রে
চৎলিবা শেনবা চহসিদা স্তেতশিংদা পুন্না লুপা কোতি ৫৯,২২৬গী রেভেন্যু দিফিসিৎ গ্রান্ত রিলিজ তৌখ্রে
09 SEP 2021 2:08PM by PIB Imphal
শেলথুম মন্ত্রালয়গী এক্সপেন্দিচর দিপার্তমেন্তনা শগোলশেন নুমিৎতা লুপা কোতি ৯,৮৭১গী পোস্ত দিবোলুসন রেভেন্যু দিফিসিৎ (পি.দি.আর.দি.) গ্রান্তকী তরুকশুবা ইন্সতোলমেন্ত রিলিজ তৌখ্রে৷ ইন্সতোলমেন্ত অসিগা লোইননা, চৎলিবা শেনবা চহি অসিদা পোস্ত দিবোলুসন রেভেন্যু দিফিসিৎ গ্রান্ত ওইনা স্তেতশিংদা পুন্না লুপা কোতি ৫৯,২২৬কী শেনফম রিলিজ তৌখ্রে৷
চৎলিবা থাসিদা রিলিজ তৌখিবা গ্রান্ত অসিগী স্তেত-স্তেতকী ওইবা অকুপ্পা মরোলশিং অমসুং ২০২১-২২দা স্তেতশিংদা রিলিজ তৌখিবা পোস্ত দিবোলুসন রেভেন্যু দিফিসিৎ গ্রান্তগী অপুনবা শেনফম অদু মসিদা পল্লি৷
কন্সতিত্যুসনগী আর্তিকল ২৭৫গী মখাদা স্তেতশিংদা পোস্ত দিবোলুসন রেভেন্যু দিফিসিৎ গ্রান্ত অসি ফংহনবনি‍। পোস্ত দিবোলুসনদা স্তেতশিংগী রেভেন্যু একাউন্তশিংদা লৈরিবা গেপ অদু মেনশিন্নবা থা খুদিংগী ওইবা ইন্সতোলমেন্তশিংদা ফাইনান্স কম্মিসনগী রিকম্মেন্দেসনশিংগী মতুং ইন্না গ্রান্তশিং অসি রিলিজ তৌবনি৷ কম্মিসননা স্তেত ১৭তা ২০২১-২২গী ওইনা হায়রিবা গ্রান্তশিং অসি পীননবা রিকম্মেন্দ তৌখিবনি‍।
গ্রান্ত অসি ফংনবগী স্তেতশিংগী ইলিজিবিলিতী অমসুং গ্রান্তগী শেনফম কম্মিসননা শেনবা চহি ২০২১-২২গী এসেস তৌরবা দিবোলুসন য়েংলগা স্তেতশিংগী রেভেন্যু অমসুং এক্সপেন্দিচর এসেসমেন্তকী মরক্তা লৈরিবা গেপ অদুগী মতুং ইন্না লেপ্পনি‍।
তরামঙাশুবা ফাইনান্স কম্মিসননা শেনবা চহি ২০২১-২২ অসিদা লুপা কোতি ১,১৮,৪৫২গী অপুনবা পোস্ত দিবোলুসন রেভেন্যু দিফিসিৎ গ্রান্ত স্তেত ১৭তা পীননবা রিকম্মেন্দ তৌখিবনি‍। মসিগী মনুংদা লুপা কোতি ৫৯,২২৬ (৫০%)গী শেনফম হৌজিক ফাওবদা থাদোকখ্রে‍।
পি.দি.আর.দি. গ্রান্তকীদমক তরামঙাশুবা ফাইনান্স কম্মিসন্না রিকম্মেন্দ তৌরিবা স্তেতশিং অদুদি: আন্ধ্র প্রদেশ, অসাম, হরিয়ানা, হিমাচল প্রদেশ, কর্নতাকা, কেরলা, মনিপুর, মেঘলয়, মিজোরাম, নাগালেন্দ, পঞ্জাব, রাজস্থান, সিক্কিম, তামিল নাদু, ত্রিপুরা, উত্তরখন্দ অমসুং ৱেস্ত বেঙ্গলনি৷
স্তেত স্তেতকী ওইনা থাদোকখ্রবা পোস্ত দিবোলুসন রেভেন্যু দিফিসিৎ গ্রান্ত
সেরিএল মশিং
স্তেত মমিং
সেপ্তেম্বর ২০২১দা থাদোকখিবা শেনফম
(৬শুবা ইন্সতোলমেন্ত)
(লুপা কোতিগী খুজিংদা)
২০২১-২২দা থাদোকখ্রবা অপুনবা শেনফম
(লুপা কোতিগী খুজিংদা)
১
অন্ধ্র প্রদেশ
১৪৩৮.০৮
৮৬২৮.৫০
২
অসাম
৫৩১.৩৩
৩১৮৮.০০
৩
হরিয়ানা
১১.০০
৬৬.০০
৪
হিমাচল প্রদেশ
৮৫৪.০৮
৫১২৪.৫০
৫
কর্নাতকা
১৩৫.৯২
৮১৫.৫০
৬
কেরলা
১৬৫৭.৫৮
৯৯৪৫.৫০
৭
মনিপুর
২১০.৩৩
১২৬২.০০
৮
মেঘালয়া
১০৬.৫৮
৬৩৯.৫০
৯
মিজোরম
১৪৯.১৭
৮৯৫.০০
১০
নগালেন্দ
৩৭৯.৭৫
২২৭৮.৫০
১১
পঞ্জাব
৮৪০.০৮
৫০৪০.৫০
১২
রাজস্থান
৮২৩.১৭
৪৯৩৯.০০
১৩
সিক্কিম
৫৬.৫০
৩৩৯.০০
১৪
তামিল নাদু
১৮৩.৬৭
১১০২.০০
১৫
ত্রিপুরা
৩৭৮.৮৩
২২৭৩.০০
১৬
উত্তরাখন্দ
৬৪৭.৬৭
৩৮৮৬.০০
১৭
ৱেস্ত বেঙ্গল
১৪৬৭.২৫
৮৮০৩.৫০
অপুনবা
৯,৮৭১.০০
৫৯,২২৬.০০

Ministry of Finance
Revenue Deficit Grant of Rs. 9,871 crore released to 17 States
Total Revenue Deficit Grant of Rs. 59,226 crore released to States in current financial year
09 SEP 2021 2:08PM by PIB Delhi
The Department of Expenditure, Ministry of Finance on Thursday released the 6th monthly installment of Post Devolution Revenue Deficit (PDRD) Grant of Rs. 9,871.00 crore to the States. With the release of this installment, a total amount of Rs. 59,226.00 crore has been released to the eligible States as Post Devolution Revenue Deficit Grant (PDRD) in the current financial year.
State-wise details of the grant released this month and total amount of Post Devolution Revenue Grant released to the States in 2021-22 is annexed.
The Post Devolution Revenue Deficit Grant is provided to the States under Article 275 of the Constitution. The grants are being released as per the recommendations of the Fifteenth Finance Commission in monthly installments to meet the gap in Revenue Accounts of the States post devolution. The Commission has recommended these grants to 17 States during 2021-22.
The eligibility of States to receive this grant and the quantum of grant was decided by the Commission based on the gap between assessment of revenue and expenditure of the State after taking into account the assessed devolution for the financial year 2021-22.
The Fifteenth Finance Commission has recommended a total Post Devolution Revenue Deficit Grant of Rs. 1,18,452 crore to 17 States in the financial year 2021-22. Out of this, an amount of Rs. 59,226.00 crore (50%) has been released so far.
The States recommended for PDRD Grant by the Fifteenth Finance Commission are: Andhra Pradesh, Assam, Haryana, Himachal Pradesh, Karnataka, Kerala, Manipur, Meghalaya, Mizoram, Nagaland, Punjab, Rajasthan, Sikkim, Tamil Nadu, Tripura, Uttarakhand and West Bengal.
State-wise Post Devolution Revenue Deficit Grants Released
S.No.
Name of State
Amount released in September 2021
(6th installment)
(Rs. in crore)
Total amount released during 2021-22
(Rs. in crore)
1
Andhra Pradesh
1438.08
8628.50
2
Assam
531.33
3188.00
3
Haryana
11.00
66.00
4
Himachal Pradesh
854.08
5124.50
5
Karnataka
135.92
815.50
6
Kerala
1657.58
9945.50
7
Manipur
210.33
1262.00
8
Meghalaya
106.58
639.50
9
Mizoram
149.17
895.00
10
Nagaland
379.75
2278.50
11
Punjab
840.08
5040.50
12
Rajasthan
823.17
4939.00
13
Sikkim
56.50
339.00
14
Tamil Nadu
183.67
1102.00
15
Tripura
378.83
2273.00
16
Uttarakhand
647.67
3886.00
17
West Bengal
1467.25
8803.50
Total
9,871.00
59,226.00