প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
১ ছেপ্টেম্বৰত শ্ৰীলা ভক্তিবেদান্ত স্বামী প্ৰভুপদ জীৰ ১২৫ তম জন্ম জয়ন্তী উপলক্ষে এক বিশেষ স্মাৰক মুদ্ৰা মুকলি কৰিব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
31 AUG 2021 2:53PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে শ্ৰীলা ভক্তিবেদান্ত স্বামী প্ৰভুপদ জীৰ ১২৫ তম জন্ম জয়ন্তী উপলক্ষে ১ ছেপ্টেম্বৰ ২০২১ তাৰিখে আবেলি ৪:৩০ বজাত ভিডিঅ’ কনফাৰেন্সৰ জৰিয়তে ১২৫ টকাৰ এক বিশেষ স্মাৰক মুদ্ৰা মুকলি কৰিব আৰু সমবেত লোকসকলক সম্বোধন কৰিব।
শ্ৰীলা ভক্তিবেদন্ত স্বামী প্ৰভুপদ জীৰ বিষয়ে
স্বামীজীয়ে ইণ্টাৰনেচনেল ছ’চাইটি ফৰ কৃষ্ণ চেতনা (ইস্কন) প্ৰতিষ্ঠা কৰিছিল যাক সাধাৰণতে ‘হৰে কৃষ্ণ আন্দোলন’ বুলি জনা যায়। ইস্কনে শ্ৰীমদ ভগৱদ গীতা আৰু অন্যান্য বৈদিক সাহিত্যক ৮৯ টা ভাষাত অনুবাদ কৰিছে। এই প্ৰতিষ্ঠানটোৱে সমগ্ৰ বিশ্বত বৈদিক সাহিত্যৰ প্ৰচাৰ আৰু প্ৰসাৰৰ ক্ষেত্ৰত এক গুৰুত্বপূৰ্ণ ভূমিকা পালন কৰি আহিছে।
স্বামীজীয়ে এশৰো অধিক মন্দিৰ স্থাপন কৰিছিল আৰু বিশ্ববাসীক ভক্তিযোগৰ শিক্ষাৰে শিক্ষিত কৰিবলৈ কেইবাখনো কিতাপ লিখিছিল।
অনুষ্ঠানটোত কেন্দ্ৰীয় সাংস্কৃতিক মন্ত্ৰীও উপস্থিত থাকিব।

Prime Minister's Office
PM to release a special commemorative coin on the occasion of 125th Birth Anniversary of Srila Bhaktivedanta Swami Prabhupada Ji on 1st September
31 AUG 2021 2:53PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will release a special commemorative coin of ₹ 125 and will also address the gathering, on the occasion of the 125th Birth Anniversary of Srila Bhaktivedanta Swami Prabhupada Ji on 1st September 2021 at 4:30 PM via video conferencing.
About Srila Bhaktivedanta Swami Prabhupada Ji
Swami ji founded the International Society for Krishna Consciousness (ISKCON) commonly known as the "Hare Krishna movement". ISKCON has translated Shrimad Bhagvad Geeta and other Vedic literature in 89 languages, playing a stellar role in dissemination of Vedic literature across the world.
Swamiji also established over a hundred temples and wrote several books, teaching the path of Bhakti Yoga to the world.
The Union Culture Minister will be present on the occasion.