হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতকী অপুনবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী কভরেজ অসি করোর ৬৮.৭৫ হেনখ্রে
হৌজিক্কী ওইনা রিকভরী রেৎ ৯৭.৪৪%দা লৈরি
হৌখিবা পুং ২৪ অনৌবা কেস ৩৮,৯৪৮ রিপোর্ত তৌরকখি
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ (৪,০৪,৮৭৪) অসি অপুনবা কেসশিংগী ১.২৩% ওইরি
চয়োলগী ওইনা লৈরিবা পোজিতিবিতী রেৎ (২.৫৮%) অসি হৌখিবা নুমিৎ ৭৩নিদগী ৩%দগী তানা লৈরি
06 SEP 2021 9:40AM by PIB Imphal
ভেক্সিন দোজ ২৫,২৩,০৮৯ কাপখিবগা লোইননা হৌখিবা পুং ২৪দা ভারতকী কোবিদ-১৯গী ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না অপুনবা মশিং করোর ৬৮.৭৫ (৬৮,৭৫,৪১,৭৬২) হেনখ্রে। মসি সেসন ৭১,৭৭,২১৯গী খুত্থাংদা কাপখি।
ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না অপুনবা মশিং অসি খাইদোকপদা অশুম্না লৈরি:
ঐচ.সি.দবল্যু
অহানবা দোজ
১,০৩,৬০,৮০৫
২শুবা দোজ
৮৪,৮০,৪৫৬
এফ.এল.দবল্যু
অহানবা দোজ
১,৮৩,২৯,৮৬৭
২শুবা দোজ
১,৩৫,৭৬,৫৬২
চহি ১৮-৪৪গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
২৭,১৭,৩৭,২৮৪
২শুবা দোজ
৩,৪৩,০০,৩০৩
চহি ৪৫-৫৯গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
১৩,৬৪,১২,৫১৯
২শুবা দোজ
৫,৮০,০৭,৬৪৭
চহি ৬০গী মথক
অহানবা দোজ
৮,৯৫,৪১,৩২২
২শুবা দোজ
৪,৬৭,৯৪,৯৯৭
অপুনবা
৬৮,৭৫,৪১,৭৬২
কেন্দ্র সরকারনা লৈবাক শিনবা থুংনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী খোঙজেল হেনগৎহন্নবা অমদি স্কোপ পাকথোক চাউথোকহন্নবা পুক্নিং চংনা হোৎনরি।
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা মীওই ৪৩,৯০৩ নাবা ফগৎখিবা অসিনা নাবা ফগৎখিবা মীওইশিংগী অপুনবা মশিং অসি (লাইচৎ হৌবদগী হৌদুনা) ৩,২১,৮১,৯৯৫দা হেনগৎহনখি।
মসিনা মরম ওইরগা ভারতকী ফগৎলকপগী চাং অসি ৯৭.৪৪%দা লৈরি‍।‍
কেন্দ্র অমদি রাজ্য/য়ু.তি. সরকারশিংগী লেপ্পা নাইদনা অমদি পুন্না হোৎনমিন্নবনা থংন-থংননা হৌখিবা নুমিৎ ৭১নি অসিদা নোংমগী ওইবা অনৌবা রিপোর্ত তৌরকপা কেস মশিং অসি ৫০,০০০দগী তাদুনা লাক্লি।
হৌখিবা পুং ২৪দা ভারত্তা নোংমগী ওইবা অনৌবা কেস ৩৮,৯৪৮ রিপোর্ত তৌরকখি
হৌজিক্কী ওইনা এক্তিব কেসলোদ ৪,০৪,৮৭৪দা লৈরি। এক্তিব কেস মশিং অসি লৈবাকসিগী অপুনবা পোজিতিব কেস মশিংগী ১.২৩% ওইরি‍।
লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী চাওনা হেনগৎহনখি। হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা লৈবাক অসিদা পুন্না তেস্ত মশিং ১৪,১০,৬৪৯ তৌখি‍। হৌজিক ফাওবদা ভারতনা পুন্না তেস্ত মশিং করোর ৫৩.১৪ (৫৩,১৪,৬৮,৮৬৭) হেন্না তৌখ্রে‍।
নাকল অমরোমদা লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী হেনগৎহনখিবগা লোয়ননা চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেৎ ২.৫৮%দা লৈরে অমদি হৌখিবা নুমিৎ ৭৩নি অসিদা ৩%দগী তানা লৈরি। নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত অসি ২.৭৬%দা লৈরি। হৌজিক্কী ওইনা হৌখিবা নুমিৎ ৭নি অসিদা নোংমগী ওইবা পোজিতিবী রেৎ অসি ৩% মখাদা লৈরি অমসুং থংন-থংননা নুমিৎ ৯১নি অসিদা নোংমগী ওইনা পোজিতিবিতী অসি অসি ৫%গী মখাদা লৈরি‍।

Ministry of Health and Family Welfare
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage exceeds 68.75 Cr
Recovery Rate currently at 97.44%
38,948 New Cases reported in the last 24 hours
India's Active Caseload (4,04,874) is 1.23% of Total Cases
Weekly Positivity Rate (2.58%) less than 3% for last 73 days
06 SEP 2021 9:40AM by PIB Delhi
With the administration of 25,23,089 vaccine doses in the last 24 hours, India’s COVID-19 vaccination coverage has surpassed the cumulative figure of 68.75 Cr (68,75,41,762) as per provisional reports till 7 am today. This has been achieved through 71,77,219 sessions.
The break-up of the cumulative figure as per the provisional report till 7 am today include:
HCWs
1st Dose
1,03,60,805
2nd Dose
84,80,456
FLWs
1st Dose
1,83,29,867
2nd Dose
1,35,76,562
Age Group 18-44 years
1st Dose
27,17,37,284
2nd Dose
3,43,00,303
Age Group 45-59 years
1st Dose
13,64,12,519
2nd Dose
5,80,07,647
Over 60 years
1st Dose
8,95,41,322
2nd Dose
4,67,94,997
Total
68,75,41,762
The Union Government is committed to accelerating the pace and expanding the scope of COVID-19 vaccination throughout the country.
The recovery of 43,903 patients in the last 24 hours has increased the cumulative tally of recovered patients (since the beginning of the pandemic) to 3,21,81,995.
Consequently, India’s recovery rate stands at 97.44%.
Sustained and collaborative efforts by the Centre and the States/UTs continue the trend of less than 50,000 Daily New Cases that is being reported for 71 consecutive days now.
38,948 new cases were reported in the last 24 hours.
The Active Caseload is presently 4,04,874. Active cases presently constitute 1.23% of the country's total Positive Cases.
The testing capacity across the country continues to be expanded. The last 24 hours saw a total of 14,10,649 tests being conducted. India has so far conducted over 53.14 Cr (53,14,68,867) cumulative tests.
While testing capacity has been enhanced across the country, Weekly Positivity Rate at 2.58% remains less than 3% for the last 73 days now. The Daily Positivity rate stands at 2.76%. The daily Positivity rate has remained below 3% for last 7 days and below 5% for 91 consecutive days now.