প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
ভারতকী স্পোর্তসকী পুৱারীদা তোকিও পেরালিম্পিক্সনা মতম চুপ্পদা অখন্নবা মফম অমা কনদুনা লৈহৌরগনি: পি.এম.
ভারতনা মেদলশিং মশিং য়াম্না লৌরকখিবা অসিনা ঐখোয়গী থমোয়বু হরাও-নুংঙাইবনা থলহনখি: পি.এম.
পি.এম.না জপানগী সরকার অমসুং মীয়াম্না পীখিবা থোইদোক-হেন্দোক্তা হোস্পিতেলিতীগীদমক্তা মখোয়বু থাগৎপা ফোঙদোকখ্রে
05 SEP 2021 4:38PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ভারতকী স্পোর্তসকী পুৱারীদা তোকিও পেরালিম্পিক্সনা মতম চুপ্পদা অখন্নবা মফম অমা কনদুনা লৈহৌরগনি হায়না ফোঙদোকখ্রে। ঐখোয়গী কন্তিঞ্জেন্তগী মেম্বর খুদিংমক চেম্পিয়ন ওইরি অমসুং ইথিল ফাওহন্নবগী হৌরকফম অমা ওইরি হায়না মহাক্না হায়খ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা ঐখোয়গী শান্নরোয়শিংগী কোচশিং, সপ্পোর্ত স্তাফ অমসুং ইমুং-মনুংশিংনা শান্নরোয়শিংদা লেপ্তনা শৌগৎখিবগীদমক থাগৎপা ফোঙদোকখ্রে। মহাক্না জপানগী মীয়ামবু, অখন্ননা তোকিও অমসুং জপানগী সরকারবু মখোয়না পীখিবা থোইদোক-হেন্দোকপা হোস্পিতেলিতী, অপীকপা হীরমশিংদা মীৎয়েং চংবীখিবা অমসুং খ্বাইদগী মথৌ তারিবা অখাং কনবা অমসুং অমত্তা ওইবগী পাউজেল অসি ওলিম্পিক্সকী খুদাংদা শন্দোকখিবা অসিগীদমক থাগৎপা ফোঙদোকখ্রে।
মথং-মথং তৌখিবা ত্বিতশিংদা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি;
“ভারতকী স্পোর্তসকী পুৱারীদা, তোকিও #Paralympicsনা মতম চুপ্পগী ওইনা অখন্নবা মফম অমা কনদুনা লৈহৌরগনি। গেম্স অসি ভারত মচা খুদিংমক্কী ৱাখল্দা কাওঙমদনা লৈহৌরগনি অমসুং তুংদা হৌরক্কদবা শান্নরোয়শিংগী মীরোলশিংনা স্পোর্তস শান্নবা ইথিল পীরগনি। ঐখোয়গী কন্তিঞ্জেন্তগী মেম্বর খুদিংমক চেম্পিয়ন অমনি অমসুং ইথিল পোকহন্নবগী হৌরকফমনি।
ভারতনা মেদলশিং মশিং য়াম্না লৌরকখিবা অসিনা ঐখোয়গী থমোয়বু হরাও-নুংঙাইবনা থলহনখি। ঐখোয়গী শান্নরোয়শিংগী কোচশিং, সপ্পোর্ত স্তাফ অমসুং ইমুং-মনুংশিংনা শান্নরোয়শিংদা লেপ্তনা শৌগৎখিবগীদমক থাগৎচরি। ঐখোয়গী মাইপাকপশিং অসিনা য়ুম্ফম ওইদুনা স্পোর্তসতা হেন্না শরুক য়াবা ঙমগনি হায়না ঐখোয়না থাজবা থম্লি।
ঐহাক্না মমাংদা হায়খিবা অদুগুম্না জপানগী মীয়ামবু, অখন্ননা তোকিও অমসুং জপানগী সরকারবু মখোয়না পীখিবা থোইদোক-হেন্দোকপা হোস্পিতেলিতী, অপীকপা হীরমশিংদা মীৎয়েং চংবীখিবা অমসুং খ্বাইদগী মথৌ তারিবা অখাং কনবা অমসুং অমত্তা ওইবগী পাউজেল অসি ওলিম্পিক্সকী খুদাংদা শন্দোকখিবা অসিগীদমক থাগৎফম থোকই।”

Prime Minister's Office
In the history of Indian sports, Tokyo Paralympics will always have a special place: PM
The historic number of medals India won has filled our hearts with joy: PM
PM lauded Government and people of Japan for their exceptional hospitality
05 SEP 2021 4:38PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has said that in the history of Indian sports, the Tokyo Paralympics will always have a special place. He said Every member of our contingent is a champion and source of inspiration.
The Prime Minister appreciated the coaches, support staff and families of our athletes for their constant support to the players. He also lauded the people of Japan, particularly Tokyo and the Japanese Government for their exceptional hospitality, eye for detail and spreading the much needed message of resilience and togetherness through these Olympics.
In a series of tweets, the Prime Minister said;
"In the history of Indian sports, the Tokyo #Paralympics will always have a special place. The games will remain etched in the memory of every Indian and will motivate generations of athletes to pursue sports. Every member of our contingent is a champion and source of inspiration.
The historic number of medals India won has filled our hearts with joy. I would like to appreciate the coaches, support staff and families of our athletes for their constant support to the players. We hope to build on our successes to ensure greater participation in sports.
Like I had said earlier, the people of Japan, particularly Tokyo and the Japanese Government, must be lauded for their exceptional hospitality, eye for detail and spreading the much needed message of resilience and togetherness through these Olympics."