নুপী অমসুং অঙাংশিংগী চাউখৎ থৌরাং মন্ত্রালয়
ৱুমেন অমসুং চাইল্দ দিবেলপমেন্তগী কেন্দ্রগী মন্ত্রী, শ্রীমতি সমৃতি ইরানিনা লৈবাক অসিদা লৈরিবা অনগনৱাদি ৱার্করশিং অমসুং হেল্পরশিংদা ৱারোল থমখ্রে
অনগনৱাদি ৱার্করশিংনা নুপী অমসুং অঙাংশিংগী য়াইফনবগীদমক চোকথবা নাইদনা হোৎনখিবশিং অমসুং পোশন ২.০গীদমক সজেসনশিং পীরকখিবা অসিগীদমক দবল্যু.সি.দি.গী কেন্দ্রগী মন্ত্রীনা মখোয়বু থাগৎখ্রে
কেন্দ্রগী মন্ত্রী, শ্রীমতি সমৃতি ইরানিনা মরু ওইনা এস্পিরেস্নেল জিলা পুম্নমক্তা ‘পোশান বতিকাস’ শেমগৎনবা এ.দবল্যু.দবল্যু. পুম্নমক্তা তকশিনখ্রে
03 SEP 2021 6:00PM by PIB Imphal
‘অজাদি কা অমিৃত মহোতসব’কী মখাদা সেপ্তেম্বর থা চুপ্পা পাংথোক্কদৌরিবা ‘পোশান মাহ’ থৌরমশিংগী শরুক ওইনা লৈবাক অসিগী অনগনৱাদি ৱার্করশিংদা ৱুমেন অমসুং চাইল্দ দিবেলপমেন্তগী কেন্দ্রগী মন্ত্রীনা ঙসি ৱারোল থমখ্রে৷ থৌরম অদু হৌরকপদা, নুপী অমসুং অঙাংশিংগীদমক য়াইফবা পুরক্নবগীদমক মরু ওইনা কোবিদ-১৯ লাইনা-লাইচৎকী মতমদা অনগনৱাদি ৱার্করশিং(এ.দবল্যু.দবল্যু.শিং) অমসুং অনগনৱাদি হেল্পরশিংনা পু্ক্নিং চেৎনা অমসুং চোকথবা নাইদনা হোৎনখিবা অদুগীদমক মখোয় পুম্নমকপু শ্রী ইরানিনা থাগৎখ্রে অমসুং পোশান ২.০দা হাপ্পা য়াবা ৱাখল্লোনশিং অমসুং সজেসনশিং অদু পীশিল্লক্নবা মখোয়দা তকশিনখ্রে৷
থা অমা চুপ্না পাংথোক্কদৌরিবা পোশান মাহগী থৌরমশিংদা মরু ওইনা লৈবাক অসিদা লৈরিবা এস্পিরেস্নেল জিলা পুম্নমক্তা লৈরিবা অনগনৱাদি সেন্তর পুম্নমক্তা ‘পোশান বতিকাস’(ন্যুত্রিসন গার্দেনশিং) শেমগৎনবা দবল্যু.সি.দি.গী কেন্দ্রগী মন্ত্রীনা এ.দবল্যু.দবল্যু. পুম্নমক পুক্নিং থৌগৎলি৷ হিরম অসিগী মতাংদা কেন্দ্র সরকারদগী পাংবা য়াবা মতেং পুম্নমক পাংগনি হায়না শ্রীমতি ইরানিনা থাজবা পীখ্রে অমসুং পোশান বতিকাস্তা ফ্রেশ ইম্পিকস পীননবা ওফিসিয়েলশিং অসিগা খুৎশম্নদুনা থবক তৌমিন্ননবা এ.দবল্যু.দবল্যু.শিংদা হায়খ্রে৷
লৈবাক অসিদা লৈরিবা মীওইশিং মরু ওইনা নুপীশিং অমসুং অঙাংশিংগী ফিভম ফগৎহন্দুনা হেল্দী ওইবা অমসুং চাওখৎপা লৈবাক অমা ওইহনবা হায়বসি প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা মংলান্নি অমসুং মিসন্নি অমসুং মসিগীদমক অনগনৱাদি সেন্তর পুম্নমক্তা স্তেত ওফ দি আর্ত ইনফ্রাস্ত্রকচর অমসুং সপোর্ত পীগনি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা খঙহনবা লৈখ্রে হায়না কেন্দ্রগী মন্ত্রী অসিনা ফোংদোকখি৷ পোশান ২.০ অসিগী খুৎথাংদা, হেন্না ফবা ইনফ্রাস্ত্রচর শেমগৎতুনা অনগনৱাদি সেন্তরশিং অসি হেন্না মপুং ফাহল্লগনি(শকশম অনগনৱাদি) অমসুং নুপীশিং অমসুং অঙাংশিংগী ন্যুত্রিস্নেল অৱাৎপশিং অসি মেনখৎপা ঙম্নবা হোৎনবা য়াবা পুম্নমক হোৎনরগনি হায়না শ্রীমতি ইরানিনা ফোংদোকখ্রে৷
এ.দবল্যু.দবল্যু. পুম্নমক্কী ওইনা অখন্নবা ইন্সুরেন্স স্কিম লৈরিবনি অমসুং মসিগী মতুং ইন্না, ইন্সুরেন্স কোবর অসি এ.দবল্যু.দবল্যু.শিংদা ফংহনবা য়ানবা তঙাই ফদবা খোঙথাংশিং লৌখৎনবা রাজ্য সরকারশিংদা হায়জখ্রে হায়না শ্রীমতি ইরানিনা ফোংদোকখ্রে৷
থৌরম লোইশিল্লকপদা, থবক থৌরম পুম্নমক তৌদুনা এ.দবল্যু.দবল্যু. পুম্নমক্তা ইকাই খুম্নবা উৎনবগী খুদোংচাবা অমা অসি পোশান মাহনা ওইরি হায়না কেন্দ্রগী মন্ত্রীনা ফোংদোকখি অমসুং থা অসি খক্তা নত্তনা অনগনৱাদি ৱার্করশিংনা চোকথবা নাইদনা হোৎনরিবা অসিদা চহি চুপ্পা ইকাই খুম্নবা উৎকদবনি হায়না ফোংদোকখ্রে৷

Ministry of Women and Child Development
Union Minister For Women & Child Development Smt. Smriti Irani Addresses Anganwadi Workers & Helpers Across The Nation
Union WCD Minister Thanks Anganwadi Workers For Their Untiring Efforts towards betterment of Women & Children And Seeks Suggestions For POSHAN 2.0
Union Minister Smt. Smriti Irani Urges All AWWs To Set Up ‘Poshan Vatikas’ Especially in All the Aspirational Districts
03 SEP 2021 6:00PM by PIB Delhi
The Union Minister of Women and Child Development Smt. Smriti Zubin Irani today addressed the Anganwadi Workers across the nation as part of the ‘POSHAN Maah’ celebrations being undertaken throughout the month of September under the ‘Azadi Ka Amrit Mahotsav’. At the onset, Smt. Irani thanked all the Anganwadi Workers (AWWs) and Anganwadi helpers for their determined and tireless efforts, especially during COVID-19 Pandemic, towards ensuring overall betterment of women and children and urged them to send their views and suggestions which can be incorporated in POSHAN 2.0.
The Union WCD Minister encouraged all the AWWs to ensure that ‘Poshan Vatikas’ (Nutrition Gardens) are setup at all the Anganwadi centres during the month-long celebrations of POSHAN Maah, especially in all the aspirational districts in the country. Smt Irani assured all possible help from the Union Government in this regard and asked the AWWs to work in tandem with the officials to give fresh impetus to the Poshan Vatikas.
The Union Minister emphasized that it is Prime Minister Shri Narendra Modi’s vision and mission to ensure a healthy and prosperous nation especially the women and children and for that PM has directed that all Anganwadi Centres be provided with state of the art infrastructure and support. Smt Irani said that through POSHAN 2.0, Anganwadi centres will be made more competent (Saksham Anganwadi) through better infrastructure and all efforts will be made to fulfil the nutritional requirements of women and children.
Smt. Irani also informed that Special Insurance scheme is being considered for all the AWWs and for that, State Governments have been requested to take necessary steps so that insurance cover can be provided to AWWs.
In closing, the Union Minister said that Poshan Maah is also an opportunity to give gratitude to all the AWWs through all the activities being undertaken and said that not just the month but the entire year should be a tribute to the untiring efforts of the Anganwadi Workers.