নহারোল অমসুং শান্ন-খোৎনবগী মন্ত্রালয়
স্পোর্তস মন্ত্রী শ্রী অনুরাগ থাকুর অমসুং এজুকেসন মন্ত্রী শ্রী ধর্মেন্দ্র প্রধান্না লৈবাক শিনবা থুংবদা খ্বাইদগী অহানবা ওইনা স্পোর্তস অমসুং ফিতনেসকী ক্ব্যুজ হৌদোকখ্রে
ফিত ইন্দিয়া ক্ব্যুজনা মহৈরোয়শিংবু মসিগী চেম্পিয়নশিং ওইহনবগা লোইননা লৈবাক অসিদা স্পোর্তসকী কলচর অমা শেমগৎপদা ইনোৎ হাপ্লগনি: শ্রী অনুরাগ থাকুর
এন.ই.পি. ২০২০না মহৈরোয়শিংদা ফিতনেস অসি পুন্সিগী ওইনা ঙাক্না চৎহন্নবা স্পোর্তস-ইন্তিগ্রেতেদ লর্নিংশিংদা অখন্নবা মীৎয়েং থম্লি: শ্রী ধর্মেন্দ্র প্রধান
01 SEP 2021 7:18PM by PIB Imphal
মরু ওইবা হায়লাইত:
• লৈবাক শিনবা থুংনা চত্থরিবা ক্ব্যুজ অসিনা জাতিগী থাক্তা লৈরিবা ফম্পাক্তা চাংদম্ননবা খুদোংচাবা অমা অমসুং মখোয়গী স্কুলশিংগীদমক লুপা করোর ৩ হেনবা অপুনবা কেশ প্রাইজ অমা ফংনবগী খুদোংচাবা পীরগনি।
• ফিত ইন্দিয়া ক্ব্যুজ অসি ভারতকী নীংতম্বা ফংখিবা চহি ৭৫শুবগী পালন তৌনবা কেন্দ্র সরকারগী ‘আজাদী কা অমৃত মহোৎসব’কী শরুক অমনি।
• তোকিও ওলিম্পিক্সকী মেদলিস্ত নীরজ চোপ্রা অমসুং পি.ভি. সিন্ধুনা থৌরম অসি ভর্চ্যুএল ওইনা শরুক য়াখি।
য়ুথ এফিয়র্স অমসুং স্পোর্তসকী কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী অনুরাগ সিংহ থাকুর অমসুং এজুকেসনগী কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রী ধর্মেন্দ্র প্রধান্না ঙসি নই দিল্লীদা ফিতনেস অমসুং স্পোর্তসকী খ্বাইদগী অহানবা ক্ব্যুজ ওইরিবা, ফিত ইন্দিয়া ক্ব্যুজ হৌদোকখ্রে। য়ুথ এফিয়র্স অমসুং স্পোর্তসকী রাজ্য মন্ত্রী, শ্রী নিসিথ প্রমানিকসু হৌদোকপগী থৌরম অদুদা শরুক য়াখি। তোকিও ওলিম্পিক্সকী মেদলিস্ত নীরজ চোপ্রা অমসুং পি.ভি. সিন্ধুনা থৌরম অসি ভর্চ্যুএল ওইনা শরুক য়াখি। স্কুলগী মহৈরোয় খরনা থৌরাং অসি হৌদোক্নবা খুদক্কী ওইবা ক্ব্যুজ অমদা শরুক য়াখি।
লৈবাক শিনবা থুংবদা পাঙথোক্কদবা ক্ব্যুজ অসিনা স্কুল চৎলিবা অঙাংশিংগী মরক্তা ফিতনেস অমসুং স্পোর্তসকী মরমদা এৱের্নেস পীনবা লোইননা মখোয়দা জাতিগী থাক্তা লৈরিবা ফম্পাক্তা চাংদম্ননবা খুদোংচাবা অমা অমসুং মখোয়গী স্কুলশিংগীদমক লুপা করোর ৩ হেনবা অপুনবা কেশ প্রাইজ অমা ফংনবগী খুদোংচাবা পীরগনি। ফিত ইন্দিয়া ক্ব্যুজ অসি ভারতকী নীংতম্বা ফংখিবা চহি ৭৫শুবগী পালন তৌনবা কেন্দ্র সরকারগী ‘আজাদী কা অমৃত মহোৎসব’কী শরুক অমনি অমসুং রাজ্য পুম্নমক্কী মহৈরোয়শিংবু ফম্পাক অমদা অমত্তা ওইনা পুরকপদা নত্তনা মখোয়বু মেন্তেল স্কিল অমসুং ফিজিকেল ফিতনেসগী ওইবা চাংদম্নবা অমদা মখোয়বু শরুক য়াহন্নবা দিজাইন তৌখি।
ফিত ইন্দিয়া ক্ব্যুজকী মতাংদা ৱা ঙাংলদুনা শ্রী থাকুরনা হায়খি, “মেন্তেল ফিতনেস অসি ফিজিকেল ফিতনেসগা চপ মান্ননা মরু ওই। ফিত ইন্দিয়া ক্ব্যুজনা অসিনা চহি য়াম্না নৌরিঙৈ মতমদা মেন্তেল এলর্তনেস লৈহল্লগনি অমসুং মসিগা ইরোইননা ক্ব্যুজ অসিনা স্পোর্তসকী লৌশিং হেনগৎহন্নবা অফবা পাম্বৈ অমা ওইরি। ওলিম্পিক্সতা ঐখোয়না মাইপাকপা ঙমখিবগা লোইননা ভারতকী চাউরবা স্পোর্তসকী পুৱারী অমা লৈজৈ; ঐখোয়না মহৈরোয়শিংবু মসিগী চেম্পিয়নশিং ওইহনবগা লোইননা লৈবাক অসিদা স্পোর্তসকী কলচর অমা শেমগৎনবগী পান্দমদা ইনোৎ হাপ্লগনি। চাংদম্নবগী ৱাখল্লোন অসিনা তীম করেক্তর অমসুং তীম স্পিরিতসু লৈহল্লগনি। প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীনা হোলিস্তিক এজুকেসন অমসুং ঐখোয়গী পুন্সিদা স্পোর্তসকী মরু ওইবা অদুদা মীৎয়েং থমখি। মহাক্না অঙাংশিংগা ৱারী-ৱাতায় শানবনা মহৈরোয়শিংদা মহৈ মশিং তমদুনা অমসুং চাউখৎনবগীদমক স্ত্রেস ফ্রী এনভাইরনমেন্ত অমসু শেমগৎহনখি; ফিত ইন্দিয়া ক্ব্যুজ অসিনা মাইকৈ অসিদা পান্দম থমখি।”
থৌরম অসিদা ৱা ঙাংলদুনা শ্রী ধর্মেন্দ্র প্রধান্না হায়খি ফিতনেস অমসুং এজুকেসনগী মরক্তা অচেৎপা মরী অমা লৈ। ন্যু এজুকেসন পোলিসী (এন.ই.প.)-২০২০না ফিত ইন্দিয়া মুফমেন্তগী পান্দম ওইনা মহৈরোয়শিংনা ফিতনেসপু পুন্সিগী ওইনা ঙাক্না চৎহন্নবা স্পোর্তস-ইন্তিগ্রেতেদ লর্নিংদা অখন্নবা মীৎয়েং থম্লি। শ্রী প্রধান্না হায়খি কোবিদ-১৯ লাইচৎ অসিনা মহৌশাগী ওইবা থবক-থৌরমশিংদা অপনবা পীখি অমসুং ফিত ইন্দিয়া মুফমেন্তগী কান্নবা অসি শরুক কয়া হেনগৎহনখি। মহাক্না হায় ফিত ইন্দিয়া ক্ব্যুজনা মহৈরোয়শিংদা মখোয়গী ফিতনেস অমসুং স্পোর্তসকী মতাংদা লৈরিবা লৌশিং উৎথোক্নবা জাতিগী থাক্কী ফম্পাক অমা পীরি, লমদম অসিগী মশান্নশিং, ঐখোয়গী স্পোর্তস হেরোশিং য়াওনা ভারতকী মমল য়াম্লবা স্পোর্তসকী পুৱারী অসিগী মতাংদা এৱের্নেস পীরগনি অমসুং ভারতকী অরিবা পুন্সি মহিংগী ওইবা থবক-থৌরমশিং অসিনা করম্না পুম্নমক্কী ওইনা মশা-মউ ফবা পুন্সি অমা হিংনবগী য়ুম্ফম ওইরি।
য়াসকী এম.ও.এস. শ্রী নিসিথ প্রমানিকনা মহাক্কী ৱারোল পীরদুনা হায় ফিত ইন্দিয়া মিসনদা চহি কাংলুপ খুদিংমক্কী মীওইশিংনা শরুক য়ারি অমসুং স্কুল পুম্নমক্তা ফিত ইন্দিয়া ক্ব্যুজতা শরুক য়ান্নবা অমসুং অনৌবা ভারতপু ফিত ইন্দিয়া ওইহন্নবা অপীল তৌখি।
নীরাজ চোপ্রানা হায়খি ঐখোয়না হৌজিক স্পোর্তসকী মরমদা খনবা অমসুং থবক তৌবা অসিদা মহাক্না য়াম্না নুংঙাইবা পোকই হায়না ফোঙদোকখি। মসিনা মহৈরোয় পুম্নমকপু শোইদনা ইথিল পীরগনি। পি.ভি. সিন্ধুনা হায় ফিত ইন্দিয়া ক্ব্যুজ অমসুং মহৈরোয়শিংগীদমক্তা ফম্পাক অমা পীরগনি অমসুং মহাক্না মহৈরোয় খুদিংদা ক্ব্যুজ অসিদা শরুক য়ান্নবা অপীল তৌখি।
ক্ব্যুজ অসিদা শরুক য়ানবা স্কুলশিংনা সেপ্তেম্বর ১দগী সেপ্তেম্বর ৩০, ২০২১ ফাওবগী মনুংদা ফিত ইন্দিয়াগী ৱেবসাইতদা পীরিবা লিঙ্ক অসিদা রেজিস্তর তৌগদবনি অমসুং ওক্তোবর লোইরকপদা পাঙথোক্কদবা ক্ব্যুজ অসিগী প্রিলিমিনরী রাউন্দদা শরুক য়াগদবা মখোয়গী মহৈরোয়শিং খনগদবনি।
প্রিলিমিনরী রাউন্দদা থোইরবশিং অদুনা দিসেম্বর থাদা পাঙথোক্কদবা স্তেৎ রাউন্দদা শরুক য়াগনি অমসুং স্তেৎ রাউন্দকী অথোইবশিং অদুনা ইং কুমজা ২০২২গী জনুৱারী – ফেব্রুৱারীদা পাঙথোক্কদবা জাতিগী থাক্কী ক্ব্যুজতা শরুক য়াগনি। ক্ব্যুজ অসিগী অরোইবা রাউন্দ স্তার স্পোর্তসতা শন্দোক্কনি।

Ministry of Youth Affairs and Sports
Sports Minister Shri Anurag Thakur and Education Minister Shri Dharmendra Pradhan launch first-ever nation-wide quiz on sports and fitness
The Fit India Quiz will add momentum to building a sports culture in the country with students as its champions : Shri Anurag Thakur
NEP 2020 gives special attention to sports-integrated learnings for students to adopt fitness as a lifelong attitude : Shri Dharmendra Pradhan
01 SEP 2021 7:18PM by PIB Delhi
Key Highlight:
• The nation-wide quiz will give a chance to compete on a national platform and an opportunity to win a total cash prize of more than Rs 3 crores for their schools
• This Fit India Quiz is part of the central government’s 'Azadi Ka Amrit Mahotsav' initiative to celebrate 75 years of India’s Independence
• Tokyo Olympics medalists Neeraj Chopra and P V Sindhu virtually joined the event
Union Minister of Youth Affairs and Sports Shri Anurag Singh Thakur and Union Minister of Education Shri Dharmendra Pradhan launched the Fit India Quiz, which is the first-ever quiz on fitness and sports, in New Delhi today. Minister of State of Youth Affairs and Sports, Shri Nisith Pramanik also graced the launch event. Tokyo Olympics medalists Neeraj Chopra and P V Sindhu virtually joined the event. A few school students also took part in an impromptu Quiz to launch the said initiative.
The nation-wide quiz is aimed at creating awareness about fitness and sports among school-going children, while giving them a chance to compete on a national platform and an opportunity to win a total cash prize of more than Rs 3 crores for their schools. This Fit India Quiz is part of the central government’s 'Azadi Ka Amrit Mahotsav' initiative to celebrate 75 years of India’s Independence and is designed to not just bring students from all states on to one platform, but also to involve them in a competition of mental skill and physical fitness.
Speaking about the Fit India Quiz, Shri Thakur said, "Mental fitness is equally important to physical fitness. The Fit India Quiz will inculcate mental alertness at a very early age and the quiz is a perfect way to simultaneously enhance sports knowledge. India has a vast sporting history, along with our success at the Olympics; we’ll add momentum to the goal of building a sports culture in the country with the school students as its champions. A sense of competitiveness also build team character and team spirit. Prime Minister Narendra Modi has emphasised on holistic education and the importance of sports in our lives. His interaction with children has also built a stress free environment for students to learn and grow; the Fit India Quiz is aimed in this direction.”
Speaking on the occasion Shri Dharmendra Pradhan said that there is a strong interconnection between fitness and education. New Education Policy (NEP)-2020 gives special attention to sports-integrated learning for students to adopt fitness as a lifelong attitude as envisaged in the Fit India Movement. Shri Pradhan stated that COVID-19 pandemic has disrupted normal routines and the relevance of Fit India Movement has increased manifold. He said that Fit India Quiz will provide a national platform to students to showcase their knowledge about fitness & sports, create awareness about India's rich sporting history, including indigenous sports, our sports heroes and how traditional Indian lifestyle activities hold the key to a Fit Life for all.
During his address MOS for YAS Shri Nisith Pramanik said that people of every age group have participated in the Fit India Mission and appealed to all schools to participate in Fit India quiz and make New India a Fit India.
Neeraj Chopra said that he is feeling very happy that now we are thinking and doing so much about sports. It will definitely motivate all students. P V Sindhu said that Fit India quiz is going to give a platform to students and she appealed to every student to participate in this quiz.
To participate in the quiz, the schools have will have to register on the link provided on the Fit India website between 1st September to 30th September 2021 and nominate their students who will take part in the preliminary round of the Quiz at the end of October.
The winners of the Preliminary Round will then take part in the State Round in the month of December and the winners of the state round will then go on to participate at the National level in January - February 2022. The Final round of the Quiz will be aired on Star Sports.