|
শেল-থুম মন্ত্রালয়
অতল পেন্সন য়োজনাগী অপুনবা এনরোলমেন্ত করোর ৩.৩০ হেল্লে
চৎলিবা শেনবা চহি ২০২১-২২গী অহানবা থা মঙাদা সব্সক্রাইবর লাখ ২৮ হেন্না মিং চল্লকখি
01 SEP 2021 4:29PM by PIB Imphal
পি.এফ.আর.দি.এ.না চলাইবা, ভারত লৈঙাক্কী গরেন্তীদ পেন্সন স্কিম অতল পেন্সন য়োজনা (এ.পি.ৱাই.)গী মখাদা চৎলিবা শেনবা চহি ২০২১-২২সিদা এ.পি.ৱাই.গী অনৌবা একাউন্ত লাখ ২৮ হেন্না হাংদোকখ্রে‍। ওগস্ত ২৫, ২০২১ ফাওবদা অপুনবা এনরোলমেন্ত মশিং করোর ৩.৩০ হেনখ্রে‍।
চহি-চহিগী ওইবা বেঙ্ক কেতগরিশিংগী এ.পি.ৱাই. এনরোলমেন্ত মশিং মখাদা পীরি:
বেঙ্কশিংগী কেতগরী
(মার্চ ৩১, ২০১৬) ফাওবদা
(মার্চ ৩১, ২০১৭) ফাওবদা
(মার্চ ৩১, ২০১৮) ফাওবদা
(মার্চ ৩১, ২০১৯) ফাওবদা
(মার্চ ৩১, ২০২০) ফাওবদা
(মার্চ ৩১, ২০২১) ফাওবদা
এপ্রিল ১, ২০২১দগী ওগস্ত ২৫, ২০২১ ফাওবদা হাপচিল্লকপশৎং
(ওগস্ত ২৫,, ২০২১) ফাওবদা
পব্লিক সেক্তর বেঙ্কশিং
১,৬৯৩,১৯০
৩,০৪৭,২৭৩
৬,৫৫৩,৩৯৭
১০,৭১৯,৭৫৮
১,৫৬,৭৫,৪৪২
২,১২,৫২,৪৩৫
২০,৭৪,৪২০
২,৩৩,২৬,৮৫৫
প্রাইভেত বেঙ্কশিং
২১৮,০৮৬
৪৯৭,৩২৩
৮৭৩,৯০১
১,১৪৫,২৮৯
১৫,৬২,৯৯৭
১৯,৮৬,৪৬৭
৭৭,৮৭৫
২০,৬৪,৩৪২
স্মোল ফাইনান্স বেঙ্ক অমসুং পেমেন্ত বেঙ্কশিং
৫৭৩৭২
৩৫৯৭৬১
৮৫৩৯১৪
২২৪৭০৫
১০৭৮৬১৯
রিজনেল রুরেল বেঙ্কশিং
৪৭৬,৩৭৩
১,১১৫,২৫৭
১,৯৮৭,১৭৬
৩,১৭১,১৫২
৪৩,৩০,১৯০
৫৭,১০,৭৭০
৪,২১,১০৪
৬১,৩১,৮৭৪
কোওপরেতিব বেঙ্কশিং
২১,৯০৩
৩৩,৯৭৮
৪৫,৬২১
৫৪,৩৮৫
৭০,৫৫৬
৮০,০৭৩
৪,৫৫৪
৮৪,৬২৭
দি.ও.পি.
৭৫,৩৪৩
১৮৯,৯৯৮
২৪৫,৩৬৬
২৭০,৩২৯
৩,০২,৭১২
৩,৩২,১৪১
৭,৭৭৪
৩,৩৯,৯১৫
অপুনবা
২৪,৮৪,৮৯৫
৪৮,৮৩,৮২৯
৯৭,০৫,৪৬১
১,৫৪,১৮,২৮৫
২,২৩,০১,৬৫৮
৩,০২,১৫,৮০০
২৮,১০,৪৩২
৩,৩০,২৬,২৩২
শেনবা চহি ২০২১-২২ মনুংদা এ.পিঈ.ৱাই এনরোলমেন্ত লাখ ১গী মথক্তা তৌরকখিবা মকোক থোংবা বেঙ্কশিংদি:
সেরিএল মশিং
বেঙ্ক মমীং
এপ্রিল ১, ২০২১দগী ওগস্ত ২৫, ২০২১ ফাওবদা এনরোল তৌরকখিবা এ.পি.ৱাই একাউন্ত মশিং
১
স্তেত বেঙ্ক ওফ ইন্দিয়া
৭,৯৯,৪২৮
২
কনারা বেঙ্ক
২,৬৫,৮২৬
৩
এয়রতেল পেমেন্ত বেঙ্ক লিমিতেদ
২,০৬,৬৪৩
৪
বেঙ্ক ওফ বরোদা
২,০১,০০৯
৫
য়ুনিয়ন বেঙ্ক ওফ ইন্দিয়া
১,৭৪,২৯১
৬
বেঙ্ক ওফ ইন্দিয়া
১,৩০,৩৬২
৭
ইন্দিয়ন বেঙ্ক
১,১৩,৭৩৯
৮
সেন্ত্রেল বেঙ্ক ওফ ইন্দিয়া
১,০৪,৯০৫
৯
পঞ্জাব নেসনেল বেঙ্ক
১,০১,৪৫৯
ওগস্ত ২৫, ২০২১ ফাওবদা এ.পি.ৱাই. এনরোলমেন্ত লাখ ১০গী মথক্তা তৌরকখ্রবা মকোক থোংবা স্তেতশিংদি:
সেরিএল মশিং
স্তেত মমীং
এ.পি.ৱাই এনরোলমেন্ত মশিং
১
উত্তর প্রদেশ
৪৯,৬৫,৯২২
২
বিহার
৩১,৩১,৬৭৫
৩
ৱেস্ত বেঙ্কল
২৬,১৮,৬৫৬
৪
মহারাস্ত্র
২৫,৫১,০২৮
৫
তামিল নাদু
২৪,৫৫,৪৩৮
৬
অন্ধ্র প্রদেশ
১৯,৮০,৩৭৪
৭
কর্নাতকা
১৯,৭৪,৬১০
৮
মধ্য প্রদেশ
১৯,১৯,৭৯৫
৯
রাজস্থান
১৬,১৬,০৫০
১০
গুজরাত
১৩,৫০,৮৬৪
১১
ওরিসা
১২,৪৫,৮৩৭
ওগস্ত ২৫, ২০২১ ফাওবদা এ.পি.ৱাই.গী মখাদা লৈখিবা অপুনবা এনরোলমেন্তকী মনুংদা সব্সক্রাইবর ৭৮%না লুপা ১০০০গী পেন্সন প্লান খনখি অদুগা ১৪%না লুপা ৫০০০গী পেন্সন প্লান খনখি। মখা তানা, ৪৪%না নুপী সব্সক্রাইবরনি অমদি ৪৪% সব্সক্রাইবর অমনা য়াম্না নহা ওইরিবা চহি ১৮-২৫গী কাঙলুপ্তা লৈবা মীওইশিংনি‍।
ইকুই কুইদ্রিঙৈদা, পি.এফ.আর.দি.এ.না এ.পি.ৱাই মোবাইল এপত অনৌবা ফীচরশিং হাপচিনবা অমদি উমং ফম্পাক্তা ফংহনবা, এ.পি.ৱাই এফ.এ.ক্যু. অপদেত তৌবা, এ.পি.ৱাই. স্কিম হেন্না পাক শন্না শন্দোকহন্নবা, হৌজিক লৈরিবা অমদি ওইরকপা য়াবা এ.পি.ৱাই. সব্সক্রাইবরশিংগী লোয়ন-লোয়ননা এ.পি.ৱাইও সর্ভিস প্রোভাইদরশিংগী কান্ননবা এ.পি.ৱাই. সব্সক্রাইবর ইনফোর্মেসন ব্রোস্যুর অমদি এ.পি.ৱাই সিতিজন চার্তর রিজনেল লোল ১৩দা ফংহনবা অসিনচিংবা অনৌবা থৌরাং কয়া লৌখৎখ্রে‍।
হৌদোরকপদগী স্কিম অসিগী মখাদা এনরোলমেন্ত মশিং হেনগৎলকপনা মরম ওইরগা পি.এফ.আর.দি.এ.না লৈবাক্কী অমদি স্তেতকী থাক্তা তোঙান তোঙানবা এ.পি.ৱাই কেম্পেন কয়া পাঙথোক্তুনা স্তেত লেভেল বেঙ্কর্স কম্মিতীশিং (এস.এল.বি.সি.) অমদি নেসনেল রুরেল লাইবলিহুদ মিসনগা (এন.আর.এল.এম.) খুৎশম্নরগা, প্রিন্ত, সোসিএল অমসুং ইলেক্ত্রোনিক মিদিয়াদা এদভর্তাইজমেন্ত তৌদুনা স্কিম অসিবু হেন্না শন্দোক্তুনা শেনবা চহি ২০২১-২২সিদা এ.পি.ৱাই. এনরোলমেন্ত হেন্না হেনগৎহন্দুনা ভারতপু পেন্সন ফংলবা সোসাইতী অমা ওইহন্নবা হোৎনখিগদৌরি‍।
এ.পি.ৱাই.গী মরমদা
এ.পি.ৱাই.না চহি ১৮-৪০গী মরক্তা লৈবা ভারত মচা অমা হেক্তবু মখোয়গী সেভিং বেঙ্ক একাউন্ত লৈবা বেঙ্ক নৎত্রগা পোস্ত ওফিস ব্রাঞ্চ অমা হেক্তদগী য়াওবা য়াহল্লি‍। স্কিম অসিগী মখাদা সব্সক্রাইবর অমনা মশাগী চহি ৬০ শুরকপদগী হৌরগা মহাক্না পুথোকখিবা শেনখায়গী মতুং ইন্না থাদা লুপা ১০০০ দগী লুপা ৫০০০ ফাওবগী মিনিমম গরেন্তীদ পেন্সন ফংগনি‍। হায়রিবা পেন্সন অসি সব্সক্রাইবর অদুগী স্পাউজতা পীগনি অদুগা করিগুম্বা সব্সক্রাইবর অমদি স্পাউজ অনিমক লৈখিদ্রবদি সব্সক্রাইবরদুনা চহি ৬০ শুবফাওবদা তুংশিল্লকপা একুমুলেতেদ পেন্সন ৱেল্থ অদু নোমিনী অদুদা হন্দোক্কনি‍।
স্কিম অসি তোঙান তোঙানবা মখলগী বেঙ্কশিং অমসুং দিপার্তমেন্ত ওফ পোস্ত য়াওবা রেজিস্তর তৌরবা এ.পি.ৱাই. সর্ভিস প্রোভাইদর ২৬৬কী খুত্থাঙদা চাইথোকপনি‍। স্কিম অসি সেভিং বেঙ্ক একাউন্ত লৈবা এপ্লিকান্তখক্তদা ফংহনবা মরম্না, পি.এফ.আর.দি.এ.না চাং নাইনা বেঙ্ক পুম্নমক্তা মখোয়গী লৈজবা অমদি ওইরকপা য়াবা কস্তমরশিংদা য়ৌহন্নবা স্কিম অসিবু য়োকখৎনবা পাউতাকসু পীরি।

Ministry of Finance
Atal Pension Yojana total enrolments crossed 3.30 crore
More than 28 lakh subscribers enrolled in first five months of current FY 2021-22
01 SEP 2021 4:29PM by PIB Delhi
Under the Atal Pension Yojana (APY), a guaranteed pension scheme of Government of India and administered by PFRDA, more than 28 lakh new APY accounts have been opened during current FY 2021-22. Overall, enrolments under APY has crossed 3.30 crore as on 25th August 2021.
The year on year Bank Category wise number of APY enrolments is as follows:
Category of Banks
As on (March 31, 2016)
As on (March 31, 2017)
As on (March 31, 2018)
As on (March 31, 2019)
As on (March 31, 2020)
As on (March 31, 2021)
Additions from April 1, 2021 to August 25, 2021
As on (August 25, 2021)
Public Sector Banks
1,693,190
3,047,273
6,553,397
10,719,758
1,56,75,442
2,12,52,435
20,74,420
2,33,26,855
Private Banks
218,086
497,323
873,901
1,145,289
15,62,997
19,86,467
77,875
20,64,342
Small Finance Bank & Payment Bank
57372
359761
853914
224705
1078619
Regional Rural Banks
476,373
1,115,257
1,987,176
3,171,152
43,30,190
57,10,770
4,21,104
61,31,874
Cooperative Banks
21,903
33,978
45,621
54,385
70,556
80,073
4,554
84,627
DOP
75,343
189,998
245,366
270,329
3,02,712
3,32,141
7,774
3,39,915
Total
24,84,895
48,83,829
97,05,461
1,54,18,285
2,23,01,658
3,02,15,800
28,10,432
3,30,26,232
The Top Banks having more than 1 lakh APY enrolments during current FY 2021-22 are:
Sr. No.
Bank Name
Number of APY accounts enrolled between April 1, 2021 to August 24, 2021
1
State Bank of India
7,99,428
2
Canara Bank
2,65,826
3
Airtel Payments Bank Limited
2,06,643
4
Bank Of Baroda
2,01,009
5
Union Bank of India
1,74,291
6
Bank Of India
1,30,362
7
Indian Bank
1,13,739
8
Central Bank of India
1,04,905
9
Punjab National Bank
1,01,459
The Top states having more than 10 lakh enrolments under the APY as on 25th August 2021 are:
Sr. No
State Name
Number of APY enrolments
1
Uttar Pradesh
49,65,922
2
Bihar
31,31,675
3
West Bengal
26,18,656
4
Maharashtra
25,51,028
5
Tamil Nadu
24,55,438
6
Andhra Pradesh
19,80,374
7
Karnataka
19,74,610
8
Madhya Pradesh
19,19,795
9
Rajasthan
16,16,050
10
Gujarat
13,50,864
11
Orissa
12,45,837
Out of the total enrolments under APY as on 25th August 2021, nearly 78% subscribers have opted for Rs 1,000 pension plan while around 14% for Rs 5,000 pension plan. Further, around 44% are female subscribers and also around 44% subscribers getting enrolled are very young and belong to the age-group of 18-25 years.
In the recent past, PFRDA has undertaken new initiatives like addition of new features in the APY mobile App and its availability on Umang platform, updation of APY FAQs, issuance of APY Subscriber Information Brochure and APY Citizen Charter in 13 regional languages for expanding the outreach of the APY Scheme and for the benefit of existing and potential APY subscribers as well as APY service providers.
Encouraged by the increasing number of enrolments under the Scheme since its inception, PFRDA will continue its endeavour to popularize the scheme through organization of various APY Campaigns at national and State level, coordination with State Level Bankers’ Committee (SLBCs) and National Rural Livelihood Mission ( NRLM), advertisements through print, socail & electronic media etc. in the FY 2021-22 to take total enrolments under APY to greater heights and contribute towards making India a pensioned society.
About APY
The APY allows any Citizen of India between the age group of 18-40 years to join through the bank or post office branches where one has the savings bank account. Under the scheme, a subscriber would receive a minimum guaranteed pension of Rs. 1,000 to Rs. 5,000 per month, depending upon his contribution, from the age of 60 years. The same pension would be paid to the spouse of the subscriber and on the demise of both the subscriber and the spouse, the accumulated pension wealth as accumulated till age 60 of the subscriber is returned to the nominee.
The scheme is distributed through 266 registered APY Service-Providers consisting of various categories of banks and Department of Posts. As this scheme is only available to applicants with a savings bank account, therefore, PFRDA regularly advises all banks to promote the scheme for its outreach to their existing and prospective customers.