Ministry of Health and Family Welfare
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage crosses 64 Cr landmark
More than 59 Lakh doses administered in the last 24 hours
Recovery Rate currently at 97.53%
30,941New Cases reported in the last 24 hours
India's Active Caseload (3,70,640)is1.13% of Total Cases
Weekly Positivity Rate (2.51%) less than 3% for last 67 days
31 AUG 2021 9:35AM by PIB Delhi
India’s cumulative vaccination coverage crossed 64 Crore landmark yesterday.With the administration of 59,62,286 vaccine doses in the last 24 hours, India’s COVID-19 vaccination coverage has surpassed the cumulative figure of 64.05 Cr (64,05,28,644) as per provisional reports till 7 am today. This has been achieved through 68,50,464 sessions.
The break-up of the cumulative figureas per the provisional report till 7 am today include:
HCWs
1st Dose
1,03,57,727
2nd Dose
83,70,851
FLWs
1st Dose
1,83,20,921
2nd Dose
1,31,39,739
Age Group 18-44 years
1st Dose
24,75,08,226
2nd Dose
2,72,63,275
Age Group 45-59 years
1st Dose
13,02,09,298
2nd Dose
5,40,22,975
Over 60 years
1st Dose
8,66,24,593
2nd Dose
4,47,11,039
Total
64,05,28,644
The Union Government is committed to accelerating the pace and expanding the scope of COVID-19 vaccination throughout the country.
The recovery of 36,275 patients in the last 24 hours has increased the cumulative tally of recovered patients (since the beginning of the pandemic) to 3,19,59,680.
Consequently, India’s recovery rate stands at 97.53%.
Sustained and collaborative efforts by the Centre and the States/UTs continue the trend of less than 50,000 Daily New Cases that is being reported for 65 consecutive days now.
30,941 new cases were reported in the last 24 hours.
The Active Caseload is presently 3,70,640. Active cases presently constitute 1.13% of the country's total Positive Cases.
The testing capacity across the country continues to be expanded. The last 24 hours saw a total of 13,94,573tests being conducted. India has so far conducted over 52.15 Cr (52,15,41,098) cumulative tests.
While testing capacity has been enhanced across the country, Weekly Positivity Rate at 2.51% remains less than 3% for the last 67 days now. The Daily Positivity rate stands at 2.22%. The daily Positivity rate has remained below 5% for 85 consecutive days now.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতকী অপুনবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী কভরেজ অসি করোর ৬৪ হেনখ্রে
হৌখিবা পুং ২৪দা দোজ লাখ ৫৯ হেন্না কাপখ্রে
হৌজিক্কী ওইনা রিকভরী রেৎ ৯৭.৫৩%দা লৈরি
হৌখিবা পুং ২৪ অনৌবা কেস ৩০,৯৪১ রিপোর্ত তৌরকখি
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ (৩,৭০,৬৪০) অসি অপুনবা কেসশিংগী ১.১৩% ওইরি
চয়োলগী ওইনা লৈরিবা পোজিতিবিতী রেৎ (২.৫১%) অসি হৌখিবা নুমিৎ ৬৭নিদগী ৩%দগী তানা লৈরি
31 AUG 2021 9:35AM by PIB Imphal
ঙরাং ভারতকী অপুনবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী কভরেজ অসি করোর ৬৪ হেনখ্রে। ভেক্সিন দোজ ৫৯,৬২,২৮৬ কাপখিবগা লোইননা ভারতকী কোবিদ-১৯গী ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না অপুনবা মশিং করোর ৬৪.০৫ (৬৪,০৫,২৮,৬৪৪) হেনখ্রে। মসি সেসন ৬৮,৫০,৪৬৪গী খুত্থাংদা কাপখি।
ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না অপুনবা মশিং অসি খাইদোকপদা অশুম্না লৈরি:
ঐচ.সি.দবল্যু
অহানবা দোজ
১,০৩,৫৭,৭২৭
২শুবা দোজ
৮৩,৭০,৮৫১
এফ.এল.দবল্যু
অহানবা দোজ
১,৮৩,২০,৯২১
২শুবা দোজ
১,৩১,৩৯,৭৩৯
চহি ১৮-৪৪গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
২৪,৭৫,০৮,২২৬
২শুবা দোজ
২,৭২,৬৩,২৭৫
চহি ৪৫-৫৯গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
১৩,০২,০৯,২৯৮
২শুবা দোজ
৫,৪০,২২,৯৭৫
চহি ৬০গী মথক
অহানবা দোজ
৮,৬৬,২৪,৫৯৩
২শুবা দোজ
৪,৪৭,১১,০৩৯
অপুনবা
৬৪,০৫,২৮,৬৪৪
কেন্দ্র লৈঙাক্না লৈবাক শিনবা থুংনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী খোঙজেল হেনগৎহন্নবা অমদি স্কোপ পাকথোক চাউথোকহন্নবা ফিরেপ লৌরি‍।
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা মীওই ৩৬,২৭৫ নাবা ফগৎখিবা অসিনা নাবা ফগৎখিবা মীওইশিংগী অপুনবা মশিং অসি ৩,১৯,৫৯,৬৮০দা হেনগৎহনখি (লাইচৎ হৌবদগী হৌদুনা)।
মসিনা মরম ওইরগা ভারতকী ফগৎলকপগী চাং ৯৭.৫৩%দা লৈরি‍।‍
কেন্দ্র অমদি রাজ্য/য়ু.তি. সরকারশিংগী লেপ্পা নাইদনা অমদি পুন্না হোৎনমিন্নবনা থংন-থংননা হৌখিবা নুমিৎ ৬৫নি অসিদা নোংমগী ওইবা অনৌবা রিপোর্ত তৌরকপা কেস মশিং অসো ৫০,০০০দগী তাদুনা লাক্লি।
হৌখিবা পুং ২৪দা ভারত্তা নোংমগী ওইবা অনৌবা কেস ৩০,৯৪১ রিপোর্ত তৌরকখি।
হৌজিক্কী ওইনা এক্তিব কেসলোদ ৩,৭০,৬৪০ দা লৈরি। এক্তিব কেস মশিং অসি লৈবাকসিগী অপুনবা পোজিতিব কেস মশিংগী ১.১৩% ওইরি‍।
লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী চাওনা হেনগৎহনখি। হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা লৈবাক অসিদা পুন্না তেস্ত মশিং ১৩,৯৪,৫৭৩ তৌখি‍। হৌজিক ফাওবদা ভারতনা পুন্না তেস্ত মশিং করোর ৫২.১৫ (৫২,১৫,৪১,০৯৮) হেন্না তৌখ্রে‍।
নাকল অমরোমদা লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী হেনগৎহনখিবগা লোয়ননা চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেৎ ২.৫১%দা লৈরে অমদি হৌখিবা নুমিৎ ৬৭নি অসিদা ৩%দগী তানা লৈরি। নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত অসি ২.২২%দা লৈরি। হৌজিক্কী ওইনা থংন-থংননা নুমিৎ ৮৫নি অসিদা নোংমগী ওইনা পোজিতিবিতী অসি অসি ৫%গী মখাদা লৈরি‍।