ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଋଷୀୟ ସଂଘର ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ମହାମହିମ ଭ୍ଲାଦିମିର ପୁଟିନ ଓ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀଙ୍କ ଟେଲିଫୋନ ବାର୍ତ୍ତାଳାପ
24 AUG 2021 8:44PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି ଋଷୀୟ ସଂଘର ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ମହାମହିମ ଭ୍ଲାଦିମିର ପୁଟିନଙ୍କ ସହ ଫୋନ ବାର୍ତ୍ତାଳାପ କରିଛନ୍ତି ।
ଉଭୟ ନେତା ଆଫଗାନିସ୍ଥାନରେ ପରିବର୍ତ୍ତନଶୀଳ ସୁରକ୍ଷା ସ୍ଥିତି ଓ ଏହି ଅଞ୍ଚଳ ତଥା ବିଶ୍ୱ ଉପରେ ଏହାର ପ୍ରଭାବ ସମ୍ପର୍କରେ ଆଲୋଚନା କରିଛନ୍ତି । ଦୁଇ ରଣନୈତିକ ଅଂଶୀଦାର ଏକାଠି କାମ କରିବା ବେଶ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ହୋଇଥିବାରୁ ବରିଷ୍ଠ ଅଧିକାରୀମାନେ ପରସ୍ପର ସହ ସମ୍ପର୍କ ବଜାୟ ରଖିବାକୁ ନିର୍ଦ୍ଦେଶାବଳୀ ଜାରି ହୋଇଛି ।
କୋଭିଡ ମହାମାରୀ ଆହ୍ୱାନ ସତ୍ତ୍ୱେ ଦୁଇ ଦେଶ ମଧ୍ୟରେ ଚାଲିଥିବା ବିଶେଷ ଓ ବିଶେଷାଧିକାର ପ୍ରାପ୍ତ ଭାଗିଦାରୀର ଅଗ୍ରଗତିକୁ ନେଇ ଦୁଇ ନେତା ସନ୍ତୋଷ ପ୍ରକାଶ କରିଛନ୍ତି । କୋଭିଡ ମହାମାରୀ ବିରୋଧୀ ଲଢେଇ ବିଶେଷ କରି ସ୍ଫୁଟନିକ ଭି ଟିକାର ଯୋଗାଣ ଓ ଉତ୍ପାଦନରେ ମିଳୁଥିବା ଦ୍ୱିପାକ୍ଷିକ ସହଯୋଗକୁ ଉଭୟ ନେତା ପ୍ରଶଂସା କରିଛନ୍ତି ।
ବ୍ରିକ୍ସ ସମ୍ମିଳନୀ, ସୁରକ୍ଷା ପରିଷଦର ରାଷ୍ଟ୍ରମୁଖ୍ୟ ବୈଠକ ଓ ପୂର୍ବାଞ୍ଚଳ ଅର୍ଥନୈତିକ ଫୋରମରେ ଭାରତର ଭାଗିଦାରୀ ଆଦି ବହୁପକ୍ଷୀୟ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ସମ୍ପର୍କରେ ଦୁଇ ନେତା ଆଲୋଚନା କରିଥିଲେ ।
ଆଗାମୀ ଦ୍ୱିପାକ୍ଷିକ ସମ୍ମିଳନୀ ଅବସରରେ ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ପୁଟିନଙ୍କ ଭାରତ ଗସ୍ତକୁ ଅପେକ୍ଷା କରିଥିବା କହିଛନ୍ତି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମୋଦୀ । ଦ୍ୱିପାକ୍ଷିକ ଓ ବିଶ୍ୱ ପ୍ରସଙ୍ଗ, ବିଶେଷ କରି ଆଫଗାନିସ୍ତାନ ପରିସ୍ଥିତି ସମ୍ପର୍କରେ ଉଭୟ ନେତା ଯୋଗାଯୋଗରେ ରହିବାକୁ ସହମତ ହୋଇଛନ୍ତିଷ

Prime Minister's Office
Telephonic Conversation between Prime Minister Shri Narendra Modi and President of the Russian Federation H.E. Mr. Vladimir Putin
24 AUG 2021 8:44PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi spoke on telephone today with the President of the Russian Federation H.E. Mr. Vladimir Putin.
The leaders discussed the unfolding situation in Afghanistan and its implications for the region and the world. They expressed the view that it was important for the two strategic partners to work together and instructed their senior officials to remain in touch.
The two leaders expressed satisfaction at the progress in the ‘Special and Privileged Strategic Partnership’ between both countries despite the challenges posed by the Covid pandemic. They appreciated the ongoing bilateral cooperation in the fight against the Covid pandemic, especially in the supply and production of ‘Sputnik V’ vaccine.
The leaders also touched upon the forthcoming multilateral engagements, including the BRICS Summit, meeting of the Council of SCO Heads of State, and India’s participation in the Eastern Economic Forum.
Prime Minister Modi said that he looked forward to President Putin’s visit to India for the next Bilateral Summit. The two leaders agreed to remain in touch on bilateral and global issues, in particular, the situation in Afghanistan.