হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতকী অপুনবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন করোর 56.64গী পন্দোল লানখ্রে
ফগৎলকপগী চাং (৯৭.৫3%) মার্চ ২০২০দগী খ্বাইদগী ৱাংবা ওইরি
হৌখিবা পুং ২৪দা নোংমগী ওইবা অনৌবা কেস ৩6,৪০১ থেংনখি
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ (৩,৬৪,১২৯) নুমিৎ ১৪৯নিসিদা খ্বাইদগী নেম্বা ওইরি
এক্তিব কেসনা অপুনবা কেসকী ১.১৩% ওইরি; মার্চ ২০২০দগী খ্বাইদগী নেম্বা ওইরি
হৌখিবা নুমিৎ ২৪নিসিদা নোংমগী পোজিতিবিতী রেত (১.৯৪%) অসি ৩%গী মখাদা লৈরি
19 AUG 2021 10:07AM by PIB Imphal
হৌখিবা পুং ২৪গী মনুংদা ভেক্সিন দোজ ৫৬,৩৬,৩৩৬ কাপথোকখিবগা লোয়ননা, ভারতকী কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কাপথোকখিবা অসি ঙরাং ফাওবদা কোতি ৫৬.৬৪ (৫৬,৬৪,৮৮,৪৩৩) লানখ্রে। মায় পাকপা অসি সেসন ৬৩,১৩,২১০দা ফংবা ঙমখিবনি।
ঙসি অয়ুক্কী পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল ওইবা মচা খাইনা পীবা ফিগর:
ঐচ.সি.দব্লিউ.
অহানবা দোজ
১,০৩,৫২,০২৮
অনিশুবা দোজ
৮১,৫৬,৯১০
এফ.এল.দব্লিউ.
অহানবা দোজ
১,৮২,৯৫,২৮৮
অনিশুবা দোজ
১,২৩,৭৫,৯৪৬
চহি ১৮-৪৪গী কাঙলুপ
অহানবা দোজ
২০,৮৪,৭৯,৮৭৪
অনিশুবা দোজ
১,৭৩,২১,৮৬৪
চহি ৪৫-৫৯গী কাঙলুপ
অহানবা দোজ
১২,০৫,১৪,৭৮৯
অনিশুবা দোজ
৪,৭৩,৪৫,৬৪৭
চহি ৬০গী মথক
অহানবা দোজ
৮,২৪,৬০,১৯০
অনিশুবা দোজ
৪,১১,৮৫,৮৯৭
অপুনবা
৫৬,৬৪,৮৮,৪৩৩
কেন্দ্র লৈঙাক্না লৈবাক শিনবা থুংনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী খোঙজেল হেনগৎহন্নবা অমদি মীৎয়েঙ পাকথোক চাউথোকহন্নবা ফিরেপ লৌরি‍।
ভারতকী ফগৎলকপগী চাং ৯৭.৫৩%, দা লৈদুনা মার্চ ২০২০দগী খ্বাইদগী ৱাংবা ওইরি‍।
লাইচৎ অসি হৌরকপদগী নাখ্রবা অপুনবা মীওইশিংগী মরক্তগী মীওই ৩,১৫,২৫,০৮০ হান্ননা কোবিদ-১৯দগী ফগৎলকখ্রবনি অমদি মীওই ৩৯,১৫৭ না হৌখিবা পুং ২৪সিদা ফগৎলকখিবনি‍।
থংন-থংননা হৌখিবা নুমিৎ য়াঙ্খৈ-হুমদোইসিদা নোংমগী ওইবা অনৌবা কেস মশিং ৫০,০০০গী মখাদা ওইদুনা লাক্লি‍। মসি কেন্দ্র অমদি স্তেত/য়ু.তি. লৈঙাকশিংগী লেপ্পা নাইদনা অমদি পুন্না হোৎনমিন্নবগী মহৈনি‍।
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ৩৬,৪০১ গী রিপোর্ত লৈরি।
ঙসি ভারতকী এক্তিব কেসলোদ ৩,৬৪,১২৯ ওইদুনা নুমিৎ ১৪৯নিসিদা খ্বাইদগী নেম্বা ওইরে‍। এক্তিব কেস মশিং অসি লৈবাকসিগী অপুনবা পোজিতিব কেস মশিংগী শুপ্নতগী ১.১৩% খক ওইদুনা মার্চ ২০২০দগী খ্বাইদগী নেম্বা ওইরি‍।
লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী মশক থোক্না হেনগৎহনখিবগা লোয়ননা হৌখিবা পুং ২৪সিদা লৈবাকসিদা পুন্না তেস্ত মশিং ১৮,৭৩,৭৫৭ তৌখি‍। হৌজিক ফাওবদা ভারতনা পুন্না তেস্ত মশিং ৫০.০৩ করোর (৫০,০৩,০০,৮৪০) হেন্না তৌখ্রে‍।
নাকল অমরোমদা লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী হেনগৎহনখিবগা লোয়ননা চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত ১.৯৫%দা লৈদুনা হৌখিবা নুমিৎ ৫৫সিদা ৩%গী মখাদা লৈরি‍। নোংমগী ওইবা পোজিতিভিতী রেত ১.৯৪তা লৈরে‍। নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত হৌখিবা নুমিৎ ২৩নিদা ৩%গী মখাদা অদুগা হৌখিবা নুমিৎ ৭৩সিদনা ৫%গী মখাদা লৈরি‍।

Ministry of Health and Family Welfare
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage exceeds 56.64 Cr
Recovery Rate (97.53%) at its highest since March 2020
36,401 New Cases reported in the last 24 hours
India's Active Caseload (3,64,129) lowest in 149 days
Active cases constitute 1.13% of total cases; lowest since March 2020
Daily Positivity Rate (1.94%) less than 3% for last 24 days
19 AUG 2021 10:07AM by PIB Delhi
With the administration of 56,36,336 vaccine doses in the last 24 hours, India’s COVID-19 vaccination coverage has surpassed the figure of 56.64 Cr (56,64,88,433) yesterday. The feat has been achieved through 63,13,210 sessions.
The break-up of the cumulative figure as per the provisional report till 7 am today include:
HCWs
1st Dose
1,03,52,028
2nd Dose
81,56,910
FLWs
1st Dose
1,82,95,288
2nd Dose
1,23,75,946
Age Group 18-44 years
1st Dose
20,84,79,874
2nd Dose
1,73,21,864
Age Group 45-59 years
1st Dose
12,05,14,789
2nd Dose
4,73,45,647
Over 60 years
1st Dose
8,24,60,190
2nd Dose
4,11,85,897
Total
56,64,88,433
The Union Government is committed to accelerating the pace and expanding the scope of COVID-19 vaccination throughout the country.
The recovery of 39,157 patients in the last 24 hours has increased the cumulative tally of recovered patients (since the beginning of the pandemic) to 3,15,25,080.
Consequently, India’s recovery rate stands at 97.53%, the highest since March 2020.
Sustained and collaborative efforts by the Centre and the States/UTs continue the trend of less than 50,000 Daily New Cases that is being reported for fifty-three consecutive days now.
Just 36,401 new cases were reported in the last 24 hours.
High recoveries and a low number of new cases have subsided the Active Caseload to 3,64,129 which is at its lowest in 149 days. Active cases presently form only 1.13% of the country's total Positive Cases which is the lowest since March 2020.
The testing capacity across the country continues to be expanded. The last 24 hours saw a total of 18,73,757 tests being conducted. India has so far conducted over 50.03 Cr (50,03,00,840) cumulative tests.
While testing capacity has been enhanced across the country, Weekly Positivity Rate at 1.95% remains less than 3% for the last 55 days now. The Daily Positivity rate also stands at 1.94%. The daily Positivity rate has remained below 3% for the last 24 days and below 5% for 73 consecutive days now.