প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
উত্তৰ প্ৰদেশৰ প্ৰধান মন্ত্ৰী গৰীব কল্যাণ অন্ন যোজনাৰ হিতাধিকাৰীসকলৰ সৈতে প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ মত-বিনিময়
ভাৰতীয় ইতিহাসত ৫ আগষ্ট এটা তাৎপৰ্য্যপূৰ্ণ তাৰিখ হৈ পৰিছে কিয়নো ইয়াৰ সৈতে ৩৭০ ৰ বিলোপসাধন আৰু ৰাম মন্দিৰ জড়িত হৈ আছেঃ প্ৰধানমন্ত্ৰী
আজি আমাৰ যুৱ সমাজে আমাৰ ৰাষ্ট্ৰীয় ক্ৰীড়া হকীৰ গৰিমা পুনৰ-প্ৰতিষ্ঠাত এটা বৃহৎ পদক্ষেপ গ্ৰহণ কৰিলেঃ প্ৰধানমন্ত্ৰী
আমাৰ যুৱ সমাজে জয়ৰ লক্ষ্যত উপনীত হোৱাৰ বিপৰীতে একাংশই ৰাজনৈতিক স্বাৰ্থৰ বাবে নিজা-লক্ষ্যক লৈ ব্যস্ত হৈ আছেঃ প্ৰধানমন্ত্ৰী
ভাৰতৰ যুৱ সমাজৰ গভীৰ বিশ্বাস আছে যে তেওঁলোক আৰু ভাৰত উভয়ে অগ্ৰসৰ হৈছেঃ প্ৰধানমন্ত্ৰী
এই মহান দেশে স্বাৰ্থপৰ আৰু ৰাষ্ট্ৰ-বিৰোধী ৰাজনীতিক প্ৰশ্ৰয় দিব নোৱাৰেঃ প্ৰধানমন্ত্ৰী
দ্বৈত ইঞ্জিনৰ চৰকাৰে উত্তৰ প্ৰদেশত দৰিদ্ৰ, নিপীড়িত, পাছপৰা, জনজাতীয় লোকসকলৰ বাবে প্ৰৱৰ্তন কৰা আঁচনিসমূহ ক্ষীপ্ৰতাৰে ৰূপায়ণ হোৱাটো নিশ্চিত কৰিছেঃ প্ৰধানমন্ত্ৰী
উত্তৰ প্ৰদেশক সদায়েই ৰাজনৈতিক দৃষ্টিৰে চাই অহা হৈছিল। বিশ্বাস এয়ে যে উত্তৰ প্ৰদেশ ভাৰতৰ বিকাশ ইঞ্জিনৰ পাৱাৰহাউছ হ’ব পাৰে যাৰ শেহতীয়া বছৰকেইটাত বৰ্ধন ঘটিছেঃ প্ৰধানমন্ত্ৰী
এই দশক হৈছে উত্তৰ প্ৰদেশৰ বাবে যোৱা ৭ দশকৰ অভাৱ পৰিপূৰণৰ দশকঃ প্ৰধানমন্ত্ৰী
05 AUG 2021 3:28PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ভিডিঅ’ কনফাৰেন্সৰ জৰিয়তে উত্তৰ প্ৰদেশৰ প্ৰধান মন্ত্ৰী গৰীব কল্যাণ অন্ন যোজনাৰ হিতাধিকাৰীসকলৰ সৈতে মত-বিনিময় কৰে। এই কাৰ্য্যসূচীত উত্তৰ প্ৰদেশৰ মুখ্যমন্ত্ৰী শ্ৰী যোগী আদিত্যনাথো উপস্থিত থাকে।
এই কাৰ্য্যসূচী সম্বোধন কৰি, প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে কয়, ৫ আগষ্ট ভাৰতৰ বাবে অতি বিশেষ হৈ পৰিছে। ২ বছৰ পূৰ্বে ৫ আগষ্টৰ দিনা, দেশখনে ৩৭০ নং অনুচ্ছেদৰ বিলোপসাধনৰদ্বাৰা এক ভাৰত, শ্ৰেষ্ঠ ভাৰতৰ উদ্দীপনা অধিক সুদৃঢ় কৰি জম্মু-কাশ্মীৰৰ প্ৰতিজন নাগৰিকৰ বাবে সকলো অধিকাৰ আৰু সুবিধা উপলব্ধ কৰি তুলিছিল। প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে লগতে উল্লেখ কৰে, ৫ আগষ্টত, ভাৰতে শ-শ বছৰৰ পাছত এটি বৃহৎ ৰাম মন্দিৰ নিৰ্মাণৰ অৰ্থে ভাৰতীয়ই প্ৰথমটো পদক্ষেপ গ্ৰহণ কৰিছিল। আজি অযোধ্যাত তীব্ৰ গতিৰে ৰাম মন্দিৰ নিৰ্মাণ কৰি থকা হৈছে।
তাৰিখটোৰ তাৎপৰ্য্যৰ কথা উল্লেখ কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে আজি অলিম্পিকৰ পথাৰত দেশখনৰ যুৱ সমাজৰদ্বাৰা হকীত আমাৰ গৰিমাৰ পুনৰ-প্ৰতিষ্ঠাৰে কঢ়িয়াই অনা উৎসাহ আৰু উত্তেজনাৰ কথা কয়।
প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে খেদ প্ৰকাশেৰে কয় যে আমাৰ দেশত এফালেদি আমাৰ যুৱ সমাজে ভাৰতৰ বাবে নতুন সফলতা লাভ কৰি আছে, তেওঁলোকে জয়ৰ লক্ষ্যত উপনীত হোৱাৰ বিপৰীতে, দেশখনৰ একাংশ লোকে ৰাজনৈতিক স্বাৰ্থৰ বাবে নিজা-লক্ষ্যক লৈ ব্যস্ত হৈ আছে। তেখেতে লগতে কয় যে দেশেখনে কি বিচাৰিছে, দেশখনে কেনে সফলতা অৰ্জন কৰিছে, দেশখন কিদৰে সলনি হৈ আছে, তাকে লৈ তেওঁলোক চিন্তিত নহয়। প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে কয় যে এই মহান দেশে এনে স্বাৰ্থপৰ আৰু ৰাষ্ট্ৰ-বিৰোধী ৰাজনীতিক প্ৰশ্ৰয় দিব নোৱাৰে। এই লোকসকলে কিদৰে দেশখনৰ উন্নয়নক ৰুদ্ধ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছে, তাকে লৈ চিন্তিত হোৱাৰ প্ৰয়োজন নাই, এই দেশ তেওঁলোকৰদ্বাৰা চালিত নহয়। এই দেশে প্ৰতিটো ক্ষেত্ৰতে দ্ৰুতভাৱে আগবাঢ়ি গৈছে, প্ৰতিটো জটিলতাক প্ৰত্যাহ্বান জনাইছে বুলি তেখেতে কয়।
এই নতুন উদ্দীপনাৰ চিত্ৰণৰ অৰ্থে, প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে শেহতীয়াকৈ বহু ৰেকৰ্ড আৰু ভাৰতীয়ৰ সফলতাৰ কথা উল্লেখ কৰে। অলিম্পিকৰ ওপৰিও, শ্ৰী মোদীয়ে তদুপৰি আগন্তুক লেণ্ডমাৰ্ক ৫০ কোটি টীকাকৰণ, অৰ্থনীতিৰ নতুন গতিৰ সংকেত প্ৰদানেৰে জুলাই মাহটোত ১ লাখ ১৬ হাজাৰ কোটি টকাৰ জিএছটি সংগ্ৰহৰ অভিলেখৰ কথা উল্লেখ কৰে। তেখেতে তদুপৰি আঢ়ৈ লাখ কোটি টকাৰো অধিক অভূতপূৰ্ব মাহিলী ৰপ্তানিৰ পৰিমাণৰ কথা উল্লেখ কৰে। এই পৰিমাণ হৈছে ভাৰতৰ স্বাধীনতাৰ পাছত সৰ্বাধিক, যিয়ে ভাৰতক শীৰ্ষ ১০ কৃষিজাত-ৰপ্তানিকাৰী দেশৰ মাজত প্ৰোথিত কৰে। প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে তদুপৰি প্ৰথম মেড ইন ইণ্ডিয়া এয়াৰক্ৰাফ্ট কেৰিয়াৰ বিক্ৰান্তৰ ট্ৰায়েল, লাডাখত বিশ্বৰ ভিতৰত সৰ্বোচ্চ মটৰ চলাৰ উপযোগী পথ নিৰ্মাণৰ কাম সম্পূৰ্ণ হোৱা আৰু ই-ৰুপীৰ শুভাৰম্ভ কৰাৰ কথা উল্লেখ কৰে।
বিৰোধীক সমালোচনা কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে কয় যে কেৱল নিজৰ স্থিতিক লৈ চিন্তা কৰাসকলে এতিয়া ভাৰতক ৰুদ্ধ কৰিব নোৱাৰে। পদক জয়েৰে নব্য ভাৰতে বিশ্বৰ বুকুত নিজকে প্ৰতিষ্ঠা কৰিছে, ৰেংকৰে নহয়। তেখেতে লগতে কয় যে নব্য ভাৰতত আগুৱাই যাবলৈ পথ পৰিয়ালৰ নামৰদ্বাৰা চিনাক্ত কৰিব পৰা নাযাব, কঠোৰ শ্ৰমৰেহে ই সম্ভৱ। ভাৰতৰ যুৱ সমাজৰ গভীৰ বিশ্বাস আছে যে তেওঁলোক আৰু ভাৰত উভয়ে অগ্ৰসৰ হৈছে।
মহামাৰীটো সন্দৰ্ভত ব্যক্ত কৰি, প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে উল্লেখ কৰে যে অতীতত, যেতিয়া এনে বৃহৎ সংকটে দেশখনক প্ৰভাৱিত কৰিছিল, তেতিয়া দেশখনৰ সকলো ব্যৱস্থা বেয়াকৈ অকামিলা হৈ পৰিছিল। তথাপি, আজি ভাৰতত, প্ৰতিজন নাগৰিকে এই মহামাৰীৰ বিৰুদ্ধে সৰ্ব শক্তিৰে যুঁজ দি আছে। প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে শতিকাৰ এবাৰ সংকটটোৰ সৈতে মোকাবিলাৰ অৰ্থে গ্ৰহণ কৰা ব্যৱস্থাৰাজিৰ কথা উল্লেখ কৰে। মেডিকেল আন্তঃগাঁথনিৰ বৰ্ধন, বিশ্বৰ সৰ্ববৃহৎ বিনামূলীয়া টীকাকৰণ কাৰ্য্যক্ৰম, দুৰ্বল শ্ৰেণীসমূহৰ মাজত ক্ষুধা নিবাৰণৰ বাবে যুঁজৰ দৰে কাৰ্য্যক্ৰমণিকাসমূহত লাখ-লাখ কোটি টকা ব্যয় কৰা হৈছে আৰু এই ক্ষেত্ৰত ভাৰত সফলতাৰ দিশত অগ্ৰসৰ হৈছে। মহামাৰীটোৰ মাজতো ইনফ্ৰাচট্ৰাকচাৰ প্ৰডাক্টসমূহ ৰুদ্ধ হোৱা নাই যি কথা উত্তৰ প্ৰদেশৰ ঘাইপথ, এক্সপ্ৰেছৱে’ প্ৰকল্প, ডেডিকেটেড ফ্ৰেইট কৰিড’ৰ আৰু প্ৰতিৰক্ষা বুলনিয়ে প্ৰমাণিত কৰিছে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে কয়, দ্বৈত ইঞ্জিনৰ চৰকাৰে দৰিদ্ৰ, নিপীড়িত, পাছপৰা, জনজাতীয় লোকসকলৰ বাবে প্ৰৱৰ্তন কৰা আঁচনিসমূহ ক্ষীপ্ৰতাৰে ৰূপায়ণ হোৱাটো নিশ্চিত কৰিছে। তেখেতে পিএম স্বনিধি যোজনাক ইয়াৰ উত্তম উদাহৰণ বুলি কয়। প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে তদুপৰি মহামাৰীটোৰ সময়ছোৱাত পৰিস্থিতিটোৰ উপশম ঘটাবলৈ গ্ৰহণ কৰা ব্যৱস্থাৰাজিৰ কথা উল্লেখ কৰে। খাদ্য উপকৰণসমূহৰ মূল্য নিয়ন্ত্ৰণত ৰাখিবলৈ কাৰ্য্যকৰী কৌশল গ্ৰহণ কৰা হয়, কৃষকসকললৈ বীজ বা সাৰৰ যোগান অব্যাহত ৰাখিবলৈ এটা সুচল ব্যৱস্থা গ্ৰহণ কৰা হয় যাৰ ফলশ্ৰুতিত, কৃষকসকলে অভিলেখসংখ্যক উৎপাদন কৰে আৰু চৰকাৰখনেও এমএছপিৰ অধীনত অভিলেখসংখ্যক ক্ৰয় সম্পন্ন কৰে। তেখেতে লগতে উত্তৰ প্ৰদেশত এমএছপিত অভিলেখসংখ্যক ক্ৰয়ৰ বাবে উত্তৰ প্ৰদেশৰ মুখ্যমন্ত্ৰীজনক প্ৰশংসা কৰে। উত্তৰ প্ৰদেশত এমএছপিৰপৰা লাভান্বিত হোৱা কৃষকৰ সংখ্যা যোৱা বছৰৰ তুলনাত দুগুণ হয়। উত্তৰ প্ৰদেশত, কৃষকসকলৰ উৎপাদিত পণ্যৰ মূল্য হিচাপে ১৩ লাখ কৃষক পৰিয়ালৰ একাউন্টত ২৪ হাজাৰ কোটিৰো অধিক টকা পোনপটীয়াকৈ জমা হয়। উত্তৰ প্ৰদেশৰ ১৭ লাখ পৰিয়ালক গৃহ আবন্টন জনোৱা হৈছে, লাখ-লাখ দৰিদ্ৰ পৰিয়ালে টয়লেট লাভ কৰিছে, পঞ্চাশ হাজাৰে বিনামূলীয়া গেছ আৰু কেইবা লাখে বিদ্যুতৰ সংযোগ লাভ কৰিছে। ৰাজ্যখনৰ ২৭ লাখ গৃহস্থীয়ে পাইপেৰে পানীৰ যোগান লাভ কৰিছে বুলি প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে অৱগত কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে উল্লেখ কৰে যে যোৱা দশককেইটাত, উত্তৰ প্ৰদেশক সদায়েই ৰাজনৈতিক দৃষ্টিৰে চাই অহা হৈছিল। উত্তৰ প্ৰদেশে কিদৰে দেশখনৰ উন্নয়নত এটি উন্নতৰ ভূমিকা পালন কৰিব পাৰে, আনকি তাৰো আলোচনাৰ অৱকাশ নাছিল। প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে উল্লেখ কৰে যে দ্বৈত ইঞ্জিনৰ চৰকাৰখনে আমি ঠেক দৃষ্টিৰে উত্তৰ প্ৰদেশৰ সম্ভাৱনাক চোৱাৰ পন্থা সলনি কৰি পেলাইছে। বিশ্বাস এয়ে যে উত্তৰ প্ৰদেশ ভাৰতৰ বিকাশৰ ইঞ্জিনৰ পাৱাৰহাউছ হৈ উঠিব পাৰে যিয়ে যোৱা বছৰকেইটাত এই সামৰ্থ্য আহৰণ কৰিছে বুলি তেখেতে কয়।
প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে সামৰণিত কয় যে এই দশক হৈছে উত্তৰ প্ৰদেশৰ বাবে যোৱা ৭ দশকৰ অভাৱ পৰিপূৰণৰ দশক। এই কাম উত্তৰ প্ৰদেশৰ যুৱ সমাজ, উত্তৰ প্ৰদেশৰ জীয়ৰী, দৰিদ্ৰ, নিপীড়িত আৰু পাছপৰাসকলৰ পৰ্য্যাপ্ত অংশগ্ৰহণ অবিহনে কৰিব পৰা নাযাব আৰু তেওঁলোকক উন্নতৰ সুযোগ প্ৰদান কৰাত সফলতা অৰ্জন কৰিব পৰা নহ’ব।

Prime Minister's Office
PM interacts with beneficiaries of Pradhan Mantri Garib Kalyan Anna Yojana in Uttar Pradesh
August 5 is becoming a significant date in the Indian History as abrogation of 370, and Ram Mandir are associated with this: PM
Our youth has taken a big step in re-establishing the glory of our national game hockey today: PM
Our youth is scoring goal of victory whereas some are doing self-goal due to political selfishness: PM
India’s youth has firm belief that both they and India are on the move.: PM
This great country cannot become hostage to selfish and anti-national politics: PM
Double engine government has ensured that the schemes made for the poor, downtrodden, backward, tribals are implemented expeditiously in UP: PM
Uttar Pradesh was always seen through the prism of politics. The confidence that UP can become the powerhouse of India's growth engine has emerged in recent years: PM
This decade is the decade of making up for the shortfall of the last 7 decades for Uttar Pradesh: PM
05 AUG 2021 3:28PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi interacted with beneficiaries of Pradhan Mantri Garib Kalyan Anna Yojana in Uttar Pradesh via video conference. Chief Minister of Uttar Pradesh Shri Yogi Adityanath was also present on the occasion.
Addressing the event, the Prime Minister said August 5 has become very special for India. It was on 5th August, 2 years ago, the country had further strengthened the spirit of Ek Bharat, Shreshtha Bharat by abrogating Article 370, making every right and facility available to every citizen of Jammu and Kashmir. The Prime Minister also mentioned, on August 5, Indians took the first step towards the construction of a grand Ram temple after hundreds of years. Ram temple is being constructed at a rapid pace in Ayodhya today.
Continuing with the importance of the date the Prime Minister talked of enthusiasm and excitement brought today, by re-establishing our pride in hockey by the resurgent youth of the country on the Olympic grounds.
The Prime Minister lamented that on one hand our country, our youth are achieving new achievements for India, they are scoring goals for victory, while there are some people in the country who are engaged in self-goal for political selfishness. He added that they are not concerned with what the country wants, what the country is achieving, how the country is changing. The Prime Minister continued that this great country cannot become hostage to such selfish and anti-national politics. No matter how much these people try to stop the development of the country, this country is not going to be bound by them. The country is progressing rapidly on every front, challenging every difficulty, he said.
To illustrate this new spirit, The Prime Minister enumerated many recent records and achievements of Indians. Apart from Olympics, Shri Modi also talked of upcoming landmark 50 crore vaccination, record GST collection of 1 lakh 16 thousand crore in the Month of July signaling new momentum in the economy. He also pointed out an unprecedented monthly export figure of more than two and half lakh crore . This is the highest figure in post Independence India, catapulting India into top-10 agri-export countries. The Prime Minister also talked of the trial of the first Made in India aircraft carrier Vikrant, completion of construction of the highest motorable road in the world in Ladakh and launch of e-Rupi.
The Prime Minister criticized the opposition that those who are worried only for their position cannot stop India now. New India is ruling the world by winning medals not ranks. He added that the path to move forward in the new India will not be determined by family name, but by hard work. India’s youth has firm belief that both they and India are on the move.
Talking about the pandemic, the Prime Minister noted that in the past, when such a big crisis hit the country, then all the systems of the country were shaken badly. However, today in India, every citizen is fighting this pandemic with full force. The Prime Minister dwelled at length on the efforts to deal with the once in a century crisis. Augmentation of medical infrastructure, world’s largest free vaccination programme, campaign to fight starvation among the vulnerable section, such programmes received investment of lakhs of crore rupees and India is moving ahead successfully. Infrastructure products did not stop amidst the pandemic as exemplified by the highway, expressway projects, dedicated freight corridor and defence corridor in Uttar Pradesh.
The Prime Minister said the double engine government has ensured that the schemes made for the poor, downtrodden, backward, tribals are implemented expeditiously. He cited PM Svanidhi Yojana as a great example of this.The Prime Minister also elaborated on the measures taken to mitigate the situation during the pandemic. An effective strategy kept the cost of food items in control, Suitable measures were undertaken to keep the supply of seeds or fertilizers for farmers as a result, the farmers gave record production and the government also made record procurement under MSP. He also praised the Uttar Pradesh Chief Minister for record MSP procurement in UP. In UP the number of farmers benefited from MSP doubled during the past year. In UP, more than 24 thousand crore rupees were deposited directly in the account of 13 lakh farmer families as price of their produce. In Uttar Pradesh 17 lakh families have been allotted houses, lakhs of poor families got toilets, One half free gas and lakhs of electricity connections. 27 lakh households have received piped water in the state, the prime Minister informed.
The Prime Minister remarked that in the past decades, Uttar Pradesh was always seen through the prism of politics. It was not even allowed to discuss how UP can play a better role in the development of the country. The Prime Minister noted that the double engine government has changed the way we look at UP's potential from a narrower vision. The confidence that UP can become the powerhouse of India's growth engine has been born in recent years, he said.
The Prime Minister concluded that this decade is the decade of Uttar Pradesh to make up for the shortfall in the last 7 decades. This work cannot be done without adequate participation of the youths in UP, daughters, poor, downtrodden and backward in UP and giving them better opportunities.