হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
শ্রী মনসুখ মন্দাবিয়ানা আয়ুশমান ভারত-প্রধান মন্ত্রী জন আরোগ্য য়োজনাগী মখাদা করোর ২ হোসপিতালদা এদমিসন তৌবগী ওইবা আরোগ্য ধারা ২.০ গী থৌরম মপু ওইখ্রে
“প্রধান মন্ত্রীগী নোল্লুকপা বেকগ্রাউন্দনা লাইরবা অমদি তেংবাংবিনবা লৈত্রবা কয়াগী অৱাবা অদু মঙোন্দা ফাওহনবা ঙমখি”
থৌরম অসিনা লাইরবা অমসুং ইনাকখুনবা অনিমক্তা চপ মান্নবা মফমদা চপ মান্নবা লায়েং শোইদনা ফংহল্লগনি
18 AUG 2021 4:58PM by PIB Imphal
হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বালগী কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রী মনসুখ মন্দাবিয়ানা ঙসি আয়ুশমান ভারত-প্রধান মন্ত্রী জন আরোগ্য য়োজনা(এ.বি.-পি.এম.জে.এ.ৱাই.)গী মখাদা লোয়েংনবগীদমক্তা হোসপিতালদা করোর ২ এদমিসন তৌখিবা মপুং ফাবা অসি নিংশিংনবগীদমক্তা আরোগ্য ধারা ২.০ গী থৌরম মপু ওইখ্রে।
স্কীম অসি সেপ্তেম্বর ২৩, ২০১৮ দা হৌদোকখিবদগী লৈবাক অসিগী রাজ্য/য়ুনিয়ন তেরিতোরী ৩৩ গী অনাবশিংদা পব্লিক অমদি লন্নাইগী হোসপিতালগী হেনগৎলক্লিবা নেতৱর্ক অমদগী হোসপিতালদা এদমিসন তৌখিবা মশিং অসি ঙরাং মশক থোকপা মওংদা করোর ২ হেনবদা চাউরাক্না লুপা করোর ২৫,০০০ গী লায়েং চত্থবা ফংহনখ্রে।
মায় পাকপা অসিদা নুংঙাইবা ফোংদোক্লদুনা অমদি থবক অসিবু মায় পাকহনখিবা এম্প্লোয়ী খুদিংমক্তা য়াইফ-পাওজেল পীরদুনা হকশেল মন্ত্রীনা ফোংদোকখি, “আয়ুশমান ভারত পি.এম.-জে.এ.ৱাই. অসি লাইরবা অমদি শোত্থরবা মীওইশিংগীদমক্তা অফবা অমসুং অহোংবা লায়েং ফংহল্লিবা চাউখৎলক্লিবা স্কীম অমনি। স্কীম অসি ফংবা য়ারবা বেনিফিসিয়রীশিংদা শেল অমদি চে য়াওদনা লায়েংবগী থবক অসি চহি অমদা ইমুং অমদা লুপা লাখ ৫ ফাওবগী কান্নবা ফংহনখ্রে। মতৌ অসুম্না খুদোং চাদ্রবা মীওই কাংলুপশিংনা শেন শানবশিংদগী শেল লৌদনা হোংনা লায়েংবা য়াই।”
ভারত্তা ময়ামগী ওইবা হকশেলগী খুদোংচাবা অসি ফংহনবদা গাজনিতীগী ওইবা অচেৎপা ৱাশক অমা থম্লদুনা মহাক্না ফোংদোকখি, “প্রধান মন্ত্রীগী নোল্লুকপা বেকগ্রাউন্দনা লাইরবা অমদি তেংবাংবিনবা লৈত্রবা কয়াগী অৱাবা অদু মঙোন্দা ফাওহনবা ঙমখি।”
থৌরম অসিগী মখাদা মী মশিং কয়ানা এদমিসন তৌদুনা মথৌ তাবা হকচাং লায়েং অসি ফংনবা মীয়াম-মীচমদা স্কীম অসিগী মতাংদা শন্দোক্তুনা খংহন্নবা মহাক্না হায়খি। মহাক্কী পুন্সিদা থেংনরকপা খুদমশিংগী মতাংদা হাইরদুনা মন্ত্রীনা ফোংদোকখি মদুদি স্কীম অসিনা লাইরবশিংনা ইনাক খুনবশিংগা চপ মান্নবা হোসপিতালদা হোংনা লায়েংবা ফংহনখ্রে হায়না ফোংদোকখি।
লৈবাক অসিগী লাইরবদগী লাইরবা ইমুংশিং হেন্না-হেন্না এ.বি. পি. এম. জে.এ.ৱাই.গী থৌরাং অসি ফংহন্নবা অমদি বেনিফিসিয়রীশিংদা স্কীম অসিগী মতাংদা খংহন্নবা আরোগ্য ধারা ২.০ অসি ভর্চুএল ওইনা হৌদোকখি।
থৌরম অদুদা মখাদা পীরিবা থবকশিং অসি হৌদোকখি।
অধিকার পত্র: স্কীম অসিগী মখাদা লুপা লাখ ৫ ফাওবা লেম্না অমদি শেল তিংদনা লায়েংবা অদু হায়বা য়াবগী হক অদু খংহন্নবগীদমক্তা পি.এম.-জে.এ.ৱাই.গী মকাদা লায়েংনবগী হোসপিতালদা এদমিসন তৌবা মতমদা বেনিফিসিয়রীশিংদা পীগনি।
অভিনন্দন পত্র: পি.এম.-জে.এ.ৱাই. গী মখাদা লাইয়েং চত্থরবা মতুংদা জিসচার্জ তৌবা মতমদা এ.বি. পি.এম.-জে.এ.ৱাই. স্কীমগী কান্নবশিং অসি লৌবা য়ানবা ‘থাগৎচরি’ হায়বগী নোত অমা পীগনি। অবিনন্দন পত্র অসি স্কীম অসিগী মখাদা ফংবা সর্ভিসকী মতাংদা বেনিফিসিয়রীশিংনা মেনশিনগদবা ওইবা ফীদবেক অমা য়াওগনি।
আয়ুশমান মিত্র: ফংবা য়ারবা নাগরিকশিং খুদিংমক্তা আয়ুশমান কার্দশিং অসি শানবা অমদি স্কীম অসিগী মনুংদা চন্নবা মতেং পাংবা ওইনা আয়ুশমান ভারতকী মীৎয়েংদা খুদোংচাবা অসি ফংহন্নবা অতোপ্পা মরুওইবা খোংথাং অমনি। মসি https://pmjay.gov.in/ayushman-mitra দা লোগ ইন তৌদুনা ফংবা য়ারবা মীওইশিংদা খংহন্নবা য়ানবা আয়ুশমান মিত্রগী আই.দি. অসি শেম্বা য়াই। আয়ুশমান কার্দশিং অসি লৌবা মতমদা অমদি স্কীম অসিগী মখাদা লায়েংবা ফংনবগীদমক্তা আয়ুশমান মিত্র আই.দি. অসি বেনিফিসিয়রীশিংনা সি.এস.সি./পেনেল তৌরবা হোসপিতালশিংদা য়েংহনবা য়াই।
থৌরম অসিদা হকশেল অমদি য়াইফ-য়ুম্বালগী কেন্দ্র মন্ত্রীনা মখা তানা বেনিফিসিয়রীশিংগা থৌরাং অদুগী মতাংদা ৱারী শান্নখি।
নেস্নেল হেল্থ ওথোরিতীগী সি.ই.ও. দা. আর.এস. শর্মানা লুপা লাখ ৫ গী শেলগী তেংবাং অসি ফংনবা লৈবাক অসিগী মফম অমদগী হেক্তা পীরিব মতমগী মনুংদা চম্না, থুনা-য়াংনা, শেল য়াওদনা, নুং-পাল শেংনা উনা অমদি চে য়াওদনা ক্লেম তৌবা য়াহনবগীদমক্তা আই.তি. গী প্লেৎফোর্মশিংবু থাগৎখি অমদি স্কীম অসিগী মখাদা বেনিফিসিয়রী করোর ৫০ অসি ভেরিফাই তৌবা অমদি মিং চলহনবগী সরকারগী পান্দম অসি য়াম্না থুনা ফংলগনি হায়না আশা তৌখি। .
কেন্দ্রগী হকশেল সেক্রতরী শ্রী রাজেশ ভুশন্না অতেনবা মতমদা মায় পাকপা অসি ফংবগীদমক্তা এ.ঐচ.এ. তা লৈরিবা খুদিংমক্তা থাগৎপা ফোংদোকখি অমসুং মহাক্না চহি অহুম লৈরকপা অসিদা স্কীম অসিনা পুম্নৌ নৌনা হোংদোকপা য়াবা হোসপিতালগী লায়েং পংহনখ্রে হায়না ফোংদোকখি।
এন.ঐচ.এ. গী এদিস্নেল সি.ই.ও. দা. প্রবীন গেদাম অমসুং এন.ঐচ.এ. গী দিপুতী সি.ই.ও. দা. বিপুল অগরৱাল অমদি অতৈ মকোক থোংবা ওফিসিএলশিংসু থৌরম অদুদা শরুক য়াখি।
থৌরম অদু ৱেবকাস্ত তৌখিবশিং:
Facebook - https://www.facebook.com/AyushmanBharatGoI/live_videos/
Twitter - https://twitter.com/i/broadcasts/1MYxNmomYwQJw
Youtube - https://youtu.be/fWQj-qZ6YZA

Ministry of Health and Family Welfare
Shri Mansukh Mandaviya chairs Aarogya Dhara 2.0 on 2 Cr hospital admissions under Ayushman Bharat-Pradhan Mantri Jan Aarogya Yojana
“Prime Minister’s humble background enables him to feel the pain of the poor and helpless”
The program ensures that the poor and the well-off get the same treatment at the same place: Shri Mandaviya on AB-PMJAY
18 AUG 2021 4:58PM by PIB Delhi
Shri Mansukh Mandaviya, Union Minister for Health and Family Welfare today chaired the event Aarogya Dhara- 2.0 to mark the completion of 2 Cr treatments under Ayushman Bharat Pradhan Mantri Jan Aarogya Yojana (AB-PMJAY).
With the completion of more than 2 crore hospital admissions landmark yesterday, treatments worth approximately Rs 25,000 crore have been provided till date through a growing network of 23,000 public and private empaneled hospitals to patients across 33 States/UTs in the country since the launch of the scheme on 23rd September 2018.
Expressing his elation at the achievement and congratulating every employee who has made the feat possible, the Union Health Minister said, “Ayushman Bharat PM-JAY is an ambitious scheme ensuring quality and affordable healthcare for the poor and underprivileged people. The scheme has empowered all eligible beneficiaries with cashless and paperless healthcare services benefits of upto Rs 5 Lakhs per family per year. Thus, many disadvantaged sections can afford treatment without turning to moneylenders.”
On the staunch political commitment on the journey towards Universal Health Coverage in India, he noted, “Prime Minister’s humble background enables him to feel the pain of the poor and helpless.” He took the occasion to exhort common people to spread the word of the scheme so that more and more people are enrolled such that medical care can be extended in need to them under the programme.
Citing examples from his personal life, the Minister noted that the scheme has enabled poor people to afford treatment at the same hospital like his well-off peer.
Shri Mandaviya also virtually inaugurated Arogya Dhara 2.0 to increase the reach of AB PM JAY programme to the poorest of the poor households in the country and to make the beneficiaries aware about the scheme.
The following key initiatives were also launched on the occasion.
Adhikar Patra: to be issued to the beneficiaries during their hospital admissions for treatment under PM-JAY scheme to make them aware about their rights so that they can claim free and cashless healthcare services upto Rs 5 lakhs under the scheme.
Abhinandan Patra: a ‘thank you note’ to be issued to the beneficiaries during their discharge after the treatment under PM-JAY for availing the benefits of AB PM-JAY scheme. The Abhinandan Patra is also accompanied by a feedback form to be filled in by the beneficiary regarding the service they received under the scheme.
Ayushman Mitra: Another key initiative launched which provides an opportunity to all citizens to contribute to the vision of Ayushman Bharat by helping eligible people to get their Ayushman Cards created and bring them under the ambit of the scheme. This can be done by logging in to https://pmjay.gov.in/ayushman-mitrato create Ayushman Mitra ID which can then be shared with eligible people. While getting Ayushman Cards and while availing treatments under the scheme the Ayushman Mitra ID can be shared by beneficiaries to CSC/empaneled hospital.
The Union Minister for Health and Family Welfare further interacted with beneficiaries of the programme during the event.
Dr RS Sharma, CEO, National Health AuthorityDr RS Sharma, lauded the NHA’s robust IT platforms for enabling a simpler, fast, cashless, transparent and paperless entire claim process for beneficiaries to seek financial aid Rs 5 lakh in a time bound manner anywhere in the country and hoped to soon achieve the government’s target of verifying and enrolling over 50 crore beneficiaries under the scheme.
Shri Rajesh Bhushan, Union Health Secretarythanked the entire NHA family for this achievement at a short time and noted that the scheme has revolutionised hospital care in the three years of its existence.
Dr Praveen Gedam, Additional CEO, NHAand Dr Vipul Aggarwal, Deputy CEO,NHA and other senior officials were present at the event.
The event was webcast:
Facebook - https://www.facebook.com/AyushmanBharatGoI/live_videos/
Twitter - https://twitter.com/i/broadcasts/1MYxNmomYwQJw
Youtube - https://youtu.be/fWQj-qZ6YZA