হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতকী অপুনবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন করোর ৫৬গী পন্দোল লানখ্রে
ফগৎলকপগী চাং (৯৭.৫২%) মার্চ ২০২০দগী খ্বাইদগী ৱাংবা ওইরি
হৌখিবা পুং ২৪দা নোংমগী ওইবা অনৌবা কেস ৩৫,১৭৮ থেংনখি
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ (৩,৬৭,৪১৫) নুমিৎ ১৪৮নিসিদা খ্বাইদগী নেম্বা ওইরি
এক্তিব কেসনা অপুনবা কেসকী ১.১৪% ওইরি; মার্চ ২০২০দগী খ্বাইদগী নেম্বা ওইরি
হৌখিবা নুমিৎ ২৩নিসিদা নোংমগী পোজিতিবিতী রেত (১.৯৬%) অসি ৩%গী মখাদা লৈরি
18 AUG 2021 9:50AM by PIB Imphal
ভারতকী কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন য়ৌশিনবগী চাং অসি ঙণাং করোর ৫৬কী পন্দোল লানখ্রে। ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবদা থাগৎলকপা প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না পুন্না সেসন ৬২,৬৭,১৪৯দা ভেক্সিন দোজ ৫৬,০৬,৫২,০৩০ কাপখ্রে‍। হৌখিবা পুং ২৪সিদা ভেক্সিন দোজ ৫৫,০৫,০৭৫ কাপখি‍।
মসিদা য়াওরিবশিংদি:
ঐচ.সি.দব্লিউ.
অহানবা দোজ
১,০৩,৫১,৪৭১
২শুবা দোজ
৮১,৩৯,১৭৬
এফ.এল.দব্লিউ.
অহানবা দোজ
১,৮২,৯১,৮২৮
২শুবা দোজ
১,২৩,১০,২৭৯
চহি ১৮-৪৪গী কাঙলুপ
অহানবা দোজ
২০,৫৩,৩৮,১৯৪
২শুবা দোজ
১,৬৬,৮৯,৪৭৫
চহি ৪৫-৫৯গী কাঙলুপ
অহানবা দোজ
১১,৯৬,৫০,৩৪০
২শুবা দোজ
৪,৬৮,৭৮,৪৩৫
চহি ৬০গী মথক
অহানবা দোজ
৮,২০,৮৮,২২৩
২শুবা দোজ
৪,০৯,১৪,৬০৯
অপুনবা
৫৬,০৬,৫২,০৩০
কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন মীপুম খুদিংদা ফংহনবগী অনৌবা ফেজ অসি জুন ২১, ২০২১দগী হৌখিবনি‍। কেন্দ্র লৈঙাক্না লৈবাক শিনবা থুংনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী খোঙজেল হেনগৎহন্নবা অমদি মীৎয়েঙ পাকথোক চাউথোকহন্নবা ফিরেপ লৌরি‍।
ভারতকী ফগৎলকপগী চাং ৯৭.৪৫%দা লৈদুনা মার্চ ২০২০দগী খ্বাইদগী ৱাংবা ওইরি।
লাইচৎ অসি হৌরকপদগী নাখ্রবা অপুনবা মীওইশিংগী মরক্তগী মীওই ৩,১৪,৮৫,৯২৩ হান্ননা কোবিদ-১৯দগী ফগৎলকখ্রবনি অমদি মীওই ৩৭,১৬৯না হৌখিবা পুং ২৪সিদা ফগৎলকখিবনি‍।
হৌখিবা পুং ২৪দা ভারত্তা নোংমগী ওইবা অনৌবা কেস ৩৫,১৭৮ থেংনখি।
থংন-থংননা হৌখিবা নুমিৎ য়াঙ্খৈ-নিথোইসিদা নোংমগী ওইবা অনৌবা কেস মশিং ৫০,০০০গী মখাদা ওইদুনা লাক্লি‍। মসি কেন্দ্র অমদি স্তেত/য়ু.তি. লৈঙাকশিংগী লেপ্পা নাইদনা অমদি পুন্না হোৎনমিন্নবগী মহৈনি‍।
ঙসি ভারতকী এক্তিব কেসলোদ ৩,৬৭,৪১৫ ওইদুনা নুমিৎ ১৪৮নিসিদা খ্বাইদগী নেম্বা ওইরে‍। এক্তিব কেস মশিং অসি লৈবাকসিগী অপুনবা পোজিতিব কেস মশিংগী শুপ্নতগী ১.১৪% খক ওইদুনা মার্চ ২০২০দগী খ্বাইদগী নেম্বা ওইরি।
লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী মশক থোক্না হেনগৎহনখিবগা লোয়ননা হৌখিবা পুং ২৪সিদা লৈবাকসিদা পুন্না তেস্ত মশিং ১৭,৯৭,৫৫৯ তৌখি‍। হৌজিক ফাওবদা ভারতনা পুন্না তেস্ত মশিং ৪৯.৮৪ করোর (৪৯,৮৪,২৭,০৮৩) হেন্না তৌখ্রে‍।
নাকল অমরোমদা লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী হেনগৎহনখিবগা লোয়ননা চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত ১.৯৫%দা লৈদুনা হৌখিবা নুমিৎ ৫৪সিদা ৩%গী মখাদা লৈরি। নোংমগী ওইবা পোজিতিভিতী রেত ১.৯৬তা লৈরে‍। নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত হৌখিবা নুমিৎ ২৩নিদা ৩%গী মখাদা অদুগা হৌখিবা নুমিৎ ৭২সিদনা ৫%গী মখাদা লৈরি।

Ministry of Health and Family Welfare
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage crossed 56 Cr landmark
Recovery Rate (97.52%) at its highest since March 2020
35,178 Daily New Cases reported in last 24 hours
India's Active Caseload (3,67,415) lowest in 148 days
Active cases constitute 1.14% of total cases; lowest ever since March 2020
Daily Positivity Rate (1.96%) less than 3% for last 23 days
18 AUG 2021 9:50AM by PIB Delhi
India’s COVID-19 vaccination coverage crossed 56 Cr landmark yesterday. Cumulatively, 56,06,52,030 vaccine doses have been administered through 62,67,149 sessions, as per the provisional report till 7 am today. 55,05,075 vaccine doses were administered in the last 24 hours.
These include:
HCWs
1st Dose
1,03,51,471
2nd Dose
81,39,176
FLWs
1st Dose
1,82,91,828
2nd Dose
1,23,10,279
Age Group 18-44 years
1st Dose
20,53,38,194
2nd Dose
1,66,89,475
Age Group 45-59 years
1st Dose
11,96,50,340
2nd Dose
4,68,78,435
Over 60 years
1st Dose
8,20,88,223
2nd Dose
4,09,14,609
Total
56,06,52,030
The new phase of universalization of COVID-19 vaccination has commenced from 21st June, 2021. The Union Government is committed to accelerating the pace and expanding the scope of COVID-19 vaccination throughout the country.
India’s recovery rate stands at 97.52%, this is highest since March 2020.
Out of the people infected since the beginning of the pandemic, 3,14,85,923 people have already recovered from COVID-19 and 37,169 patients have recovered in the last 24 hours.
India has reported 35,178 daily new cases in the last 24 hours.
Less than 50,000 Daily New Cases have been reported since fifty-two consecutive days. This is a result of sustained and collaborative efforts by the Centre and the States/UTs.
India’s Active Caseload at 3,67,415 is lowest in 148 days. Active cases now constitute only 1.14% of the country's total Positive Cases which is lowest since March 2020.
With substantially ramped up testing capacity across the country, a total of 17,97,559 tests were conducted in the last 24 hours in the country. Cumulatively, India has conducted over 49.84 crore (49,84,27,083) tests so far.
While on one side testing capacity has been enhanced across the country, Weekly Positivity Rate at 1.95% remains less than 3% for last 54 days now. The Daily Positivity rate also stands at 1.96%. Daily Positivity rate has remained below 3% for last 23 days and below 5% for 72 consecutive days now.