প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না গুজরাত্তা ইনভেস্তর সম্মিৎতা ৱা ঙাংখ্রে
ভেহিকল স্ক্রেপেজ পোলিসী হৌদোকখ্রে
ঐখোয়গী পান্দম অসি সর্কুলার ইকোনোমী অমা মায় পাক্নবা অমসুং স্তেকহোল্দর পুম্বা অকোইবগী থৌদাং লৌবদা মতিক চাবা অমা ওইনবা শেমগৎনবগী পান্দম্নি: পি.এম.
ভেহিকল স্ক্রেপেজ পোলিসীনা লৈবাক অসিদা ভেহিকলগী মশীং মতমগা চুনবা পুরক্নবা মতমগা চান্নদ্রবা গারীশিং সাইন্তিফিক ওইবা মওংদা লম্বীশিংদগী লৌথোকপদা চাউরবা থৌদাংশিং লৌগনি: পি.এম.
লু-নানবা, অয়েৎপা লৈতবা অমসুং চৎথোক-চৎশিন নুঙাইনবগী পন্থুং অসি ২১শুবা চহি চা অসিদা ভারতকী তঙাইফ্রদবা পুংফম ওইরি: পি.এম.
পোলিসী অসিনা লুপা কোতি ১০গী অনৌবা শেন্থং অমা পুরক্লগনি অমসুং থবক লিশিং কয়া অমা লৈরগনি: পি.এম.
অনৌবা স্ক্রেপিং পোলিসী অসি ৱেস্ততগী ৱেলথ ওইনবা সর্কুলার ইকোনোমীদা মরুওইবা লিঙ্ক অমনি: পি.এম.
অরিবা ভেহিকলগী স্ক্রেপিং সর্তিফিকেৎ পায়রবা মীওইশিংনা অনৌবা ভেহিকল অমা লৈবা মতমদা রেজিস্ত্রেসনগীদমক পৈশা তিংলরোই, লম্বীগী তেক্স খরা হন্থগনি: পি.এম.
ওতো মেনুফেকচরিংগী ভেল্যু চেনগা মরী লৈননা মপাল লমদগী পোৎলম পুশিল্লকপদা মীপাল তাংবা হন্থহন্নবা ঐখোয়না হোৎনগদবনি: পি.এম.
ইথানোল, হায়দ্রোজেন ফুএল, ইলেক্ত্রিক মোবিলিতী, আর. অমসুং
13 AUG 2021 12:34PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা গুজরাত্তা ইনভেস্তর সম্মিৎতা ভিদিও কনফরেন্সকী খুৎথাংদা ৱা ঙাংখ্রে। সম্মিৎ অসি ভোলুন্তরী ভেহিকল-ফ্লীত মোদর্নাইজেসন প্রোগ্রাম নত্ত্রগা ভেহিকল স্ক্রেপিং পোলিসীগী মখাদা ভেহিকল স্ক্রেপিং ইনফ্রাস্ত্রকচর লিংখৎনবগীদমক শেন্থং পীরক্নবা বার্তোন তৌবনি। হায়রিবা অসিনা ইন্তিগ্রেতেৎ স্ক্রেপিং হব অমা শেমগৎনবা অলাংদা শিপ ব্রেকিং ইন্দস্ত্রীদা মিয়েংসু চিংশিল্লি। রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হায়ৱেজগী কেন্দ্রগী মন্ত্রী অমসুং গুজরাতকী মুখ্য মন্ত্রীসু থৌরম অসিদা শরুক য়াখি।
ঙসি হৌদোকখিবা ভেহিকল স্ক্রেপেজ পোলিসী অসিনা ভারতকী চাউখৎ খোঙচৎতা মশক থোকপা মফম অমনি। ভেহিকল স্ক্রেপিং ইনফ্রাস্ত্রকচর লিংখৎনবগীদমক গুজরাত্তা ইনভেস্তর সম্মিৎ অসিনা ওইরকপা য়াবা কয়া অমা লৈরি। ভেহিকল স্ক্রেপিংনা অকোইবগা চুননবা মতমগা চান্নদ্রবা অমসুং মৈখু থোকপা ভেহিকল লৌথোকপদা মতেং ওইরগনি। “ঐখোয়গী পান্দম অসি সর্কুলার ইকোনোমী অমা মায় পাক্নবা অমসুং স্তেকহোল্দর পুম্বা অকোইবগী থৌদাং লৌবদা মতিক চাবা অমা ওইনবা শেমগৎনবগী পান্দম্নি,” হায়না প্রধান মন্ত্রীনা থৌরম অসিগী মাংওইননা ত্বীতকী পরিং অমদা হায়খি।
নেস্নেল ওতোমোবাইল স্ক্রেপেজ পোলিসী হৌদোকপা মতমদা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি হায়রিবা পোলিসী অসিনা অনৌবা ভারতকী ওতো সেক্তর অমসুং চৎথোক-চৎশিন্দা অনৌবা মশক অমা তাক্লগনি। মসিগী পোলিসী অসিনা লৈবাক অসিদা সাইন্তিফিক ওইবা মওংদা লম্বীদগী মতমগা চুনদ্রবা ভেহিকল লৌথোক্তুনা ভেহিকলগী মশীং মতমগা চুনবা মওংদা শেম্বদা চাউরবা থৌদাং লৌগনি। মহাক্না হায়খি মদুদি চৎথোক-চৎশিন্দা মতমগা চুনবা অমা শেমগৎপা অসিনা, ত্রাবেল অমসুং ত্রান্সপোর্তেসন্দা অয়েৎপা হন্থবতা নত্তনা মসিনা শেল-থুমগী ফিভম ফগৎহনবদা মতেং পাংনবগী খুদম অমা ওইগনি। লু-নানবা, অয়েৎপা লৈতবা অমসুং চৎথোক-চৎশিন নুঙাইনবগী পন্থুং অসি ২১শুবা চহি চা অসিদা ভারতকী তঙাইফ্রদবা পুংফম ওইরি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায় মদুদি অনৌবা স্ক্রেপিং পোলিসী অসি সর্কুলার ইকোনোমী অমসুং ৱেস্ততগী ৱেলথ কেম্পেইন্দা মরুওইবা লিঙ্ক অমা ওইরি। পোলিসী অসিনা অমুকসু লৈবাক অসিগী সহরশিংদা পোল্লুসন হন্থহনবা অমসুং অকোইবা ঙাক-শেনবা অমসুং য়াম্না থুনা চাউখৎনবা ঐখোয়না হায়দোকখিবা ৱাহৈশিংগী মমি তারি। রিয়ুজ, রিসাইকল অমসুং রিকোবরীগী প্রিন্সিপাল ইন্দুনা মসিগী পোলিসী অসিনা লৈবাক অসিগী ওতো সেক্তর অমসুং মেতেল সেক্তরদা পুক্নিং থৌগৎলি। পোলিসী অসিনা লুপা কোতি ১০গী অনৌবা ইনভেস্তমেন্ত পুরক্লগনি অমসুং থবক লিশিং কয়া অমা পীরগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা মরুওইবা পীদুনা হায় মদুদি ভারত অসি নিং-খা তম্বা চহি ৭৫শুবা চংলকপগা লাক্কদৌরিবা চহি ২৫ অসি য়াম্না মরু ওইরি। মহাক্না হায়খি লাক্কদৌরিবা চহি ২৫ অসিদা ব্যুজিনেসতা থবক তৌবা অমসুং নুমিৎ খুদিংগী ওইবা পুন্সি মহিংদা অহোংবা কয়া অমা লাক্লগনি। মহাক্না হায়খি অহোংবা মরক অসিদা, ঐখোয়গী অকোইবা, ঐখোয়গী লম, ঐখোয়গী লল অমসুং রো-মেতরিএল অসিবু ঙাক-শেনবা য়াম্না মরু ওই। মহাক্না হায়খি ঐখোয়না তুংদা অনৌবা পুথোকপা অমসুং তেক্নোলোজীগা লোয়ননা থবক তৌবা য়াই, অদুবু ঐখোয়না ইমা লৈবাক্তগী ফংলিবা লল অসি ঐখোয়গী খুৎতা লৈবা নত্তে।
ঙসি প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি, নাকন অমদা ভারতনা দীপ ওসিন মিসন্দা অনৌবা কয়া অমা থিরি, অমরোমদা সর্কুলার ওইবা ইকোনোমী অমদা পুক্নিং থৌগৎলি। মহাক্না মখা তানা হায় মদুদি হোৎরিবা অসি লেঙদবা চাউখৎপা অমা অমসুং অকোইবগা চুনবা ওইনবনি।
ইনর্জী সেক্তরদা অমুক্তা থোকখিদ্রিবা থবক কয়া অমা তৌরি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা উৎখি। ভারতনা সোলার অমসুং ৱিন্দ ইনর্জীগী লমদা অতৈ মাংজিল থারিবা লৈবাকশিংগা চৎমিন্নরি। শ্রী মোদীনা মরুওইবা পীখি মদুদি হায়রিবা ৱেস্ততগী ৱেলথ কেম্পেইন অসি স্বাচাতা অমসুং আত্মির্ভরতাগা মরী লৈনৈ।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি প্রজা মীয়াম্না পোলিসী অসিদগী মায়কৈ কয়া অমদা য়াম্না চাউনা কান্নবা ফংগনি। অহানবা খুদোংচাবা অদুদি অরিবা ভেহিকল অমা স্ক্রেপ তৌবা মতমদা সর্তিফিকেৎ অমা পীগনি। হায়রিবা সর্তিফিকেৎ অসি পায়রবা মীওই অমনা অনৌবা ভেহিকল অমা লৈবা মতমদা রেজিস্ত্রেসন তৌবগী মথৌ তাররোই। মসিগা লোয়ননা, হায়রিবা মহাক অদুদা লম্বীগী তেক্সতা হন্থনা পীগনি। অনিশুবা কান্নবা অসিনা মেন্তেনেন্সকী মমল, শেমবগী মমল, অরিবা ভেহিকলগুম্না থাও চাবা হন্থরগনি। অহুমশুবা কান্নবা অসি পুন্সিগা য়াম্না মরী লৈনৈ। অরিবা ভেহিকল অমসুং অরিবা তেক্নোলোজীনা মরম ওইদুনা লম্বীদা খুদোংথীবা থোকপা হন্থহল্লগনি। মরিশুবদা, পোলুসন থোক্তুনা ঐখোয়গী হকচাংদা শোকহনবা হন্থহল্লগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা মরুওইবা পীরদুনা হায় মদুদি, অনৌবা পোলিসী অসিগী মখাদা ভেহিকলশিং অসি শুপ্নতগী চহিদা য়েংদুনা স্ক্রেপ তৌরোই। ভেহিকলশিং অসি অয়াবা য়াওরবা, ওতোমেতিক ওইবা তেস্তিং সেন্তরগী থোঙদা সাইন্তিফিকেল ওইনা তেস্ত তৌগনি। শিজিন্নবা য়াদ্রবা ভেহিকলশিং সাইন্তিফিকেল ওইনা স্ক্রেপ তৌগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি হায়রিবা অনৌব পোলিসী অসিনা স্ক্রেপকা মরী লৈনবা সেক্তরশিংদা অনৌবা ইনর্জী অমসুং সেক্যুরিতী পীগনি। এমপ্লোয়ী অমসুং এন্ত্রেপ্রিন্যুর মচাশিংনা শাফরবা অকোইবা অমা লৈরগনি অমসুং অতোপ্পা ওর্গানাইজ সেক্তরগা মান্ননা কান্নবা ফংগনি। প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি ঐখোয়না মমাং চহিদা লুপা কোতি ২৩,০০০ রোমগী শেনফম ওইবা স্ক্রেপ স্তীল মীরমদগী পুশিল্লকখি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায় মদুদি আত্মনির্ভর ভারতকী থৌওং য়াম্না থুনা চংশিন্নবগীদমক ভারতকী ইন্দস্ত্রীশিং লেঙদবা অমসুং পোত্থোক লৈবা খোঙথাং লেপ্পা লৈতনা চংশিনগনি। মহাক্না মরুওইবা পীদুনা হায় মদুদি ঐখোয়না হোৎনরিবা অসি ওতো মেনুফেকচরগী ভেল্যু চেনগা মরী লৈননা মপাল লমগী এক্সপোর্ত্তা মিপাল তাংবা হন্থনবনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি ইথানোল, হায়দ্রোজেন ফুএল নত্ত্রগা ইলেক্ত্রিক মোবিলিতী ওইসনু, হায়রিবা অসি সরকারনা লুম্না লৌদুনা, ইন্দস্ত্রীশিংনা মপুং ওইনা শরুক য়াবা য়াম্না মথৌ তাই হায়খি। আর. অমসুং দি.দগী ইনফ্রাস্ত্রকচর ফাওবা ইন্দস্ত্রীশিংনা খুৎশম্নবা হেনগৎলক্লি। মহাক্না লাক্কদৌরিবা চহি ২৫ অসিদা আত্মনির্ভর ভারতকীদমক লম্বী অমা শেম্নবা হায়খি। হায়রিবা অসিদা করিগুম্বা অদোম্না মতেং পাম্লবা, সরকার অসিনা পীননবা শেম শাদুনা লৈরি, হায়না মহাক্না থাজবা পীখি।
ঙসি প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি, লু-নানবা, অয়েৎপা লৈতবা অমসুং চৎথোক-চৎশিন নুঙাইনবগীদমক হোৎনরিবা অসিদা, থায়নগী চৎনবিশিং হোংদোকপা মথৌ তাই হায়না হায়খি। ঙসিদি ভারতনা মালেমগী থাক্তা শাফবা অমসুং অফবা অমা নাগরীকশিংদা পীনবা লেপতুনা লৈরি অমসুং হায়রিবা ৱাখল অসি বি.এস.-৪দগী বি.এস.৬গী ত্রান্সিসনগী মরুমদনি, হায়রগা মহাক্না লোইশিনখি।

Prime Minister's Office
PM addresses Investor Summit in Gujarat
Launches Vehicle Scrappage Policy
Our aim is to create a viable circular economy and bring value for all stakeholders while being environmentally responsible: PM
Vehicle Scrappage Policy will play a big role in the modernization of the vehicular population in the country, removing unfit vehicles from the roads in a scientific manner: PM
The goal of Clean, Congestion Free and Convenient Mobility, is the need of the hour for 21st century India:PM
The Policy will bring in a fresh investment of more than Rs 10 thousand crores and will create thousands of jobs: PM
New scrapping policy is an important link in the circular economy of Waste to Wealth: PM
People with scraping certificate of the old vehicle will not have to pay any money for registration on the purchase of a new vehicle, some exemption in road tax too: PM
It is our effort to reduce dependence on imports with regard to the value chain of auto manufacturing: PM
Active industry participation is needed in ethanol, hydrogen fuel, electric mobility, R&D and infrastructure: PM
13 AUG 2021 12:34PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi addressed the Investor Summit in Gujarat via video conference. The Summit is being organized to invite investment for setting up vehicle scrapping infrastructure under the Voluntary Vehicle-Fleet Modernization Program or the Vehicle Scrapping Policy. It will also draw focus on the synergies presented by the ship breaking industry at Alang, for development of an integrated scrapping hub. Union Minister for Road Transport & Highways and Chief Minister of Gujarat were also present on the occasion.
The launch of Vehicle Scrappage Policy today is a significant milestone in India’s development journey. The Investor Summit in Gujarat for setting up vehicle scrapping infrastructure opens a new range of possibilities. Vehicle scrapping will help phase out unfit and polluting vehicles in an environment friendly manner. “Our aim is to create a viable circular economy and bring value for all stakeholders while being environmentally responsible, '' said the Prime Minister in a series of tweets before the event.
While launching the National Automobile Scrappage Policy, the Prime Minister said that this policy is going to give a new identity to the auto sector and to the mobility of New India. This policy will play a big role in the modernization of the vehicular population in the country, removing unfit vehicles from the roads in a scientific manner. He said that modernity in mobility, not only reduces the burden of travel and transportation, but also proves to be helpful for economic development. The goal for 21st century India to be Clean, Congestion Free & Convenient Mobility, is the need of the hour.
The Prime Minister said the new scrapping policy is an important link in the circular economy and in the waste to wealth campaign. This policy also reflects our commitment to reduce pollution from the cities of the country and protect the environment and fast development. This policy by following the principle Reuse, Recycle and Recovery will also promote the country's self-reliance in the auto sector and in the metal sector. The Policy will bring in a fresh investment of more than Rs 10 thousand crores and will create thousands of jobs.
The Prime Minister stressed that as India is about to enter the 75th year of Independence the next 25 years is very important. He said there would be many changes in the way of working the business and in everyday life in the next 25 years. He said in the midst of this change, it is equally important to protect our environment, our land, our resources and our Raw Material. He said we can work on Innovation and Technology in the future, but the wealth we get from Mother Earth is not in our hands.
The Prime Minister remarked that today, on one hand India is exploring new possibilities through the Deep Ocean Mission, while on the other it is also encouraging a circular economy. He added that the effort is to make development sustainable and environment friendly.
The Prime Minister highlighted the unprecedented work done in the energy sector. India has entered in the front ranking countries in the field of solar and wind energy. Shri Modi emphasized that this waste to wealth campaign is being linked with Swachata and Aatmnirbharta.
The Prime Minister said that the general public will benefit greatly from this policy in every way. The first advantage will be that a certificate will be given on scrapping the old vehicle. Whoever has this certificate will not have to pay any money for registration on the purchase of a new vehicle. Along with this, he will also be given some exemption in road tax. The second benefit will be that the maintenance cost, repair cost, fuel efficiency of the old vehicle will also be saved in this. The third benefit is directly related to life. There will be some relief from the high risk of road accidents due to old vehicles and old technology. Fourth, it will reduce the harmful impact of pollution on our health.
The Prime Minister stressed the fact that, under the new policy vehicles will not be scrapped merely on the basis of age. Vehicles will be scientifically tested through authorized, automated testing centres. Unfit vehicles will be scrapped scientifically. It will ensure that registered vehicle scrapping facilities all over the counties are technology driven and transparent.
The Prime Minister said that this new policy will give new energy and security to the scrap related sector. Employees and small entrepreneurs will get a safe environment and will get the benefits like the employees of other organized sectors. They will be able to work as collection agents for the authorized scrapping centres. The Prime Minister lamented the fact that we had to import 23,000 crore worth of scrap steel during the last year as our scrapping is not productive and we are not able to recover energy and rare earth metals.
The Prime Minister informed that continuous steps are being taken to make Indian Industry sustainable and productive for speeding the process of Aatmnirbhar Bharat. He emphasized that it is our effort to reduce dependence on imports with regard to the value chain of auto manufacturing.
The Prime Minister said that be it ethanol, hydrogen fuel or electric mobility, with these priorities of the government, active participation of the industry is very important. From R&D to infrastructure, the industry has to increase its partnership. He asked them to have a roadmap for aatmnirbhar Bharat for next 25 years. Whatever help you need for this, the government is ready to give it, he assured.
The Prime Minister said that today, when the country is moving towards clean, congestion free and convenient mobility, there is a need to change the old approach and practices. Today’s India is committed to provide global standard safety and quality to its citizens and this thinking is behind the transition from BS-4 to BS6, he concluded.