Ministry of Youth Affairs and Sports
Minister of Youth Affairs & Sports Sh. Anurag Singh Thakur will launch the Nationwide programme of Fit India Freedom Run 2.0 on 13th August
I urge everyone to take part in the nationwide fit India Freedom Run 2.0 and make it people's movement: Shri Anurag Thakur
10 AUG 2021 5:04PM by PIB Delhi
Key Highlight:
• Fit India Freedom Run being organized as part of Azadi ka Amrit Mahotsav
• Each week programmes will be held in 75 districts and at 75 villages in each district till 2nd October 2021
• Fit India Freedom Runs will be organized in 744 Districts, 75 villages in each of the 744 Districts and 30,000 Educational Institutions across the country
• Through this initiative, more than 7.50 Crore youth and citizens will be reached to take part in the run
Ministry of Youth Affairs and Sports as part of celebration of Azadi ka Amrit Mahotsav-India@75 is organizing Fit India Freedom Run 2.0 throughout the country. Taking inspiration from inaugural speech of Prime Minister of India, during the curtain raiser of Azadi ka Amrit Mahotsav on 12th March 2021, Ministry of Youth Affairs and Sports has conceptualized celebration of Azadi ka Amrit Mahotsav under the pillar of Actions and Resolves @75.
Briefing mediapersons today, Secretary, Youth Affairs and Sports, Smt Usha Sharma informed that the Union Minister of Youth Affairs & Sports, Sh. Anurag Singh Thakur will launch the Nationwide programme of Fit India Freedom Runs 2.0 on 13th August 2021. Minister of State, Youth Affairs & Sports, Sh. Nisith Pramanik will also join the launch event, where organizations like BSF, CISF, CRPF, Railways, NYKS, ITBP, NSG, SSB would also join virtually from iconic locations across the country. Further, there will be 75 physical events at different historical locations on launch day i.e., on 13th August 2021.
Subsequently, each week programmes will be held in 75 districts and at 75 villages in each district till 2nd October 2021. Thus, Fit India Freedom Runs will be organized in 744 Districts, 75 villages in each of the 744 Districts and 30,000 Educational Institutions across the country. Through this initiative, more than 7.50 Crore youth and citizen will be reached to take part in the run.
In his message, Minister of Youth Affairs & Sport's has said, "As we celebrate 75 years of Independence, we must resolve for a fit and healthy India because only a fit and healthy India can be a strong India. So, I urge everyone to take part in the nationwide fit India Freedom Run 2.0 and make it people's movement."
This time Fit India Freedom Runs 2.0 will commence on 13th August 2021 and conclude on 2nd October 2021. The aim is to encourage people to take up fitness activities such as running and sports in their daily lives and get freedom from obesity, laziness, stress, anxiety, diseases etc. Through this campaign, citizens will be given call to make a resolve to include physical activity of at least 30 minutes daily in their lives "FITNESS KI DOSE AADHA GHANTA ROZ".
The key activities of Fit India Freedom Run 2.0 include pledge, rendering of National Anthem, Freedom Run, cultural functions at venues, awareness among Youth Volunteers to participate and also organize similar Freedom Runs in their villages. People can register and upload their run on Fit India portal https://fitindia.gov.in and promote freedom run on their social media channels with #Run4India and #AzadikaAmritMahotsav.
Prominent people, Public Representatives, PRI leaders, social workers, sports persons, media personalities, doctors, farmers and Army personnel are being requested to participate, encourage and motivate the people by gracing these events at various levels. Events will be organized physically and virtually all across the country by following the COVID-19 protocols.
Central Government Ministries, States Governments and other Organizations have been requested to conduct physical/virtual Freedom Run events throughout the campaign till 2nd October 2021. To make the campaign people driven, efforts are being made to encourage friends, families and peer groups etc to participate in the event in the maximum.
'Fit India Freedom Run' was conceived last year in the wake of COVID-19 Pandemic when social distancing became 'new normal lifestyle, so as to keep the imperative need of fitness active even while following the social distancing norms, Fit India Freedom Run was launched on the concept of virtual run i.e. 'it can be run anywhere, anytime! You run a route of your choice, at a time that suits you. Basically, you run your own race and time your own pace'.
The first edition of the campaign was organized from 15th August to 2nd October, 2020. More
than 5 Crore people from Central/State Departments and organizations including Central Armed Forces, NGOs, Private Organizations, Schools, Individuals, Youth Clubs participated and covered around 18 crore kms distance.

নহারোল অমসুং শান্ন-খোৎনবগী মন্ত্রালয়
য়ুথ এফিয়র্স এন্দ স্পোর্তস মন্ত্রী শ্রী অনুরাগ সিংহ থাকুরনা ওগস্ত ১৩দা লৈবাক শিনবা থুংবগী প্রোগ্রাম ওইরিবা ফিৎ ইন্দিয়া ফ্রিদম রন ২.০. হৌদোক্কনি
ঐহাক্না মীপুম খুদিংমক্তা লৈবাক শিনবা থুংবগী ফিৎ ইন্দিয়া ফ্রিদম রন ২.০দা শরুক য়াবীনবা অমসুং মসিবু মীয়ামগী খোঙজং ওইহন্নবা হায়জরি: শ্রী অনুরাগ থাকুর
10 AUG 2021 5:04PM by PIB Imphal
মরুওইবা ৱারোলশিং:
ফিৎ ইন্দিয়া ফ্রিদম রন অসি আজাদী কা অমৃত মহোৎসবকী শরুক অমা ওইনা শিল্লি।
চয়োল খুদিংগী প্রোগ্রামশিং অসি জিলা ৭৫দা অদুগা জিলা অমমমগী খুঙ্গং ৭৫দা ওক্তোবর ২, ২০২১ ফাওবা শিনগনি।
ফিৎ ইন্দিয়া ফ্রিদম রন্স অসি জিলা ৭৪৪দা, জিলা ৭৪৪ খুদিংগী খুঙ্গং ৭৫তা অমসুং লৈবাক অসিদা লৈরিবা এজুকেস্নেল ইন্সতিত্যুসন ৩০,০০০দা শিনগনি।
মসিগী অনৌবা থৌরাং অসিগী খুত্থাংদা নহারোল অমসুং প্রজা করোর ৭.৫০ হেনবনা রন অসিদা শরুক য়াবা ঙমহল্লগনি।
য়ুথ এফিয়র্স এন্দ স্পোর্তস মন্ত্রালয়না আজাদী কা অমৃত মহোৎসব - India@75 পালন তৌবগী শরুক অমা ওইনা লৈবাক শিনবা থুংবদা ফিৎ ইন্দিয়া ফ্রিদম রন ২.০ পাঙথোক্লি। মার্চ ১২, ২০২১দা আজাদী কা অমৃত মহোৎসবকী কর্তেন রেজরদা ভারতকী প্রধান মন্ত্রীনা থমখিবা হৌদোকপগী ৱারোলদগী ইথিল লৌদুনা য়ুথ এফিয়র্স এন্স স্পোর্তস মন্ত্রালয়না এক্সন্স এন্দ রিজোলবস @75গী য়ুম্বীগী মখাদা আজাদী কা অমৃত মহোৎসবকী পালন তৌনবা ৱাখল পুথোকখি।
ঙসি মীদিয়াগী মীওইশিংদা ব্রিফিং তৌবদা য়ুথ এফিয়র্স এন্দ স্পোর্সকী সেক্রেতরী, শ্রীমতি উশা শর্মনা হায়খি, য়ুথ এফিয়র্স অমসুং স্পোর্তসকী কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী অনুরাগ থাকুরনা অগস্ত ১৩, ২০২১দা লৈবাক শিনবা থুংনা পাংথোক্কদবা প্রোগ্রাম ফিৎ ইন্দিয়া ফ্রিদম রন্স ২.০ হৌদোক্লগনি। য়ুথ এফিয়র্স অমসুং স্পোর্তসকী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী নিসিথ প্রমানিকসু হৌদোকপগী থৌরম অসিদা শরুক য়াগনি অদুগা বি.এস.এফ., সি.আই.এস.এফ., সি.আর.পি.এফ., রেলৱেজ, এন.ৱাই.কে.এস., আই.তি.বি.পি., এন.এস.জি., এস.এস.বি.,গুম্বা ওর্গনাইজেসনশিংনা লৈবাক অসিগী আইকনিক ওইরবা মফমশিংদগী ভর্চ্যুএল ওইনা শরুক য়াগনি। মসিগা লোইননা হৌদোক্কদবা নুমিৎ হায়বদি ওগস্ত ১৩ অসিদা পুৱারী ওইরবা মফমশিংদা ফিজিকেল ইভেন্ত ৭৫সু পাংথোক্কনি।
মসিগী মখা তারকপদা চয়োল খুদিংগী জিলা ৭৫দা অদিগা জিলা অমমমগী খুঙ্গং ৭৫দা ওক্তোবর ২, ২০২১ ফাওবা প্রোগ্রামশিং পাংথোক্কনি। অসুম্না ফিৎ ইন্দিয়া ফ্রিদম রন্স অসি জিলা ৭৪৪দা, জিলা ৭৪৪ খুদিংগী খুঙ্গং ৭৫তা অমসুং লৈবাক অসিদা লৈরিবা এজুকেস্নেল ইন্সতিত্যুসন ৩০,০০০দা শিনগনি। মসিগী অনৌবা থৌরাং অসিগী খুত্থাংদা নহারোল অমসুং প্রজা করোর ৭.৫০ হেনবনা রন অসিদা শরুক য়াবা ঙমহল্লগনি।
মহাক্কী পাউজেলদা, য়ুথ এফিয়র্স এন্দ স্পোর্তস মন্ত্রীনা হায়, “ঐখোয়না নীংখা তম্বগী ৭৫শুবা চহি পালন তৌবা অসিদা ঐখোয়না মচা-মউ ফবা ভারত অমা ওইহন্নবা ফিরেপ লৌরসি মমদি মশা-মউ ফবা ভারত খক্তনা মপাঙ্গল কনবা ভারত অমা ওইবা ঙমগনি। অদুনা ঐহাক্না মীপুম খুদিংমক্তা লৈবাক শিনবা থুংনা পাঙথোক্কদৌরিবা ইৎ ইন্দিয় ফ্রিদম রন ২.০ অসিদা শরুক য়াবীদুনা মসি মীয়ামগী খোঙজং অমা ওইহল্লসি হায়না হায়জরি।”
হন্দক্তি ফিৎ ইন্দিয়া ফ্রিদম রন্স ২.০ অসি ওগস্ত ১৩, ২০২১দগী হৌরগা ওক্তোবর ২, ২০২১দা লোইশিনগনি। মসিগী পান্দমদি মীয়ামদা মখোয়গী নোংমগী পুন্সিদা লমজেল চেনবা অমসুং শান্ন-খোৎনবগী থৌরমশিং শরুক য়াদুনা নোইখৎপা, তন্থবা, স্ত্রেস, খোইরাং খোইশাওনবনচিংবা লাইনাশিংদগী ঙাকথোক্নবা মীয়াম্বু পুক্নীং থৌগৎপনি। কেম্পেন অসিগী খুত্থাংদা প্রজাশিংনা মখোয়গী পুন্সিদা নোংমগী য়ামদ্রবদা মিনিৎ ৩০গী হকচাং শাজেল “ফিৎনেস কি দোজ আধা গন্তা রোজ” তৌবীনবা প্রজা মীয়ামদা ৱারেপ লৌহল্লগনি।
ফিৎ ইন্দিয়া ফ্রিদম রন ২.০গী মরুওইবা এক্তিবিতীশিংগী মনুংদা চল্লিবশিং অদুদি ৱাশক লৌবা, জাতীগী ইশৈ শকপা, ফ্রিদম রন, মফমশিংদা কলচরেল ফঙ্কসনশিং পাংথোকপা, নহা ওইরিবা ভোলুন্তিয়রশিংদা শরুক য়ানবা অমসুং চপ মান্নবা ফ্রিদম রনশিং অসি মখোয়গী খুঙ্গংশিংদা পাংথোক্নবা এৱেয়র্নেস পীবনি। মীয়াম্না মখোয়গী রন অদু ফিৎ ইন্দিয়া পোর্তেল https://fitindia.gov.inদা অপলোদ তৌবা য়াগনি অমসুং মখোয়গী সোসিএল মেদিয়া চেনেলশিংদা #Run4India অমসুং #AzadikaAmritMahotsav হায়না ফ্রিদম রন প্রমোৎ তৌবা য়াগনি।
মমিং লৈরবা মীওইশিং, মীয়ামগী মীহুৎশিং, পি.আর.আই. লুচিংবশিং, সোসিএল ৱার্করশিং, শান্নরোইশিং, মেদীয়াগী লমদা লৈরিবা মীওইশিং, দোক্তরশিং, লৌমীশিং অমসুং আর্মী পর্সনেলশিংদা তোঙান তোঙানবা থাক্তা থৌরম অসিদা শরক য়াবীদুনা মীয়ামবু থৌনা হাপতুনা পুক্নীং থৌগৎপীয়ু হায়না খংহনজরি। থৌরমশিং অসি কোবিদ-১৯গী চৎন-কাংলোনশিং ঙাক্তুনা লৈবাক পু্ম্বদা ফিজিকেল অমসুং ভর্চ্যুএল ওইনা শিনগনি।
কেন্দ্র সরকারগী মন্ত্রীশিং, রাজ্য সরকারশিং অমসুং অতোপ্পা ওর্গনাইজেসনশিংদা ওক্তোবর ২, ২০২১ ফাওবদা কেম্পেন অসিগী মনুংদা ফিজিকেল/ভর্চ্যুএল রন থৌরমশিং পাংথোক্নবা খংহনজরি। কেম্পেন অসিদা মীয়াম পুন্না শরুক য়ামিন্ননবা মরুপশিং, ইমুং-মনুং অমসুং লেংমান্নবনচিংশিংদা থৌরম অসি হুপ্না শরুক য়ানবা পুক্নিং থৌগৎনবা থবকশিং পাইখৎলি।
‘ফিৎ ইন্দিয়া ফ্রিদম রন’ অসি হৌখিবা চহিগী কোবিদ-১৯ লাইচৎ থোক্লিঙৈ সোসিএল দিস্তেন্সিংনা পুন্সিরোলগী ‘ন্যু নোর্মেল’ ওইখিবা মতমদা সোসিএল দিস্তেন্সিংগী কাংলোনশিং ঙাকপগা লোইননা হকচাং ফনা থম্বগী মথৌ তাবা অদু মরুওইনা লৌদুনা লৈহন্নবা হৌদোকখিবনি। ফিৎ ইন্দিয়া ফ্রিদম রন অসি ভর্চ্যুএল রন হায়বদি ‘মসি মফম অমা হেক্তদা, মতম অমা হেক্তদা চেনবা য়াবা! অদোমগী খুদোংচাবা মতমদা অদোম্না পাম্বা লম্বী অমদা চেনবা য়াবা। খ্বাইদগী মরু ওইরিবদি অদোম ইশাগী লমজেল ইশানা চেনবা অমসুং অদোম ইশাগী খোঙজেল অদুগী মতম ইশানা লেপচবা’ মসিগী ৱাখল্লোন্দা হৌদোকখিবনি।
কেম্পেন অসিগী অহানবা ইদিসন ওগস্ত ১৫ দগী ওক্তোবর, ২০২০ ফাওবা পাঙথোকখি।
কেন্দ্র/রাজ্যগী বিভাগশিং অমসুং সেন্ত্রেল আর্মদ ফোর্সেস, এন.জি.ও.শিং, লনাইঈ লুপশিং, স্কুলশিং, মীওইশিং, য়ুথ ক্লবশিংদগী মীওই করোর ৫ হেনবনা শরুক য়াখি অমসুং কিলোমিতর ১৮রোমগী অশাংবা কভর তৌবা ঙমখি।