প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
অহানবা খোঙথাং অমা ওইনা পি.এম.না ওগস্ত ৬তা ত্রেত অমসুং কম্মর্সকী মপালদা লৈরিবা ভারত মচা মিসনগী মকোকশিং অমসুং স্তেকহোল্দরশিংগা উনগদৌরি
পি.এম.না “লোকেল গোইজ গ্লোবেল – মালেমগীদমক মেক ইন ইন্দিয়া” ফংনবা কন্না হায়রি
05 AUG 2021 10:05PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ত্রেত অমসুং কম্মর্সকী মপালদা লৈরিবা ভারত মচা মিসনগী মকোকশিং অমসুং স্তেকহোল্দরশিংগা ২০২১গী ওগস্ত ৬কী নুমিদাংৱাইরম পুং ৬ তাবা মতমদা ভিদিও কনফরেন্সকী খুত্থাংদা উনগদৌরি। থৌরম অসি প্রধান মন্ত্রীনা ফংনবা কন্না হায়রিবা “লোকেল গোইজ গ্লোবেল – মালেমগীদমক মেক ইন ইন্দিয়া” অসি মার্ক তৌগনি।
এক্সপোর্ত অসি য়াম্না চাউবা থবক ফংফম অমা ওইরি, মরু ওইনা এম.এস.এম.ই. অমসুং হায় লেবর-ইন্তেনসিব সেক্তরশিংনি, লোয়ননা মেন্যুফেকচর সেক্তর অমসুং অপুম্বা ইকোনোমী। উনবা অসিগী পান্দমদি ভারতকী এক্সপোর্ত অসি পাকথোক চাউথোকহনবনি অমসুং মালেমগী ত্রেদতা শরুক তম্বনি।
উনবা অসিনা পান্দম থম্লিবা অসি মালেমগী দিমান্দশিং অসি পীবা ঙম্নবা লোকেলগী অঙম্বশিং পুথোক্তুনা শিজিন্নবা অমসুং ঐখোয়গী এক্সপোর্ত পোতেন্সিএল চাউথোক্নবা স্তেকহোল্দরশিংদা শক্তি পীবনি।
য়ুনিয়ন কম্মর্স মন্ত্রী অমসুং এক্সতর্নেল এফিয়র্স মিনিস্তরনা থৌরম অসিদা শরুক য়াগনি। উনবা অসিদা দিপার্তমেন্ত ২০গী সেক্রেতরী, রাজ্যগী ওফিসিএল, এক্সপোর্ত কাউন্সিল অমসুং চাম্বর ওফ কম্মর্সকী মেম্বরশিংনা শরুক য়াগনি।

Prime Minister's Office
In a first of its kind initiative, PM to interact with Heads of Indian Missions abroad and stakeholders of the trade & commerce sector on 6th August
PM to give a clarion call for ‘Local Goes Global - Make in India for the World’
05 AUG 2021 10:05PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will interact with Heads of Indian Missions abroad along with stakeholders of the trade & commerce sector of the country on 6 August, 2021 at 6 PM, via video conferencing. The event will mark a clarion call by the Prime Minister for ‘Local Goes Global - Make in India for the World’.
Exports have a huge employment generation potential, especially for MSMEs and high labour-intensive sectors, with a cascading effect on the manufacturing sector and the overall economy. The purpose of the interaction is to provide a focussed thrust to leverage and expand India’s export and its share in global trade.
The interaction aims to energise all stakeholders towards expanding our export potential and utilizing the local capabilities to fulfil the global demand.
Union Commerce Minister and External Affairs Minister will also be present during the interaction. The interaction will also witness participation of Secretaries of more than twenty departments, state government officials, members of Export Promotion Councils and Chambers of Commerce.