প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
ভাৰতৰ টীকাকৰণ অভিযানৰ অগ্ৰগতি পৰ্য্যালোচনা প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ
অধিক উৎপাদন ইউনিটৰ সুচলতা, পুঁজি যোগান আৰু কেঁচা মালৰ যোগানৰ ক্ষেত্ৰত ভাৰত চৰকাৰে ভেকচিন প্ৰস্তুতকৰ্তাসকলক সহায় কৰি আছে
ভেকচিনৰ অপচয় হ্ৰাসৰ অৰ্থে প্ৰয়োজনীয় পদক্ষেপ গ্ৰহণৰ নিৰ্দেশনা প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ
হেল্থ-কেয়াৰ কৰ্মী, ফ্ৰন্ট-লাইন কৰ্মী, ৪৫+ আৰু ১৮-৪৪ বছৰ বসয়ৰ লোকৰ টীকাকৰণৰ ক’ভাৰেজৰ স্থিতি পৰ্য্যালোচনা প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ
04 JUN 2021 8:38PM by PIB Guwahati
ভাৰতৰ টীকাকৰণ অভিযানৰ অগ্ৰগতি পৰ্য্যালোচনাৰ অৰ্থে প্ৰধানমন্ত্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে এখনি উচ্চ স্তৰীয় বৈঠকত পৌৰহিত্য কৰে। ইয়াত বিষয়াসকলে টীকাকৰণ অভিযানটোৰ ভিন্ন দৃষ্টিকোণ সন্দৰ্ভত বিস্তৃত প্ৰেজেনটেশ্যন আগবঢ়ায়।
প্ৰধানমন্ত্ৰীক ভেকচিনসমূহৰ সাম্প্ৰতিক উপলব্ধতা আৰু ইয়াৰ বৰ্ধনৰ অৰ্থে ৰোড মেপ সন্দৰ্ভত চমুকৈ ব্যক্ত কৰা যায়। তেখেতক তদুপৰি ভেকচিনসমূহৰ উৎপাদন বৃদ্ধিৰ অৰ্থে ভিন্ন ভেকচিন প্ৰস্তুতকৰ্তাসকলক সহায়ৰ বাবে হাতত লোৱা প্ৰচেষ্টাৰাজি সন্দৰ্ভতো অৱগত কৰা হয়। ভাৰত চৰকাৰে ভেকচিন প্ৰস্তুতকৰ্তাসকলৰ সৈতে সক্ৰিয়তাৰে কাম কৰি আছে ও অধিক উৎপাদন ইউনিটৰ সুচলতা, পুঁজি যোগান আৰু কেঁচা মালৰ যোগানৰ ক্ষেত্ৰত তেওঁলোকক সহায় কৰি আছে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে হেল্থ-কেয়াৰ কৰ্মী তথা একেদৰে ফ্ৰন্ট-লাইন কৰ্মীসকলৰ টীকাকৰণৰ ক’ভাৰেজৰ স্থিতি পৰ্য্যালোচনা কৰে। তেখেতে তদুপৰি ৪৫ বছৰ বয়সৰ উৰ্ধ তথা একেদৰে ১৮-৪৪ বছৰ বয়সৰ হিতাধিকাৰীৰ টীকাকৰণৰ ক’ভাৰেজৰ বুজ লয়। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে তদুপৰি বিভিন্ন ৰাজ্যৰ ভেকচিনৰ অপচয়ৰ স্থিতি পৰ্য্যালোচনা কৰে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে নিৰ্দেশনা আগবঢ়াই কয় যে ভেকচিনৰ অপচয়ৰ পৰিমাণ এতিয়াও অধিক হৈ আছে আৰু এই সংখ্যা হ্ৰাসৰ অৰ্থে প্ৰয়োজনীয় পদক্ষেপ গ্ৰহণ কৰিব লাগে।
বিষয়াসকলে লগতে প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীক টীকাকৰণ প্ৰক্ৰিয়াটোক অধিক জনমুখী কৰি তুলিবলৈ প্ৰযুক্তি দৃষ্টিকোণেৰে গ্ৰহণ কৰা ভিন্ন ব্যৱস্থা সন্দৰ্ভত চমুকৈ অৱগত কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীক বিষয়াসকলে ভেকচিনৰ উপলব্ধতা সন্দৰ্ভত ৰাজ্যসমূহলৈ আগবঢ়োৱা আগতীয়া চাক্ষুষতা সন্দৰ্ভত চমুকৈ জ্ঞাত কৰে। তেওঁলোকে তদুপৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীক অৱগত কৰাই যে এই তথ্য জিলা স্তৰক প্ৰদানৰ অৰ্থে ৰাজ্যসমূহক কোৱা হৈছে যাতে জনসাধাৰণৰ কোনো অসুবিধাৰ সৃষ্টি নহয়।
এই বৈঠকত প্ৰতিৰক্ষা মন্ত্ৰী, গৃহমন্ত্ৰী, বিত্তমন্ত্ৰী, বাণিজ্য ও উদ্যোগ মন্ত্ৰী, তথ্য ও সম্প্ৰচাৰ মন্ত্ৰী, প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ প্ৰধান সচিব, কেবিনেট সচিব, স্বাস্থ্য সচিব আৰু আন গুৰুত্বপূৰ্ণ বিষয়াসকলে অংশগ্ৰহণ কৰে।

Prime Minister's Office
Prime Minister reviews progress of India’s vaccination drive
Government of India is helping Vaccine Manufacturers in terms of facilitating more production units, financing and supply of raw materials.
PM instructed that steps need to be taken to bring vaccine wastage down
PM reviews status of vaccination coverage in health-care workers, front-line workers, 45+ and 18-44 age groups
04 JUN 2021 8:38PM by PIB Delhi
PM Narendra Modi chaired a high level meeting to review the progress of India’s vaccination drive. Officials gave a detailed presentation on various aspects of the vaccination drive.
PM was briefed about the current availability of vaccines and the roadmap for ramping it up. He was also apprised about the efforts undertaken to help various vaccine manufacturers ramp up production of vaccines. Government of India is actively working with vaccine manufacturers & helping them in terms of facilitating more production units, financing and supply of raw materials.
PM reviewed the status of vaccination coverage in health-care workers as well as front-line workers. He also took stock the vaccination coverage in the above 45 as well as 18-44 age group. PM also reviewed the status of vaccine wastage in various states. PM instructed that vaccine wastage numbers are still on the higher side and steps need to be taken to bring them down.
Officials also briefed the PM on various measures being taken on the tech front to make the process of vaccination more people friendly.
Officials briefed PM on advance visibility being provided to states on vaccine availability. They also apprised the PM that states have been asked to pass on this information to district level so that there is no inconvenience to people.
Defence Minister, Home Minister, Finance Minister, Commerce & Industries Minister, I&B Minister, Principal Secretary to PM, Cabinet Secretary, Health Secretary and other important officials participated in the meeting.